Australiens hopp Maori Time förbereds för sin största uppgift i karriären. Nästa söndag går hon ut i Elitloppet. Men vi lär få se hästen ”from down under” fler gånger – hon ska nämligen stanna kvar hos Stig H Johansson.

Efter att tidigare i år blivit Australiens snabbaste travhäst genom tiderna då hon travade den engelska milen på 1.09,3, blev Maori Time inviterad till Elitloppet. Sedan en tid huserar årets mest långväga gäst hos Stig H Johansson för att förberedas för nästa söndags fajt.

Men Elitloppet är inte det enda loppet vi lär få se australiensiskan i på våra breddgrader. I en intervju med Kanal 75 berättar tränaren Brent Lilley att stoet ska bli kvar hos Stig H Johansson.

– Hemma finns inte så många lopp som passar henne, många av dem är över 2700 meter. Hon är okej på 2200 meter men hon är bättre över en mile. Stig sa att det finns några bra lopp här för henne så jag tror det blir en bra idé. Om vi tar hem henne är det också fem veckors karantän, säger han.

Planen är att Maori Times förlängda Sverige-vistelse kan bli avslutningen av hennes tävlingskarriär. Till Kanal 75 säger tränaren att hon blir kvar hos Stig H året ut för att därefter eventuellt tas till avel.

Maori Time har hittills vunnit 24 av 66 starter och har tjänat motsvarande 2,7 miljoner kronor. (Foto: ALN).