Tack för uppvisningen, Ringostarr Treb! Jerry Riordan och Wim Paals elegante italienare stod för en ruskig insats i Olympiatravet – och vann loppet överlägset från ledningen på 1.10 blankt. Efteråt kom förstås biljetten till Elitloppet.

Ringostarr Treb hade inte startat sedan han slutade femma i Prix de France i början av februari, men tränaren Jerry Riordan visste vad han hade att tävla med då han tackade ja till en inbjudan för att starta i Olympiatravet.

Många trodde nog att Day or Night In skulle anföra storloppet, men då denne oturligt slungade sig i galopp med diskning som snar följd precis när bilen lämnade fältet, låg vägen vidöppen för Ringostarr Treb och hästens driver Wim Paal. Efter att ha gjort allt själv i ledningen detroniserade han sitt motstånd på fenomenala 1.10,0a över medeldistans.

– Det såg ut som att han joggade, men så såg jag precis segertiden…Att jaga Bold Eagle hela vintern ser till att hålla hästarna i toppform, sa Jerry Riordan på segerpodiet. Han fortsatte:

– Jag tycker nästan att han gör sina bästa lopp när han kommer tillbaka efter vila. Det var otur för gänget kring Day or Night In med det var nog vårt största hot på förhand. Han ger allt i varje lopp den här hästen.

Vägen mot segern blev som sagt enklare för Ringostarr Treb då Day or Night in försvann direkt vid start. Italienaren kunde enkelt glida till ledningen, men sparade inte på farten för den sakens skull. 08,6 det första halvvarvet förbyttes till 10,7 efter en kilometer.

Takethem fick den otacksamma uppgiften att vandra i dödens och fick sträcka vapen tidigt. Fjolårets vinnare Lionel fick ett angenämt lopp i andra utvändigt och med 800 meter kvar kastade Göran Antonsen ut i tredjespår till attack.

Lionel gick stark framåt en bit, men ganska snart stod det klart att det bara var en häst i huvudrollen den här eftermiddagen på Åby. Wim Paal höll bara i sig bakom den löpglade Ringostarr Treb som när man kom in på upploppet – bara lättade undan. Med nästan fyra längder till godo tog Classic Photo-sonen guldet. 1,5 miljoner kronor var förstapriset – och kort senare kom också biljetten som innebar en plats i Elitloppet.

– Han var exceptionell i dag. Det är en av min karriärs största upplevelser att få sitta bakom den här hästen, han gör precis allt rätt i alla lägen. Tempot var högt men det var liksom inga problem för honom. När jag släppte lite på tömmarna så bara axade han, han gick lika fort till slut som i starten, sa en samlad med synbart mycket nöjd Wim Paal i vinnarcirkeln.

Och analysen stämmer, efter en avslutning sista 500 meterna på 1.08 fastställde Ringostarr Treb segertiden till magnifika 1.10,0a över 2140 meter. Tiden sopade bort det löpningsrekord som B.B.S. Sugarlight satte för tre år sedan med sju tiondelar. Tiden är också nytt svenskt rekord för utländska hästar, en tiondel över det världsrekord som Readly Express satte i Jubileumspokalen i fjol.

– Man måste också rikta ett stor beröm mot Jerry Riordan, att efter ett tufft vintermeeting ta ut hästen och så gör han det här loppet direkt, berömde Wim Paal.

Norskjänkaren Giveitgasandgo stod för en positiv insats med Erik Adielsson vid spakarna. Efter en resa i rygg på den superbe vinnaren, hade han förvisso ingen chans att utmana om segern, men höll fint till andrapriset och klockades till 1.10,4.

Den fransktränade gästen Titty Jepson (10,5) bjussades ett invändigt lopp av Örjan Kihlström och gick bra när det blev fritt ute i banan och fångande in en med beröm godkänd Lionel (10,6) i kampen om tredjepriset.

Bakom fixade härlige Beau Mec (10,8) femtepriset före Cruzado dela Noche (10,9) som fick de sista smulorna av priskakan. On Track Piraten (10,9) fick en resa i rygg på Lionel men kunde inte blanda sig i segerstriden. Takethem (11,1) tröttnade efter sin tunga resa, medan Zenit Brick galopperade mitt i den sista svängen i ett läge som kunde betytt en hyfsad placering. (Foton: ALN).

Läs även: V75: Ultra Bright vann fajten i Lovely Godivas

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Up And Quick vann i Argentan – målettan diskad

Up And Quick vann i Argentan – målettan diskad

Up And Quick är tillbaka som en vinnare. Men det först efter en stor portion dramatik i Critérium de Vitesse de Basse Normandie – det när den oväntade målettan Romanesque diskades.

45 000 euro var fick ettan i lördagens sprinterlopp Critérium de Vitesse de Basse Normandie på banan i Argentan. Racet fick en dramatisk upplösning.

Anförde fältet gjorde comebackande Un Mec d’Héripré, som inte startat på nästan ett år men såg löpsugen ut direkt. Franck Nivard fick därmed rygg ledaren med fjolårsvinnaren Up And Quick som dock vreds ut i dödens in mot sista kurvan.

De båda hästarna tampades helhjärtat hela det långa upploppet ned, men från tredje invändigt hade Dominik Locqueneux lotsat ut 50-oddsaren Romanesque som nu också på allvar blandade sig i striden.

Romanesque och Up And Quick möttes jämsides på mållinjen – men det var den förstnämnde som fick nosen först. Det räckte dock inte, för efter en stund annonserades att Romanesque hade diskats för orent trav.

Hastigt och lustigt stod därmed Up And Quick som segrare. Det här var den tidigare PdA-vinnaren och förra årets Elitlopps-häst första seger sedan i somras. Vinnartiden skrevs till 1.10,7a över 1609 meter.

En riktigt bra prestation i denna sin comeback stod också Un Mec d’Héripré för, som därmed alltså blev tvåa. Ave Avis, höll bra inte långt från tättrion och slutade nu trea. Billie de Montfort fick chansen invändigt över upploppet men kunde inte förbättra sig mer än till fjärdepriset. Tidigt galopp blev det för Amiral Sacha. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Valet gjort för Cyber Lane - Copehagen Cup nästa
Nästa nyhet
Valet gjort för Cyber Lane – Copehagen Cup nästa

Valet gjort för Cyber Lane – Copehagen Cup nästa

Johan Untersteiner har valt. Det blir Copenhagen Cup som är nästa uppgift för Cyber Lane. Det borgar därmed för ett toppmöte mellan två riktigt vassa femåringar.

Fjolårets Derbyvinnare Cyber Lane gjorde en vass årsdebut i måndags och frågan har sedan dess varit var femåringen ska starta härnäst. På fredagen kom beskedet från tränaren Johan Untersteiner – han tackar ja till Copenhagen Cup-inbjudan.

Därmed är Cyber Lane klar för det danska storloppet som körs den 13 maj, två veckor före Elitloppet. Och där ser det ut att bli ett riktigt toppmöte med den lika gamla norska kanonen Ferrari B.R. som också aviserat en start i Copenhagen Cup. (Foto: ALN).

Halva fältet till Copenhagen Cup är klart:

Cruzado dela Noche
Cyber Lane
Ferrari B.R.
Generaal Bianco
Takethem

Läs även: Överlägset från spets i årsdebuten för Cyber Lane

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Makethemark och Heavy Sound till Finlandia-Ajo
Nästa nyhet
Makethemark och Heavy Sound till Finlandia-Ajo

Makethemark och Heavy Sound till Finlandia-Ajo

Vilka hästar som nästa lördag tampas i Finlandia-Ajo är nu klart. Det sedan Makethemark och Heavy Sound fått två av de sista platserna.

Ett förstapris på 110 000 euro – plus en säkrad biljett till Elitloppet. Det är vad som står på spel när Finlandia-Ajo körs nästa lördag, den 5 maj, på Vermo. Startfältet till loppet är nu komplett.

Vermo var ute efter Cyber Lane, men då man med denne i stället valde Copenhagen Cup en vecka senare gick den sista biljetten till en annan svensk femåring. Nämligen den av Petri Salmela tränade Makethemark som senast slutade trea i Berth Johansson Memorial.

På fredagen blev en annan svensk topp också klar för den finländska storloppet – det blir nästa start för Heavy Sound som i regi Daniel Redén övertygat i två segrar i år, senast The Onions lopp på Solvalla.

Därmed är alltså de tio tävlande i Finlandia-Ajo klara. Startspåren kommer lottas och startlistan kompletteras med kuskar under söndagen. (Foto: ALN).

Finlandia-Ajo-hästarna är:

Billie de Montfort
Dijon
Heavy Sound
Makethemark
Midnight Hour
Pastore Bob
Peace of Mind
Regent Zet
Uza Josselyn
Victory Bonsai

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Vaggeryd
Nästa nyhet
Söndag: Grand Slam 75-tips till Vaggeryd

Söndag: Grand Slam 75-tips till Vaggeryd

Omgången: Småländska Vaggerydstravet bjuder på en ganska så knepig omgång, men jag har hittat två singelstreck som jag bygger systemet efter. Poplar Broline låter det bra kring och han borde ha en mycket bra uppgift i GS75-6. Jag kompletterar med Quite A Soldier (GS75-5) som jag tror bara är bästa hästen i loppet, förutsatt att han håller sig till godkänd gångart.

Spikarna:

Quite A Soldier (GS75-5)
Poplar Broline (GS75-6)

Grand Slam 75, Systemförslag:

GS75-1: 1,2,4,6 (3-10)
GS75-2: 5,11,12 (10-6)
GS75-3: 2,3,4,6,7,8,9 (10-1)
GS75-4: 1,4,5,7,8,9,12 (10-11)
GS75-5: 7 Quite A Soldier (2-4)
GS75-6: 5 Poplar Broline (3-7)
GS75-7: 2,3,10 (6-4)

4x3x7x7x1x1x3 = 1764 rader = 1764 kr

Dagens Dubbel, spelförslag:

Kupong 1: 5 – 3, 1 rad x 500 kr
Kupong 2: 5 – 2,10 2 rader x 250 kr

Totalt: 1000 kr

GS75-1:

Rank: A: 6-4-2-1. B: 3-10. C: 5-9-7-8.

Spetsanalys: Spetsstriden bör handla om Magic Tile och Volt di Ruggero då båda visat startsnabbhet, jag röstar knappt för att den utvändige kan ta en längd.

Loppanalys: Ett ganska så trevligt lopp för fyraåringarna där mitt första streck går till 6 Volt di Ruggero som verkar ha mycket att hämta framöver. Hästen har sett riktigt fin ut vid sina segrar och senast då han bjöd en resa rygg ledaren sköt han till på snyggt sätt när det blev fritt spelrum sista biten. Italienaren har visat sig riktigt kvick ut och jag är inne på att han kommer förbi de invändiga här och i så fall borde ha bra möjligheter att leda runt om.

4 Magic Tile har mycket kapacitet och har i år hunnit med två starter. I båda har han gått i mål med krafter kvar, efter invändiga resor och de starterna har säkert fört Cantab Hall-sonen fram ytterligare. Magic Tile kan öppna riktigt fort och lär nog prova hålla ut tipsettan, blir han den som tar spets ökar chanserna än mer, men han duger långt oavsett.

2 Cash Simoni är en häst med framtiden för sig, det har han visat vid sina två segrar hitills; det rör sig om en rejäl men ännu lite tung sort. Senast i comebacken övertog han täten och höll till precis före mål. Det var en god årsdebut och har säkert skärpt hästen ett steg till den här starten. Kan knappast vara med i spetskörningen men sitter i andraspår direkt.

1 Conway Streamline tillhör också den rejäla varianten och har visat väldigt fin form på sistone. Senast höll han på ett förträffligt sätt trots tuff resa i dödens. Tror inte han kan svara upp från innerspåret nu men måste räknas på det vi sett i den senaste starterna. De här fyra hästarna bör räcka långt.

GS75-2:

Rank: A: 5-11-12. B: 10-6-4-9. C: 2-7-1-8-3.

Spetsanalys: S.H.T’s Piraya kan öppna bra men har ett snårigt femtespår vilket gör att man kanske inte laddar för fullt från start. I så fall borde Super Photo Copy kunna ta spets i kraft av springspår.

Loppanalys: Här tycker jag att 5 S.H.T’s Piraya är hästen att slå. Hon visade sin talang vid ett par starter i fjol och gjorde comeback efter fyra månaders frånvaro senast. Då anförde hon fältet men gick, motvilligt, ge sig i sista stegen i en snabb avslutning. Det såg ut som en riktigt bra årsdebut och vi får anta, som vanligt, att hon bör gått framåt en hel del med det avklarat. S.H.T’s Piraya är snabb ut men just femtespåret kan vara ett litet aber, hon är inte helt säker från start och man lär nog ta det på säkerhet från början. Samtidigt är jag inte alls främmande för att man kör till och i så fall får överta efter en bit. Vid felfri avgång måste det var en jättebra chans.

Gardering är dock på sin plats och det är främst tilläggshästarna som jag finner lockande. 11 Apple Rose kan nog vara fältets bästa häst, hon har vunnit 5 av sina 11 starter så här långt. I sin senaste start, som var i slutet av januari, mötte hon betydligt hårdare motstånd men avslutade på ett klart bra sätt. Frågetecknet är just att hon inte startat på ett tag, varför formen är lite oviss.

12 Emmeline Follo tycker jag känns väldigt intressant här. Hon har ännu bara en seger i karriären men hästen har matchats i V75-konkurrens på senaste tiden, finaler senast, och har inte alls gjort bort sig. Nu kliver hon ner avsevärt i klass och det kan mycket väl vara så att hon rundar fältet här. Jag nöjer mig med den här trion på kupongen.

GS75-3:

Rank: A: 6-2-4. B: 8-7-3-9. C: 10-1-5.

Spetsanalys: Libellus kan öppna fort och borde ta hand om ledningen här.

Loppanalys: Ett lärlingslopp som känns lite klurigt. Tipset går till 6 Libellus av den anledningen att jag tror hon tar hand om ledningen här. Hon vann överlägset från den positionen näst senast men fick gången efter ge sig till slut. Formen ser fin ut och det ska vara bra chans spåra runt om.

2 Hip Hurray Boko är förstås tidig, hon kommer med två raka i raden. Näst senast gjorde hon det från dödens och övertog ledningen halvvarvet kvar, senast efter en fin resa i andra utvändigt. Uppenbart i gott slag för dagen och känns som hon bör se lång distans om ett plus.

4 Kiara Sånna har inte en lika rolig rad, men visat bra grundkapacitet. I sin senaste start gjorde hästen comeback efter ett uppehåll, fick då ett lite småtungt lopp men höll mycket bra som trea. Ska inte vara sämre nu, får man tro.

Den här trion sticker ut lite extra, men jag vill gardera vidare och tar de fyra b-rankande också. 8 Wiss Zornita har klart bra form och har gått snygga avslutningar i de två senaste, bör sitta där när som helst. 7 Vångs Felicia gick runt fältet på rejält sätt senast, låt vara i ett billigt gäng, men det var ett bra intryck och hon är lågt streckad nu. 3 Swedish Blonde sköt till fint på stretchen senast och har ett spår som kan ge ett prima slagläge nu. 9 Kakan Gertorp får också ett streck, även fast hon var sämre senast. Betydligt bättre i starten innan dock.

GS75-4:

Rank: A: 7-5-4. B: 9-8-1-12. C: 10-11-2-6-3.

Spetsanalys: Black Beluga gör ett seriöst försök att svara ut Coeur de Lion som lär laddas framåt direkt.

Loppanalys: Här får vi se 7 Coeur de Lion gör comeback. Hästen tränades tidigare av Björn Goop och gjorde några väldigt bra lopp vid den här tiden förra året. Att det är fältets bästa häst, tror jag inte vi behöver spekulera i. Nu har hästen inte setts till på snart ett år, vilket alltid sätter frågetecken, men han har varit i träning hos Petri Puro sedan i höstas och det brukar ofta borga för att hästarna kommer ut väl förberedda. Coeur de Lion kan öppna bra och man får gissa att man vill till ledningen här.

5 Black Beluga är nog den som i så fall kan svara. En häst som gått bra i årets tre starter, tycker han gick riktigt bra efter galopp senast. Det har i och för sig gått några veckor sedan senaste loppet men det är en fin häst som kan få ett bra lopp här.

4 Tom C. Coger visade väldigt rejäla takter vid sina två segrar i höstas och såg ut att gå i mål med en del krafter kvar i comebacken senast. Ännu bättre nu förmodar vi och det är en tuffing som kanske inte är helt rädd för att syna dödens.

Tycker det finns lite frågetecken på alla i trion ovan så vi behöver några drag med garderingspennan till. 9 Tarzan är en kämpe, som visar finfin form. Var ute på Åby senast och avslutade kvickt över open stretch, inte långt från segern. Det här spåret kan bli riktigt trevligt. 8 Veams Allegro har varit jättefin i sina tre årsstarter, gick en duktig avslutning till segern efter en liten startgalopp senast. Tråkigt läge, javisst, men får inte glömmas bort. 1 Leopardi verkar väldigt osäker men har också vunnit trots galopp. Valacken visar fin fart då han travar och jag vill inte stå utan streck på den här. 12 Hurry Dynamite har ett trist läge men är en av fältets bästa hästar. Lite överpace och klaff, så har vi en skön rysare här.

GS75-5:

Rank: A: 7. B: 2-4-8. C: 1-3-11-14-12-6-5-10-13-15-9.

Spetsanalys: Quite A Soldier har springspår och kommer säkert att laddas, lär ta spets om felfri. På innern kan Okobaloz tänkas hålla ut annars, möjligen är Quantum Cappucino också intresserad?

Loppanalys: Dagens första spik kommer i form av 7 Quite A Soldier. Jag tror absolut det här är bästa hästen i loppet. Fyraåringen är dock inte helt säker på foten och har galopperat bort sig vid ett par tillfällen, men senast flöt travet och han kunde avgöra på fint vis efter en snabb avslutning. Klart att det kan oroa att spika en häst som har galopp i raden tre av sina fem senaste starter, men springspåret borde vara det bästa för en felfri avgång och Håkan B är skicklig i sulkyn. Jag tror de fixar det här, gasar iväg mot ledningen och sedan får övriga det nog jobbigt.

Bakom är det främst fyra hästar som kan vara streckvärda för den som tänker i andra banor. 2 Bear Amarante är av helt rätt sort även om inte heller han är helt att lita. Avslutningen efter vila senast var en plusvariant. 4 Quantum Capuccino höll väldigt bra trots tung resa senast och 8 Bouncing Ball O.O. felade i ledningen i sista kurvan senast, det såg ut som en placering långt fram gick upp i rök.

GS75-6, DD-1:

Rank: A: 5. B: 3-7-4-9-2-10-6-8. C: 1-11-12.

Spetsanalys: Baja Rosa Akema är kvick ut, liksom Poplar Broline och det är frågan om den förstnämnde vill svara när Untersteiner laddar för fullt. Foxy Brown kan också öppna väldig fort men har ett betydligt sämre läge.

Loppanalys: Spik nummer två, jag tror stenhårt på 5 Poplar Broline här. Det handlar om en mycket grundkapabel häst som har borde kunna tjäna mycket pengar i år om hon sköter sig. Nu återkommer hon efter drygt två månaders frånvaro från banan men hästen är väl förberedd och rapporterna från stallet låter lovande. Poplar Broline är mycket kvick från början och jag baserar tipset på att hon också når ned till ledningen här. Över kort distans på Vaggeryd är det väldigt mycket värt och min analys säger att det här är spets och slut.

3 Baja Rosa Akema hade normalt varit ett starkt motbud, hon gjorde ett par väldigt bra insatser förra året och är dessutom också en häst som kan öppna fort. Här handlar det emellertid om årsdebut och jag tror heller inte att man vill köra jättetufft för att svara upp tipsettan. 7 Foxy Brown är en tredje som kan öppna blixtrande, och formen är god, men det ska en hel del till för att hon ska komma förbi här.

GS75-7, DD-2:

Rank: A: 3-10-2. B: 6-4-12. C: 5-1-8-7-9-11.

Spetsanalys: Finns inga riktiga raketer i loppet, varför jag tänker att Count Response nog kan glida till ledningen.

Loppanalys: Peter Untersteiner har flera chanser den här dagen och frågan är om han inte har vinnaren i det avslutade loppet också. 3 Count Response, som också varit ifrån ett par månader är en mycket bra sort i grunden som tävlat en del på V75 i vinter, han var till exempel femma med galopp i ett Klass 1-försök som Olle Rols vann i början av året. Det låter bra kring den här comeback och då jag inte hittar några katapulter från start i loppet, så tror jag det blir ledningen runt om.

Vinner inte Peter det här så gör nog Johan det. 10 Gute Band är motbudet och ett givet streck. Valacken har tävlat flitigt i år och gjort det bra i flera starter på rikstoton. Insatsen för tre starter sedan var särskilt stark, då han jobbade först i tredjespår sista 700 och avslutade fint i ett lopp som Titan Brodde vann. Dagens motstånd är klart enklare och det ska vara en god chans. Rankas tvåa tack vare bakspåret.

Två hästar som räcker långt i GS75-epilogen men jag vill hemskt gärna ha med 2 Picasso Tilly också som ser ut att vara ordentligt på gång. Avslutningen senast i Eskilstuna, han gick 09,5 sista 800, var jättefin och det känns som om toppformen är i antågande. Spåret är också perfekt och jag tycker att vi ska unna oss ett streck även här då han rensar betydligt mer än de två givna buden.

Tipsredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lucifer Lane glänste i kvalen till Kungapokalen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson