Nu är det bara två platser kvar att fylla i Elitloppet. Det sedan den forne franske Prix d’Amérique-vinnaren Up And Quick på torsdagen fått den senaste rosa biljetten.

Det är en mycket välmeriterad tioåring som nu tilldelats den fjortonde platsen. Up And Quick har i sin karriär tjänat cirka 21,5 miljoner kronor med segern i Prix d’Amérique 2015 som den största segern.

Fransmannen deltog i Elitloppet även i fjol, men missade då final. Up And Quick har sedan förra året fått Antoine Lhérété som tränare i vars regi han gjorde comeback i våras. Hästen har visat fin form i sina senaste starter vilka betytt seger i Critérium de Vitesse de Basse Normandie och senast fastlåst som sexa i Prix des Ducs de Normandie.

– Up And Quick såg ut som att han skulle explodera när han satt fast i Prix des Ducs de Normandie i onsdags. Hans resultat talar för sig självt och efter några starter i ny regi är han tillbaka på elitnivå, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Med Up And Quick klar för Elitloppet återstår nu bara två platser innan fältet spikas definitivt på söndag. En av platserna är vigd åt vinnaren av Prins Daniels lopp på lördag. (Foto: ALN).

Klara för Elitloppet är:

Amiral Sacha
Bold Eagle
Dreammoko
Lionel
Maori Time
Nadal Broline
Orlando Jet
Pastore Bob
Propulsion
Ringostarr Treb
Takethem
Up And Quick
Uza Josselyn
Volstead