Tiden blir allt mer knapp för Readly Express. Och nu bekräftar tränaren Timo Nurmos det som varit mångas oro. Han menar att det är en mycket liten chans att få se Prix d’Amérique-vinnaren i Elitloppet.

Readly Express stod för en av svensk travsports mest minnesvärda prestationer då han i slutet av januari tog hem Prix d’Amérique. Hästen blev direkt inbjuden till Elitloppet och har ända sedan dess räknats som en av travfestens största namn.

Men eftersom stjärnan hunnit med en kort avelssejour i vår och fortfarande inte setts på tävlingsbanan sedan just segern i Paris, har spekulationerna allt mer tagit fart kring huruvida Readly Express ens ska starta i Elitloppet. I en intervju med SVT Sport bekräftar nu Timo Nurmos de många befarat.

– Som det ser ut nu är chansen mycket liten att Readly Express kommer till start. Jag hade hoppats att kunna köra något lopp innan Elitloppet. Men så har det inte blivit. Det ser mörkt ut, säger han till SVT Sport.

Det faktum att Readly Express ”extraknäckt” som avelshingst i vår, vilket frångick den ursprungliga planen för hästen, har spelat avgörande roll för att det nu ser ut som att han inte kommer att kunna vara med i Elitloppet som avgörs om tre veckor på söndag.

– Han har sett bra ut i träning senaste tiden. Men därifrån till att klara två tuffa lopp på en dag är ett stort steg. Men vi kommer att försöka bestämma oss så nära inpå som möjligt. Veckan innan eller så, säger Timo Nurmos till SVT Sport. (Foton: ALN).