Tyske Orlando Jet fick en inbjudan till Copenhagen Cup efter sin seger i Bild-Pokal på tisdagen, men kretsen kring hästen valde att tacka nej.

Anrika tyska Bild-Pokal, tillhör kanske inte längre Europas storlopp, men fick se en intressant vinnare då det på tisdagen avgjordes i Gelsenkirschen.

Femårige Orlando Jet (e. Orlando Vici) gjorde här första starten för året och såg för sin tränare Rudolf Haller till att förlänga sin segerrad från förra året. Orlando Jet höll upp ledningen i kamp mot fjolårets vinnare Cash Hanover och stannade sedan där till mål.

Orlando Jet gick ifrån med ett par längder över upploppet i fin stil och fastställde segertiden till 1.13,5a över 2000 meter. En viktoria värd 10 000 euro. Efter loppet erbjöds vinnaren en plats i Copenhagen Cup nästa söndag, men man valde att avböja då loppet skulle ha kommit för tidigt på säsongen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75 Bergsåker: Sorbet och Sir QC starka segrare

V75 Bergsåker: Sorbet och Sir QC starka segrare

Det hade gått nästa tre år sedan senast som Sorbet segrade på svensk mark – men på Bergsåker fick Daniel Redén-träningen visa sitt breda register. Sorbet svarade allt.

Skadedrabbade sjuåringen Sorbet har tävlat med framgång i Frankrike i vinter och vid Bergsåkers extra V75-tävlingar på tisdagen kunde han också göra ett efterlängtat återbesök i svensk vinnarcirkel.

Varken det tunga underlaget eller idog uppvaktning tycktes vara något hinder i Assar Engbloms lopp (150 000 kr). Örjan Kihlström styrde fram Sorbet till spets strax efter passeringen för första halvvarvet men fick snart Queer Fish utvändigt om sig som såg till att hålla tempot uppe.

Över den sista bortre var det Evil Enok M.E. som avlossade kanonen via en kraftig forcering men då inte heller det bet på Sorbet, provade West Wing en snabb avslutning över upploppet.

Ledaren höll dock lika säkert som starkt undan och kunde bärga segern på 1.13,7a över 2140 meter. Hästens första seger på svensk mark sedan juni 2015.

*En häst som fortsätter stapla upp segrarna är urstarke Sir Q.C., tränad av Catarina Lundström. Ulf Ohlsson körde fram hästen till spets redan före första varvet passerat i stayerloppet. Ready Ribb gick i rejäl klinch till slut – men Sir Q.C. höll säkert undan till seger på 1.16,3 över 3180. Hästens sjätte raka. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Jägersro/Solvalla
Nästa nyhet
Onsdag: V86-tips till Jägersro/Solvalla

Onsdag: V86-tips till Jägersro/Solvalla

V86 Solvalla/Jägersro 2 maj

Omgången: Nu har man fått ansvar som heter duga, ersätta tipsgurun Berglund är ingen enkel uppgift precis. Jag tror mig ha gjort läxan då både Valborgsfirande och 1 maj-demonstration fått kliva åt sidan när jag istället svettats framför lopparkivet.

Vi har en Jackpot med drygt 6 miljoner extra i potten och omgången är spelbar där jag går på två spikar som inte alls är några storfavoriter – ja de är inte ens mest spelade vid publicering i varje fall! Jag hoppas till sist att hästarna slipper simfötter likt på Bergsåker igår, och vädret ska vara mer stabilt så rättvisa förutsättningar råder.

V86-1

A: 8-7 B: 9-1-3-2-6 C: 5-4

Spetsstrid: Jag tror inte att New Star Power håller upp innerspåret mot snabba hästar, och måste spela på strul. Caliber T.T. och Mr Pellegrino är väldigt snabba, och Sahara One ska tryckas av och kanske kan han sitta i tät efter en bit? Alex Tröjborg kan också öppna.

Loppanalys:

Vidöppet lopp inleder omgången där det inte vimlar av vinnarskallar – om det nu inte är så att klara favoriten 1 New Star Power spetsar hem det. Hon har fungerat klart positivt utan skor de två senaste starterna, och senast plockade hon ner Dokonjo från dödens på relativt kontrollerat vis. Hon kan öppna snabbt, men var chanslös på ledningen senast och jag tycker precis som Paal att hon öppnar mindre snabbt på barfotabalans, och därmed kan hon bli över. Hon blir bättre kapacitetsmässigt utan skor, men då hon är spelad till 40% av insatserna spelar jag på att det blir strul då hon står tufft inne i loppet dessutom.

8 Sahara Onekan massor, men det är tyvärr inte så ofta han visar det numer. Han pullade sig i galopp i ryggar senast och man menar att han bara slappnar av från ledningen, och det blir full laddning. Skulle han hitta ända till ledningen, och fungerar, så är han ett segerbud.

7 Racing Mange var kulltopp som tvååring och hävdade sig bra då han fick till det även efter det. Han gör intressant årsdebut som femåring och på grundkapacitet duger han bra direkt, och Lövgren brukar inte slarva då han tar ut hästar efter vila. Det låter klart positivt kring hästen och lågmälda Lövgren låter inte främmande för att det kan bli vinst direkt.

3 Alex Tröjborg har inte vunnit lopp på länge nu, men han är bättre än raden och läge samt motstånd känns ganska passande. Det finns viss spetschans och han åker med. Bra form är det på 9 British Steel som hängde med okej på V75 senast och nu möter lite enklare hästar. Han ska gå på väntan och litet fält och spår 9 passar rätt så bra.

V86-2

A: 8 B: 1-5-4-7 C: 3-2-6

Spetsstrid: Lavidaloca de Vie är snabb (spetsat i 08,5-öppning tidigare) och gör vad hon kan för att svara Jeepster. Jag tror denne släpper i nästa läge om hon kommer förbi och det borde vara bra chans med Melanders häst i tät.

Loppanalys: 8 Swish Lane trodde jag skulle få svårt att vinna senast från spår ett efter uppehåll, och med bra spetshäst i Well Done La Marc. Nu löste det sig helt perfekt då Ohlsson hittade loss och kunde gå med i ryggar på slutvarvet, och ledarinnan blev för hetsig och höll hårt tempo. Det kändes klart för Swish Lane tidigt och hon vann säkert. Peter Untersteiner låter otroligt nöjd med hästen, och detta spår är inte sämre än innerspår med bara åtta hästar i loppet. Han ger henne 5/5 i getingbetyg i Expressen, och sköter hon sig matar hon ner dem. Nu är det ändå smått löjligt hög spelprocent på en i grunden strulig häst, och som dryg 80%-are nöjer jag mig med att spela utgång. Jag kan nämna att hon segrat vid sina tre senaste starter på Solvalla.  

Med en häst spelad till runt 80% av insatserna får övriga sju får dela på mindre än 20% och 1 Lavidaloca de Vie är 3%-are vilket är lite. Hon hade skenbart grepp på Broadway Appolo näst senast efter attack 550 kvar, och senast hängde hon med där toppstoet Double Exposure vann – men kanske borde ha kunnat följa lite bättre? Det är inga sådana elithästar med nu, och skulle Per Lennartsson kunna svara ut blixtsnabba 3 Jeepster eller kunna överta i andravågen så växer chanserna. Från ledningen har hon segrat 3 av 6 försök och aldrig varit sämre än trea.

5 Quebec C.D.blev det ”för” bra för senast med barfota och helstängt och hon slog ihop. Peter låter väldigt nöjd med häst och menar att det är toppform och hon har chans.

4 Leet Hanover är såklart väldigt svårbedömd då det är första starten i Sverige för denna amerikanska. Sprang in en miljon och vann lopp på 11-tid i Nordamerika, men dessa hästar brukar ofta behöva lopp innan de presterar och mer än outsider är hon inte.

V86-3
A: 1-5-8 B: 6-2-3 C: 7-4

Spetsstriden. Ovisst! De två hårt betrodda med spår 1 och 2 kan inte vara med tror jag. Come and Dream har spetschans om den sköter sig, Bella Mont öppnar bra och spetsar om kusken vill – men det låter inte så nu. Även Liza With a Z. kan lägga iväg vid laddning, och det kan likaså Croquet Rose.

Loppanalys: Nytt småluriga lopp på Jägersro, då jag inte tycker att favoriten 2 Quiz Töll imponerat på sistone. Tydligen hade hon halsinfektion näst senast då hon var utan chans som 16 för tio-favorit och hade varit ifrån innan senaste starten. Fick då ge sig, trots 12,5 sista varvet. Hon har inte segrat på länge och är bara en av flera.

1 Tahays Blue Amber är bättre, men här hade man nog hellre haft vilket annat spår som helst men det blev innerspår för fjärde gången sedan augusti! Bör hitta loss i litet fält, och hon vann V75-lopp från dödens näst senast och har styrka för att vinna från den positionen på nytt – och hon gick helt okej efter galopp på Solvalla senast så formen ska vara fortsatt bra.

Jag streckar även tre skrällar. 5 Come and Dream verkar vara inne i galopptrend, och det blev ny galopp i fredags i Kalmar. Det är mindre stress med små fält och skulle hon sköta sig kan det mycket väl bli ledningen.

6 Bella Mont vann inget lopp som fyraåring, men var faktiskt fyra i Derbystoet på Jägersro och hon gör intressant årsdebut.

Streck även för 8 Liza With a Z. som speedade till seger senast och plockade ner favoriten Quiz Töll. Litet fält är bra även för denna märr som har vass speed och nu sitter vettigt på det trots spår 8 från start.

V86-4

A: 5 B: 4-10-11-2-3 C: 8-7-9-1-12-6

Spetsstrid: Tiger Marke har varit snabb flera gånger, och med racerbalans likt senast ser jag honom som givet spetsbud.

Loppanalys: Här kommer min bästa spik i 5 Tiger Marke! Det är en fin häst som haft det motigt efter att han inledde lovande, men nu är han och hela stall Selin uppåt. Det var drag på honom på Solvalla näst senast efter ett bländande intryck starten före – men då blev det fel och han underpresterade från ledningen. Man plockade senast av skorna och satte på svensk variant av jänkarvagn, och då var det andra bullar. Jepson svarade resolut då nästan blankspelade Man of Steel ställde liten fråga om att överta – och det var helt rätt för sista 300 bara studsade Tiger Marke undan med norsken sparad. Jag kan erkänna att jag gärna sett Jepson igen då han är grym driver, men Berntsson får chansen och det ska gå bra för så snabb som hästen är ligger vägen mot ledningen öppen, och hon är bra på att sända första biten. Är han bara nästan lika bra som senast blir han svår att hitta och jag spikar!

Det är tre hästar jämnspelade, och då gillar jag att ta ställning och även om jag har respekt för 4 Divine får den nöja sig med att bli förstareserv. Hon var riktigt fin vid segrarna i vintras, och krönte dessa med att spurtslå bra hästar på V75 – då hon visade att hon inte bara räcker i stolopp i vanliga lopp. Nu har hon pausat och jag tror det fattas lite form.   

Tredje hårt spelade är 11 Champion Chip som ser ruskigt formstark ut. Han hade sparat efter defensivt upplägg näst senast och vann enkelt senast från dödens.

V86-5

A: 6-10 B: 5-8-9 C: 2-3-7-4-11-1

Spetsstrid: Cexter Bob och en felfri Gaya di Quattro gör upp om ledningen. Jag tror nog att Ingves testar för att överta sedan, även om Puro verkar sugen på att se Cashback Pellini bakifrån.

Loppanalys: Mycket av värdet avgörs här för om jättefavoriten 6 Cashback Pellini sköter sig, körs till ledningen och vinner är det lite av gonats för mig. Jag trodde hårt på honom i onsdags, och det blev rätt då motbudet galopperade och Ingves kunde glida till ledningen. Sedan hände inget, men det var på lätta fötter hästen dansade undan och ingen skugga över den insatsen inte. Nu är det täta starter på en häst som haft sina problem, och det är inte sista gången han gjort bort sig i lopp tror jag. Visst, om han trampar rätt och travar är det risk att han körs till tät men han möter bättre hästar denna vecka då det är miljonärer 20 bakom och jag garderar matte då han inte ska vara 60%-are.

10 Zoko Lane är väldigt bra, och han står bara 20 meter bakom i fält där han har tio motståndare och tilläggen gör mindre mot i fulla fält. Han har bland annat mött Titty Jepson i Paris och jag räknar med att han härdats en hel del. Att han ska vara singelprocentare känns bara fel och han är mycket tidig, även om tränaren ligger lågt. 

5 Crack Atout var mycket bra vid segern över lång distans då han stack undan helt solo sista biten. Han hade hopplös uppgift senast då han skulle på i spåren samtidigt som Bandit Brick ökade farten från ledningen. Han känns intressant här!

8 Dragster kan springa fort och han har segrat två lopp över 2640 meter tidigare. Han har varit struken efter förra loppet men ska räknas ändå. Streck även för 9 Elliot Coger som lever på styrkan och insatsen senast var det verkligen inga fel på.

V86-6:

 A: 5 B: 8-10-2-9-4 C: 6-1-3-7-11

Spetsstrid: Mr Matjes verkar man vilja se i spets från tränarhåll, och då kan nog bli så med Ohlsson i vagnen. Kanske kan Åke Lindblom överta med Athos Race sedan?

Loppanalys: 8 Dreamboy As kanske är rent klar här. Det är en häst som mött bra konkurrenter i Frankrike och senast var han 8-oddsare i en Grupp 3-löpning där Mindyourvalue W.F. vann. Näst senast galopperade han efter att ha släppt ledningen, galoppen kom runt 1400 meter kvar. Nu är det Björn Goop upp (han har bara tränat senaste fyra starterna och det har varit andra kuskar). Han ligger lågt i sin krönika i Aftonbladet, och menar att det blir skor nu då hästen inte startat på ett tag – men då jag kollade statistik från Frankrike så har det varit skor alla fyra starter. Magkänslan säger att det kommer en bra prestation och man ligger för lågt, men han är klart mest streckad och jag spikar ändå emot – och hoppas att man talar sanning då det ska behövas lopp. Dock har vi sett Björn komma med rent klara hästar förr till Solvalla som man legat väldigt lågt med.

Jag spikar 5 Athos Race som jag har bra feeling för! Han har alltid haft tendens att tappa travet sista 500 i loppen, då han haft sköra framknän, därför var intrycket senast så glädjande! Han såg mycket bättre ut, och även om han hade vilat före så tror jag vi får se en bra och fräsch häst på nytt. Det blev bra preparélopp den gången då Åke släppte spets och hästen sköt till vasst sista biten då han kom loss. Han kan det mesta då han är i form och är fräsch och jag tror att han är starkast över upploppet och chansspikar till spelbar procent. Det finns på kartan att Åke Lindblom pressar sig till ledningen efter en bit om han väljer den taktiken och från ledningen har hästen tagit sex av åtta segrar – och han har segrat 3 av 5 starter på långt.  

Det finns skrällbud med chans. 10 Guinea Boko har hög kapacitet och hon såg mycket fin ut senast i skymundan där hon kom mellan hästar över upploppet. 2 Mr Matjes ska gå barfota fram och är loppets spetsfavorit och har segerstaplande Ulf Ohlsson i vagnen. 9 D.D.’s Perseverance var grymt bra vid segern i höstas på den vråltunga banan och kapacitet finns om han vill ta i.

V86-7:

 A: 3 B: 10-1-2-9-6-4-7 C: 8-5-11

Spetsstrid: Scorpions Kiss är givna spetsbudet med innerspår och 1600 meter och från ledningen kommer man köra hästen.

Loppanalys: 1 Scorpions Kiss är favorit och uppgiften är bra för honom, det är en startsnabb sprinter med spetsläge. Han gick okej bakifrån på V75 senast, men var inget extra före det från ledningen. Segern för tre starter sedan togs via open, och han är ingen fighter och jag går emot som favorit. Det verkar bli barfota bak och det vore plus för favoriten.

3 Uccello Jet spikar jag på DD, väl medveten om att det är som att sticka huvudet i snaran då hästen galopperat fem starter i rad, och det kanske sitter i skallen på honom helt enkelt. Han brukar klara starten, men galopperar in mot första kurvan. Efter det har han visat hiskelig fart för klassen i upphämtningarna då han lätt kutar ett 11-varv till slut. Näst senast återkom han sylvasst som diskad långt ut i banan och med kortare galopp eller ännu hellre utan galopp tror jag på honom och spelar utgång samt spikar på DD!

Loppet är öppet om han hoppar bort sig och favoriten stannar i spets, och med en så stark utgång som Swish Lane räknar jag oavsett med bra chans att sitta ”målad” här. 6 Ulisse Kronos är betrodd, men den årsdebuten gav en del övrigt att önska. Kapacitet finns som räcker men det såg ut att vara en bit till formen på de 17,8 sista varvet som mäktades med.

På skrällfronten nämner jag 10 Havbergs Viking som höll mycket starkt senast på V75 där han gjorde jobbet själv, och Kim är bra lånekusk. För lite spelad som singelprocentare.

V86-8:

 A: 2-12 B: 1-6-7 C: 8-5-9-3-4-10

Spetsstrid: Jag tror inte att Global Undecided håller ut dem. Ger Extension är min spetsfavorit efter 500 meter, men exempelvis Bicc’s Lamborghini kan öppna bra och nu med BG.

Loppanalys: Fem streck i avslutningen där jag spelar med DD med 2 Gear Extension som jag spikade senast då han stod bra till ensam på start och han drog musten ur de mer rutinerade på tillägg. Det är inte lika bra uppgift nu, med bra häst på insidan men det finns spetschans trots det och blir det så måste han bli svårslagen på nytt. Han klockades till 12,7 sista 1600 metrarna senast efter lugnt inledningsvarv och såg inte jätteplågad ut. Barfota har varit jättelyft och Melander har härlig stallform för dagen.

Jag skrällspelar på DD med 12 Jimmy Mack som inledde som kulltopp som treåring om man ser till modell och snacket kring hästen men det blev inte alls så bra som man hade trott. Man började om lite med honom och han startade inte på sex månader, och med tanke på rapporterna inför comebacken senast så var det ruskigt positiv avslutning hästen stod för. Kanske har man hittat rätt med honom nu helt enkelt, och då kan han slå dessa lite hur de än kör. Tuffa första 500 borde det bli, och Jimmy Mack är loppets drag!

Favorit är 1 Global Undecided som är bra, vilket han visade vid segrarna. Han var rätt betrodd i ett Margareta-lopp senast men kunde inte ta något trots 11-avslutning. Innerspår tror jag innebär att han blir över då han inte är den explosiva typen och han har dessutom varit struken för hälta efter förra loppet. Måste synas!

Två till åker med på V86-lapparna, 6 Bicc’s Lamborghini känns det minst sagt intressant med Björn Goop bakom för första gången. Hästen kan öppna och tände till barfota under hösten, och jag vill vara med på tåget om den är tokbra direkt för Björn.

7 Handsome Pelle var fin i årsdebuten och efter det har det mesta strulat. Nu verkar han träna klart bra och då duger han bra då han stångats mot bra konkurrenter senaste loppen.
Singelstrecken:

5 Tiger Marke (V86-4) såg grym ut barfota och med svenska jänkarvagnen senast och utklassade Man of Steel med norsken sparad! Bra chans till ny spetsvinst med racerbalans!

5 Athos Race (V86-6) såg fräschare ut än på länge senast och sköt till vass. Han kan vinna med flera olika upplägg och är kul chansspik i annars svårt lopp. Kan det bli tidig ledning till och med?

Utgångshästarna:

8 Swish Lane (V86-2) är omgångens största favorit. Hon har toppchans, men har gjort bort sig förr och jag nöjer mig med stark utgång på henne.

3 Uccello Jet (V86-7) är hopplöst osäker för dagen, men fart finns för att vända ut och in på konkurrenterna. Fräck utgångshäst mot en stark dito fick det bli.

V86-förslaget är på 4200 kronor.
8-7-9-1-3-2-6 (5-4)
8/ 1-5-4-7-3-2-6 (8-1)
1-5-8-6-2-3 (7-4)
5 Tiger Marke (4-10)
6-10-5-8-9 (2-3)
5 Athos Race (8-10)
3/ 10-1-2-9-6-4-7 (8-5)
2-12-1-7-6 (8-5)

7x1x6x1x5x1x8x5 = 2100 kr
7x8x6x1x5x1x1x5 = 2100 kr

DD-förslaget på 1000 kronor:

3 – 2 x 700 kr
3 – 12 x 300 kr

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lätt i Lotteria för Urlo dei Venti - mot Elitloppet
Nästa nyhet
Lätt i Lotteria för Urlo dei Venti – mot Elitloppet

Lätt i Lotteria för Urlo dei Venti – mot Elitloppet

Favoriten gick inte att stoppa. Italienarnas nya stora stjärna Urlo dei Venti gjorde rent hus i både försök och final av Gran Premio della Lotteria. Nu blir det Elitloppet.

Femårige italienaren Urlo dei Venti, som i vintras vann Prix du Luxembourg, har gjort stora framsteg den senaste tiden och har hållits som Italiens bästa häst för dagen. Något som bekräftades i tisdagens Gran Premio della Lotteria på Nepael-banan Agnano.

Den av Gennaro Casillo tränade hingsten infriade förväntningarna som favorit i hemlandets största race.

Enrico Bellei, som vann loppet i fjol med Timone Ek, satt i sulkyn och gjorde inga fel vare sig i försök eller final.

Urlo dei Venti kunde mycket lätt vinna sitt försök från spets, före franske Dreammoko som hade Björn Goop i vagnen. De två andra heaten såg svenske Arazi Boko, respektive italienaren Trendy Ok som segrare.

När det väl blev finaldags gasade Björn Goop rejält bakom Dreammoko och snuvade favoriten som hade innerspåret på täten, men Bellei skickade direkt ut Urlo dei Venti i andraspår och kunde utan större strid ta över ledningen med varvet från mål.

I spets var det sedan ingen som kom Urlo dei Venti farligt nära. Björn Goop fick fritt från vinnarhålet med Dreammoko in över upploppet, fransmannen stod för en riktigt bra insats och närmade sig hela vägen, men ledaren hade full kontroll över händelserna.

Urlo de Venti tog segern i finalen på tiden 1.10,8a över 1600 meter, vilket också var segertiden som han noterade vid sin försöksseger.

Solvallas sportchef Anders Malmrot fanns förstås på plats i Neapel och beträdde vinnarcirkeln för att bättra på förstapriset på 294 000 euro med att addera en rosa biljett till potten. Urlo de Venti är därmed klar för Elitloppet.

– Det är en fantastisk häst som jag följt länge. Jag var imponerad redan efter Prix du Luxembourg och jag blev imponerad i dag. Jag säger ja, sa Anders Malmrot på segerpodiet.

Dreammoko stod för fina insatser både i försöket och finalen och lade beslag på andrapriset. Svenskägde Arazi Boko, tränad i Italien av Alessandro Gocciadoro, avslutade fint på innerspåret och kom i mål som trea.

Loppets enda svensktränade inslag, Lutfi Kolgjini-tränade Dante Boko, hade Giampaolo Minnucci i sulkyn och fick en tuff öppning för spets i sitt försök men höll bra till tredjepriset bakom Trendy Ok. I finalen fick man dock vandra i dödens på Urlo dei Venti, var slagen i sista sväng och föll tillbaka den sista biten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klar för comeback igen - Lannem Silje på Biri
Nästa nyhet
Klar för comeback igen – Lannem Silje på Biri

Klar för comeback igen – Lannem Silje på Biri

Den överraskande nyheten kom på söndagen – Lannem Silje gör en förnyad comeback. Nu är startlistan klar. ”Super-Silje” börjar från spåret längst ut bakom bilen.

Borta två år, sedan comeback och tre starter för att lägga tävlingsskorna på hyllan igen. Men temporärt skulle det visa sig. Nu är Lannem Silje tillbaka ännu en gång efter att ha fått behandling för magsår.

Den norska kallblodsgiganten, med 46 segrar på 51 starter, som alltid med Tor Wollebäk i sulkyn går ut i ett lopp för eliten vid Biris tävlingar på söndag. 70 000 norska kronor är förstapriset. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

1609 auto

1 Galileo – Geir Flåten
2 Finnskog Sjefen – Lars Anvar Kolle
3 Lex Lodney – Eirik Höitomt
4 Philip Lyn – Björn Goop
5 Ingbest – Tom Erik Solberg
6 Särpefanten – Ole Johan Östre
7 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen
8 Lannem Silje – Tor Wollebäk
9 Järvsörappen – Jomar Blekkan
10 Hellin Faxen – Olav Mikkelborg

Läs även: Oväntade beskedet: Lannem Silje anmäld till start

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ulf Ohlsson möter Franck Nivard i Kusk-EM

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson