Omgången
Åby håller hov denna torsdag med främmande från både Danmark och Norge. Omgången känns rätt öppne på förhand och jag försöker ta grepp om den får omgående genom att spika i inledningen. 2 Explosive Merlot (V64-1) är både stark och snabb de dagar han fungerar och jag tror Robert Bergh löser denna passande uppgift. Notera körsvensändringar efter att både Takter och Heiskanen kastat i handduken under eftermiddagen.

Spiken
2 Explosive Merlot (V64-1)

Utgångarna
8 Absolut Gehör (V64-4)
1 Rajah Press (V64-5)

V64-förslaget (spel för sex rätt)
V64-1: 2 Explosive Merlot (res 8-1)
V64-2: 1,3,6,7,9,11 (res 4-5)
V64-3: 1,2,3,7,9,10,11 (res 5-6)
V64-4: A: 8 B: 10-2-9-11 (res 3-13)
V64-5: A: 1 B: 3-2-8-6 (res 9-5)
V64-6: 4,5,6,11,12 (res 9-2)

1x6x7x1x5x5 = 1050 rader/kronor
1x6x7x5x1x5 = 1050 rader/kronor

Totalt 2100 kronor

DD-systemet
1 – 4,6 x 300
1 – 5,11,12 x 125

Totalt 975 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1

Ranking: A: 2. B: 8-1-6-4-7. C: 5-3.

Spetsanalys:
3 Paduca Dream till en början men 6 Farzad Boko i första sväng.

Loppanalys:
Medeldistanslopp stängt strax under miljonen och bara åtta hästar bakom startbilen. 2 Explosive Merlot vann ett långlopp på Åby senast efter att ha travat i halva vägen. Hingsten är van att möta betydligt tuffare motstånd än detta och är hästen att slå från ett perfekt utgångsläge. I ett litet fält kan Robert Bergh lägga upp taktiken efter eget behag och jag är inne på att ekipaget reder ut denna uppgift – Spik!

8 Offshore Man har årsdebuten avklarad och tog då ledningen från innerspåret. Valacken blev het på kuppen, och klockades till 1.10,0 och 1.12,2 de första mellantiderna. In på upploppet var det tomt i tanken men med loppet i kroppen är nioåringen en av flera som kan sätta käppar i hjulet för favoriten.

1 Gunell Palema duger bakom ovanstående duo men har inte startat på ett tag. Stoet har dock ett perfekt utgångsläge och kanske är den som flygande via stretchen sista biten.

V64-2

Ranking: A: 3-9-11. B: 6-7-1-4. C: 5-10-8-2.

Spetsanalys:
Tre hästar på startvolten gör upp om detta och det är fördel 3 Kadway Tanks.

Loppanalys:
3 Kadway Tanks har alltjämt inte lyckats spräcka nollan i segerkolumnen trots att det varit nära ett par gånger. Kadabra-sonen har faktiskt fem andra pallplaceringar på sina sex starter i karriären och lägg där till ett femtepris så ser raden stabil ut. Hingsten har nu 20 meters försprång till de värsta konkurrenterna på tillägg och jag tror Johan Untersteiner leder loppet länge.

9 Fighting Gehör fick uppvaktning på slutrundan senast och kunde inte stå emot Ethien Du Vivier sista biten. Muscle Mass-sonen har visat form en längre tid nu, öppnar snabbt från springspår och måste streckas tidigt!

11 Aston D.K. är också ett givet motbud. Sexåringen stoltserar med två raka fullträffar och sprang 1.12,6a/1640 vid segern senast. Intrycket var bra men sexåringen har ett byngligt läge och ska nu runda ett fält vilket blir tuffare.

6 Vikens Easy har galopperat i sina tre senaste framträdande men blev störd till felsteget sist. Har kvalat sedan dess och nu riskerar femåringen att bli bortglömd.

7 Skip Beau har stått för stabila insatser hittills i år och kan vara en kantboll om det klaffar.

1 Vien Ici kan få en perfekt resa i rygg på ledaren och är inte hela avsågad.

V64-3

Ranking: A: 3-1-2. B: 7-11-10-9-5-6-12. C: 4-8.

Spetsanalys:
Väldigt många startsnabba bakom bilen denna gång och här kan det bli ett par släpp innan första mellantiden. 1 Take A Toss har nästan aldrig missat täten från spår ett-fem bakom bilen är nog den som tar kommandot till en början. Det är givetvis tänkbart att Ingves väljer att släppa och då är det först 3 Andy Pandy One som bör ställa frågan, 4 Bravo Qira och 5 Revenue Lavec är inte heller oävna men jag räknar kallt med att de kör för position i första hand. Istället kan 7 Luxury Tile komma dundrande men jag är inte helt säker på att Kristian Malmin för överta. 3 till täten men det känns långt ifrån givet.

Loppanalys:
Vidöppet sprinterlopp, med risk för överpace och här det kan smälla. 3 Andy Pandy One har tävlat bra en längre tid nu och passar fint på just Åby. Kan öppna snabbt, är vass på speed och fungerar också fint i ledningen. Utgångsläget är ypperligt och Thomas Uhrberg kan vrida och vända på taktiken hur han vill härifrån.

7 Luxury Tile är en norsk gäst som kommer med formen i antågande efter en mersmakande årsdebut. Var då med i en snabb öppning första halvvarvet och valde att släppa kort senare. Klev sedan ut i dödens i sista sväng och stod på fint hela vägen till linjen på 1.13.9a/2100. Kvick ut men det kan vara upptaget i ledningen redan.

1 Take A Toss är också rask bakom bilen och har ett perfekt läge. Stoet har aldrig varit sämre än tvåa från ledningen och kan bli svår att plocka ner om Peter Ingves lyckas försvara innerspåret.

2 Tristan Cesar har fått ett par genomkörare innanför västen och bricka två är bästa tänkbara.

11 Eastern Promise testade medeldistans för första gången senast och återgår nu till kortlopp vilket bör vara en fördel för denna jänkare.

Streck också för 10 Bo Kenneth och 9 Aura Garbo

V64-4

Ranking: A: 8. B: 10-2-9-11-3-13-4-7-14-12. C: 6-1-15.

Spetsanalys:
2 Bigarrå öppnade raskt senast och jag tror ersättande Andre Eklundh gärna vill till front. Utmanas främst av 4 Persephone Face om kusken väljer att ladda och kanske kör Dalborg för att komma ner i rygg ledaren?

Loppanalys:
Spårtrappa för ston där 8 Absolut Gehör imponerade stort senast i först starten för Peter Untersteiner. Femåringen tog sats från tredje ytter 700 kvar, stod för en rejäl avslutning i spåren och segergreppet kopplades vid upploppets början. Segertiden 1.13,1a/2140 skäms inte för sig och med loppet i kroppen borde Muscles Yankee-dottern vara ännu vassare nu. Spår åtta kan ställa till vilket gör att jag bara singelstreckar på en lappen – Utgång!

10 Volita Go kom med två raka fullträffar på kontot inför senaste loppet men blev nollad. Femåringen hamnade i trött rygg genom slutsvängen men såg rätt intetsägande ut över upploppet. Det gick förvisso fort där framme och det är även möjligt att Marc Elias inte begärde alltför mycket av henne? Är hon lika bra som vid segrarna är hon absolut med i matchen.

2 Bigarrå kommer från seger där Quaker Jet-dottern ledde runt om tillsammans med Henna Halme. Fick då beststämma i 18-fart första varvet och kunde enkelt sprinta undan via 12,2/500. Ledningen är inom räckhåll men oavsett hur Veijo tänkt borde ekipaget få fin resa.

9 Am I Wrong åkte dit i sista steget senast och har varit struken efter det. Femåringen gör alltid stabila insatser och är tidig om någon av ovanstående kommer bort ur loppet.

Streck också för 11 Donna Donna som kan avsluta vasst om hon får chansen. Takter har lyckats med femåringen förr och kan mycket väl göra det igen.

V64-5

Ranking: A: 1. B: 3-2-8-6. C: 9-5-4.

Spetsanalys:
1 Rajah Press släpper till 3 Friend Of Nature?

Loppanalys:
Nio hästar bakom bilen över 1640 meter och även här kan det bli högt utgångstempo. 3 Friend Of Nature avslutade bra efter kortare tävlingsuppehåll senast och har ett perfekt läge. Valacken har fint facit i spets och det är också där som samtliga av karriärens sju segrar tagits. Thomas Uhrberg lär göra vad han kan för att komma till täten och jag tror man leder länge men…

Det kan bli så att Flemming Jensen kliver fram med starke Sun Esterel och då kan det kosta att köra i ledningen. Då kan 1 Rajah Press få drömloppet i rygg ledaren och sen blir hingsten farlig via open stretch. Formen är bra, läget är perfekt och detta känns som en rolig vinnare – DD-spik och utgångshäst!

2 Sun Esterel duger såklart också i sällskapet men riskerar tung resa och på Åby får många andra av konkurrenterna chansen. Visade annars gott gry senast och är allra bäst barfota runt om!

8 Always On Time och 6 Te Quiero Grif och är inte heller borta om det skulle bli våldsam körning.

V64-6

Ranking: A: 4-6. B: 11-5-12-9-2-10. C: 3-7-8-1.

Spetsanalys:
5 Pacific W.F. tar sig förbi 1 Kickans Girl och får åtminstone leda ett tag.

Loppanalys:
Ett långlopp avslutar omgången och nu kan det vara dags för 4 Cantona Mearas. Valacken gjorde verkligen loppet senast, när han körde fram utvändigt om Gomez som sen var utan svar på sista bortre långsidan. Krafterna tröt förvisso över upploppet även för Muscle Hill-sonen men nu har han stått för två mersmakande insatser på raken (såg bra ut innan galoppen näst senast)

6 R.K.King är en högkapabel häst som comebackade med den äran senast. Övertog då ledningen efter 700 meter och hade sedan inga större problem att hålla undan. Detta är en aning nervig herre som brukar ogilla att resa, och hemmaplan känns som en fördel men ny kusk är kanske inte optimalt?

11 Stud Muffin har inte startat på ett tag men brukar trivas med smyglopp och får han sin resa kan han speeda vasst. Missgynnas av bakspår men ska inte avskrivas helt.

Robert Berghs duo 5 Pacific W.F. samt 12 Aramis Amok ska också med på lappen. Den sistnämnda har inte världens roligaste rad om man fråntar segern som vittnar om att hästen kan en hel del i sina ljusa stunder.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Beskedet: Nivard körd Bold Eagle i Elitloppet

Beskedet: Nivard körd Bold Eagle i Elitloppet

Det har spekulerats i annat men – jodå, det blir Franck Nivard som kommer att köra Bold Eagle i Elitloppet om några veckor.

Sedan Bold Eagle i slutet av treåringssäsongen gick från dåvarande tränaren Jean-Etienne Dubois till Sébastien Guarato har Franck Nivard varit hästens ständige kusk. Det med undantag för två starter då Eric Raffin ersatte den avstängde Nivard.

Trots det har det spekulerats kring huruvida Franck Nivard, liksom i fjol, ska köra Bold Eagle när Elitloppet ska avgöra den 27 maj. Det bland annat därför att kusken kort efter fjolårets final, menat att han inte ämnade återkomma till Sverige.

De spekulationerna kan nu skingras. Till Paris-Turf-journalisten Fabrice Theil kan Bold Eagles delägare Thomas Bernereau nu bekräftas att det är Nivard som blir den franske stjärnans kusk på Solvalla.

– Franck Nivard blir Bold Eagles kusk i Elitloppet, vi har redan bokat flygbiljetterna, säger han.

Fler Sverige-besök väntar för övrigt för Franck Nivard länge fram. Sedan tidigare är det klart att han ska representera Frankrike i Kusk-EM som i slutet av juni avgörs på Åby och Bjerke. (Foto: ALN).

Läs även: Ulf Ohlsson möter Franck Nivard i Kusk-EM

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bird Parker mot Bélina Josselyn i Prix Kerjacques
Nästa nyhet
Bird Parker mot Bélina Josselyn i Prix Kerjacques

Bird Parker mot Bélina Josselyn i Prix Kerjacques

Finns det några hästar för Solvalla sista helgen i maj, i lördagens Prix Kerjacques på Vincennes? Fältet håller i vilket fall hög klass när Bird Parker möter bland andra Bélina Josselyn.

Också Vincennes avhåller högklassiga tävlingar den här lördagen. Klass 2-loppet Prix Kerjacques (54 000 euro) har samlat en namnkunnig skara där Philippe Allaires stjärna Bird Parker är en av deltagarna.

Bird Parker, vinnare av bland annat Prix de Paris, som senast var trea i Prix de l’Atlantique möter i lördagens uppgift återigen Bélina Josselyn. Jean-Michel Bazires Prix de France-vinnare var senast tvåa i samma lopp, som ju såg Bold Eagle som vinnare.

I Prix Kerjacques möter också Prix de Cornulier-vinnaren Traders upp och Sébastien Guaratos duo Carat Williams och Valko Jenilat, samt svenskägde Cash Gamble.

Lördagens stora begivenhet på Vincennes är dock Critérium des 4 Ans (108 000 euro) för de bästa fyraåringarna. Här lär troligen Franck Leblancs kulldrottning Erminig d’Oliverie bli favorit men hon utmanas av riktigt tuffa årskamrater.

Dit räknas Jarmo Niskanens succéhäst Earl Simon som kommer från seger över flera av lördagens konkurrenter i Prix Gaston Brunet, Guaratos vasse Ever Pride och uppstickaren Estola. (Foto: ALN).

Här är startlistorna:

Prix Kerjacques, 2700 volt

1 Bel Avis – Franck Ouvrie
2 Cash Gamble – Franck Nivard
3 Beau Gamin – Yann Lorin
4 Viking Blue – Alexandre Abrivard
5 Cyprien des Bordes – Jean-Loïc-Claude Dersoir
6 Carat Williams – David Thomain
7 Olmo Holz – Matthieu Abrivard
8 Traders – Yoann Lebourgeois
9 Uppercut de Manche – Gabriele Gelormini
10 Valko Jenilat – Eric Raffin
11 Akim du Cap Vert – Franck Anne
12 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
13 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin

Critérium des 4 Ans, 2850 volt

1 Esperanzo – Mathieu Mottier
2 Eurêka du Fossé – Yoann Lebourgeois
3 Eternelle Délo – Matthieu Abrivard
4 Etonnant – Richard Westerink
5 Elsa du Pommereux – Sylvain Roger
6 Ever Pride – Gabriele Gelormini
7 Earl Simon – Franck Nivard
8 Estola – David Thomain
9 Eléa Madrik – Eric Raffin
10 Enino du Pommereux – Jean-Michel Bazire
11 Express Jet – Pierre Vercruysse
12 Easy des Racques – Jean-Philippe Monclin
13 Elite du Ruel – Franck Anne
14 Erminig d’Oliverie – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Orlando Jet vann Bild-Pokal - avstår Köpenhamn
Nästa nyhet
Orlando Jet vann Bild-Pokal – avstår Köpenhamn

Orlando Jet vann Bild-Pokal – avstår Köpenhamn

Tyske Orlando Jet fick en inbjudan till Copenhagen Cup efter sin seger i Bild-Pokal på tisdagen, men kretsen kring hästen valde att tacka nej.

Anrika tyska Bild-Pokal, tillhör kanske inte längre Europas storlopp, men fick se en intressant vinnare då det på tisdagen avgjordes i Gelsenkirschen.

Femårige Orlando Jet (e. Orlando Vici) gjorde här första starten för året och såg för sin tränare Rudolf Haller till att förlänga sin segerrad från förra året. Orlando Jet höll upp ledningen i kamp mot fjolårets vinnare Cash Hanover och stannade sedan där till mål.

Orlando Jet gick ifrån med ett par längder över upploppet i fin stil och fastställde segertiden till 1.13,5a över 2000 meter. En viktoria värd 10 000 euro. Efter loppet erbjöds vinnaren en plats i Copenhagen Cup nästa söndag, men man valde att avböja då loppet skulle ha kommit för tidigt på säsongen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75 Bergsåker: Sorbet och Sir QC starka segrare
Nästa nyhet
V75 Bergsåker: Sorbet och Sir QC starka segrare

V75 Bergsåker: Sorbet och Sir QC starka segrare

Det hade gått nästa tre år sedan senast som Sorbet segrade på svensk mark – men på Bergsåker fick Daniel Redén-träningen visa sitt breda register. Sorbet svarade allt.

Skadedrabbade sjuåringen Sorbet har tävlat med framgång i Frankrike i vinter och vid Bergsåkers extra V75-tävlingar på tisdagen kunde han också göra ett efterlängtat återbesök i svensk vinnarcirkel.

Varken det tunga underlaget eller idog uppvaktning tycktes vara något hinder i Assar Engbloms lopp (150 000 kr). Örjan Kihlström styrde fram Sorbet till spets strax efter passeringen för första halvvarvet men fick snart Queer Fish utvändigt om sig som såg till att hålla tempot uppe.

Över den sista bortre var det Evil Enok M.E. som avlossade kanonen via en kraftig forcering men då inte heller det bet på Sorbet, provade West Wing en snabb avslutning över upploppet.

Ledaren höll dock lika säkert som starkt undan och kunde bärga segern på 1.13,7a över 2140 meter. Hästens första seger på svensk mark sedan juni 2015.

*En häst som fortsätter stapla upp segrarna är urstarke Sir Q.C., tränad av Catarina Lundström. Ulf Ohlsson körde fram hästen till spets redan före första varvet passerat i stayerloppet. Ready Ribb gick i rejäl klinch till slut – men Sir Q.C. höll säkert undan till seger på 1.16,3 över 3180. Hästens sjätte raka. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Jägersro/Solvalla

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson