En mycket intressant afton väntar på Solvalla nu på tisdag. Lionel genrepar i Dartster F:s lopp och kvällen bjuder också på Hambo-vinnaren Perfect Spirit i svensk debut samt Southwind Feji i sin jakt efter nya segrar.

Tisdagens tävlingar på huvudstadsovalen bjuder på riktigt kvalitativ sport. Huvudnumret Dartster F:s lopp (100 000 kr) ser norske topptravaren Lionel i comeback.

Med Göran Antonsen i sulkyn gör fuxen här sin första start sedan den i Prix d’Amérique och det här loppet gäller som genrep inför Olympiatravet dit han redan är klar i egenskap av titelförsvarare.

Bland motståndarna finns Volstead, den femfaldige miljonären som vann Sweden Cup i fjol och som här gör första starten sedan i oktober, samt Sto-EM-vinnaren I Love Paris.

En annan högst intressant comeback gör Perfect Spirit. Jänkaren som för Åke Svanstedt förra året stod som segrare i Hambletonian, gör nu sin första start för Daniel Redén och den första sedan Kentucky Futurity i höstas. Perfect Spirit går ut i ett lopp för fyraåringarna utanför V64-spelet.

Det Pär Hedberg-tränade fenomenet Southwind Feji är ute efter en ny seger, i raden finns nio raka för närvarande. Hon ska tampas med bland andra Double Exposure i Avelsföreningens Jubileumslöpning (100 000 kr).

I Solvallas fyraåringsserie för ston får publiken se Frode Hamres högoktanige Waffle Cone, som ska köras av Erik Adielsson. Hästen vann senast sin årsdebut på Klosterskogen. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Fyraåringslopp, 1640 volt

1 Muscleman F.I. – Pekka Korpi
2 On Stage Indika – Tobias J Gustafsson
3 Mellby Fantom – Ulf Ohlsson
1660 meter
4 Perfect Spirit – Örjan Kihlström
5 Zack’s Zoomer – Stefan Melander

Avelsföreningens Jubileumslöpning, 2140 volt

1 Under the Counter – Oskar J Andersson
2 Sigel Doc – Hans-Owe Sundberg
2160 volt
3 Dizzy Broad – Kaj Widell
4 Lavidaloca de Vie – Per Lennartsson
5 Undine – Kim Eriksson
6 Double Exposure – Örjan Kihlström
7 Southwind Feji – Mikael J Andersson

Solvallas fyraåringsserie för ston, 2140 auto

1 Waffle Cone – Erik Adielsson
2 Hillcrest Player – Kenneth Haugstad
3 Ensemble Am – Jorma Kontio
4 Dorinda – Kim Eriksson
5 Rita C.D. – Kaj Widell
6 Beautiful Bacardi – Stefan Melander

Dartster F:s lopp, 2140 auto

1 French Laundry – Per Lennartsson
2 Global Money – Robert Bergh
3 Lionel – Göran Antonsen
4 Exodus Hanover – Kenneth Haugstad
5 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
6 I Love Paris – Kaj Widell
7 Sliding Home – Jennifer Tillman
8 Volstead – Stefan Melander
9 Giveitgasandgo – Erik Adielsson
10 Francais du Gull – Erik Lindegren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Franska stjärnor möts i Prix Jamin på Vincennes

Franska stjärnor möts i Prix Jamin på Vincennes

Kan fredagskvällens Prix Jamin på Vincennes innehålla några hästar vi får se i Norden framöver? Bland de startande finns i vilket fall Prix de Cornulier-segraren Traders.

51 750 euro tillfaller vinnaren i kraftmätningen Prix Jamin, eller Prix Jean Riaud som loppet döpts om till i år, som körs den här fredagen på Vincennes. Loppet har lockat ett meriterat fält där Philippe Allaire på nytt tar ut sin häftige Traders.

Sexåringen har ju under vintern dominerat i monté med bland annat segern i Prix de Cornulier som kronan på verket. I sin senaste start slutade han trea i Prix de Bois du Vincennes…

…som såg Valko Jenilat som segrare. Sébastien Guarato-travaren gjorde den gången första starten efter Prix d’Amérique och i Prix Jamin möts de båda kombattanterna igen.

Loppet ser också tidigare PdA-vinnaren Up And Quick i tredje starten efter skada, men han börjar som ensam häst på dubbla tillägg. Hästar som ska nämnas är också segervane Viking Blue (tvåa efter Valko Jenilat senast) och formstarke Afghan Barbés. Det svenska inslaget i loppet är Cash Gamble. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

Prix Jamin, 3525 volt

1 Avenir de Blay – Tony le Beller
2 Cash Gamble – Jean-Philippe Monclin
3 Afghan Barbés – Charles Bigeon
4 Anzi des Liards – Romain Derieux
5 Tony Gio – Matthieu Abrivard
6 Beau Gamin – Jean-Michel Bazire
3550 meter
7 Valse de Rêve – Nicolas Roussel
8 Uniflosa Bella – Antoine Wiels
9 Viking Blue – Alexandre Abrivard
10 Ave Avis – Gabriele Gelormini
11 Traders – Yoann Lebourgeois
12 Valko Jenilat – Eric Raffin
3575 meter
13 Up And Quick – Pierre Vercruysse

Senaste vinnarna:

2017: Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
2016: Altesse du Mirel – Pierre Vercruysse
2015: Akim du Cap Vert – Franck Anne
2014: Une Fille d’Amour – David Thomain
2013: Soleil du Fossé – Thierry Duvaldestin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sverige och Danmark sluter avtal om samgående
Nästa nyhet
Sverige och Danmark sluter avtal om samgående

Sverige och Danmark sluter avtal om samgående

Svensk och dansk travsport fördjupar sitt samarbete. Ett avtal har slutits där slutmålet är att den danska travsporten år 2024 blir en medlem anslutet till Svensk Travsport.

– Vi är övertygade om att ett fördjupat samarbete är bra för både oss och Danmark. Vi har mycket att vinna med en stark nordisk travsport med ett utökat sportsligt utbyte och där vi tillsammans utnyttjar den nya globala spelmarknadens möjligheter, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist.

Det med anledning av att Svensk Travsport (ST) och den danska motsvarigheten Dansk Hesteväddelöb (DHV) nu slutit ett avtal med slutmålet att den danska travsporten på sikt ska bli en medlem ansluten i Svensk Travsport. Något som kan komma att ske 2023-2024.

Det är de kommande årens samarbete som ska skapa möjligheterna för ett samgående. För att det ska möjliggöras ska den danska sporten anpassa sig till det svenska tävling-sreglementet och sportdatasystem.

Samarbetsavtalet innebär också att Svensk Travsport skjuter till pengar till Danmark. Syftet att uppnå är att den samlade danska travsporten har samma nivå som motsvarande en svensk storbana 2024.

Både ST och DHV öppnar samtidigt dörren för ytterligare fördjupande samarbeten över de nordiska gränserna i en framtid.

– Både vi och DHV är öppna för att inkludera ytterligare länder i samarbetet om förutsättningar och intresse finns. I första hand gäller det Norge och i andra hand Finland, säger Hans Ljungkvist i ett pressmeddelande. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Barfotaförbud för treåringar - kan bli av från 2019
Nästa nyhet
Barfotaförbud för treåringar – kan bli av från 2019

Barfotaförbud för treåringar – kan bli av från 2019

Allt fler röster hörs gällande barfotaförbud även i treåringslopp. Svensk Travsport kan komma att införa en sådan regeländring redan till nästa år.

Sedan ett par år tillbaka infördes barfotaförbud för tvååriga hästar i Sverige. Sedan dess har också diskussioner förts om att införa samma regler även i treåringslopp.

Det är något som trav-Sverige tycks se positivt på. Svensk Travsport presenterar nu statistik från sin undersökningsgrupp Travpanelen, vars siffror säger att 63 procent är för att införa barfotaförbud även i treåringslopp.

853 personer med anknytning till travsporten var tillfrågade i ämnet och samtliga kategorier ställde sig positiva till ett eventuellt skotvång för treåringar i framtiden. Något som i så fall kan bli verklighet till nästa år.

– Saken ska utredas ordentligt men det är möjligt att vi ändrar regelverket redan till nästa år, säger ST:s generalsekreterare Johan Lindberg i ett pressmeddelande.

Sedan flera år tillbaka har ett barfotaförbud för treåringar gällt i Frankrike. Erfarenheterna därifrån kommer till stor del ligga som grund för Svensk Travsports framtida beslut. Förbundet väntas återkomma med ett sådant till hösten. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Heavy Sound tillbaka - vann direkt i Redén-debut
Nästa nyhet
Heavy Sound tillbaka – vann direkt i Redén-debut

Heavy Sound tillbaka – vann direkt i Redén-debut

Senaste starten skedde i september, men Heavy Sound var på bettet direkt. Sexåringen avgjorde på snyggt sätt i sitt först framträdande i regi Daniel Redén.

Ken Warkentin-valacken Heavy Sound tillhörde sin kulls bästa i årgångsloppen, vann en E3-final och slutade tvåa bakom Readly Express i Derbyt som fyraåring, då tränad av Roger Walmann.

I fjol blev det dock bara tre starter och det hade gått sju månader sedan senaste starten då den numera sexårige travaren gjorde comeback på Axevalla under tisdagen. Det här var också första starten i den nya regin Daniel Redén, som haft hästen sedan årsskiftet.

I sulkyn satt emellertid som vanligt Kenneth Haugstad och han inledde som sista häst i det blott fyra hästar starka fältet. I spets gick favoriten Star Advisor Joli och så såg det ut till 700 meter återstod.

Då sändes Heavy Sound ut i andraspår och full attack blev det vid utgången av sista sväng. Heavy Sound kunde enkelt spurta ned ledaren över upploppet och så riktigt pigg ut. Segertiden fastställdes till 1.14,3a på 2640 meter och förtjänsten var 50 000 kronor.

– Det var häftigt att få köra honom igen, han ligger mig väldigt varmt om hjärtat, sa kusken Kenneth Haugstad till Vinnare V64.

*75 000 kronor var förstapriset i första testet till Stochampionatet, vilket såg en favoritseger i form av Sunwapta Goj som därmed i tre starter är fortsatt obesegrad för Malin A Karlsson. Fyraåringen ledde runt om för Oskar J Andersson på 1.17,8a över 2640 meter. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lekande lätt från spets i årsdebuten för Ferrari BR

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson