Sex av sex för Ulf Ohlsson

Ulf Ohlsson hade sex uppsittningar på Östersundstravet under fredagskvällen och kunde lämna Jämtland med oklanderligt facit.

Tävlingskvällen i Östersund överskuggades dock en olycka i lopp ett. Olivia Uggla ramlade av Yankee Flair i ett montélopp och blev trampad på av flertalet hästar. Ryttarinnan skyndades till sjukhus med ambulans där den första rapporten säger att Uggla klarade sig undan med lindriga skador.

Jan Quicklund - Foto: ALN

– Vi bedömer läget som rätt så lugnt. Olivia har ont i höften och i axeln efter fallet och blev också trampad på. Men hon har varit vid gott humör och har inget känselbortfall, men vi tog det säkra före det osäkra och körde iväg henne till sjukhuset, säger Östersundstravets travbanechef Jan Quicklund i en artikel i Travronden.

Cirka en halvtimme försenad kom tävlingarna ändå igång och Ulf Ohlsson var alltså ostoppbar denna afton. Sex segrar på sex styrningar och allra mest imponerade Oscar Berglund-tränade Mariluck som tog tredje raka segern i sin nya regi. Det sexåriga stoet fick syna dödens, men tog över in på upploppet och kom i mål på 1.13,0a/1640 meter.

Övriga vinnare i Ohlssons segertåg var Sohlbusan, Vertigo Knekten, U.R.Faxe, Myrsjös Stalo samt Elisabeth Lundholms Soul Tan. Maharajah-sonen gjorde fjärde starten i karriären och treåringen är alltjämt obesegrad där samtliga triumfer tagits i ledningen.

Läs Travrondens artikel om olyckan när

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Månprinsen AM mot Lome Brage i Elitkamps-test

Månprinsen AM mot Lome Brage i Elitkamps-test

Elitkampen ser ut att bli en riktig godsak vid stundande Elitlopps-helg och redan den kommande onsdagen möts Månprinsen A.M. och Lome Brage i ett genrep på Bergsåker.

Elitkampen ligger drygt två veckor framåt i tiden och lär se de svenska färgerna försvaras av bland andra Månprinsen A.M. Tillsammans med Gunnar Melander putsar han på formen på onsdag då han dyker upp i ett Elittest på Bergsåker.

Loppet med 100 000 kronor till vinnaren har samlat ett riktigt starkt gäng. Utmanar gör framför allt Lome Brage, som ju besegrade Månprinsen senast i Vårbjörken. Med i loppet finns också Tekno Odin, Odin Tabac och Smedheim Solan. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Pydin – Ove A Lindqvist
2 Odin Tabac – Jörgen Westholm
3 Smedheim Solan – Rikard N Skoglund
4 Krusen – Michael von Krusenstierna
5 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
6 Hulte Magnus – Jan-Olov Åberg
7 Sjö Odin – Micael Melander
8 Lome Brage – Jan-Olov Persson
9 Titan Tabac – Wiktor Kylin-Blom
10 Art Kjarvald – Ulf Eriksson
11 Tekno Odin – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jägersro slog publikrekord när Takter avslutade
Nästa nyhet
Jägersro slog publikrekord när Takter avslutade

Jägersro slog publikrekord när Takter avslutade

Jägersro slog alla tiders publikrekord när Gentlemanna-dagen genomfördes på torsdagen. Samtidigt gjorde Johnny Takter sin sista tävlingsdag på hemmabanan – och avslutade med trippelseger.

Gentlemannadagen på Jägersro under torsdagen, Kristi Himmelsfärdsdag, blev en stor succé. 19 243 besökare kunde räknas in – en notering som betydde nytt publikrekord för Malmö-banan.

Johnny Takter har annonserat att han nu lägger ned som kusk. Det här var också han sista tävlingsdag i sulkyn och han avslutade den i stor stil – under dagen kunde tre segrar räknas in.

Trippeln inleddes med Procolate, fortsatte med Livi Magic (båda Lars I Nilsson) och avslutades med Miss Marbel (Christian Lindhardt). Tidigare berättade Takter som sitt beslut i en intervju med Mats Ahlkvist, sportchef vid Jägersro.

– Det har varit jobbigt senaste dagarna, så stor uppmärksamhet. Det är ju egentligen publicitet som jag varit lite restriktivt med, berättade han om tiden sedan beslutet och fortsatte:

– Jag genomgår en stor förändring på det privata planet som jag inte vill gå in på, sedan får vi se, jag har några förslag men jag kommer absolut inte att åka omkring och köra häst i en sådan omfattning som jag gjort.

En liten öppning lämnade Johnny dock för att han, i en framtid, ändå kanske kan komma att figurera i travsporten.

– Funkar det för tränarna, att de skulle tycka att det är okej, så kan jag finnas då. Men jag kommer inte att var här på Jägersro varje tisdag och ni slipper att se mig i amatörloppen. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Lucifer Lane - en häst värd att vänta på
Nästa nyhet
Inför V75: Lucifer Lane – en häst värd att vänta på

Inför V75: Lucifer Lane – en häst värd att vänta på

Lucifer Lane är familjehästen som gjort stor succé. På lördag gör han sin tjugonde start i karriären och står inför sin tuffaste batalj hittills då han möter väl valda delar ur den fyraåriga eliten i Kungapokalen.

Infinitif-sonen Lucifer Lane gjorde debut förra vintern och inledde direkt med tre raka segrar. Sedan har det bara gått från klarhet till klarhet för den nya publikfavoriten som till och med har sin egen fan club.

Hittills har det blivit 12 segrar på 19 starter för Lucifer vars största triumf, så här långt, kom då han i förra årets sista start plockade hem pokalen i Breeders Crown-finalen. I år har han börjat med två raka segrar.

– Han har gjort sina standardjobb sedan senast och varit okej, tycker jag. Hästen var lite bekväm av sig i årsdebuten men senast hade han gått framåt och det såg jättebra ut, säger tränaren Thomas L Nilsson till travnet.se och fortsätter:

– Det är svårt säga egentligen hur mycket han gått framåt sedan förra året. Han har väl inte varit så jättemärkvärdig i vinter, mycket tyngre träning och så, men det verkar som att hästen vet om när det är tävling. Det har sett bra ut och han vann på 12,7 på ett bra sätt senast tycker jag.

Thomas är proffstränare vid Örebrotravet med åtta hästar på träningslistan. Lucifer Lane är uppfödd och ägd av sambon Christine Larsson och i sulkyn i samtliga starter har sonen Johan A Nilsson suttit. En tvättäkta ”familjehäst” med andra ord.

Efter att ha vunnit sin uttagning till Kungapokalen i fin stil, väntar alltså på lördag hästens hittills nog tuffaste uppgift i karriären. Mot hästar som Hambletonian-duon Perfect Spirit och Enterprise och den karismatiske Who’s Who har Lucifer Lane fått något att bita i.

– Det blir ett riktigt spännande lopp. Vi möter verkligen riktigt bra hästar. Nog för att han alltid mött bra motstånd, men det är väl frågan om inte det här är det värsta hittills. Jag tycker också att flera hästar såg så väldigt bra ut i försöken också, det är ett mycket jämnt lopp.

Lucifer Lane fick möjligheten att dra spår två bakom bilen i Kungapokalens final. Ett läge som Thomas L Nilsson ser som mycket bra.

– Spår två är jättebra för oss. Själv tror jag inte att vi kan komma till ledningen den här gången, men det är samtidigt jättesvårt att veta. Flera vill nog ladda från början och andra kanske inte törs heller för då blir de för heta. Jag tror Johan får avvakta till första svängen för att se vad andra gör.

Han gick i ledningen i uttagningen, men från vilken position är egentligen Lucifer Lane bäst?

– Ja, jag har ju alltid inbillat mig att han är som bäst när han får gå på rulle, det var ju så han vann Breeders Crown-finalen också. Men samtidigt är det ju så att ledningen är den närmaste vägen till mål. Men det är inte nödvändigt att han kommer dit, tycker jag.

Lucifer Lane har oftast tävlat barfota fram men med skor bak. Så var det senast och det blir balansen även på lördag.

– Han gick med skor i årsdebuten, men senast var det barfota fram och han blev lite vassare av det. Vi har provat barfota runt om en gång men han var inte riktigt bra på det, helt enkelt. Hästen har lite dålig hovar bak så det får vara barfota fram som gäller i alla fall tills vidare.

Vad är målsättningarna framöver då?

– Ja, han är ju anmäld till alla de stora loppen. Derbyt är ju en dröm som man haft sedan man var liten så det är klart vi siktar dit. Men hästen får också bestämma, säsongen är lång och framtiden får utvisa. Har man väntat i fyrtio år på den här hästen, så får man ta vara på det också.

Men först är det alltså Kungapokalen som ska avhandlas. En miljon kronor väntar på vinnaren – familjehästen med fan cluben är en aspirant på segern i årets första stora årgångsfinal.

– Vi hoppas såklart på det. Är han som han var senast så ska han ha chansen. Det är som sagt väldigt bra hästar emot, men vår häst han är bra han också. Vi hoppas han ska vara med där framme och kriga igen i alla fall, säger Thomas L Nilsson. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Östersund

Fredag: V64-tips till Östersund

V64 Östersund 11 maj

Omgången: Omgången känns inte jätteenkel även om spiken är storfavorit och bara ska vinna. Andraspiken är däremot emot en storfavorit!

Spikarna: 4 Mariluck (V64-6) har varit otroligt bra i nya regin och det finns inget som talar emot tredje raka segern. 7 Åstas Marcus (V64-5) känns klart intressant då det blir debut på barfotabalans!

V6-förslaget är på 1440 kronor (V6).

10-6-9-3-7 (8-2)
5-8-11-9-6-7-4-3-10 (1-7)
1-11-10-6 (8-9)
1-6-12-7-3-5-9-10 (8-11)
7 Åstas Marcus (2-5)
4 Mariluck (12-5)

5x9x4x8x1x1 = 1440 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

7 – 4 x 1000 kr

V64-1

A: 10-6 B: 9-3-7 C: 8-2-4-1-12-11-5

Spetsstrid: Romanova till ledningen.

Loppanalys:

10 Järvsörappen har mött de bästa på sistone och nu ser det enklare ut. Han har tjänat mer än dubbelt så mycket som den som har näst mest insprunget. Det är dock en häst med mycket humör och bäst är han då han får dunka på från ledningen och 50% av insatserna är allt för mycket!

Jag spelar med fem streck och får ta om favoriten är för bra, det är spelvärde i de andra och en sådan som 6 Pave Faks är inte mycket sämre på en bra dag men har endast 5% på sig! Han har tre raka galopper och ny kusk på honom behöver inte vara optimalt, men fart finns i massor och som skräll åker han upp i A-grupp.

9 Prins Tom var jättefin senast vid seger i Leangen och han utmanar.

3 Romanova är spetshästen och det blir barfota igen och formen pekar uppåt med tre lopp innanför västen. 7 Vill Solen var rejäl vid segern, trots galopp i sista kurvan i ledningen.

V64-2

A: 5-8-11 B: 9-6-7-4-3-10 C: 1-7-2

Spetsstrid: Seneca T.P. tror jag tar ledningen, Valnes Heidi utmanar och försöker kanske ta över?

Loppanalys: 5 Seneca T.P. har vettig uppgift, även om det är ett sto som går bättre på 1640 meter. Ledningen tar hon, det tror jag, och jag tror man kör där. Barfota nu som för fyra starter tyder på att man vill testa och det kan hålla.

Ändå är detta öppet för skräll och här målar jag rejält. 8 Dream U.N.G. är lite seg men har matchats mot mycket tuffare hästar än dessa. Galopperade senast i voltstart och kan vara vinnaren här. Hästen har varit V75-tvåa tidigare i år bakom löftet Milliondollarrhyme.

11 Russel Street gör första starten i Sverige men det tror jag bara är positivt och då han inte startat sedan mars räknar jag med att det är trimmat, han visade bra fart i mars-loppen. 4 Valnes Heidi kommer utmana om ledningen, får hon överta växer chansen markant.

V64-3
A: 1-11-10-6 B: 8-9-4-7-3-13 C: 5-2-12-14-15

Spetsstriden. Höjanna tror och hoppas jag håller upp ledningen mot Tussalill.

Loppanalys: Det här är lurigt kallblodslopp! Draget kan vara 1 Höjanna som blivit stadigt bättre i årets tre starter efter att hon faktiskt blev mamma förra året! Senast knallade hon 27-tid från ledningen som fyra och vann som 100-oddsare före det vilket inte var någon bluffseger. Kul vinnare med fördel ston och spetsläge på nytt!

11 Lome Tornado trivs inte alls på hakar och visade senast att han blir att räkna med i klassen nu på sommarbanor. Vann då direkt i årsdebuten och första Per Linderoth är plus. Hästen öppnar bra och springspår på 20 kanske innebär pangstart?

10 Vertigo Knekten har blivit bättre och bättre i ny regi i år verkligen hittat stilen och avgjorde trots kort galoppinslag senast under loppet.

Jag stänger på fyra streck och sistastrecket till 6 Troll Borken som kan vara skrällen. Med rätt smyglopp kan han gå bra på speed och Rikard kör i bra segerstim för dagen och då brukar han hitta rätt vägar.

V64-4

A: 1-6-12 B: 7-3-5-9-10 C: 8-11-4-2

Spetsstrid: De tre med bästa spåren gör upp. Assault är knapp favorit, men båda springspåren utmanar.

Loppanalys: 12 Valley Ivan var bra vid segern i Leangen och senast följde han med fullt bra från svårt läge på V75 på den skitiga banan i regnet. Tufft läge nu med bara två på tillägg och alla att runda och jag garderar.

1 Assault höjer sig då han känner att han rår på konkurrenterna och kanske kan han känna det från ledningen nu, han är knapp spetsfavorit. Från spets har han raden 2-1-3-2-1 på fem starter och han är en frontrunner menar Wikberg.

6 Sangria Knight startade i söndags men det strulade, och det låter påställt här. Hästen kan öppna och ledningen vore plus och det verkar kunna bli skoryck nu vilket ytterligare är spännande.

Jag kan nämna att 7 Sea Samedi vann från ledningen i Leangen senast, men svårt komma till med springspår för kusk som inte är van svenska voltsystemet.

V64-5

A: 7 B: 2-5-1-12-4-3 C: 8-9-11-10-6

Spetsstrid: Vervinn tror jag kan vara bäst med, men både Gärdsjö Mars och U.R.Faxe kommer säkert testa över 1600 meter.

Loppanalys: Jättefavorit är 5 U.R.Faxe som var bra förra året, och verkar tagit vinterträningen på rätt vis. Sköt till bra från ledarryggen i årsdebuten, och avgjorde via 26,5-fart senast. Det är rätt distans men jag har en bättre idé!

Det är 7 Åstas Marcus som känns väldigt intressant då det ska bli barfota runt om för första gången! Trots två raka segrar var han inte som bäst senast och är behandlad och ska vara fräsch nu. Jag hade 24 sista 700 på honom i februari och han ska bli ännu bättre barfota och spelad på mindre än hälften än vad favoriten är så tar jag ställning och spikar!

Det finns flera fina kallblod, 2 Vervinn var inte sämre än favoriten senast som trea och har viss spetschans exempelvis.

V64-6:

 A: 4 B: 12-5-1-6-7-3-9 C: 2-11-8

Spetsstrid: Jag tror ingen vill ta emot Mariluck som var riktigt snabb i debuten för Berglund.

Loppanalys: 4 Mariluck har varit sjukt fin hos Oscar Berglund och tagit två raka segrar sedan han fick henne. Det var stora hyllningar innan debuten för honom, och hon levde upp till dessa genom att snabbstarta och vinna jättelätt. Senast var hon än bättre då det blev tuff väg fram, men hon bara stack undan på upploppet. Det blir barfota igen och jag kan inte tänka mig att man vill ta emot favoriten. Jättechans och jag spikar.

12 Sono di Pa har jag jagat en del i söder, och det är en snabb häst som ska springa sprinterlopp likt detta.Men klart bättre från ledningen och härifrån tror jag inte man slår favoriten, men 1% är ändå för lite.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Åmål

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson