Ferrari B.R. galopperade bort sig i Copenhagen Cup och nu väntar veterinärkoll. Start i Elitloppet blir det inte – men tränaren Per Oleg Midtfjeld hoppas på Oslo Grand Prix.

Starten i Copenhagen Cup blev lite av en antiklimax. Medan Cyber Lane gasade till spets ägnade sig Ferrari B.R. åt galopp. Därmed fick inte den norske fartfantomen visa sin djärvhet i Köpenhamn.

– Veterinären får gå igenom hästen. Han galopperade utan orsak, det gör han aldrig annars. Det är så som hästar kan göra om de har någon liten känning. Jag tror inte det är något allvarligt, för han kändes fin efteråt men i den här klassen måste allt vara i ordning, säger Per Oleg Midtfjeld till tgn.no.

Femårige Ferrari B.R. har varit en önskehäst i Elitloppet, men att norrmannen dyker upp där i år verkar nu vara uteslutet. Tränarens förhoppning är dock att ha hästen fit for fight i Oslo Grand Prix, som körs den 10 juni.

– Solvalla kan vi avskriva, men jag hoppas vi är tillbaka till OGP-helgen, säger Per Oleg till tgn.no. (Foto: ALN).

Läs även: Copenhagen Cup: Lätt för Cyber Lane

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Prins Daniels lopp – vem tar sig till Elitloppet?

Prins Daniels lopp – vem tar sig till Elitloppet?

Det är sista veckan innan startfältet i Elitloppet ska stå färdigt. På lördag erbjuds en av de sista platserna till vinnaren av Prins Daniels lopp – som ser flera heta hästar i startlistan.

HKH Prins Daniels lopp. Gulddivisionens final kryddad med ett antal wild card och en halv miljon kronor till vinnaren – som dessutom har en plats i Elitloppet till förfogande. Mycket står på spel på Gävletravet till lördagen.

I den nu färdiga startlistan finner vi, som annonserat, Twister Bi som här gör årsdebut. Förra årets Elitloppshäst och VM-vinnare gör första starten sedan Paris-vintern fick ställas in på grund av sjukdom i vintras.

Han ställs mot Dante Boko (också Elitlopps-häst i fjol) som närmast kommer från start i Lotteria. Här finns också Heavy Sound som inledde året med två segrar men som därefter galopperade bort en möjlig Finlandia-Ajo seger i slutstriden.

Ytterligare kandidater i loppet är Love Matters, vinnare av Fyraåringseliten för ett år sedan, och som gjort ett lopp i år, fajtern Beau Mec och Queer Fish. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

HKH Prins Daniels lopp, 1609 auto

1 Beau Mec – Carl Johan Jepson
2 Poet Broline – Peter Untersteiner
3 Twister Bi – Christoffer Eriksson
4 Nobel Amok – Björn Goop
5 Queer Fish – Kaj Widell
6 Dante Boko – Lutfi Kolgjini
7 Cool Keeper – Leif Witasp
8 Love Matters – Örjan Kihlström
9 Heavy Sound – Kenneth Haugstad
10 West Wing – Torbjörn Jansson

Senaste vinnarna:

2017: Workout Wonder – Tommi Kylliäinen
2016: Volstead – Stefan Melander
2015: Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
2014: Truculent – Johnny Takter
2013: Nahar – Robert Bergh

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Halmstad

Måndag: V64-tips till Halmstad

V64 Halmstad 14 maj

Omgången: Jackpot med dryg miljon extra i potten då Halmstad kör Breeders-lopp. Jag tror som många andra att Båth/Adielsson får fin kväll i solen! 

Spikarna: 2 Global Welcome (V64-3) är bäst i kullen och borde komma till ledningen. 5 Calamara’s Girl (V64-6) låter det bra på och jag tror att hon kan vinna årsdebuten.

V6-förslaget är på 1620 kronor (V6).
8-1-7 (5-2)
9-2-8-5-3-6 (4-7)
2 Global Welcome (1-6)
2/ 3-8-1-4-12-11 (5-10)
3/ 5-2-1-10-6-7 (4-9)
5 Calamara’s Girl (12-1)

3x6x1x1x7x1 x 5 = 630 kr
3x6x1x7x1x1 x 5 = 630 kr

Fleris: 3x6x1x1x1x1 x 20 = 360 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

3 – 5 x 1000 kr

V64-1

A: 8-1-7 B: 5-2-9-3 C: 4-6

Spetsstrid: Inertial står själv på start och Jörgen vill köra i ledningen vad det verkar. De båda på springspår på 20 utmanar med Gomez i första hand.

Loppanalys:

Öppet lopp då 7 Gomez var seg i comebacken och han kan behöva fler lopp för att hitta formen. Det finns i leken att han körs till ledningen tidigt då han öppnar bra och läget talar för det, men given vinnare är han inte då heller. Senast kunde han inte svara speedryck men gick sedan inte tom. 

8 Cantona Mearas ser mycket bra ut för dagen och senast var det bra avslutning på dubbla open. Utan strul kan det vara vinnaren och han har tidigare öppnat bra med springspår på 20, kanske kommer i slagläge direkt?

1 Inertial är lite kul då han var bra senast på V75 och gick lika fort som de före över upploppet. Tränaren verkar vilja se honom från ledningen nu. 5 Going to Press gör comeback och det verkar inte vara så vässat men hästen har segrat på V75 med galopp.

V64-2

A: 9 B: 2-8-5-3-6 C: 4-7-1

Spetsstrid: Ovisst men Teton Giant Dealer var snabb senast, körs hon från ledningen?

Loppanalys: 9 Zara Kronos är en riktigt snygg modell som var frän vid inledande vinsterna, men senast var hon klen från ledningen. Visst, A Sweet Dance kanske hon inte ska slå men hon var slagen för tidigt och inte lika fin. Svårbedömd efter det, men det är en modell som ser ut som kulltopp och hon är normalt sett vinnaren.

2 Whataboutyou Zaz är också tveksam för dagen då hon inte sett så fin ut i ny regi. Borde kunnat bättre i comebacken och senast blev det galopp direkt. Får Johan till hästen så duger hon då hon sprang fort som tvååring.

8 Zenita Kronos speedade förbi senast trots att det såg chanslöst ut in på upploppet, men då 6 See You In Heaven stannade till hann Zenita ifatt och förbi. 5 WingsofcrazinessÅs var inte så långt efter Zara Kronos senast och den ska träna bra.

V64-3
A: 2 B: 1-6 C: 7-3-5-4

Spetsstriden. Global Welcome till ledningen är klara favorittipset.

Loppanalys: 2 Global Welcome är kulletta och han vann Uppfödningslöpningen i höstas och såg jättefin ut i årsdebuten senast då han enkelt rann undan för bland annat Smoking Joe. Han har en snabb häst på insidan  men jag tror inte att Christoffer vill bråka med 1 Betting Gangster. Från ledningen förlorar inte Båths jättetalang detta och jag spikar.

V64-4

A: 2 B: 3-8-1-4-12-11 C: 5-10-9-6

Spetsstrid: Öppet vad gäller ledningen, och över 2640 meter är det inte lika loppavgörande.

Loppanalys: Knapp favorit är 1 Vincent As spelad till strax under 20%. Han har gjort det helt okej, men var chanslös att utmana Milord senast och han har lätt för att tappa travet. Distansen är säkert den rätta, men han blir över från start och som favorit är han ”fällbar”.

2 Elway Am får tipset då han mötte Lucifer Lane och kulltopparna senast och från dödens var det för tufft – men han var med i loppet ända till 150 kvar. Nu går han ner flera klasser och han visade att han är bra vid segern då han gick nedåt 10,5 sista 700. Utgång!

3 Illuminati är ojämn och svår, men han slipper speedryck nu med 2640 meter och han har fart att vinna. 8 Alonso Caesar kopplade grepp senast, men åkte dit sista stegen och han måste med på visad form.

V64-5

A: 3 B: 5-2-1-10-6-7 C: 4-9-8-11-12

Spetsstrid: Very Kronos övertar från Waffle om han travar.

Loppanalys: 3 Very Kronos är ruskigt bra helt enkelt! Man hade gjort en del ändringar vad gäller upplägg och annat till senast och hästen agerade lugnare och även om han fick det lite kört i halsen var det fränt hur han studsade undan via spåren. Sköter han sig blir han inte lätt att slå, han har aldrig åkt på pumpen i felfritt lopp. Utgång!

Jag garderar på en lapp, 5 Waffle tar ledningen och gör favoriten bort sig kan han helt klart rinna undan då han mött rätt bra hästar.

2 Hector Boko hade Kolgjini i träning tidigare, och i Tyskland har han hittat stilen och varit jättebra vid vinsterna. I årsdebuten kördes han till ledningen och stack undan med gott om krafter kvar. Är han lika bra nu så kan han utmana, om nu långresan gått bra. 1 Royal Navy Neo har varit klart bättre senaste två starterna och var nära att rinna undan senast.

V64-6:

 A: 5 B: 12-1-10-4-11-6-7-3-2-9 C: 8

Spetsstrid: Wild Love öppnar bra, liksom Rose Mary och Calamara’s Girl som spetsade i snabb inledning i E3-kvar i somras. Vem är mest intresserad, kanske blir det Adielsson till sist?

Loppanalys: 12 Vamp Kronos är bäst och gör hon om loppet från Solvalla i höstas då hon bara flög runt dem i 10-fart i spåren på full väg, ja då kör övriga om platserna bakom. Hon galopperade i årsdebuten och har spår 12 och då går jag emot.

Det låter bra på 5 Calamara’s Girl och man har tagit bort lös benbit innan vintern, hästen vann E3-final under sommaren före det. Hon har gått rejäla jobb och har mycket bättre läge, och Adielsson kan välja taktik. Hästen var snabb i E3-kval i somras och det är bästa spåret hon kan ha detta tror jag. Det finns spetschans och jag spikar henne.

Bakom är det många med chans, 4 Rose Mary var sjukt bra senast som vann efter 06-öppning första 500, även om det var klassen sämre hästar än dessa och hon har blivit väl hårt spelad. 1 Wild Love är en joker, gick jättebra sista 500 senast och det kan bli skoryck nu. Bra smygläge.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Copenhagen Cup: Cyber Lane vann lätt från ledningen
Nästa nyhet
Copenhagen Cup: Cyber Lane vann lätt från ledningen

Copenhagen Cup: Cyber Lane vann lätt från ledningen

Det blev en lätt seger i Copenhagen Cup för Cyber Lane. Femåringen fortsätter sin framfart och är förstås högaktuell för en plats i Elitloppet – men något svar på den frågan kom inte i dag.

21 starter – 18 segrar. Det är facit för Cyber Lane efter att han på söndagen tagit hem danskarnas största lopp, Copenhagen Cup på Lunden. Det blev en komfortabel uppgift för Johan Untersteiners femåring, särskilt sedan det värsta hotet Ferrari B.R. slagit i galopp direkt i starten.

– Det är sådana här hästar som man drömmer om att köra och träna och nu har vi en världsstjärna också, det gäller att ta vara på honom, sa Johan Untersteiner om sin stjärna i vinnarcirkeln.

Cyber Lane laddades direkt då bilen lämnade fältet och vägen mot ledningen låg öppen för fjolårets svenske Derby-vinnare då den norska fantomen Ferrari B.R. direkt kastade sig i galopp och fick se sina möjligheter gå upp i rök.

Därmed fick Cyber Lane bestämma i spets efter behag. Första 500 klockades efter 11,4 och varvet travades i 12,7-tempo. Med 700 meter kvar skiftade dock tempot markant. Björn Goop skickade iväg titelförsvararen Cruzado dela Noche från tredje utvändigt och kom hastigt fram utvändigt om ledaren.

Cruzado dela Noche gav Cyber Lane rejäl massage i sista kurvan, men när man vred in på upploppet återtog ledaren kommandot – och Cyber Lane kunde sticka undan helt utan problem den sista biten.

– Jag hade bestämt mig för att köra offensivt och när jag såg att Ferrari B.R. slog ihop så låg ju ledningen öppen för mig. Det var bra fart de sista 700 meterna, men han höll undan ganska så säkert tycker jag, sa Johan Untersteiner i ATG Live.

Segertiden stannade vid 1.11,4a över 2011 meter. Cyber Lane kunde till sitt vinstkonto addera 375 000 danska kronor. Det här var hästens andra seger på lika många starter i år och den åttonde i rad. Cyber Lane är förstås stekhet inför Elitloppet om två veckor, men något besked om det blir start eller inte där kunde tränaren inte lämna ännu.

– Ni får inget svar nu i alla fall. Han gjorde 21:e starten i dag, är bara i början av sin femåringssäsong. Vi får ta lite diskussioner med ägarna så får vi avgöra i veckan, sa Johan i ATG Live.

Bakom vinnaren levererade danskarnas största hopp Takethem (11,5) en riktig fin insats. Efter en resa i rygg på ledaren kom man loss i den sista kurvan och spurtade gott till andrapriset, före Cruzado dela Noche (11,7) som höll bra efter sin våldsamma rush.

Fjärdeplatsen tillföll tyske Cash Hanover som gjorde loppet som trea på innerspår. Generaal Bianco blev femma från andra ytter medan Mindyourvalue W.F. mattades efter att ha travat loppet i dödens. I det slagna fältet slutet även Tripolini V.P. och Romanesque. (Foton: ALN).

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
On Track Piraten möter Traders i franskt storlopp
Nästa nyhet
On Track Piraten möter Traders i franskt storlopp

On Track Piraten möter Traders i franskt storlopp

On Track Piraten tar sig en tur till Frankrike för att på onsdag möta bland andra Traders och Aubrion du Gers i fina Prix des Ducs de Normandie.

Prix des Ducs de Normandie, med ett förstapris på 67 500 euro, körs den här onsdagen på gruset i Caen och med en och en halv vecka kvar till Elitloppet är det inte omöjligt att loppet kan innehålla en och annan kandidat till Solvalla.

Det svenska hoppet sätts till On Track Piraten som här gör en utflykt till Frankrike. Det är Dominik Locqueneux som ska köra svensken som senast slutade sjua i Olympiatravet.

En häst som, tyvärr, redan aviserat att man inte är intresserad av en Sverige-resa är Traders som här gör första starten sedan den fenomenala insatsen i Prix Kerjacques. Han utmanas av bland andra Aubrion du Gers, Jean-Michel Bazires häst som hålls som landets bästa valack.

Loppet håller riktigt hög klass även i övrigt. Up And Quick kommer från segern i Critérium de Vitesse de Basse-Normandie. Tvåa i samma lopp då, i sin comeback, var Un Mec d’Héripré. Fältet kompletteras även med formstarka Valko Jenilat och fjolårsvinnaren Amiral Sacha. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Prix des Ducs de Normandie, 2450 volt

1 Blooma d’Héripré – Sylvain Dieudonné
2 Ungaro d’Éva – Jean-Michel Baudouin
3 Adélia de Mélodie – Stéphane Meunier
4 Ultimate du Rib – Jean-Loïc-Claude Dersoir
5 Beau Gamin – Alexandre Abrivard
6 Virgious du Maza – Sébastien Ernault
7 Uniflosa Bella – Antoine Wiels
8 Ave Avis – Jean-Michel Bazire
9 Traders – Yoann Lebourgeois
10 Amiral Sacha – Gabriele Gelormini
11 Valko Jenilat – Eric Raffin
12 Akim du Cap Vert – Franck Anne
13 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
14 On Track Piraten – Dominik Locqueneux
15 Un Mec d’Héripré – Yann Lorin
16 Up And Quick – Franck Nivard

Senaste vinnarna:

2017: Amiral Sacha – Gabriele Gelormini
2016: Bird Parker – Jean Philippe Monclin
2015: Roi du Lupin – Jean-Michel Bazire
2014: Roi du Lupin – Jean-Michel Bazire
2013: Texas Charm – Julien Duobis

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guaratos stjärnor siktas mot Elitlopps-helgen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson