On Track Piraten tar sig en tur till Frankrike för att på onsdag möta bland andra Traders och Aubrion du Gers i fina Prix des Ducs de Normandie.

Prix des Ducs de Normandie, med ett förstapris på 67 500 euro, körs den här onsdagen på gruset i Caen och med en och en halv vecka kvar till Elitloppet är det inte omöjligt att loppet kan innehålla en och annan kandidat till Solvalla.

Det svenska hoppet sätts till On Track Piraten som här gör en utflykt till Frankrike. Det är Dominik Locqueneux som ska köra svensken som senast slutade sjua i Olympiatravet.

En häst som, tyvärr, redan aviserat att man inte är intresserad av en Sverige-resa är Traders som här gör första starten sedan den fenomenala insatsen i Prix Kerjacques. Han utmanas av bland andra Aubrion du Gers, Jean-Michel Bazires häst som hålls som landets bästa valack.

Loppet håller riktigt hög klass även i övrigt. Up And Quick kommer från segern i Critérium de Vitesse de Basse-Normandie. Tvåa i samma lopp då, i sin comeback, var Un Mec d’Héripré. Fältet kompletteras även med formstarka Valko Jenilat och fjolårsvinnaren Amiral Sacha. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

Prix des Ducs de Normandie, 2450 volt

1 Blooma d’Héripré – Sylvain Dieudonné
2 Ungaro d’Éva – Jean-Michel Baudouin
3 Adélia de Mélodie – Stéphane Meunier
4 Ultimate du Rib – Jean-Loïc-Claude Dersoir
5 Beau Gamin – Alexandre Abrivard
6 Virgious du Maza – Sébastien Ernault
7 Uniflosa Bella – Antoine Wiels
8 Ave Avis – Jean-Michel Bazire
9 Traders – Yoann Lebourgeois
10 Amiral Sacha – Gabriele Gelormini
11 Valko Jenilat – Eric Raffin
12 Akim du Cap Vert – Franck Anne
13 Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
14 On Track Piraten – Dominik Locqueneux
15 Un Mec d’Héripré – Yann Lorin
16 Up And Quick – Franck Nivard

Senaste vinnarna:

2017: Amiral Sacha – Gabriele Gelormini
2016: Bird Parker – Jean Philippe Monclin
2015: Roi du Lupin – Jean-Michel Bazire
2014: Roi du Lupin – Jean-Michel Bazire
2013: Texas Charm – Julien Duobis

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Guaratos stjärnor siktas mot Elitlopps-helgen

Guaratos stjärnor siktas mot Elitlopps-helgen

Bold Eagle är inte den enda stjärnan från Sébastien Guaratos stall som kommer till Solvalla. Den franske stortränaren tar också med sig bland andra Carat Williams till Harper Hanovers.

Om två veckor avgörs som bekant Elitloppet på Solvalla. Frankrikes största stjärna Bold Eagle återkommer för andra året och hålls av de flesta som favoriten inför årets batalj.

Men tränaren Sébastien Guarato har fler hästar med sig till Solvalla. Det är Paris-Turf som bekräftar att sexårige Carat Williams, med drygt åtta miljoner kronor intjänat tar plats i Harper Hanovers lopp.

Hästen som vann Critérium des 5 Ans i höstas, slutade bland annat fyra i Prix de Paris och kommer närmast från en stark tredjeplats i Prix Kerjacques.

Från Guaratos digra stall väntas också Billie de Montfort bli en av deltagarna i Sweden Cup, medan kulltoppen Ever Pride tar sikte mot Fyraåringseliten. (Foto: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby: Perfect Spirit från start till mål i Kungapokalen
Nästa nyhet
Åby: Perfect Spirit från start till mål i Kungapokalen

Åby: Perfect Spirit från start till mål i Kungapokalen

Konung Gustafs V:s pokal blev en uppvisning från start till mål och precis som för stona var det Örjan Kihlström som spelade huvudrollen. Denna gång med Daniel Redéns Perfect Spirit. 

Hambletonianvinnaren Perfect Spirit har gjort allting rätt sedan han kom till Sverige och Kungapokalen blev inget undantag. Örjan Kihlström valde innerspåret efter försöket och när bilen släppte fältet flög Andover Hall-sonen till spets från innerspår och i samma veva felade Calle Crown.

Who’s Who blev hängande i spåren och landade utvändigt om ledaren efter ett halvvarv för Mika Forss. I rygg på Örjan smög Per Linderoth med fint tillsammans Enterprise och en snabbstartande Fritjof fick andra utvändigt.

Segergäng - Foto: ALN

Bakom dessa satt Velvet Gio och Lucifer Lane i tredje respektive fjärde ytter men framme i täten klockades Perfect Spirit till 08,5 första 500 och 10,9 på varvet. Hingsten låg på en aning i spets men på slutrundan hade Kihlström ut att ha full koll på detta.

Who’s Who såg seg ut i slutsvängen och ingen närmade sig anmärkvärt bakifrån heller. Super War Horse gjorde det bra tillsammans med Kevin Oscarsson och blev tvåa. Enterprise spurtade vasst via stretchen och knep tredjeplatsen.

Men Perfect Spirit brisade undan och såg inte särskilt plågad ut i mål med oryckt huva och segertiden skrevs till 1.11,1a/2140 meter.

Örjan - Foto: ALN

– Han drog på själv i rätt friskt tempo och låg på lite. Men han kändes fin hela vägen hade krafter kvar i mål, sa dubble pokalvinnaren Örjan Kihlström efter loppet.

Storslam för Kihlström men även för Stall SRF Stable och Lennart Ågren som äger båda Pokalvinnarna. 1 000 000 kronor var förstapriset även här och på frågan om vi får se Perfect Spirit i Elitloppet lät Daniel Redén tveksam.

– Det här känns fantastiskt med Elitloppet är inte aktuellt just nu. Det finns gott om andra lopp och nu får han ta det lugnt ett tag. 

Läs också ” Välkommen till Elitloppet Nadal Broline” 
Läs också ”Åby: Dibaba överlägsen i Drottningen”
Läs också ”Åby: Tysk triumf i Breeders Course”

 

 

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Välkommen till Elitloppet Nadal Broline!
Nästa nyhet
V75: Välkommen till Elitloppet Nadal Broline!

V75: Välkommen till Elitloppet Nadal Broline!

Förutom Pokalloppen kördes det flera högklassiga lopp på Åby denna lördag. Bland annat Algots Scotts Minne, med en Elitloppsbiljett i potten där vi fick se en mycket imponerande vinnare. 

Nadal Broline hade inte startat sedan annandag jul och fick dessutom trava utvändigt om ledaren. Ändå var Reijo Liljendahls valack den som drog det längsta strået i Gulddivisionen.

Nadal Broline - Foto: ALN

Loppet inleddes i racerfart med flera hästar som gasade om täten. Västerboonthenews forcerades till spets efter 500 meter men fick Giveitgasandgo över sig direkt som hängt i spåren första halvvarvet. Erik Adielsson tog över kommandot kort senare och lämnade då Nadal Broline att syna dödens.

Varvet gick på 11,2 och på sista bortre långsidan aviserade Johan Untersteiner och Day Or Night In angrepp men det blev galopp 650 kvar och istället försökte Double Exposure förbättra sig i spåren. Västerboonthenews väntade på stretchen och in på upploppet var det öppet.

Reijo och Uffe - Foto: ALN

Ledaren var inte slagen framme i spets, men det tunga resan gjorde sig påmind sista biten och flera andra högg nu allt vad de kunde. Allra största bettet tog alltså Nadal Broline tillsammans med Ulf Ohlsson och denna insats imponerade stort.

– Jag känner en enorm glädje för detta är en av mina favorithästar. Han gör alltid sitt jobb och har ett hjärta av guld. Idag slapp han vara med i den tuffa öppningen och han har ju vunnit från dödens förut, sa Ulf Ohlsson efter loppet.

Välkommen till Elitloppet Nadal Broline och överbetyg också till Frode Hamre-tränade tvåan Giveitgasandgo som föll med flaggan i topp. Segertid 1.10,4a/1640 meter och 200 000 kronor i förstapris.

*

Skräll blev det i Lyons Grand Prix för femåringar där det på förhand pratades om Muscle Hustle, Rajesh Face och Diamanten. Men den förstnämnda galopperade bort alla chanser i starten medan Rajesh Face tog hand om täten efter 400 meter.

Jepson och "Brad" - Foto: ALN

”Ludde” fick sedan bestämma till 14,2 första 1000 men andra varvet blev det betydligt högre fart vilket gynnade Handsome Brad som smugit med i vinnarhålet hela vägen. 300 meter från mål gjorde Carl Johan Jepson slag i saken och i ett nafs slog man klorna i ledaren.

Diamanten kunde inget från kön och istället var värsta hotet Milligan’s School som kom via snikspåret. Men ingen kom i närheten av Ulf Stenströmers travare som vann med norsken kvar på tangerade världsrekordet 1.11,7a/2640 meter.

*

Machiavelli - Foto: ALN

I Klass I gjorde Machiavelli och Porthos Race upp om vem som skull ta ledningen. Det blev Åke Lindblom före André Eklundh men när mållinjen skars var ordningsföljden den omvända.

Eklundh serverade den danske gästen ett perfekt lopp och avgjorde enkelt över upploppet. Tränar gör Kent Friborg och Machiavelli vann 1.12,2/2140 meter. Förstapris 125 000 kronor.

*

I Silverdivisionen sände Roger Malmqvist programenligt Dragster till spets men överlät kommandot till Robert Bergh och Coktail Fortuna efter 400 meter. Love You-sonen fick sedan dämpa till 13,7 på varvet och Björn Goop sände fram Bryssel i dödens varvet från mål.

Coktail Fortuna - Foto: ALN

Men nioåringen fick löpa undan på upploppet och ingen av konkurrenterna kom i farlig närhet. Segertiden 1.12,1a/2140 meter och 150 000 kronor in på kontot.

Även ”Brons” gick till Bergh när Explosive Merlot tog tredje raka. Femåringen lotsades fram i dödens tidigt utvändigt om ledande Magic Gwin och det var bra fart hela vägen. Västerbo Grosbois fick loppet i rygg på ledaren och när det skulle avgöras stod det mellan dessa tre.

Pöllänen försökte via stretchen, Widell höll igång Magic Gwin men Explosive Merlot sträckte på sig meter för meter och kunde avgöra kort före mål på 1.12,8a/2640 meter.

Läs också ”Åby: Perfect Sprit från start till mål i Kungapokalen”
Läs också ”Åby: Dibaba överlägsen i Drottningen”
Läs också ”Åby: Tysk triumf i Breeders Course”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby: Dibaba överlägsen i Drottningens Pokal
Nästa nyhet
Åby: Dibaba överlägsen i Drottningens Pokal

Åby: Dibaba överlägsen i Drottningens Pokal

Dibaba sprang in 2,7 miljoner som treåring men saknade kanske den där riktiga fullträffen. Men nu fick hon äntligen den välförtjänta storloppstriumfen när hon krossade konkurrenterna i Drottning Silvias Pokal.

Efter fjolårets andraplatser i både Svenskt Trav Oaks och Breeders Crown kan äntligen Dibaba titulera sig kulldrottning på allvar. Roger Walmanns fyraåring fick inte mycket gratis i årets upplaga av Drottnings Silvias Pokal men visade vilket klass-märr hon är.

När bilen släppte fältet kom Björn Goop flygande till täten från spår åtta med Feed Your Head. Goop sto blev dessutom stekhet på kuppen och pep iväg med flera längder och klockan visade 06,1 och 08,5. Fältet var utspritt hela vägen och den blivande vinnaren fick mestadels spendera loppet som förstahäst i andraspår.

Dibaba - Foto: ALN

På sista bortre långsidan var det tomt i tanken hos Feed Your Head och istället tog Peter Untersteiner över med Global Upper Style. Ekipaget fick ett par längder i slutsvängen men i bakvattnet hade Örjan Kihlström fått fart på Dibaba som gav Vanquish Kronos fin resa i ryggen.

Med mäktiga kliv tog Ready Cash-dottern upp jakten på den undflyende ledaren och Örjan satt helt still över upploppet. Dibaba avgjorde på klasshästens manér och Vanquish Kronos kunde inget trots sin fina resa.

– Hon var ruggigt bra idag vilket hon varit egentligen under hela sin karriär. Hon fick gå i andraspår i vansinnestempo och dessutom gjorde hon det mestadels utan rygg, sa segerkusken Örjan Kihlström efter loppet.

Roger Walmann - Foto: ALN

– När det var 500 meter kvar började jag fundera om detta verkligen skulle gå vägen men så kollade jag på Örjan och såg att han satt still. Jag har ju sett honom sitta sådär i några slutsvängar, skrattade Roger Walmann.

I och med förstapriset på 1 000 000 kronor har nu Dibaba tjänat strax under fyra miljoner och detta var dessutom tionde segern i 14 starten. Äger gör Lars Ågren och SRF Stable.

Segertid 1.11,4a/2140 meter och tvåa blev Global Upper Style medan Vanquish Kronos grejade tredjepriset.

Läs också ”Perfect Spirit från start till mål i Kungapokalen”
Läs också ”Välkommen till Elitloppet Nadal Broline”
Läs också ”Tysk triumf i Breeders Course”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby: Tysk triumf i Breeders Course

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson