Det blev en enkel uppgift men Ferrari B.R. såg riktigt fin ut när han från ledningen kunde vinna årets första start. Nu är bara frågan var han startar framöver.

Efter ett tävlingsuppehåll på nästan fem månader var den norske monstertravaren Ferrari B.R. på tisdagen tillbaka. Femåringen årsdebuterade i ett snabblopp hemma på Momarken – och allt såg så bra ut det kunde göra.

Uppgiften blev enkel. Per Oleg Midtfjeld sände sin segermaskin direkt till spets och där fick han hållas. 13,2 första 500 förvandlades till måttliga 18,0 på varvet. Till slut gick det dock betydligt fortare.

Mymanyyouare veks ut från vinnarhålet mot dödens och satte lite press på ledaren. Det var förstås inget som hotade Ferrari B.R., han skakade lätt av sig uppvaktningen sista biten men efter sista 500 nedåt 1.09 landade man på segertiden 1.14,9a över 2140 meter.

– Nu har vi börjat, så får vi se hur det slutar. Ferrari B.R. var spänstig och fin hela vägen. Han fungerade väldigt fint och det var det viktigaste, sa Per Oleg Midtfjeld efter segern.

Det här var hästens 16:e seger i 19:e starten och förstapriset var 20 000 norska kronor. Fast mer intressant är kanske vad som väntar i framtiden. Ferrrari B.R. lär vara ett hett eftertraktat namn då storloppen kommer på tal. Copenhagen Cup (13 maj) kan bli det första mötet med eliten.

– Jag tycker det inte finns så mycket passande uppgifter. Silverdivisionen på Åby 28 april är en sprint, det är också Kjell Håkonsens Minne på Forus 21 april. Jag vill egentligen inte starta över kort distans men det jag kan säga är att vi fått en inbjudan till Copenhagen Cup och ska vi starta där så behöver han ett lopp till först, utvecklar Per Oleg för tgn.no.

Frågan är om Ferrari B.R. skulle kunna bli aktuell för Olympiatravet, som körs den 28 april?

– Jag har inte hört något ännu, men det kommer kanske. Jag är dock inte så sugen på att starta hästen mot så tufft motstånd så tidigt. Nu ska vi se hur han tar det här loppet så får vi avgöra sedan. Forus kan bli aktuellt men det kan lika gärna bli en start i Sverige, säger tränaren till tgn.no. (Foton: ALN).