Volstead har spelat en undanskymd roll i sina två första starter för året men i Gulddivisionen på Örebrotravet visade sjuåringen med eftertryck att han är ett ämne för de största loppen även i år. ”Tarzans” travare var förkro-ssande fin när han tog segern på 1.10,0.

Det är nog ingen vild gissning att Volstead kommer ha en god chans på en plats i Elitloppet. Cantab Hall-sonen, som förra året tog hem Sweden Cup, var strålande fin när segrade i Gulddivisionen på Örebrotravet.

– Det är en jättebra häst det här, alltså. Han är ändå inte på topp än, han kommer bli ännu bättre. Hästen gick 1.10 blankt i dag och jag kan garantera att han kan gå under 1.09 framöver, sa Stefan Melander i ATG Live.

Loppet gick i superfart inledningsvis. Shadow Woodland spetsade, öppnade första 500 efter under 1.06 och fortsatte varvet på 1.09. Stefan Melander synade dödens med Volstead och lade, den hårda farten till trots, elak press över sista bortre. Shadow Woodland fick kasta handduken när upploppet nalkades.

Det gjorde dock inte Volstead. Charrua Forlan hade liftat med i rygg hela loppet och fick över den sista rakan nu spela ut sitt register, men urtappre Volstead hade fortsatt krafter kvar för att säkert kunna svara ut uppvaktningen. En topprestation.

1.10,0a över 1609 meter skrevs den vassa segertiden till. Charrua Forlan, som återigen stod för en insats med stora plus noterades för samma tid som tvåa. I skuggan bakom gick gamle fajtern Deuxieme Picsous en bra avslutning som trea, medan Shadow Woodland fick nöja sig med ett fjärdepris.

*****

400 000 kronor gick till vinnaren i stayermötet Orebro Intn’l. Något som den Håkan K Persson-tränade Just Wait And See lade rabarber på. Christoffer Eriksson körde femåringen som fick en perfekt resa. Just Wait And See tog spets efter 500 meter, men överlämnade kort senare till Tesio som sedan kom att anföra racet.

Från vinnarhålet kunde man sedan lirka sig ut vid ingången av den sista svängen och segergreppet hade kopplats in över upploppet. Loppets favorit Call Me Keeper hade långt fram men vreds på för fulla muggar i den sista svängen, avslutningen var riktigt fin men räckte bara till silvret. Tesio höll bra till tredjepriset. Vinnaren kom i mål på 1.13,9 över 3140 meter.

– Vi fick en dålig start, men jag körde lugnt fram till ledningen och sedan kunde han lugna ned sig då Tesio kom och övertog. Han är speedig den här hästen och han var riktigt fin i dag. De har gjort ett väldigt bra jobb med hästen, berömde Christoffer Eriksson.

*****

*Anna Mix är härlig att skåda när hon är på humör. Det var också fransyskan, i regi Sofia Aronsson, när hon i ohotad stil plockade hem pokalen i Enoch Karlssons Minne för stoeliten. Kim Eriksson satt i jollen och skötte uppgiften med beröm.

In Toto Sund hade programenligt tagit spets, men när Anna Mix i ett raskt avancemang laddades fram fick hon överta efter 600 meter körda. Därefter spel mot ett mål. In Toto Sund fick chansen till slut, men mot Anna Mix fanns det ingen chans. 1.11,7a över 2100 meter var segertiden. Bakom gick Darling Mearas en finfin årsdebut och lade beslag på tredjepriset.

– Spets och slut, det var inte klurigare än så. Det gick väldigt långsamt i det läget när jag kom fram och den här hästen är ingen man går upp i ringen mot direkt, sa Kim Eriksson i ATG Live.

*Viktoria för favoriten i Silverdivisionen. Örjan Kihlström körde fram Michelangelo Ås till pik efter 700 meter avverkade och kunde sedan bli där till mål. Springover gick en snabb sista långsida och utmanade över upploppet, men ledaren höll säkert undan på 1.12,6a/2100.

*Stefan Melander-tränat i Klass 2. Loppet anfördes i bra fart av Loke Survive och för Per Lennartsson kunde Output Pressure avsluta vassast. Fyraåringen fick grepp om ledaren mitt på upploppet och höll undan för Diggerman som avslutade visslande längst ut i banan. 1.15,1a över 2640 var tiden.

*Bronsdivisionen till Claes Svensson och Whisky Akema. Ekipaget spetsade men fick efter 600 meter släppa till Sambuca Knight. Från dödens fick Ragazzo da Sopra grep om ledaren, men Whisky Akema avslutade sylvasst från vinnarhålet och hann fram på ritsen för 1.12,0a/2100.

*Oskar J Andersson skötte uppgiften klanderfritt bakom Jörgen Westholms Urgent Call i Klass 1. Valacken övertog ledningen efter ett halvvarv och höll sedan utan problem den positionen hela vägen före en rappt avslutande Arsenal som fick sen lucka. 1.12,9a på 2100 visade klockan. (Foton: ALN).