Traditionsenligt stod Färjestad för travunderhållningen på långfredagen med flera godbitar på programmet.

Bland annat femåringsloppet Hertigen av Värmland – Prins Carl Philips Jubileumspokal med 250 000 kronor till vinnaren.

Peter Untersteiner och Justice Ås var kvickast ur startblocken från innerspår och fick direkt Pastore Bob utvändigt. Den sistnämnda valde att kliva ner i rygg ledaren som travade första 500 på 1.07,5.

Varvet gick sedan på 1.11 och Robert Bergh fick syna dödens med Mindyourvalue W.F. Denne mattades i slutsvängen och istället kom Disco Volante snabbt via spåren vid upploppet början. Ledaren var märkt av tempot, och hade inget svar när luckan i samma ögonblick uppenbarade sig för Pastore Bob.

Tränare Untersteiner - Toto: ALN

Både Christoffer Eriksson och Ulf Ohlsson höll igång sina hästar för full maskin men Johan Untersteiner-tränade Pastore Bob hade fått det bättre loppet och kunde spela till seger med drygt en halv längd före Disco Volante.

Eriksson - Foto: ALN

– Det är ett ärofyllt lopp att vinna. Hästen klev iväg bra och kom ner i rygg på Peters häst som höll högt tempo. Jag hade mycket att köra med i sista sväng och sen hade vi lite tur att luckan kom, sa segerkusken Christoffer Eriksson.

From Above-sonens segertid skrevs till 1.10,7a/1640 meter är årets snabbaste löpningstid hittills. Johan Untersteiner själv satt bakom J.H.Mannerheim som slutade fyra utan att få chansen i rygg på pappa Peter.

I Långfredagsstayern stod den forne unghäststjärnan Mister J.P. som vinnare efter dramatik. Explosive Merlot körde till täten med två varv till mål för Robert Bergh medan Björn Goop liftade med i andra utvändigt tillsammans med sin sexåring och i slutsvängen kom attacken.

Explosive Merlot försökte sticka undan, men femåringen svarade med galopp vilket banade väg för Taurus Dream-sonen. Dizzy River var nära att smita emellan från ryggen på den felande ledaren men fick aldrig upp farten ordentligt.

Istället kunde Mister J.P. spurta till sig förstapriset på 100 000 kronor och segertiden skrevs till 1.15,0/3200 meter. Detta var sexåringens första seger sedan september 2015.

Björn Goop - Foto: ALN

Goop kunde åka hem med ytterligare en V75-viktoria i och med segern med norska gästen Björnemyr Texa. Ida T Skaane hade ställt i ordning det sexåriga stoet och Björn Goop gjorde inga misstag i sulkyn.

Segerreceptet stavades spets och slut och ekipaget kunde tillslut vinna Th Egnells Memorial med ett par längder på 1.25,3/1640 meter.

Marcus Lindgren - Foto: ALN

I lärlingsloppet blev det duell mellan två hästar från Marcus Lindgrens stall. Adiago Trot lotsades till front per omgående av Oskar J Andersson och vinnarhålet smög Hierro Boko tillsammans med Markus Niklasson.

Oskar J såg ut att han koll på motståndarna i sista sväng när B.B.S.Canyankee galopperade i dödens vilket gav rygg ledaren fritt fram. Hierro Boko styrdes ut 150 meter från mål och kunde slå klorna i stallkamraten sista biten.

I Folke Hjalmarssons minneslopp för femåriga ston såg många fram emot om Daniel Redéns Double Exposure skulle kunna ge fenomenet Southwind Feji en match. Men först strök tilltänkte kusken Örjan Kihlström sig själv och efter en tveksam värmning valde tränaren även att plocka bort sina Donato Hanover-avkomma.

Southwind Feji - Foto: ALN

Med enda vettiga motbudet till favoriten borta ut loppet utvecklade sig detta till ren och skär uppvisning av Pär Hedbergs segerstaplare.

Pang till spets efter 300 meter för körande Mikael J Andersson som ändå valde jämnt hårt tempo med 1.15,5 på första varvet.

Nionde raka segern kunde förvisso bärgas med knapp men säker marginal före en bra spurtade Unique Juni och Caddie Lisieux höll starkt som trea från dödens. Segertid 1.14,1a/2140 meter.

Bo C. - Foto: ALN

Copiads Silverpokal gick till grannbanan på Närkeslätten. Örebroamatören Bo E Nilsson tränar fyraårige Bo C. som lotsades till täten tidigt av Jorma Kontio, Den flygande finländare satte upp tempot och över upploppet var ingen av konkurrenterna ens nära Maharajah-sonen. Segertid 1.14,2/2140 meter och 100 000 kronor in på kontot.

Diamantstoet fick se en överlägsen segrare i Veijo Heiskanens Keycard. Veijo själv forcerade femåringen till täten efter 500 meter men det gick undan.

När man sedan varvade på 1.11,5 trodde man kanske att Pine Chip-dottern skulle få svårt att hålla undan men idag var ekipaget var helt ensamma på fotot. Segertid finfina 1.13,5a/2140 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Lätt för Dibaba i Påskägget

V75: Lätt för Dibaba i Påskägget

Påsken är en riktig högtid för travälskare. Under torsdagskvällen kickade helgen igång med V75 på Gävletravet där Påskägget för fyraåriga ston var en av höjdpunkterna på förhand.

Loppet blev tämligen odramatiskt när Oaks- och BC-tvåan från ifjol Dibaba vann enkelt trots att hon inte startat sedan i början av november. Värsta hotet på förhand Feed Your Head tog hand om ledningen, och övriga radade upp sig på innerspår med Örjan Kihlström i tredje invändigt tillsammans med Dibaba.

Glad Örjan - Foto: ALN

Roger Walmanns sto var frisk på bettet och efter 800 meter var hon nära att galoppera av ren pigghet. Då klev Kihlström ut i andraspår och Björn Goop i spets gjorde ingen ansats att svara.

Ready Cash-dottern övertog täten efter ett drygt varv och sen var det lugna gatan resten av vägen.

Dibaba gled ifrån med ett par längder över upploppet och sluttiden i mål landade på 1.13,0/2140 meter. Två blev Daniel Redén-tränade Dorinda medan Feed Your Head knep tredjeplatsen.

Påskbord i Gävle - Foto: ALN

En riktigt stark årsdebut av kulltoppen som kunde addera ytterligare 150 000 kronor till samlingen och efteråt avslöjade Walmann matchning är:
– Meningen är att hon ska starta i Breeders Crown i Örebro den tolfte och sedan Drottningens Pokal på Åby, sade Walmann.

Örjan Kihlström kunde senare under kvällen ordna ytterligare en seger till Stall Walmann. Denna gång via en riktig ”gubben i lådan styrning” med Urban Kronos som satt allra sist invändigt 400 meter från mål.

Urban Kronos - Foto: ALN

Men via en rejäl finish i femte-sjättespår hann ekipaget fram till segern i sprinterloppet Påskharen.

Segertiden skrevs till en 1.13,3a/1640 meter och på segerchecken stod 100 000 kronor.

Det blev också dubbelseger för firma Nurmos/Kontio under kvällen som inleddes med Påskstayern över 3140 meter. På förmiddagen ströks enda motbudet till favoriten Volocity De Vie vilket såklart gjorde denna uppgift ännu lättare för Timo Nurmos-travare.

Volocity De Vie - Foto: ALN

Jorma Kontio inledde lugnt i andraspår från sitt tillägg kunde överta ledningen efter drygt 1000 meter.

Klockan visade sedan 1.18 efter två varv och ingen skulle väl kunna rå på sexåringen?

Runt slutsvängen blev ett par konkurrenterna närgångna, men då fick Volocity De Vie full marschorder och försvann med ett par längder. Segertid 1.16,8/3160 meter.

Firma Kontio/Nurmos var dock inte klara där. I Sören Erikssons-lopp kom S.G.Charpentier flygande via fjärdespår över upploppet och kunde fånga in ledande Doris Palema i god tid före mål. Första barfota runt om såg ut att göra susen för fyraåringen som vann på 1.14,6a/2140 meter.

Håkan - Foto: ALN

Art Nökkve brukar trivas på Gävletravet och i och med segern i detta kallblodslopp kan han nu även titulera sig miljonär.

Håkan Skoglund rattade som vanligt Lome Kongen-avkomman som kunde plocka ner Björlifant trots en slutrunda i dödens. Förstapris 100 000 kronor och segertid 1.25,5/2660 meter.

Månlykke A.M.

Aftonens andra kallblodslopp gick till Jan-Olov Persson och förhandsfavoriten Månlykke A.M. Från spår två bakom bilen hade JOP inga större problem att ta sig till front och väl där var det inte som kunde rå på den årsdebuterande fyraåringen.

I epilogen stod sedan Queer Fish som vinnare. Kaj Widell smög med i andra ytter och när krafterna tröt för tätparet Order By Keeper och Nappa Scar var Widell inte sen att hugga. Denna seger var värd 100 000 kronor och tiden i mål skrevs till 1.11,3a/1640 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hambo-trean Enterprise i första Sverige-starten
Nästa nyhet
Hambo-trean Enterprise i första Sverige-starten

Hambo-trean Enterprise i första Sverige-starten

En riktigt spännande bekantskap får Solvallapubliken möta på tisdag. Då gör nämligen fjolårets trea i Hambletonian Enterprise sin debut på svensk mark.

I regi Marcus Melander var Enterprise en av favoriterna i Hambletonian förra året. Det slutade med en tredjeplats i finalen efter att ha vunnit ett av försöken.

Totalt har Chapter Seven-sonen 7 segrar på 13 starter och 2,2 miljoner kronor intjänat. Nu på tisdag gör jänkaren intressant årsdebut – och första starten i regi Stefan Melander. Det är Per Linderoth som sitter i sulkyn.

Enterprise ska brottas mot bland andra Zack’s Zoomer, en annan USA-import i regi ”Tarzan” med tränaren själv i vagnen och Johan Untersteiners danske Kriterie-vinnare Cuba Libre Ice som avslutade säsongen i fjol med fem raka och här gör sin första start för året.

Förstapriset är 100 000 kronor och det är det också i Pamir Broddes lopp för de treåriga travarna. Startlistorna till båda loppen:

Solvallaserien II, 2140 auto

1 Eurythmic Sisu – Jorma Kontio
2 Enterprise – Per Linderoth
3 Eldorado B. – Hans-Owe Sundberg
4 Zack’s Zoomer – Stefan Melander
5 Cuba Libre Ice – Johan Untersteiner
6 Earl Variera – Ulf Ohlsson

Pamir Broddes lopp, 2140 auto

1 Happy Confess – Åke Lindblom
2 Mariah’s Baby K.V. – Teijo Ahola
3 Fortune Mearas – Ulf Ohlsson
4 Hurricane River – Johnny Takter
5 Felicity Sisu – Mattias Djuse
6 Feather Sisu – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Långhelg i travets tecken - det här händer i påsk
Nästa nyhet
Långhelg i travets tecken – det här händer i påsk

Långhelg i travets tecken – det här händer i påsk

Påskhelgen står för dörren och som vanligt vimlar det av högkvalitativ travsport. Vi hjälper dig att få koll på det som gäller i trav-Sverige (och Norge) i helgen.

29 mars, skärtorsdag:

V75 Gävle (start 19.30). Påskägget för fyraåriga ston är kvällens höjdpunkt där Roger Walmanns kulltopp Dibaba gör en mycket intressant årsdebut. Dessutom avgörs Lars Axelssons lopp, påskstayern och fina uppgörelse för kallbloden.

30 mars, långfredag:

V75 Färjestad (start 15.00). Härlig travdag i Värmland där Prins Carl Philips Jubileumspokal för de femåriga travarna är kronan på verket. Om ett förstapris på en kvarts miljon kronor kämpar den i Frankrike i vinter mycket framgångsrike Mindyourvaluve W.F. om, mot Dominion Beach, Disco Volante och J.H. Mannerheim.

I Folke Hjalmarssons Minneslopp, för femåriga ston, kommer segermaskinen Southwind Feji ut igen på ny jakt efter ännu en seger i raden. Dessutom ska också avgöra Th Egnells Memorial för kallbloden och långfredagsstayern.

Andra banor som tävlar under dagen är även Eskilstuna (V65) och på kvällen Umåker (V4) samt Östersund (V4).

31 mars, påskafton:

V75 Klosterskogen (start 15.00). Stordag i Norge där Klosterskogen Grand Prix ser I Love Paris i årsdebut möta hästar som B.B.S. Sugarlight, Quick Fix och danske Tripolini V.P. Moe Odins Äreslopp för kallblodseliten blir också en godbit där bland andra Tekno Odin ska ut. Utöver det avgörs Habibs Minneslopp för fyraåringarna och Thai Tanics Äreslopp över lång distans.

Dannero är den enda svenska banan med lunchtävlingar och V4.

1 april, påskdagen:

V75 Romme (start 16.20). Veckans ”ordinarie” V75-omgång hämtas från Norge där den första deltävlingen i Olympiatravet ska köras. On Track Piraten ska tampas återigen med Zenit Brick och i årsdebut får vi se Cruzado dela Noche. Dubbelcupens final ser Månprinsen A.M. i startlistan.

2 april, annandag påsk:

GS75 Halmstad (start 15.50). Påskhelgen avrundas med Halmstadtravet då Ynge Larssons Memorial utgör dagens clou. Tävlingar hålls i Sverige också på Hamgyren (V4) och Mantorp (V4) på kvällen.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-vinnaren tillbaka i kvallopp - i regi Redén
Nästa nyhet
Derby-vinnaren tillbaka i kvallopp – i regi Redén

Derby-vinnaren tillbaka i kvallopp – i regi Redén

Den norske Derbyvinnaren från 2016, El Diablo B.R. är på väg mot en comeback efter skada. På tisdag är det dags för kvallopp på Solvalla – i regi Daniel Redén.

Hösten 2016 segrade El Diablo B.R., då i träning hos Frode Hamre, i det norska Derbyt. Det åtföljdes av vinst i en semifinal av Breeders Crown men inför finalen ströks Muscle Hill-hingsten.

El Diablo B.R. hade drabbats av ett hovbensbrott och vägen tillbaka har varit lång. Men snart är sexåringen redo igen. Efter att i november kommit till Daniel Redéns stall väntar kommande tisdag ett kvallopp på Solvalla.

El Diablo B.R. har så här långt i sin karriär vunnit 12 av 23 starter och på kontot finns strax under 1,9 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Coktail Fortuna imponerade - stormade till seger

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson