Lannem Silje har ådragit sig en skada. Någon större fara för kallblodsstjärnan antar man att det inte rör sig om, men någon start på Klosterskogen i påsk blir det inte.

Moe Odins Äreslopp och ett möte med Tekno Odin var det närmaste målet för Lannem Silje. Loppet går på norska Klosterskogen under påskaftonen. Men nu tvingas super-stjärnan, som gjort succé-comeback, att lämna återbud.

Lannem Silje markerade hälta på höger bakben, motsatt ben till det den svåra gaffelbandsskadan var, efter ett snabbjobb i torsdags.

– Jag var bekymrad då jag såg hon var halt i fredags, men i dag (söndag) var hon emellertid sitt gamla vanliga jag och det såg inte ut som hon var varken halt eller hade ont, säger tränaren och ägaren Ola M Skrugstad till Equus.

Men någon start i påsk blir det alltså inte. ”Super-Silje” ska gås igenom av veterinär under måndagen, för att då fastställa hur allvarlig skadan är.

– Jag har en god känsla och tror inte det är allvarligt, men en tävlingspaus blir det i vilket fall. Om hon blir behandlad i knäet kan hon inte starta på en månad, hon är dock så bra grundtränad att jag inte tror att det ska innebära några stora problem, säger Skrugstad till Equus.

Moe Odins Äreslopp (200 000 nkr) har ändå en stark startlista där Tekno Odin bland andra ska ta sig an Kleppe Slauren, Ingbest och titelförsvararen Lome Brage.

Samma tävlingsdag avgörs också Klosterskogen Grand Prix (300 000 nkr) där Sto-EM-vinnaren I Love Paris gör årsdebut och möter bland andra Quick Fix, hemmahoppet B.B.S. Sugarlight och den danska stjärnan Tripolini V.P. (Foton: ALN).

Här är startlistorna:

Moe Odins Äreslopp, 2100 auto

1 Järvsörappen – Eirik Höitomt
2 Finnskog Sjefen – Lars Anvar Kolle
3 Tekno Odin – Öystein Tjomsland
4 Kleppe Slauren – Kjetil Djöseland
5 Hellin Faxen – Olav Mikkelborg
6 Moe Svarten – Jan Martin Bjerring
7 Galileo – Geir Flåten
8 Lex Lodney – Ole Johan Östre
9 Ingbest – Tom Erik Solberg
10 Sjö Odin – Anders Högberg
11 Lome Brage – Erland Rennesvik

Klosterskogen Grand Prix, 2100 auto

1 Quick Fix – Per Oleg Midtfjeld
2 I Love Paris – Björn Goop
3 Repay Merci – Knud Mönster
4 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
5 West Wing – Magnus Teien Gundersen
6 B.B.S. Sugarlight – Vidar Hop
7 Rafolo – Eirik Höitomt
8 Tripolini V.P. – Jeppe Juel
9 Pingus Vang – Åsbjörn Tengsareid
10 Winmecredit – Frode Hamre

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Favoriten blev het – då slog Bear Dancer till

V75: Favoriten blev het – då slog Bear Dancer till

Favoriten Sir Ratzeputz blev för het i ledningen, något som fajtern Bear Dancer tackade för – och avgjorde säkert till en skrällseger i Gulddivisionen på Mantorp.

Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz var ett flitigt anlitat streck i högsta klassen då lördagens V75 utspelade sig på Mantorp. Men någon tredje raka i Gulddivisionen skulle det inte bli för Love You-sonen.

Öppningen blev tuff, Erik Adielsson laddade fram i andraspår och kunde överta spets från startraske Bear Dancer ur den första kurvan, men hade tvingats till 1.08 första 500 för att nå dit. Det gjorde favoriten för het och åttaåringen utökade ledningen med flera längder – varvet gick efter 10,6.

När man nalkades upploppet tröt krafterna betänkligt för Sir Ratzeputz, Carl Johan Jepson hade fått ut Bear Dancer i andraspår och den av Ulf Stenströmer tränade valacken kunde avgöra säkert den sista biten.

– Det låg lite på lut att det skulle bli körning i dag. Vi fick ett fint lopp och det tackade hästen för. Jag tänkte det skulle bli svårt att slå Sir Ratzeputz, men vi har en fin häst också och i dag var han bäst, sa Carl Johan Jepson vid prisceremonin.

Vinnaren, som belönades med 200 000 kronor, kom i mål på 1.11,9a över 1640 meter. Sir Ratzeputz grejade andrapriset före en bra avslutande Olympic Kronos.

*****

*Ultrastayern över ovanligt långa 3640 meter fick se en överlägsen vinnare. Lutfi Kolgjini bjöd på en delikat styrning bakom Platon Face. Efter att tidigt tagit över ledningen, släppte man till Qahar Q.C. efter ett varv. Med 700 meter kvar vreds Platon Face ut – och strax senare satt den rejäle Raja Mirchi-sonen i spets igen.

Qahar Q.C. gick kort senare över i galopp, något som favoriten Ready Ribb sedan tidigare hade ägnat sig åt. Platon Face gick undan med många längder och fastställde segertiden till 1.16,4 över 3660.

*Favoriten Julia af Solnäs fick en kanonstart i Diamantstoets försök och kunde, trots bakspår, komma till spets ur den första kurvan. Därmed tänkte man att det var upplagt för seger, men stallkamraten Tahays Blue Amber med Peter Ingves i sulkyn, ville annat. Hon jobbade ned ledaren över upploppet och höll undan för kvickt avslutande Kahleesi. 1.15,2a på 2140 var segertiden.

*Maharajah-sonen Who’s Who fortsätter imponera. Den av Pasi Aikio tränade fyraåringen hittade loss från sitt luriga läge och tog tidigt sats för att efter 700 meter landa i dödens på Total Recall. Ledaren kämpade emot bra, men Örjan Kihlström måttade in segern säkert från dödens. Who’s Who nöp här sin tredje raka på 1.15,4a över 2140 meter.

*Vilken härlig avslutning han har, Generaal Bianco. Peter Untersteiners femåring, som här gjorde årsdebut, hade ”mil” fram till den undflyende Trinity Lux men när valacken kopplade på sin patenterade spurt genom sista sväng – gick det undan. Generaal Bianco avslutade formidabelt och vann till slut säkert på 1.13,0a full distans.

*Dagens andra för Calle Jepson kom i Bronsdivisionen. Här lånade han Timo Nurmos Erik Sting som kunde vinna enkelt från tredje utvändigt. Mitt på sista bortre sändes valacken till attack, kom snabbt fram mot ledande Donato E. – som galopperade. Erik Sting passade då på att sticka undan med ett par längder och behövdes sedan aldrig oroa sig. 1.13,9a på 2140 berättade klockan.

*Titan Brodde var det många som hoppades på i den avslutande Klass 1 – och det gick vägen. Stefan Öhmans fine Revenue-son var tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha kört sig till spets i den första svängen och säkert hållit den positionen till mål. Örjan Kihlström satt i sulkyn och tog här sin andra för dagen. 1.13,3a över korta häcken var vinnartiden. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Valko Jenilat tillbaka som vinnare på Vincennes
Nästa nyhet
Valko Jenilat tillbaka som vinnare på Vincennes

Valko Jenilat tillbaka som vinnare på Vincennes

Valko Jenilat inledde vintermeetinget med seger i Prix de Bretagne. Nu var nioåringen tillbaka på segerpodiet efter att ha hållit undan i slutstriden för Viking Blue i Prix du Bois de Vincennes.

Vincennes avverkade en stark tävlingsdag på lördagen där Prix du Bois de Vincennes, med 51 750 euro till vinnaren, var eftermiddagens höjdare. Här kunde Sébastien Guarato-tränade Valko Jenilat göra ett nytt besök i vinnarcirkeln, i denna sin första start sedan Prix d’Amérique.

Valko Jenilat, körd av Eric Raffin, övertog tidigt ledningen, men lämnade över till Viking Blue som satte upp farten in på sista bortre. Men Valko Jenilat vreds ut igen mot sista sväng, och pressade sig förnyat till spets.

Viking Blue synade omgående dödens och de båda bjöd upp till dans hela vägen till mållinjen – men Valko Jenilat behöll greppet ända hem. 1.12,4 över 2700 meter visade klockan för de båda.

Prix de Cornulier-vinnaren Traders (12,6) gick ett bra lopp bakom tätduon och kom i mål som trea. En riktigt stark insats levererade också Carat Williams (12,6), som gick över i galopp i sista sväng, men ställde sig och kom tillbaka som fyra i mål. Montéspecialisten Arlington Dream ägnade sig även han, åt fel gångart ur den sista kurvan och diskades.

*****

*I Prix de Gueugnon (29 250 euro) för fyraåringarna var Jarmo Niskanen-talangen Earl Simon stor favorit, men fick se sig besegrad för första gången efter att ha börjat med fem raka. Earl Simon stod handfallen när Björn Goop avlossade tjusige fuxen Portland via fjärdespår i sista sväng, tysken vann sedan enkelt efter en bländande avslutning på 1.12,9 över 2700.

*Prix Louis Forcinal (54 000 euro) reds för fem- och sexåringarna och fick se en efterlängtad seger under sadel för Captain Sparrow. Eric Raffin red Luc Roelens-träningen direkt till spets och stannade där till mål, även om favoriten Dexter Fromentro blev riktigt närgången sista biten. 1.13,5 var tiden på 2700 meter.

*Femåringsloppet Prix Robert Auvray (54 000 euro) såg Jean-Michel Bazires elegant Davidson du Pont som jättefavorit, men när denne felade i ledningen in mot upploppet var det upplagt för skräll. En rejäl sådan, till och med – fältets minst spelade, Détroit Castelets avgjorde säkert efter en effektiv avslutning på 1.14,0 över 2850 meter. Matthieu Abrivard körde, tränar gör Jean-Luc Dersoir. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Toppsport bjuds på Färjestad till påskhelgen
Nästa nyhet
Toppsport bjuds på Färjestad till påskhelgen

Toppsport bjuds på Färjestad till påskhelgen

Sport av toppklass väntar till påsken. Frankrike-succén Mindyourvalue W.F. och segermaskinen Southwind Feji är två hästar som visar upp sig vid Färjestads tävlingar på långfredagen.

Påskhelgen brukar alltid bjuda på massor av fin sport och så blir förstås fallet när Färjestad enligt tradition bjuder in till tävlingar under långfredagen.

I fina femåringsmatchen Prins Carl Philips Jubileumspokal får vi återse Mindyourvalue W.F. på svensk mark. Robert Bergh-träningen har haft en minst sagt succéartad vinter i Paris där han blev obesegrad i fem starter.

På Färjestad stöter han på patrull i form av årsdebuterande Dominion Beach, J.H. Mannerheim och dennes formstarke stallkompis Pastore Bob. Här finns också segervane Disco Volante.

Folke Hjalmarssons Minneslopp körs för de jämnåriga stona och här är Southwind Feji tillbaka. Stoet som radat upp segrarna; på 18 starter har det blivit 16 segrar, varav de 8 senaste i rad. Hon utmanas av bland andra kulltoppen och Stosprintern-vinnaren Caddie Lisieux i årsdebut.

…Redan vid skärtorsdagens sport på Gävletravet dyker en annan unghäststjärna upp. I Påskägget är det dags för årets första start för den Roger Walmann-tränade Dibaba. (Foton: ALN).

Prins Carl Philips Jubileumspokal, 1640 auto

1 Justice Ås – Peter Untersteiner
2 Evil Enok M.E. – Noralf Bräkken
3 Dominion Beach – Björn Goop
4 Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
5 Brooklyn Hill – Örjan Kihlström
6 Pastore Bob – Christoffer Eriksson
7 Milligan’s School – Stefan Melander
8 Dupree – Magnus Jakobsson
9 J.H. Mannerheim – Johan Untersteiner
10 Disco Volante – Ulf Ohlsson

Folke Hjalmarssons Minneslopp, 2140 auto

1 Unique Juni – Kaj Widell
2 Dancing in Thehall – Peter Untersteiner
3 Double Exposure – Örjan Kihlström
4 Dixi Sisu – Per Nordström
5 Dizzy Broad – Björn Goop
6 Southwind Feji – Mikael J Andersson
7 Caddie Lisieux – Kenneth Haugstad
8 Unrestricted – Johan Untersteiner
9 Lavidaloca de Vie – Ulf Ohlsson
10 Schatzi Fayline – Veijo Heiskanen
11 Uncertain Age – Christoffer Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Otäck olycka på Umåker - Jan Norberg till sjukhus
Nästa nyhet
Otäck olycka på Umåker – Jan Norberg till sjukhus

Otäck olycka på Umåker – Jan Norberg till sjukhus

En riktig otäck olycka inträffade vid Umåkers lunch-tävlingar på fredagen där flera ekipage blev involverade. Jan Norberg har färdats till sjukhus för vård.

Hemska scener utspelade sig på Umåker då en omfattande olycka inträffade i lunchtravets första lopp för dagen.

Loppet hade avverkat ett varv då Bork Faxa och Jan Norberg attackerade i tredjespår, men snubblade och gick omkull. Stort tumult uppstod då flera bakomvarande ekipage inte hann parera utan drogs med i fallet.

Jan Norberg och Christian Månsson blev liggande kvar på banan. Umåkers travbanechef Robert Karlsson kunde lämna de första rapporterna i ATG Live där det framgick att Christan Månsson klagat på smärtor i axeln. Jan Norberg var vid medvetande men har färdats i ambulans till sjukhus för ytterligare vård.

De första rapporterna i ATG Live tyder på att samtliga inblandade hästar klarat sig väl, om än med mindre sårskador ur olyckan. Beslut togs om att loppet kommer att köras om, som tävlingsdagens sista. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Totoregler stoppar V75 - Finlandia-Ajo byter dag

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson