Att Day or Night In skulle vinna var kanske ingen skräll – men att han skulle göra det från spets däremot. Johan Untersteiner-hästen vann duellen mot Dante Boko och är nu klar för Olympiatravet.

Day or Night In vann på rappa 1.09,6 i Halmstad under påsken och att den insatsen inte var någon tillfällighet bevisade sexåringen i L.C. Peterson-Broddas Minne på Jägersro.

Dante Boko var nog de flestas favorit att leda loppet, men Day or Night In visade att han kan öppna riktigt fort också och kunde klämma sig förbi vid ingången av den första kurvan. 1.08,6 visade uret för de första 500 meterna.

Med 900 kvar styrde Lutfi Kolgjini ut Dante Boko från ryggen mot dödens och över sista bortre började hemmahoppet att ge ledaren rejäl massage. Fast Day or Night In lät sig inte skrämmas av den enträgna uppvaktningen – och behöll kontrollen över loppet.

Dante Boko levererade en förstklassig comeback men försöken att plocka ned ledaren var förgäves – Day Or Night In lättade undan över upploppet och kunde bärga segern säkert.

– Det här känns fantastiskt bra såklart. Jag tyckte han kändes ännu bättre i dag än i Halmstad senast. Jag hade bestämt mig för att prova en bit men hade ingen tanke på att vi skulle komma förbi Dante Boko, det var inga stora marginaler, sa Johan Untersteiner i ATG Live och fortsatte:

– ”Ludde” ville ju försöka slå mig förstås, det blev körning men jag hade bra feeling hela vägen.

1.11,7a över full distans var en bra segertid för Muscle Hill-sonen som nu är klar för Olympiatravets final om två veckor. Dante Boko tvåa på 1.11,8 medan Mindyourvalue W.F. fixade tredjepriset.

*****

*Stort kupongrens blev det i inledande Derby Trial. Storfavoriten Harran Boko öppnade i 1.10-tempo första 500 till ledningen, fick lugna ned farten men började se slagen ut i sista sväng då The Bucket List F. pressade på. Kort senare gick Harran Boko över i galopp och fick dagen definitivt förstörd.

The Bucket List F. gjorde ett kanonlopp i dödens, men kunde inte värja sig sista biten då Fritjof, körd av Johan Untersteiner, kom loss från vinnarhålet och avgjorde säkert. En härlig årsdebut därmed för Niklas Robertssons fine fyraåring som berikades med 150 000 kronor efter seger på 1.14,0a/2640.

– Man har ett litet stall och får fram en bra häst någon gång ibland. Jag har lagt ned min själ i det här hela vintern nu och så får man det här beskedet, det betyder så mycket för oss, jublade Niklas Robertsson i ATG Live.

*En häst som kommer bli synnerligen intressant i år blir Lutfi Kolgjinis superkapable femåring Rajesh Face. Dagens årsdebut var en riktig höjdare. Rajesh Face unnade sig en kort galopp vid ingången av sista sväng, men ”Ludde” sände framåt ändå. Med 1500 kvar hade man pressat sig förbi Master Crowe om ledningen.

I den positionen höll Rajesh Face jämn och hård fart och inte ens segerföljtetongen Olle Rols kunde utmana; han kom fram i dödens men fick ge slaget förlorat in på upploppet. Rajesh Face däremot stegade undan i läcker stil och vann mycket lätt på 1.12,0a full väg.

– Det var underbart. Jag behövde bara rycka tussarna så lade han in en extra växel. De andra var aldrig ens nära så jag kunde vinka åt publiken i stället, sa Kolgjini som också lät meddela att starter på andra sidan Atlanten gäller till sensommaren för den fine årsdeutanten.

*Riktigt läcker vinnare i lärlingsloppet. Tyske Lesperanza, tränad av Christian Lindhardt och körd av Jan Hansen gick direkt till ledningen – och stannade där ända hem. Ready Cash-stoet kunde vinna ohotad och till synes med krafter kvar efter att helt sonika stuckit ifrån motståndet över upploppet. 1.13,3a på 2140 var segertiden.

*Lutfi Kolgjini visste vad han hade mellan skalmarna i Klass 2. DontbreakthebankÅs fick öppna första 500 efter 08,4 för att komma till ledningen, men hade ändå modet att vinna säkert. Com Milton gick en fin trudelutt till slut, men ledaren höll enkelt undan på 1.12,1a över 1640 meter.

*Skräll genom Jerry Riordan-tränade Super War Horse, rattad av Kevin Oscarsson, i försöket av Bronsdivisionen. Fyraåringen gjorde loppet i rygg på ledande Aileron som fick Sobel Conway över sig i sista sväng. Det öppnade upp perfekt för Super War Horse som fick fritt – och avgjorde enkelt till seger på 1.13,9a över lång distans.

*I Klass 1 fick den svenska publiken stifta bekantskap med Steen Juuls segermaskin Bandit Brick – och det var en trevlig upplevelse. Femåringen körde sig till ledningen efter 500 meter, fick tryck i omgångar men höll för pressen. Bandit Brick försvarade sig säkert hela vägen och knäppte här sin 24:e seger i 26:e starten(!). Det på vinnartiden 1.13,3a över 2140 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fin årsdebut – Tekno Eld segrade direkt på Bjerke

Fin årsdebut – Tekno Eld segrade direkt på Bjerke

Jan-Olov Perssons vasse fyraåring Tekno Eld visade framhovarna direkt i årsdebuten. Fjolårets Kriterie-vinnare avgjorde säkert i spurten på Bjerke.

Kallbloden var i centrum på Oslobanan Bjerke under lördagen och firma Jan-Olov Persson och Ulf Ohlsson fick segerdefilera efter H.M. Kongens Pokal för de fyraåriga hästarna. En seger värd fina 200 000 norska kronor.

Tekno Eld gjorde loppet som trea i andraspår. Tempot hölls högt; Valle Ask anförde fältet med Lome Diamant utvändigt om sig. Men Ohlsson lotsade fram sin häst i andraspår över sista bortre och sände till full attack in mot upploppet.

Svensken var starkast till slut och Tekno Eld kunde avgöra enkelt till seger på 1.26,1a över 2100 meter i denna sin första start sedan mitten av oktober. Plusbetyg både för Lome Diamant och Valle Ask som tvåa, respektive trea.

*Klassiska Jacob Meyers Pokal (200 000 nkr) för den äldre eliten såg en överlägsen vinnare. Adrian Solberg Akselsen körde Odd Herakles till ledningen och släppte aldrig någon nära. Ledaren gick ifrån med flera längder i sista sväng och vann väldigt lätt på 1.23,4 på 2100 meter.

Ulsrud Tea spurtade fint om än på behörigt avstånd till silvret, före Galileo. Här slutade Smedheim Solan som fyra efter en sen lucka. (Foto: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Välförtjänt för Délia du Pommereux
Nästa nyhet
Vincennes: Välförtjänt för Délia du Pommereux

Vincennes: Välförtjänt för Délia du Pommereux

Sylvain Roger har en fin häst i femåriga stoet Délia du Pommereux. I Prix Henri Levesque tog hon en högst välförtjänt seger den tunga vägen.

Grupp 2-loppet Prix Henri Levesque (54 000 euro) för femåringarna var lördagens clou på Vincennes. Här kunde Sylvain Roger-tränade och körde Délia du Pommereux (e. Niky) få en fullträff efter en rad av starka insatser.

Och den här insatsen var synnerligen stark den också. Délia du Pommereux fick göra jobbet i dödens på Django Riff som anfört i tufft tempo, första 1175 travades efter 10,6. Det skulle dock inte stoppa det duktiga stoet som kopplade grepp om ledaren in på upploppet.

Favoriten Draft Life gjorde loppet perfekt i draget bakom, i andra utvändigt, gick till anfall i den sista kurvan men kunde aldrig blanda sig i striden. I stället gick Délia du Pommereux ifrån till en säker seger på noteringen 1.11,6 över 2175 meter. Dragon des Racques lade beslag på andrapriset, före Draft Life.

*****

*Tränaren Virgine Lecroq har en väldigt trevlig sort i fuxen Blues d’Ourville. I Prix de la Lorraine (32 400 euro) imponerade han för sin kusk Pierre Houel. Blues d’Ourville fick öppna hårt för spets, lämnade över med kilometern kvar till Attaque Parisienne men fick fritt i sista sväng och avgjorde säkert sista biten före den samme. 1.11,4a på 2100 meter visade klockorna.

*Ferreteria var stor favorit att ta sin fjärde raka seger i Prix Hémine (54 000 euro) för de treåriga montédjuren, men fick nöja sig med andrapriset. Vinnaren Fado du Chêne var nämligen på tok för bra. Med Paul-Philippe Ploquin i sadeln gasade Fado du Chêne i ledningen hela vägen och vann överlägset i mycket imponerande stil på 1.13,3 över 2175 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ringostarr Treb till Olympiatravet - fick wild card
Nästa nyhet
Ringostarr Treb till Olympiatravet – fick wild card

Ringostarr Treb till Olympiatravet – fick wild card

Jerry Riordan-tränade stjärnan Ringostarr Treb kommer till Olympiatravet. Åbytravet delade ut ett wild card på lördagen.

Ringostarr Treb var förvisso inte med i uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro, men kunde på lördagen ändå säkra en plats i finalen om två veckor. Det sedan Åbytravet delat ut sitt andra wild card.

– Jerry har varit hoppfull en tid och nu känner han att hästen verkligen kommer att vara i toppform, och det är jätteroligt för oss, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen till Åbytravet.

Ringostarr Treb som slutade tvåa i Hugo Åbergs och sedan segrade i Sundsvall Open Trot förra året har i vinter tävlat i Frankrike och slutade sjua i Prix d’Amérique för att sedan nypa femtepriset i Prix de France. Det är hästens senaste start.

Ringostarr Treb, född och ägd i Italien, har hittills vunnit 27 av sina 82 starter och står med drygt åtta miljoner kronor på kontot. I Olympiatravet blir det Wim Paal i sulkyn. (Foto: ALN).

Klara för Olympiatravet är:

Day or Night In (inkvalad)
Lionel (titelförsvarare)
On Track Piraten (inkvalad)
Ringostarr Treb (wild card)
Takethem (wild card)
Zenit Brick (inkvalad)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion börjar Elitlopps-marschen i Gävle-start
Nästa nyhet
Propulsion börjar Elitlopps-marschen i Gävle-start

Propulsion börjar Elitlopps-marschen i Gävle-start

Ett snabblopp i slutet av april på Gävletravet. Det ser ut att bli första steget mot Elitloppet för Propulsion.

Trea i Prix d’Amérique och trea i Prix de France. Det är de två senaste starterna för Daniel Redéns superstjärna Propulsion. Men inom kort får vi återse Europas snabbaste travare på tävlingsbanan.

Propulsion är redan en av fyra för Elitloppet klara hästar och det stora kommande målet är såklart en tredje raka start sista söndagen i maj på Solvalla. Propulsion var tvåa i Elitloppet i fjol.

Det första steget mot årets slag, lär tas på Gävletravet. Propulsion finns i anmälningslistan till ett snabblopp på banan den 26 april. Loppet avgörs över 2140 meter med bilstart och har 40 000 kronor i förstapris. Startlistan blir definitiv nästa fredag. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Virvlande avslutning lovar gott för Makethemark

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson