Twister Bi gör efterlängtad comeback i Prins Daniels lopp. Vinnaren där får som bekant en plats i Elitloppet. Men det kommer, oavsett utgång, inte att bli aktuellt i Twister Bis fall.

Förra säsongen var strålande för Twister Bi. Med knappt tio miljoner kronor intravat blev han den svensktränade häst som tjänade mest under hela året. Segrarna i Oslo Grand Prix och International Trot, eller VM-loppet, blev årets höjdpunkter.

Efter att ha bärgat titeln som världsmästare ställdes siktet mot Frankrike och Prix d’Amérique, men problem med lungorna skrinlade planerna.

– Det visade sig att han hade en lunginfektion. Han hade mycket slem och lite blod i lungorna. Vi behandlade honom i omgångar och när undersökningen visade att slemmet var helt borta började jag träna honom. Men jag kände att han inte var sig själv och då visade det sig att det var blod där, säger tränaren Jerry Riordan i en intervju med Kanal 75 och fortsätter:

– Veterinären förklarade då att hans lungor fortfarande var sköra från infektionen och att vi var tvungna att vara tålmodiga.

Nu är Twister Bi äntligen frisk igen. På lördag gör han i Prins Daniels lopp första starten på nära fem månader. Förutom en halv miljon i förstapris finns ju en Elitlopps-biljett i potten. Men oavsett hur det går för Twister Bi, lär han inte bli aktuell för den.

– Jag vill verkligen att han ska vinna men jag hoppas att jag inte är dum nog att tacka ja och säga att vi är redo för det – det vore inte det bästa för hästen. Om Twister Bi är sitt gamla jag och tävlar som han alltid gjort blir säkert många besvikna om han inte är med i Elitloppet men jag vet att det inte vore rätt att tacka ja. (Foton: ALN).