V75: On Track Piraten till Olympiatravets final

Romme dukade upp till ett rejält långbord på Påskdagen med bland annat Månprinsen A.M. och första uttagningen i Olympiatravet.

Storloppssäsongen börjar närma sig och det bästa vårtecknet brukar vara Olympiatravet. Uttagningsloppet på Romme den första april blev sannerligen inget skämt utan istället en rejäl triumf för On Track Piraten.

Hans R Strömberg kunde inte hålla upp innerspåret med ”dalahästen” och fick istället se Robert Bergh flyga till front med Digital Ink. Loppets favorit Zenit Brick hittade en fin position i andra ytter för Björn Goop men han var inte riktigt nöjd med det och klev fram i dödens efter 700 meter. Dessa tre låste loppet en aning och det var också denna trio det skulle stå emellan.

On Track Piraten - Foto: ALN

På sista bortre långsidan sprack fältet upp och Strömberg kunde smyga ut i rygg på Goop. Bergh försökte dra ifrån där framme men i sista sväng aviserade On Track Piraten och Zenit Brick att de ville ha ett ord i leken.

Mitt på upploppet var dessa tre jämsides men längst inne vid sargen hissade nu Digital Ink nödflagg och inte heller Zenit Brick kunde stå emot ”Piraten” sista biten.

Glatt gäng - Foto: ALN

– Det hade gått rätt sakta och jag trodde nog inte att jag skulle rå på dem. Nu löste det sig perfekt och han kändes jättestark idag, sa en glad Hans R Strömberg som nu kan ladda för finalen på Åbytravet 28/4.

Segertid 1.12,7a/2140 meter, och i och med förstapriset på 200 000 kronor, sprängde valacken även 16-miljonersvallen.

Borlänge Kommuns Lopp – Dubbelcupens final för de bästa kallbloden blev en ren och skär uppvisning av Månprinsen A.M.. Jörgen Westholm lotsade Eldvin till ledningen efter 400 meter och fick sedan Smedheim Solan utvändigt om sig mitt i loppet. Varvet gick på 25,3 och då satt Gunnar Melanders stjärna i tredje utvändigt.

Månprinsen - Foto: ALN

900 meter från mål kom attacken och elvaåringen arbetade sig successivt fram utvändigt om tätduon.

Den sjufaldige miljonären fick verkligen bekänna färg i spåren, men redan 350 kvar hade Månprinsen A.M. kopplat segergreppet.

Art Kjarvald spurtade godkänt till andraplatsen för Ulf Eriksson, men hade många meter fram till Melander som kunde sätta sig till rätta sista biten och intrycket hästen gav var lysande via 1.21/1000!

– Han kändes väldigt fin idag och stack bara undan. Jag vann åkandes och detta är en fantastisk häst, sa Gunnar Melander i segerintervjun.

Segertid 1.23,2/2180 meter och förstapriset var 200 000 kronor.

Djorkaeff Sisu - Foto: ALN

Erik Adielsson kunde spara speeden med Djorkaeff Sisu som kom flygande via fjärdespår över upploppet i Klass II-försöket. Då hade de flesta konkurrenterna kört klart och segern blev enkel för den Svante Båth-tränade femåringen. Segertid 1.15,8/2640 meter och 125 000 kronor in på kontot för Ready Cash-avkomman.

Ile Saint Louis vara bara bäst i Stoloppet. Jorma Kontio satt i sulkyn bakom Timo Nurmos travare som inledde i kön, men via tredjespår landade ekipaget i dödens dryga varvet från mål.

Jorma Kontio - Foto: ALN

I slutsvängen såg kanske inte femåringen ut som vinnaren i loppet, och mitt på upploppet var hon dessutom passerad av Diamond Of Em. Då plockade hon fram skallen, kontrade och kunde ytterst välförtjänt kamma hem 125 000 kronor.

Tuff resa fick i dödens fick också Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction i Silverdivisionen. Time Machine höll friskt 11,5-tempo framme i spets men utvändigt om denne satt Ulf Ohlsson som verkligen visste vad han hade att åka med.

Globalsatisfaction - Foto: ALN

In på upploppet försökte konkurrenterna från alla håll och kanter, men då lättade Ohlsson på tömmarna och sexåringen svarade med att sprinta undan på lätta fötter. 1.11,6a/1640 löd segertiden och 150 000 kronor stod det på prischecken.

Det blev många galopper inledningsvis i Klass I och Ulf Ohlsson såg sin chans med favoriten direkt. Sir Q.C. avancerades fram till täten tidigt och sen var fjärde raka segern aldrig i fara för Catarina Lundströms-travare.

Segermarginalen skrevs till flera längder och 1.13,7a/2140 meter löd tiden för Raja Mirchi-sonen.

Ulf & Carl Johan - Foto: ALN

Bronsdivisionen gick till Handsome Brad efter en rejäl repa i tredjespår sista 700. Publiken vädrade nog hemmaseger eftersom Nicklas Westerholm ledde länge med Knifetown Winner men över upploppet kunde man inte värja sig mot Ulf Stenströmers-travare.

Carl Johan Jepson satt i sulkyn och segertiden som noterades var 1.14,6a/2640 meter. Förstapris 125 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Northern Charm slog det danska löftet

Northern Charm slog det danska löftet

Danska löftet Dontpaytheferryman var obesegrad men fram till idag när han stötte på sin överman när första uttagningsloppet till Breeders Course avgjordes på Charlottenlund.

Dontpaytheferryman startade sex gånger som tvååring och vann varenda start inklusive Dansk Uppfödningslöpning. Idag gjorde han årsdebut och men kunde inte rå på Christian Lindhardts Northern Charm.

Muscle Hill-sonen kördes till täten efter 150 meter och fick sedan köra drygt 1.17 första femhundra metrarna.

Lindhardt - Foto: ALN

Den stora favoriten Dontpaytheferryman hamnade en bit bak invändigt tillsammans med Birger Jörgensen som valde att fram utvändigt ledaren efter 1200 meter.

Varvet travades på 18,6 och i slutsvängen började Jörgensen jobba på Dontpaytheferryman. Ekipaget gled upp jämsides med ledaren som svarade, och kunde behålla längdens ledning upploppet ner.

Segertiden för Northern Charm skrevs till 1.16,2a/2000 meter och förstapris 40 000 danska kronor. Finalen av Breeders Course körs på Åby 12 maj och där är även Dontpaytheferryman inkvalad.

Vinnaren där kammar hem 400 000 kronor men innan det väntar uttagningar på Wolvega, Jägersro och Åby.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Äkta hattrick för Ohlsson på Dannero
Nästa nyhet
Äkta hattrick för Ohlsson på Dannero

Äkta hattrick för Ohlsson på Dannero

Det är som vanligt bråda dagar för Ulf Ohlsson när det travas i påsk. På Påskafton reste evighetmaskinen upp till Dannero och slog till med ett äkta hattrick.

Segerraden påbörjades i lopp fem med Jan-Olov Perssons treåring Eld Rask som kunde hugga andra raka triumfen och alltjämt kan titulera sig obesegrad. Tekno Odin-sonen hade långt fram till stallkamraten Guli Roy i ingången till slutsvängen, men när denne galopperade, blev det enkelt på 1.31,1/2180 meter.

Den efterföljande viktorian var också favoritbetonad när Ohlsson satte ditt Elisabeth Lundholm-tränade Soul Tan. Här var det dock helt odramatiskt då Maharajah-sonen enkelt tog hand om ledningen och kunde avlägga maiden direkt i tävlingsdebuten.

Avslutade segern i hattricket var mer överraskande. Smedruds Lynet liftade med i tredje utvändigt och smögs fram fint på sista bortre långsidan. Ohlsson kunde måtta in Lars Johnsens sexåring över upploppet och marginalen blev knapp men säker.

På Påskdagen kör Ulf Ohlsson på Romme och hans tankar om chanserna går som vanligt att läsa i hans blogg här!

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Jätteskräll i Klosterskogen Grand Prix
Nästa nyhet
V75: Jätteskräll i Klosterskogen Grand Prix

V75: Jätteskräll i Klosterskogen Grand Prix

Blickarna riktades mot Norge på Påskafton där både kall- och varmblod gjorde upp om fina slantar i Moe Odins Äreslöp samt Klosterskogen Grand Prix.

300 000 norska kronor väntade vinnaren i Klosterskogen Grand Prix och det blev en rejäl överraskning när Pingus Vang och Åsbjörn Tengsareid dök upp när man minst anade.

I Love Paris - Foto: ALN

Loppet inleddes annars med att Per Oleg Midtfjeld förvaltade innerspåret till ledningen med Quick FixBjörn Goop hittade rygg på denne med sin I Love Paris och första 500 travades efter 1.13.

Mitt i loppet var Jeppe Juel på hugget från kön och sände fram Tripolini V.P. i dödens. 1200 meter gick på 1.14 men på sista bortre långsidan syntes inga större hot från kön.

Goop tassade med fint i rygg på ledaren och när Tripolini V.P. tröttade helt i slutsvängen öppnade sig rejält för de invändiga hästarna.

Sigbjörn Kolnes - Foto: ALN

I Love Paris klev ut och utmanade direkt men i dennes hasor hade Pingus Vang också fått luckan.

Quick Fix var utan svar och istället stod detta mellan Björn och Åsbjörn där den sistnämnda fick upp farten rejält bakom sin elvaåring valack.

Segergreppet kopplades enkelt sista 50 meterna och ”kjempeskrällen” var ett faktum på 1.13,9a/2100 meter.

– Jag tänkte att bara han får chansen så kunde detta gå. Det var inte många som hade något att köra med i slutet. Det var fantastiskt, sa tränare Sigbjörn Kolnes efteråt.

Moe Odins Äreslöp med 200 000 norska kronor till vinnaren togs hem av Kleppe Slauren efter en genomsvettig insats i sitt livs hundrade start.

Kjetil Djöseland forcerade nioåringen till ledningen efter 500 meter, men det kostade 1.20 och sen var tempot hårt uppskruvat hela vägen.

Kleppe Slauren - Foto: ALN

Favoriten Tekno Odin hade fått en halvtung löpning, och satt kvar i andraspår på sista bortre långsidan men det löste sig ändå 500 kvar.

Öystein Tjomsland försökte ta upp jakten samtidigt som också Ingbest och Lome Brage också anmälde sitt intresse.

I sista sväng satte Djöseland allt på ett kort, när han försökte sticka ifrån konkurrenterna och ekipaget fick genast ett par längder.

Ett försprång som skulle visa sig bli ointaglig, för tvåan Lome Brage spurtade vasst till silvret men helt utan chans mot en enastående Kleppe Slauren som vann på 1.23,9a/2100 meter.

Habibs Minneslöp för fyraåringar hade enbart lockat sex startande och blev det enkelt för den årsdebuterande favoriten Waffle Cone.

Waffle Cone - Foto: ALN

Frode Hamre körde sig till täten tidigt och bjöd därmed den tidige ledaren Gretzky B.R. på drömresa. Muscle Hill-dottern fick bestämma tempot i front men in på upploppet var Hamre tvungen att påminna sin häst att linjen närmade sig.

Stallkamraten American Cheque spurtade vasst, och skuggan i rygg kom bara nära via stretchen för stoet kunde hålla undan med huvud och hals utan insatsen imponerade så väldeliga. Segertid 1.15.9a/2100 meter och förstapris 125 000 norska kronor.

Myhreng Jerker tvingades till tredjespår första 500 meterna men kunde sedan överta ledningen. Olav Mikkelborg kunde ändå vinka adjö till konkurrenterna sista biten och detta var en övertygande viktoria i Sigvart Larsens Minneslöp.

Twigs Briard - Foto: ALN

Spets och slut blev det även för Twigs Briard. Danske Peter Jensen tränar, Jeppe Juel körde förtjänstfullt och detta blev en överlägsen seger.

Scarlet Knight-sonen öppnade upp flera längder till övriga över upploppet på och kom i mål på 1.14,7a/2100. 100 000 norska kronor kunde man inkassera för denna promenadseger och då hade dagen bara börjat för Jeppe Juel.

Onceforall Face - Foto: ALN

För lika överlägsen var han med egentränade Onceforall Face i Thai Tanic Minneslöp över 2900 meter. Juel hittade ner i andra ytter från sitt tillägg och när attacken sattes in på sista bortre långsidan fanns det bara ett ekipage på banan.

Svenska hoppet Bryssel galopperade, och såg kanske inte som bäst ut för dagen men räddade ändå en andraplats tillsammans med Björn Goop.

1.16,6/2940 noterades som segertiden för Onceforall Face och på segerchecken stod det 125 000 norska kronor.

Etna B.R. liftade med i rygg ledande Uendy Z.S. och kunde sedan speeda till enkel seger via snikspåret. Dag-Sveinung Dalen satt i sulkyn och Geir Kristensen tränar det sexåriga stoet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Påskbomben till Pane Vino trots galopp
Nästa nyhet
Påskbomben till Pane Vino trots galopp

Påskbomben till Pane Vino trots galopp

Det travades också i Eskilstuna under långfredagen, med bland annat Påskbomben för fyraåringarna som blev en riktig rivig historia.

Förhandsfavoriten Ontrack He’s Black felade redan långt innan bilen släppte för Hans R Strömberg och gav resten av konkurrenterna handikapp. Istället såg loppet ut att köras i halsen på andrahandaren Pane Vino som serverades en perfekt resa i andra ytter av Torbjörn Jansson.

På sista bortre långsidan såg Roger Walmanns travare oerhört laddad ut men när Jansson styrde på kom galoppen och då försvann nog segerchanserna trodde de flesta.

I luckan som uppenbarade sig smög Tony Wallin ut Busy Doin’ Nothing från rygg ledaren och med i sitt avancemang i tredjespår fick han Ontrack He’s Black som såg stark ut i det läget.

Pane Vino - Foto: ALN

In på upploppet var länge ledande Isla De Pinos slagen och det såg ut som Strömberg skulle lösa detta bakom favoriten skulle trots allt.

Men i bakvattnet hade Pane Vino kommit ikapp klungan och via en mäktig slutspurt hann Maharajah-sonen osannolikt nog fram till segern med minsta möjliga marginal!

Segertiden 1.16,0a/2140 meter och 70 000 kronor i förstapris. Säkerligen glädjande för Roger Walmann vars segertåg tagit fart ordentligt de senaste dagarna – dubbla triumfer på Solvalla i onsdags, två V75-fullträffar i Gävle i torsdags och nu detta.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klirr i kassan för Travnets tips

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson