Dreammoko slutade som tvåa bakom Urlo dei Venti i tisdagens Gran Premio della Lotteria. Nu lutar det åt att fransmannen också kommer till Solvalla i Sweden Cup.

Tränaren Richard Wester-ink hade en oförglömlig sista söndag i maj på Solvalla förra året, då hans stora stjärna Timoko krönte sin karriär med en andra seger i Elitloppet. Timoko har slutat men sonen Dreammoko är högaktuell för en Sverige-resa i år.

Dreammoko slutade i tisdags tvåa bakom Urlo dei Venti i såväl försök som final av Lotteria. Det är för Paris-Turf som Westerink berättar att Sweden Cup troligen blir nästa uppgift.

– Dreammoko är för grön för Elitloppet, i alla fall i år, men han kommer troligen att vara med i loppets ”lillasyster” Sweden Cup som går dagen före.

Femårige Dreammoko har tjänat drygt tre miljoner kronor och bland annat deltagit i VM-loppet. I fjol fanns han också med på Solvalla, då som trea i Fyraåringseliten. (Foto: ALN).

Läs även: Lätt i Lotteria för Urlo dei Venti – mot Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Axevalla

Fredag: V65-tips till Axevalla

V65 Axevalla 4 maj 

Omgången: Få hästar i loppen och många minst sagt klena dessutom. Låg utdelning är det jättefavorit på och jag måste spela flerbong med en spik som knappast förlorar. Testar att gardera två jättefavoriter matematiskt, och spikar bästa draget på LD!

Spiken: 8 Royaldoodle (V65-3) har varit mycket positiv i två starter för Bergh och detta tror jag han bara vinner!

V65-förslaget är på 2040 kronor.

2-4-6-5 (7-9)
10/ 4-3-7-1-6 (2-8)
8 Royaldoodle (11-5)
8-7 (3-6)
3/ 6-1-8-12-7-10 (2-5)
7-10-1 (8-4)

4x1x1x2x7x3 x 5 = 840 kr
4x6x1x2x1x3 x 5 = 720 kr

Flerbong: 4x1x1x2x1x3 x 20 = 480 kr

LD-förslag på 1000 kronor: 

3 – 7 x 600
3 – 10 x 250
3 – 1 x 150

Spela på Finlandia-Ajo hos Unibet! Klicka här.

V65-1:

Ranking: A: 2-4-6-5 B: 7-9-8-1 C: 3-10 

Spetsanalys: Eclat de Ranchval satt från ledningen tidigt med spår 3, men jag tror att Hambra’s Bon Jovi är spetshästen. Spetsade med spår 6 och bra startkusk med springspår passar bra.

Loppanalys: 2 Eclat de Ranchval vann från spets i sin andra start och avslutade då med 1.15 sista varvet. Man åkte ner till Frankrike lite senare, men där blev det tyvärr inga framgångar. Nu är fyraåringen tillbaka på hemmaplan och man har börjat om lite med honom menar Sövik. Ska träna bra, men spåret är inte bra och viss galopprisk föreligger och han ska garderas.

4 Whitestripe Maid är intressant i ny regi, det bord finnas en del att plocka ur hästen om man kommer rätt på fyraåringen. Ska ha gått 22-jobb på bra vis och det låter mellan raderna bra från Rickard.

6 Hambra’s Bon Jovi var bra i montékvalet, men galopperade bort sig då det blev allvar. Nu åter sulky och tillhör de bättre i detta gäng.

Streck även för 5 Alfas Ippon som gjorde det bra från dödens senast då man utmanade men inte kom förbi.

V65-2:

Ranking: A: 10 B: 4-3-1-7-6 C: 2-8-9

Spetsanalys: Ellipsis Am är snabb i fötterna och har tagit ledningen efter 150 meter från spår 8 bakom bilen och är troliga ledaren.

Loppanalys: Normalt vinner 10 Ulla del Ronco det här loppet. Hon var riktigt fin i debuten för Thomas Dalborg senast då det såg ut att vara full kontroll tidigt in mot upploppet, och huvan var sparad i mål. Det ska vara bra efter loppet, och läget passar nog ganska bra då hästen ska köras på väntan menar Dalborg. Bra chans, men hans hästar brukar prestera ojämnt. Benzon känns som klart kuskplus och han är vass på att motivera dem länge och det borde gå vägen. Utgång och spik på flerisen.

Motbuden är inte jättebra, men 4 Ellipsis Am tror jag tar sig till ledningen och kan streta emot länge. Från ledningen har hästen tävlat fyra gånger och varit tvåa vid två tillfällen som bäst. 3 Aowa L.G. var lite positiv senast bakom Angie Simoni och möter enklare hästar här. 1 Unbalanced fick inte riktigt chansen senast i första starten på tre månader och har rätt smygläge nu.

V65-3:

Ranking: A: 8 B: 11-5-7-9 C: 10-4-6-1

Spetsanalys: Inga raketer där framme, kanske Bisu the Beat till tät, men de flesta vill nog släppa till M.C.C.Orlando om den kommer tidigt.

Loppanalys: 8 Royaldoodle har jättechans att vinna detta mindre tuffa lopp. Hästen har gjort två starter för Robert Bergh och det är en typ på väg uppåt. Han avgjorde på starkt vis från dödens i debuten för Bergh, och han var så där skönt flegmatisk men borrade ner sig då det skulle avgöras. Senast hamnade han illa på det, och satt sist 500 kvar men kom farande med fint kliv över upploppet långt ut i banan och blev tvåa. Detta vinner han oavsett löpning och är bästa spiken, lång distans är bra fördel tror jag och det är inte mycket att orda om detta – spik!

Andrahandare är 11 M.C.C.Orlando gick klart bra spurt senast i spåren sista 700 metrarna och hade avgjort tidigt och vann med sparat. Det låter fortsatt bra från ”Stenis” och det blir barfota på nytt. Kanske kan hästen köras till ledningen tidigt då han slipper hästar på utsidan i starten och kan komma iväg bra.

V65-4:

Ranking: A: 8-7 B: 3-6-2-4 C: 1-5-10-9

Spetsanalys: Kakan borde ha bra spetschans då Jumbles är osäker och sällan går att skicka från start.

Loppanalys: Montélopp och ny stark favorit i 8 Edindy som jag väntat på att det ska lossna för hos Veijo, och det har varit uppåt på sistone. Näst senast avgjordes ett montélopp enkelt sista 300 och senast klart bra en bit bakom kanonen Alpha’s Peak – och klungan slogs enkelt för sulky. Nu ska det bli barfota runt om och det är intressant och detta är toppchans att hästen bara vinner.

Jag dubblar ändå med ett bra motbud i 7 Uappa di Azzurra som visat bra fart. Var mycket bra som tvåa bakom Arsenal för fyra starter sedan, och fullföljde fint senast i spåren via 11 sista 700 metrarna. Monté är nytt, men det tror jag ska passa bra.

V65-5:

Ranking: A: 3 B: 6-1-8-12-7-10 C: 2-5-4-11-9  

Spetsanalys: Digital Yankee borde sticka till ledningen, körs han där sedan?

Loppanalys: Öppet lopp om nu inte min vinnare 3 Fabriz Boko vinner för den spikar jag på LD-spelet. Han har fått göra fyra starter hos Tomas Malmqvist och blivit allt bättre, och senast avgjorde han med lätthet på 14,4/2500 meter på Lunden. Han är bäst på väntan och det är snarare kuskplus med Magnus i jollen och jag tror man fäller alla.

1 Fux de Luxe har bra kapacitet, men är ingen som radar jämna lopp och tydligen återhämtade han sig dåligt mellan senaste två V75-starterna och var sämre. Fin vid segern var han, men nu borde han bli över och att han var för het i banjobb ser jag som negativt.

6 Digital Yankee har visat form i aprilstarterna och varit etta och tvåa. Var inte långt efter vinnande Jamie Oliver via open senast och är aktuell igen. Det kan dessutom bli ledningen då han visat mest startsnabbhet av dessa. Vann från ledningen 2016 för Tarzan, men har efter det raden 0-0-3-0 från tät och har varit tveksam och utgick felfri senaste försöket.

V65-6:

Ranking: A: 7-10-1 B: 8-4-2-6-9-12 C: 3-5-11

Spetsanalys: Skyhigh står ensam på start, överlåter till Gianluca Boko efter en bit.

Loppanalys: 7 Gianluca Boko är megafavorit, och uppgiften är väldigt bra måste jag medge. Han spurtade hem ett DD-lopp i Halmstad senast där han var starkast i tät strid. Springspår och bara en häst på start innebär säkert att han tidigt sitter från ledningen och han har bra chans. Hästen segrade 4/5 spetslopp i början av karriären, men har nu inte segrat på fyra spetslopp och det var 10.000 kronorslopp han fick ge sig i näst senast – låt vara i comebacken.

Jag garderar ändå, med 10 Angie Simoni som imponerade genom att vara helt överlägsen vid segern senast i P21-lopp då hon blåste förbi dem på 100 meter på sista långsidan. Sprang 14,5 full väg volt då, och duger gott.

Det låter lågt på 2 Brilliance som smyger då hon inte startat sedan augusti då hon blev mystiskt halt, den står jag över. Streck istället för 1 Skyhigh som har läget ensam på start, och borde få ledarryggen efter 500 meter. Gick positivt efter galopp senast och kan trilla förbi dem. Bra kunnande har 4 Lass North Star som fick lopp i sig senast även om det blev galopp i sista kurvan.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Årsdebut i Cutler Memorial för Hannelore Hanover
Nästa nyhet
Årsdebut i Cutler Memorial för Hannelore Hanover

Årsdebut i Cutler Memorial för Hannelore Hanover

Dexter Cup för treåringarna och senare samma dag Cutler Memorial för den äldre eliten. Lördagen bjuder på hög klass även i USA.

Arthur J Cutler fungerade i fjol också som ”Elitlopp Playoff” men den idén är skrotad till i år och det får väl anses som tveksamt att det kommer några USA-hästar till Solvalla i år. Oavsett vilket, så är det den här lördagen Cutler Memorial med 182 500 dollar i total prissumma körs på Meadowlands.

Det stora namnet på förhand är förstås Hannelore Hanover. Det av Ron Burke tränade stoet som hölls som landets bästa äldre travare i fjol gör här årets första start, men har redan hunnit visa formen i två kvallopp. Med i fältet är också Åke Svanstedt som tränare till Deep Impact.

Svanstedt är också representerad i årets första stora treåringsfinal, Dexter Cup (133 800$) som tidigare på dagen körs på Freehold Raceway. Hästen heter On the Ropes som senast var tvåa efter Vic’s Winner i elimineringsloppet. Även Marcus Melander, Thrust Control och Jimmy Takter, Maxus, har var sin finalist. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Arthur J Cutler Memorial, 1810 auto

1 Gural Hanover – kusk ej klar
2 Mambo Lindy – kusk ej klar
3 Sutton – Andy Miller
4 Will Take Charge – kusk ej klar
5 Di Oggi – Brett Miller
6 Crazy Wow – David Miller
7 In Secret – kusk ej klar
8 Tuonoblu Rex – Corey Callahan
9 Warrawee Roo – Daniel Dube
10 I Know my Chip – kusk ej klar
11 Deep Impact – kusk ej klar (Å.Svanstedt)
12 Hannerlore Hanover – Yannick Gingras

Dexter Cup, 1609 auto

1 On the Ropes – Daniel Dube (Å.Svanstedt)
2 Lindy’s Big Bang – David Miller
3 Vic’s Winner – George Brennan
4 Thrust Control – Brian Sears (M.Melander)
5 Don – Andy Miller
6 Credicone – Trond Smedshammer
7 Maxus – Yannick Gingras (J.Takter)
8 Perlucky – Jim Marohn J:r

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Racing Mange lämnade starkt besked i årsdebuten
Nästa nyhet
Racing Mange lämnade starkt besked i årsdebuten

Racing Mange lämnade starkt besked i årsdebuten

Racing Mange är luttrad från flitigt tävlande i unghäst-toppen men har inte fått de stora segrarna. Kanske kan femåringen nu gå en ny vår till mötes – årsdebuten på Jägersro var av bästa märke.

Orlando Vici-sonen Racing Mange, var tvåa i Uppfödnings-löpning samt finalist i Sprintermästaren och Derbyt i fjol som fyraåring, men har utan de stora framgångarna gått lite utanför radarn. Kanske är det i år som Joakim Lövgrens trevlige travare blommar ut till fullo.

Comebacken efter drygt fyra månaders frånvaro i Majsprintern på Jägersro var av den lovande sorten. I ett lopp som öppnades i högt tempo före Sahara One att nå ledningen, 07,0 första 500, kom Racing Mange fram som första häst i andraspår.

Femåringen fick förvisso avlösning i dödens en bit på sista bortre av Dupree, men ur sista sväng blev det full attack och Racing Mange fångade kort före mål säkert men knappt in den tappre Sahara One. 1.11,3a över 1640 meter efter 10,7 sista 500 av loppet, stannade segertiden vid. 70 000 kronor var förstapriset.

*På Solvalla stod Stefan Melander-tränade Oceanic Clearence för en god insats i ett stolopp. Raden inför det här loppet var inte särskilt vacker och hästen väntas gå till avel inom kort, men här visade Scarlet Knight-dotterns löpglädje.

”Tarzan” gick ut och övertog taktpinnen efter 600 meter och då hjälpte det inte att Swish Lane med fem raka segrar utmanade hela upploppet ned. Oceanic Clearence höll stången på 1.12,4a full väg.

*Hans R Strömberg har form på stallet. På Solvalla var det dags att vinna med OnTrack He’s Black som i långloppet ordnade tredje årssegern. Fyraåringen inledde på innerspår, lyftes ut i andraspår in på slutvarvet och efter attack 300 kvar avgjorde han i smått överlägsen stil. 1.14,6 på 2660 meter.

*Kvällens bragd på Jägersro stod nog Ucello Jet för. Björn Lindblom-träningen såg ut att ha missat alla möjligheter genom tidig galopp, men återkom för Christoffer Eriksson synnerligen starkt och avgjorde till slut väldigt enkelt i spåren. 1.11,5a över 1640 var en skarp segertid. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
MTU-dags: Kulltopparna gör upp på Solvalla igen
Nästa nyhet
MTU-dags: Kulltopparna gör upp på Solvalla igen

MTU-dags: Kulltopparna gör upp på Solvalla igen

Sport av högsta klass väntar kommande tisdag på Solvalla igen. De tre- och fyraåriga topparna gör upp i Margaretas Tidiga Unghästserie.

Fyra avdelningar med 300 000 kronor till vinnaren i vardera. Det är Margareta Tidiga Unghästserie som pockar på uppmärksamhet igen på Solvalla den här tisdagen. Något som lockat delar ur den tre- och fyraåriga kulltoppen.

I ett urval av hästarna som visar upp sig på Solvalla kan nämnas Van Kronos som gör en intressant första start för året. Ett toppmöte bland de treåriga stona mellan Felicity Shagwell och A Sweet Dance. I killarnas klass Attraversiamo mot Garrett Mix, samt Hevin Boko i årsdebut i loppet för fyraåriga ston.

Här är startlistan:

MTU, fyraåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Neelix – Lutfi Kolgjini
2 M.T. Malkin – Göran Wester
3 Selmer I.H. – Björn Goop
4 Van Kronos – Erik Adielsson
5 The Bucket List F. – Tobias O Eriksson
6 Transcendence – Robert Bergh
7 Mr Deauville – Mattias Djuse
8 Pane Vino – Kenneth Haugstad
9 Dom Perignon – Örjan Kihlström
10 Digital Performer – Ulf Ohlsson
11 Born Unicorn – Kevin Oscarsson
12 Hazard Boko – Per Lennartsson

MTU, fyraåriga ston, 2140 auto

1 Rita C.D. – Kaj Widell
2 Maharani de Baroda – Björn Goop
3 White Lightning – Jörgen Westholm
4 Hevin Boko – Johnny Takter
5 Sunwapta Goj – Oskar J Andersson
6 Alfa Mare – Kevin Oscarsson
7 Catch My Love – Kim Eriksson
8 Charmante Amok – Leif Witasp
9 Merci Bråten – Paula Pettersson
10 Odessa Celeber – Örjan Kihlström
11 Hermes Boko – Ulf Ohlsson
12 Ensemble Am – Jorma Kontio

MTU, treåriga hingstar och valacker, 2140 auto

1 Attraversiamo – Erik Adielsson
2 Fanucci Am – Lutfi Kolgjini
3 Devil Sound – Anders Zackrisson
4 Hurricane River – Johnny Takter
5 Filur Sisu – Per Nordström
6 Avant Garde – Robert Bergh
7 Il Boscaiolo – Christoffer Eriksson
8 Announcement – Jorma Kontio
9 Garrett Mix – Örjan Kihlström
10 Arctic Carl – Pekka Korpi

MTU, treåriga ston, 2140 auto

1 Activated – Björn Goop
2 Arctic Michelle – Pekka Korpi
3 Teton Giant Dealer – Christoffer Eriksson
4 Tzarina Face – Lutfi Kolgjini
5 A Sweet Dance – Johnny Takter
6 Global Wild Card – Erik Adielsson
7 I’m Sailing – Anders Svanstedt
8 Global Wishmeluck – Mattias Djuse
9 Aleppo Pine – Kenneth Haugstad
10 Fragolini Am – Lars-Göran Söderberg
11 Felicity Shagwell – André Eklundh
12 Sefina – Hanna Olofsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Åby

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson