Odd Herakles ledde från start till mål. Där bakom gick Lannem Silje över mål med alla krafter kvar i sin förnyade comeback på Biri.

Efter att man först meddelat att karriären var avslutad, kom de glädjande nyheterna att Lannem Silje ska göra ett nytt försök på tävlingsbanan efter att superstoet kurerat sig för magsår. Comeback, efter två månaders uppehåll, gjorde hon vid Biris tävlingar på söndagen.

Tor Wollebäk laddade rejält från början, men kom inte förbi den än raskare favoriten Odd Herakles. I stället valde Lannem Silje att krypa ner i ledarryggen. Farten hölls god, 20,3 första 500 och 20,8 på det första varvet. Wollebäk hade chansen att gå ut i dödens, men valde att ge Lannem Silje en vilsam resa i comebacken och satt kvar.

Där förblev hon återstoden av loppet. Adrian Solberg Akselsen bakom Odd Herakles hade full koll på vad han hade i sin rygg och ”Super-Silje” fick nöja sig med att gå i mål med till synes mycket krafter obrukade som tvåa.

Ur den synvinkeln fick Lannem Silje en perfekt comeback och förhoppningarna på att få se henne mot bland andra Månprinsen A.M. och Polara i Elitkampen om tre veckor lever. Där lär man nog också få möta dagens vinnare Odd Herakles; åttaåringen övertygar allt mer.

– Han är fantastiskt bra den här hästen. Det var mest att sitta och se till att inte ”Silje” fick fritt. Hästen är komplett, vi hade krafter kvar i dag och tussarna oryckta. Det får vi spara till Solvalla, sa Adrian Solberg Akselsen i ATG Live.

Vinnaren, som tränas av Lars O Romtveit, tog förstapriset på 70 000 kronor genom seger på 1.20,5a över 1609 meter. Lannem Silje noterades som tvåa för 1.20,7a vilket innebar nytt banrekord för ston på Biri. Plus i kanten även för Ingbest som höll mycket starkt som trea efter en resa i dödens hela vägen. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hannelore Hanover tillbaka – vann Cutler Memorial

Hannelore Hanover tillbaka – vann Cutler Memorial

”The horse of the year is back”. Hannelore Hanover kunde knappt men säkert avgöra till seger då hon i Cutler Memorial begick årsdebut på Meadowlands.

Förra årets bästa äldre travare i Nordamerika, Hannelore Hanover var på lördagen redo för att göra årets första start. Något som skedde i säsongens första storlopp Cutler Memorial (182 500$). En uppgift som det Ron Burke-tränade stoet redde ut till full belåtenhet.

Hannelore Hanover började från bakspår men Yannick Gingras kunde perfekt lotsa fram favoriten som fick andra paret utvändigt. Först vid utgången av sista svängen blev det full attack och det sexåriga stoet arbetade säkert ned ledande Crazy Wow och Will Take Charge som hade fått fritt på insidan.

Distansen en och en åttondels mile, det vill säga 1810 meter, klarades för vinnaren av på 1.09,6a. (Du kan se loppet här).

*Tidigare under dagen kördes på Freehold Raceway också säsongens första lite större test för treåringarna i form av Dexter Cup (133 800$). Loppet såg ”Nifty” Norman-tränade Lindy’s Big Bang (e. Explosive Matter) som vinnare för David Miller.

Åke Svanstedt-tränade On the Ropes var spelad till favorit i loppet, ledde det också men slog på en galopp på den sista bortre långsidan och fick därmed se sina chanser gå upp i rök. Det kunde Lindy’s Big Bang utnyttja, överta täten och sedan säkert hålla undan hela vägen till seger på 1.12,2a över 1609 meter på Freeholds halvmilebana. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 7 maj

Omgången: Jackpot med dryg miljon extra i potten då Färjestad kör V64. Vi får se en stjärna direkt då El Diablo B.R. debuterar för Daniel Redén i V64-inledningen och det är något alldeles extra till häst och det är klart att han vinner direkt!

Spikarna: 6 El Diablo B.R. (V64-1) är en riktigt lysande stjärna, och han är trimmad för seger. 2 Global Upfront (V64-2) är en av två betrodda, och jag tar ställning då det blir barfota för första gången och jag tror på spets!

V6-förslaget är på 1440 kronor (V6).
6 El Diablo B.R. (7-1)
2 Global Upfront (5-6)
9-4 (2-7)
3-7-10-1-4-6-5-2-11-8-9-12 (3-7)
4-3-14-7 (2-12)
3-1-2-11-14-12-4-7-6-15-5-10-9-13-8 (5-10)

1x1x2x12x4x15 = 1440 kr

DD-förslaget på 1.000 kronor:

3,4 – 3 x 300 kr
3,4 – 1 x 200 kr

Spela på Elitloppet redan nu hos Unibet! Klicka här.

V64-1

A: 6 B: 7-1 C: 3-5-4-2

Spetsstrid: Ingen vill ta emot El Diablo B.R. som är snabb ut och glider till ledningen. Wy Fi tar spets i förstaläget?

Loppanalys:

6 El Diablo B.R. är en kanon som gör debut för Redén. Hästen vann  Derbyt hemma i Norge och lattjade hem en semifinal i Breeders i senaste starten, men blev allvarligt skadad till finalen då han fick ett brott på hovbenet, och har bytt regi från Hamre till Redén. Senaste starten var oktober 2016(!) så det har runnit en del vatten under broarna kan man säga. Han gick kvallopp i början av april och stack till ledningen och fick dra på sista varvet och landade på 15,9/2140 och han såg lagom lat ut där framme. Han möter verkligen inget extra och är han bara frisk så vinner han detta med en gäspning innan man kan ta sikte mot större lopp!

V64-2

A: 2 B: 5-6 C: 7-4-3-9-1-8

Spetsstrid: Det låter påställt för spets med Global Upfront som kan öppna rätt så bra, och utan skor kan det bli än rappare. Vångs Felicia är bra från start och lär utmana likson Susan Journey efter en bit.

Loppanalys: 2 Global Upfront är draget trots att hästen inte direkt övertygat, men nu låter det påställt med första barfota runt om och det finns spetschans. Senast var lite uppåt då hon fastnade med sparat där Ciao Q.L. vann från spets. Det känns som bra chans detta med Oskar J Andersson i lärlingslopp, och fortsatt form på Westholms hästar. Hon är inget spjut första biten, men det är inte motbudet heller och först fram av dessa bör vara ledare efter 500 meter. Som Global Upfront öppnade med JW den 18/3 bör räcka för ledningen och jag spikar.

5 Vångs Felicia utmanar första biten och skulle den komma förbi är det chans. Var inte alls bra senast, men före det avgjorde hon kontrollerat som spelat till 1,14(!!!!!) från dubbla tillägg, bike och barfota lockade många att kliva in på liret tydligen… 

Favorit när jag gör tipsen är 6 Susan Journey som gör det okej, men det lilla extra finns inte för dagen. Senast okej avslutning då man plockade skorna för första gången, men långt efter vinnaren.

V64-3
A: 9-4 B: 2-7-1-6-5-10 C: 3-8-11

Spetsstriden. Jag tror att Aramis Amok kommer snabbt iväg med springspår och Björn, och körs till ledningen innan 500 meter. Annars gör Marlon Donvici det då han bör hitta loss direkt.

Loppanalys: Rundspelat är det här, men jag tror det är stor risk för knappa favoriten 9 Aramis Amok. Han har galopperat två gånger på V75 och inte fått riktigt lopp på länge innan senast. Då gick han först i spåren sista 500 och mattades, det fattades lite var känslan. Nu är det täta starter och dessutom första starten med Björn Goop i vagnen! Springspår på 20 gör att jag tror på tidig spets med endast tre mindre spetssugna på start.

Betrodd är 7 East Herkules som har två fina segrar i raden, och vann på 14,0 full väg i början av hösten. Nu är det första starten sedan november och det låter inte jätteuppåt från Jakobsson. En av flera och jag bjuder på den som hårt spelad.

4 Marlon Donvici var det mycket bra rapporter på inför årsdebuten senast och från ledningen var han aldrig hotad. Oskar satt som en tennsoldat upploppet ner med härligt tag i tömmarna. Skulle han vara så snabb att han hinner ut och före Aramis Amok från start – ja då är det han som sitter från ledningen och blir svårslagen. Jag fegar och tar båda.

V64-4

A: 3-7-10 B: 1-4-6-5-2-11 C: 8-9-12

Spetsstrid: Inthemorning och M.T.Kazina är hetaste kandidaterna men det är ganska öppet och även en sådan som Carlos C.C. försöker utmana.

Loppanalys: Här ska skrällen komma och det är ett mycket lurigt lopp, så jag tar fram breda penseln och målar. 3 M.T.Kazina höll upp innerspår näst senast med kusk Kajsa, men det var inget direkt rappt intryck och det kan bli värre att ta sig förbi. Höll sedan undan på foto, men svarade bra ändå då det kom häst på open. Om det blir ledningen är det vettig chans, men inget jag vill göra något av.

Tidig är 10 Eds Judy som jag tror att Björn kan få bra snurr på. Hon gick allt bättre i höstas, och vann säkert från ledningen näst senast och var den som utmanade M.T.Kazina på open stretch senast. Dock inte startat på länge och kanske behöver loppet?

Småkul att chansa upp är 7 Carlos C.C. som var positiv senast efter långt uppehåll och stack undan säkert från ledningen.

1 Inthemorning har ettan överst då det blev seger med Jepson. Hästen har galopperat i första kurvan flera gånger men jag kan tänka mig att det är bättre att starta från innerspår och vara i rätt spår direkt. Det är spetschans, men såklart även galopprisk.

4 Next Limit höll undan knappt från ledningen senast, och har blivit lite bättre. Nu är spåret träligt och ledningen borde vara svår att nå.

V64-5

A: 4-3-14-7 B: 2-12-15-6-5-1-11 C: 9-13-8-10

Spetsstrid: Jag tror att Vollanfaks kan vara tidigt framme och överta då båda på start är sämre.

Loppanalys: 3 Nordby Fröy plockade man av alla skor på senast och han var summor bättre än tidigare. Blåste runt till ledningen dryga varvet kvar, svarade då 4 Vollanfaks utmanade och bara sprintade undan på upploppet! Det blir barfota igen, men han står 20 meter sämre till mot utmanaren och de sprang faktiskt samma tid senast! Spelar med den på DD trots allt då han var så läcker.

Tipset får just Vollanfaks. Han har gjort det klart bra utan att få vinna vid båda andraplatserna. Fick senast ge sig sista stegen för 14 Trippson Ö.K. som sluggade sig förbi efter att ha körts fram utvändigt varvet kvar, och var utan chans mot Nordby Fröy före det. Vollanfaks står bra till nu och kanske kan Ludde vara aktiv och köra mot ledningen tidigt?

Tripsson Ö.K. plockade alltså ner min vinnare senast och var mycket rejäl för det var snabba sista 500. Han räknas på nytt, men kanske inte kan nå fram i dödens?

7 Arragon är kapabel, och han har gått bra i båda starterna i år efter sitt uppehåll. Inte stort slagen senast där Brenne Brakar vann och Arragon gick i dödens sista 550 metrarna.

V64-6:

 A: 3-1 B: 2-11-14-12-4-7-6-15 C: 5-10-9-13-8

Spetsstrid: First Diamond och I’m a Believer gör upp om ledningen och det är ganska ovisst dem emellan.

Loppanalys: Lurigt stolopp avslutar och här kan det hänt saker! Favorit är Björn Goop med 14 Mamasan men hon var inget extra i comebacken efter två månaders uppehåll senast. Det är en häst som inte vinner så ofta, och stallformen står inte i zenit.

Stallkamraten 12 O.M.Dont Cry har jag blivit besviken på efter hennes fina årsdebut då hon fick med sparat i mål. Hon har inte tagit i utan sett livlös ut. Lite vila kanske kan tända henne, och snabb i benen är hon men inget att hetsa på.

Vem vinner då? Ja kanske kan 3 I’m a Believer vara en spetsvinnare! Borde kunna köra sig till ledningen i detta lopp, och gick fullt bra senast då det var grovjobb i spåren. Från ledningen borde det gå vägen även om hon vikit sig där någon gång, ändå segrat två av fem försök från ledningen.

Spetshotet är 1 First Diamond och kanske vill ganska offensiva Petter Karlsson köra där. Hon vann från ledningen i mars via 14 sista 800 metrarna och senast var hon bra tvåa bakom B.B.S.Canyankee och slog faktiskt de bakom ganska klart efter resa i ledarryggen. Till 8% är hon kul att spela DD med!

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grönt ljus efter test - Maori Time till Elitloppet
Nästa nyhet
Grönt ljus efter test – Maori Time till Elitloppet

Grönt ljus efter test – Maori Time till Elitloppet

Grönt ljus för Maori Time. Det har varit lite tveksamheter kring Australiens deltagande i Elitloppet men efter lördagens test blev det klart med en Sverige-resa.

Den australiensiska topptravaren Maori Time har sedan en tid varit inviterad till Elitloppet men efter att ha drabbats av hjärtproblem har det rått en del tveksamheter kring stoets långresa. Nu har dock alla frågetecken rätats ut.

I ett trial på banan i Maryborough, norr om Melbourne, travade stoet på lördagen 1.12,0a över 1609 meter och kretsen kring hästen var till freds med insatsen. Maori Time passerades dock i de sista stegen – men av en passgångare.

Därmed är det nu definitivt att Maori Time kommer till Solvalla. Resan startar på onsdag 9 maj och vid ankomst till Sverige ska hästen stå hos Stig H Johansson. Maori Time har tidigare i år travat 1.09,3a vilket gör henne till Australiens snabbaste travare. I Elitloppet ska hon köras av Todd McCarthy.

Du kan se Maori Times trial här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Volsteads starka formbesked - vann på 1.10
Nästa nyhet
V75: Volsteads starka formbesked – vann på 1.10

V75: Volsteads starka formbesked – vann på 1.10

Volstead har spelat en undanskymd roll i sina två första starter för året men i Gulddivisionen på Örebrotravet visade sjuåringen med eftertryck att han är ett ämne för de största loppen även i år. ”Tarzans” travare var förkro-ssande fin när han tog segern på 1.10,0.

Det är nog ingen vild gissning att Volstead kommer ha en god chans på en plats i Elitloppet. Cantab Hall-sonen, som förra året tog hem Sweden Cup, var strålande fin när segrade i Gulddivisionen på Örebrotravet.

– Det är en jättebra häst det här, alltså. Han är ändå inte på topp än, han kommer bli ännu bättre. Hästen gick 1.10 blankt i dag och jag kan garantera att han kan gå under 1.09 framöver, sa Stefan Melander i ATG Live.

Loppet gick i superfart inledningsvis. Shadow Woodland spetsade, öppnade första 500 efter under 1.06 och fortsatte varvet på 1.09. Stefan Melander synade dödens med Volstead och lade, den hårda farten till trots, elak press över sista bortre. Shadow Woodland fick kasta handduken när upploppet nalkades.

Det gjorde dock inte Volstead. Charrua Forlan hade liftat med i rygg hela loppet och fick över den sista rakan nu spela ut sitt register, men urtappre Volstead hade fortsatt krafter kvar för att säkert kunna svara ut uppvaktningen. En topprestation.

1.10,0a över 1609 meter skrevs den vassa segertiden till. Charrua Forlan, som återigen stod för en insats med stora plus noterades för samma tid som tvåa. I skuggan bakom gick gamle fajtern Deuxieme Picsous en bra avslutning som trea, medan Shadow Woodland fick nöja sig med ett fjärdepris.

*****

400 000 kronor gick till vinnaren i stayermötet Orebro Intn’l. Något som den Håkan K Persson-tränade Just Wait And See lade rabarber på. Christoffer Eriksson körde femåringen som fick en perfekt resa. Just Wait And See tog spets efter 500 meter, men överlämnade kort senare till Tesio som sedan kom att anföra racet.

Från vinnarhålet kunde man sedan lirka sig ut vid ingången av den sista svängen och segergreppet hade kopplats in över upploppet. Loppets favorit Call Me Keeper hade långt fram men vreds på för fulla muggar i den sista svängen, avslutningen var riktigt fin men räckte bara till silvret. Tesio höll bra till tredjepriset. Vinnaren kom i mål på 1.13,9 över 3140 meter.

– Vi fick en dålig start, men jag körde lugnt fram till ledningen och sedan kunde han lugna ned sig då Tesio kom och övertog. Han är speedig den här hästen och han var riktigt fin i dag. De har gjort ett väldigt bra jobb med hästen, berömde Christoffer Eriksson.

*****

*Anna Mix är härlig att skåda när hon är på humör. Det var också fransyskan, i regi Sofia Aronsson, när hon i ohotad stil plockade hem pokalen i Enoch Karlssons Minne för stoeliten. Kim Eriksson satt i jollen och skötte uppgiften med beröm.

In Toto Sund hade programenligt tagit spets, men när Anna Mix i ett raskt avancemang laddades fram fick hon överta efter 600 meter körda. Därefter spel mot ett mål. In Toto Sund fick chansen till slut, men mot Anna Mix fanns det ingen chans. 1.11,7a över 2100 meter var segertiden. Bakom gick Darling Mearas en finfin årsdebut och lade beslag på tredjepriset.

– Spets och slut, det var inte klurigare än så. Det gick väldigt långsamt i det läget när jag kom fram och den här hästen är ingen man går upp i ringen mot direkt, sa Kim Eriksson i ATG Live.

*Viktoria för favoriten i Silverdivisionen. Örjan Kihlström körde fram Michelangelo Ås till pik efter 700 meter avverkade och kunde sedan bli där till mål. Springover gick en snabb sista långsida och utmanade över upploppet, men ledaren höll säkert undan på 1.12,6a/2100.

*Stefan Melander-tränat i Klass 2. Loppet anfördes i bra fart av Loke Survive och för Per Lennartsson kunde Output Pressure avsluta vassast. Fyraåringen fick grepp om ledaren mitt på upploppet och höll undan för Diggerman som avslutade visslande längst ut i banan. 1.15,1a över 2640 var tiden.

*Bronsdivisionen till Claes Svensson och Whisky Akema. Ekipaget spetsade men fick efter 600 meter släppa till Sambuca Knight. Från dödens fick Ragazzo da Sopra grep om ledaren, men Whisky Akema avslutade sylvasst från vinnarhålet och hann fram på ritsen för 1.12,0a/2100.

*Oskar J Andersson skötte uppgiften klanderfritt bakom Jörgen Westholms Urgent Call i Klass 1. Valacken övertog ledningen efter ett halvvarv och höll sedan utan problem den positionen hela vägen före en rappt avslutande Arsenal som fick sen lucka. 1.12,9a på 2100 visade klockan. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Pastore Bob runt om i Finlandia-Ajo - nu Elitloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson