Who’s Who är en högst lovande fyraåring som har Derbyt som det här årets stora mål. Men det är inte enda anledningen till att han tidigt hamnat i rampljuset. Han är också försvinnande lik farsgubben – Maharajah. Den här lördagen kan första V75-segern komma.

I slutet av januari 2014 krönte Maharajah en av svensk travsports största karriärer med sin efterlängtade seger i Prix d’Amérique. Två månader senare föddes en av hingstens stora antal söner, inget konstigt i det egentligen – men den här avkomman var extra speciell.

Who’s Who är namnet. Ett synnerligen passande sådant. När han som treåring gjorde debut i höstas, med seger förstås, blev det uppenbart att talangen ärvt sin fars ”good looks”. Who’s Who är på banan i det närmaste porträttlik Maharajah. Självklart något som drar blickarna till sig.

– Det är väl egentligen inget som jag går och tänker på direkt och det är svårt att jämföra de båda. Men de ser lika ut på banan, de har samma stil när de springer. Jag såg mest ”Marre” på slutet av hans karriär och jag tycker att Who’s Who är en lite lättare typ av häst ändå, säger tränaren Pasi Aikio till travnet.se och fyller i:

– Fast de får gärna jämföra honom med sina pappa, och jag hoppas att man fortsätter med att göra det även i framtiden.

Att jämföra Who’s Who med farsan, kanske är lite orättvist ännu, men han har i alla fall inlett sin karriär på ett riktigt lovande sätt. Åtta starter har blivit till fem segrar och kapacitet finns så det räcker och blir över.

– Han har varit väldigt rejäl vid sina segrar och vi kan inte klaga på något. Det gäller bara att han fortsätter att utvecklas på samma sätt, det är då det brukar bli lite svårare. Han är lite orutinerad ännu och vi har en del att slipa på.

Som vad då?

– Framför allt behöver han få lite mer rutin, fler starter och vi vill få honom att slappna av lite mer, särskilt från start. Han behöver bli lite snabbare helt enkelt och det är startsnabbheten som vi får jobba med en del framöver.

När V75 den här lördagen når Mantorp betyder det också debut i spelformen för lovande Who’s Who. Med Örjan Kihlström vid spakarna går han ut i Klass 2 (V75-4) och lär sannolikt bli favorit, trots ett lite knepigt åttondespår i volten.

– Spåret är lite chansartat, det är det. Det får inte strula för mycket och det gäller att han kommer ut i banan i tid. Bakspåret i sig är jag inte orolig för, men vi måste ha lite flyt.

Och då är det en bra vinstchans?

– Jo, men absolut, det får vi ändå säga. Hästen är riktigt bra för klassen.

Medan pappa Maharajah visade sina talanger tidigt, var dominant i kullen redan som treåring och vann bland annat Kriteriet, har Who’s Who inlett sitt tävlande något försiktigare. Men det är i år som man hoppas att han ska blomma ut för fullt. Derbyt är säsongens största mål.

– Ja, det är inget att hymla med att det är så. Men det är långt dit och hästen måste få lite starter i sig och få till sig rutinen. Vi tar väl ett lopp i taget ännu så länge.

Han är anmäld till alla de stora årgångsloppen, finns det chans att få se honom i Kungapokalen redan till exempel?

– Jag skulle inte säga att det är helt omöjligt, men det är svårt att säga i dag. Mycket hänger på det här loppet på lördag först och sedan hur han utvecklas efter det. Men det lär bli några fler starter på V75 framöver så får vi se sedan, säger Pasi Aikio. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

V64 Romme 23 mars

Omgången: Ojämna lopp och jag blir förvånad om det blir hög utdelning. Två favoritspikar använder jag mig av.

Spiken: 5 Luksom (V64-1) ska vara huvudet högre och spetsa hem det. 7 Digital Ink (V64-3) har mycket passande uppgift och bör vinna.

V6-förslaget är på 1224 kronor (V6).

5 Luksom (11-10)
14-12-4-3 (9-10)
7 Digital Ink (2-3)
2-1-11-3-8-7-6-12-9-5-10-4 (2-1)
2-5-4 (8-12)
4-8-6-7-5-3 (10-9)

1x4x1x12x3x6 = 864 kr
Flerbong: 1x1x1x12x3x1 x 10 = 360 kr

DD-förslaget på 750 kronor:

2 – 4 x 500 kr
2 – 8 x 250 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1
A: 5 B: 11-10-6-1-9-12-7 C: 3-4-8-2

Spetsstrid: Ingen vill svara Luksom som körs till ledningen innan första kurvan.

Loppanalys:

5 Luksom har mycket bra chans att vinna detta och jag tvekar inte då jag spikar. Han galopperade senast precis då han tagit över ledningen efter 200 meter, men gick bra efter det i skymundan. Det var påsmält då och det är lika nu. Dessutom kliver han ner flera klasser vad gäller motstånd och jag tror på toppchans att han spetsar hem detta. Kan nämna att han var tapper då han fick dött lopp före senast, då visade han härlig inställning som aldrig gav upp.

11 Turboy är strulig men kan en hel del och han gick bra efter galopp senast – men har varit ifrån lite på nytt efter det. Det är kraftigt kuskplus nu i varje fall.

1 Kiboshi är betrodd bakom min spik, men den var för stressad senast och innerspår är inte alls bra tror jag.

V64-2
A: 14 B: 12-4-3 C: 9-10-11-1-8-13-7-5-2-6

Spetsstrid: Digital Winner eller Angry Bird Am till spets tror jag det blir.

Loppanalys: Ojämnt montélopp och vinnaren finns högst troligt bland den hårt betrodda kvartetten.

Jag tror att 14 Sugarmakesmecrazy kan vara en bra vinnare då denne gör montédebut och verkar vara Sofia Adolfssons val i loppet. Hon är överlägsen i sadeln och på hemsidan kan läsas om bra jobb för sadel. Hästen har mött stenhårda hästar och kan vara bara bäst.

Hårt spelad är 12 Erica som är bäst och det låter rätt bra inför hennes comeback. Hon har gått 16-jobb på Solvalla och det ska ha varit bra och vi tror att hon har bäst chans. Hon vann två montélopp med skor i höstas, och just skor gör inget med monté.

4 Angry Bird Am är intressant om man kan plocka av skorna för hon är bättre utan skor. Tände till då man plockade dessa förra året, och vann flera montélopp.

3 Digital Winner var tvåa i monté bakom överlägsen Lubeck och vann överlägset senast för sulky och räknas. Slog Angry Bird i nämnda montélopp.

V64-3
A: 7 B: 2-3 C: 4-6-5-1

Spetsstrid: Sir Henry P.Hill till ledningen.

Loppanalys: 7 Digital Ink är 80%-are och han borde vara för bra helt enkelt, men det lockar att gardera då han varit ifrån en tid och dessutom är bäst då han är där framme – helst från ledningen. Han har vass statistik på långa lopp då han segrat fem av sju senaste, enda plumpen var i SM där Readly Express vann och i övrigt har han bra spurt till andraplats. Han spetsvann senast och höll undan för Zenit Brick, och ska ha gått bra banjobb förra veckan.

Han har gott om tid på sig att sätta klorna i de andra över tre varv och de flesta lär ligga på innerspår. Sitter han i slagläge redan efter ett varv kanske? Nicklas lär sätta fart på loppet sista varvet och avgöra.

Tänkbara motbudet är 2 Sir Henry P.Hill som hittat formen på allvar för senast var han riktigt bra då han klockades till runt 10,5 sista 700. Från ledningen kan han bjuda strid, men jag tror att favoriten kommer sitta nära tidigt trots sina tillägg och vara för bra.

V64-4
A: 2-1-11 B: 3-8-7-6-12-9 C:  5-10-4

Spetsstrid: Bravo Qira är mycket rapp i benen, och är hon inte för het så testas hon i spets. Happy Ours är den som har snabbhet att utmana.

Loppanalys: Nu ska det börja smälla och detta är öppet. 1 Bravo Qira var E3-finalist förra året och visade främst bra speed. Hon är mer av sprinter och jag tror att hon kan bli väl vass om man laddar för ledningen och får liten tryckare över full väg.

8 Windy Cindy blev det på tok för tufft upplägg för senast och hon kallnade i tid. Var rejäl vid segern då man stånkade förbi dem och spurtade bra som tvåa. Spår 8 bakom bilen gör henne sårbar.

Vem vinner då? Ja det är inte så givet. 2 Genuine Boko fick inte helt fritt senast på V75 och det var samma starten före. Ska ha lopp i draget är härifrån kan bi perfekt och får tipset.

11 Calissa Rich fick inte chansen på V75 senast i stolopp och hon har verkligen dold toppform och finns någon rättvisa så vinner hon lopp nu.

V64-5
A: 2-5-4 B: 8-12-3-6-9 C: 1-11-10

Spetsstrid: Neverendingdream tar ledningen, och släpper säkert till Lukas Zaz som var snabb i Årjäng på V75 i somras.

Loppanalys: 5 Lukas Zaz är ruskigt stor favorit spelad till 73% och det är bara för mycket! Han var en ”vanlig” häst tills man satte på jänkarvagn för då blev han mycket bättre. Han hann fram till knapp V75-seger i Axevalla, för att inte räcka i finalen. Blev fyra i derbykval i senaste starten och lite annat motstånd nu kanske… Det är dessutom debut för Nicklas Westerholm och det är alltid intressant, men det låter inget extra vad gäller träningen för Lukas och jag befarar vanlig sulky i första starten. På tok för stor favorit och här garderar jag även om det är risk för att han släpps till tät…

Jag spelar med 2 Neverendingdream som sprungit på i V75 flera gånger i vinter. Var inte som bäst senast på just V75 då man hade vallat bort sig, men han har visat form före. Hann fram i sista stegen vid segern och hade sparat någon gång före det. Tar ledningen och sedan verkar tränaren vilja ha rygg, troligen på favoriten då. Bör få chansen och då tror jag han spejar förbi.

4 Vicivici C.C. ser ut som en riktig pålle, men han tar inte ut sig till slut tycker jag. Var inte långt efter näst senast och här är det många klart sämre hästar mot han brukar möta.

V64-6:
A: 4-8 B: 6-7-5-3 C: 10-9-2

Spetsstrid: Havbergs Knight tror jag har bra chans att dra till ledningen.

Loppanalys: Mycket spel på 7 Dennis de Castella som gick bra via passivt upplägg senast och ska gå framåt rejält till denna start. Jag tror att han får grovjobba för han är osnabb och ska inte släppas till någon ledning.

På DD spelar jag mest med 4 Havbergs Knight som kan vara klar i detta gäng. Han glänste vid spetssegern med bike på i höstas på Solvalla mot mycket bättre hästar och vann V75-lopp i imponerande stil i somras. Han var mycket bra i årsdebuten förra året, och även om det inte är supervässat så bör han springa hem detta från spets.

Jag lillspelar på DD med 8 Copimade som kan mycket, och även om han säkert hade behövt det inställda loppet som inte blev av i kroppen så har han i varje fall startat någon gång i år och ska bli bättre och bättre, och plockar med ytterligare tre på V6.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Umåker
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Umåker

Fredag: V65-tips till Umåker

Omgången
Idel voltstartlopp bjuder Umåker på denna lunch och jag tycker många av avdelningarna ser öppna ut.  Jag har hittat två spikar som ger mig utrymme att gardera rejält där jag tycker det är som mest svårlöst. 1 New Joker (V65-4) har gett ett gott intryck i sina två första starter och jag tror på spets och slut. Sen chansar jag på att härdade andrahandaren U.Bergs Oppzi (V65-6) i epilogen.

Spikarna
1 New Joker (V65-4)
13 U.Bergs Oppzi (V65-6)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1: 1,2,3,8,11 (res 5-10)
V65-2: 1,3,4,5,6,7,10 (res 9-8)
V65-3: 1,3,5,6,8,9,11,12 (res 7-10)
V65-4: 1 New Joker (res 3-11)
V64-5: 3,4,5,7,9,10 (res 6-11)
V65-6: 13 U.Bergs Oppzi (res 9-6)

5x7x8x1x6x1 = 1680 rader/kronor

LD-förslag
3,9 – 13 x 500

1000 kronor

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

Loppanalys V65-1

Ranking: A: 8-3. B: 1-11-2-5-10-6. C: 9-4-12-7

Spetsanalys: 3 Guli Vinn är snabb ut och jag tror Mats Gällerstedt ser sin chans i att komma till spets. Utmanas främst av 1 Sorm Järven och 5 Lomita G.L.

Loppanalys: Ett kallblodslopp kickar igång fredagslunchen och spelarna har gjort 8 Bork Faxa till favorit. Kanske inte så konstigt eftersom stoet är obesegrad i karriärens fyra starter hittills och hon ser ut att vara av det rätta virket. Stilen har varit väldigt bra och senast sträckte hon på sig hela vägen till linjen efter att ha blivit rejält utmanad sista 300. Bork Odin-avkomman kan såklart förlänga segerraden men jag tycker det är värt att gardera henne.

3 Guli Vinn var den som utmanade favoriten senast och kom i mål på samma tid. Nu står femåringen  20 meter bättre till och valacken kan bli svår att plocka ner om Mats Gällerstedt lyckas komma till täten.

1 Sorm Järven har gått felfritt två gånger i karriären och det är också då som segrarna kommit. Det säger en hel del om kapacitet på denna nioåring som jag inte vågar lämna utanför systemet.

Jag chansar också med skrällarna 11 Lia Lisa samt 2 Hildegun.

Loppanalys V65-2

Ranking: A: 7-4-6. B: 5-1-10-3-9-8. C: 2-11-12.

Spetsanalys: Båda springspårhästarna kan lägga iväg ordentligt på ”kör” där jag tror att Per Linderoth är mest angelägen bakom 7 Tournament.

Loppanalys: Ett roligt sprinterlopp med voltstart där det kan gå undan från början vilket öppnar upp det hela. 7 Tournament kan vara loppets ledare och har fin statstik i den positionen. Däremot har Jaded-sonen inte startat sedan oktober månad och det är inte säkert att han orkar stå emot hela vägen.

4 Julius Leejs har faktiskt tre av tre över kort distans på svensk mark och kan öppna snabbt. Litet frågetecken vart han hamnar med tanke på spåret och Hanna Olofssons travare har heller inte startat på drygt en månad. Garderingsstreck!

5 Pandora Diamant vann ett lopp på V86 senast efter en smyger i tredje invändigt. Det löste sig perfekt då men Igor Font-dottern står ofta för stabila insats. Duger långt på sin jämnhet.

6 Akropolis Scandi är loppet skrällbud. Spurtade vasst efter vilsam resa och kan hamna bra till direkt från springspår.

Streck också för 1 Wasa Thunder, 10 Mystic Accident samt 3 Social Network.

Loppanalys V65-3

Ranking: A: 12-8-3. B: 6-1-5-9-11. C: 7-10-4-2.

Spetsanalys: Bara fyra hästar på startvolten och klar fördel 1 Ailo.

Loppanalys: Kallblodslopp igen och detta känns som en öppen tillställning. Strecken är dessutom välspridda men jag tycker att 12 Norrlands Scott är värd tipsnicken. Sexåringen avlutade fjolåret starkt och stod för en fullt godkänd comeback för drygt tre veckor sedan. Hingsten brukar kunna hålla farten uppe hela vägen till linjen och med klaff på vägen dyker han upp i striden.

8 Latino ska också räknas tidigt i sammanhanget eftersom han ofta är med i den främre träffen när det drar ihop sig. Övertygade stort vid segern på Skellefteå näst senast och spurtade bra senast men fick för långt fram.

3 Atom Vito har sju segrar på 26 starter men ännu ingen på svensk mark. Galopperade ofta i början av sin karriär men har stabiliserat sig och att han är tränarkörd behöver inte vara något stort minus. Hästen rad är dessutom aningen missvisande då han fått hela omöjliga lopp i de tre senaste starterna.

Mats Buchts andrahäst 6 Polar Linus ska inte heller nonchaleras. Fick en tuff resa senast och var knappt slagen av 5 Storvinna senast som också platsar på systemet denna gång.

1 Ailo är inte helt borta från ledningen om övriga sitter och lurpassar på varandra där bak.

Plockar också med Mats Gällerstedts duo 9 Stålville samt 11 Sid Dox. Åtta streck totalt!

Loppanalys V65-4

Ranking: A: 1. B: 3-11-15-7-13-10-12-6-5. C: 14-2-8-9-4.

Spetsanalys: Återigen bara fyra hästar på grunddistansen och 1 New Joker missar inte täten sett till förutsättningarna. Han öppnade bra från springspår näst senast och har en passande uppgift här.

Loppanalys: Medeldistanslopp utspritt över tre volter och här tror jag att 1 New Joker tar täten direkt och sedan håller nosen först hela vägen. Femåringen har förvisso bara två starter innanför västen men var duktig i tävlingsdebuten vilket följdes upp med en rejäl viktoria i direkt efter. Skogans Joker-sonen hamnade då i dödens men satte press i slutsvängen och tog över in på upploppet. Med den insatsen på näthinnan måste han tas på allvar även här fast han ställs mot ett par dugliga konkurrenter. Värsta hotet på förhand har dock 40 meter att plocka in och jag tror de får svårt att göra det den här gången!

3 Breaking Bad var tvåa bakom New Joker senast. Fuxens insats var klart plusbetonad och han kan var den som får lifta med i draget bakom min spik.

11 U.Boat har en respektingivande rad i sammanhanget. Fyra segrar på 14 starter och dessutom har valacken aldrig varit sämre en femma än en enda gång.

Loppanalys V65-5

Ranking: A: 9-3. B: 10-7-4-5-6-11. C: 8-2-1.

Spetsanalys: 2 Master Shark till en början men 9 Victory Streamline efter en bit.

Loppanalys: Voltstart, 2140 meter och lite bättre klass på detta men även här är det jämnstreckat mellan en handfull ekipage.

9 Victory Streamline gör bra lopp varje gång och kommer allt närmare en seger. Sjuåringen fick chansen för senast senast, och var knappast tom i mål men nu ser förutsättningarna spännande ut. Valacken kan öppna från springspår, och med bara två ekipage på start är det inte omöjligt att Hannas Olofsson gör ett loppavgörande drag redan i starten?

3 Mellby Dealer har inte startat på länge och har blivit opererad. Kanske behöver en genomkörare men på sin grundkapacitet ska han ändå streckas tidigt. Hans facit efter två månader, eller längre vila, är heller inte fy skam – 1-1-3-1.

10 Eder Bob testade på tuffare sällskap i slutet av förra året, men räckte inte riktigt till där samtidigt som löpningarna kanske inte heller blev de allra lättaste. Nu återkommer Anna Näslunds travare och han är inte borta i detta sällskap.

7 Wasa Warrior hamnade långt bak senast och fick inte chansen fullt ut. Den finske gästen kan blixtra till och jag vågar inte lämna honom utanför lappen.

Streck också för susarna 4 Oleander Face och 5 Odin Töll .

Loppanalys V65-6

Ranking: A: 13. B: 6-9-5-10-7-12-4-8. C: 1-11-3-2.

Spetsanalys: 6 Vira Vircon W.F. har frontat från springspår en gång tidigare, och även då körde Ove A som förvisso fick överta efter 300 meter. Möjligtvis är 1 Miss Golden Quick kvickast ur startblocken men jag tror ändå att Vira Vircon W.F. sitter i täten tidigt.

Loppanalys: Ett stolopp avslutar V65:an och jag tycker det finns ett ytterst intressant ekipage på tillägg. 13 U.Bergs Oppzi har tävlat på i rätt tuffa sällskap en längre tid och var bland annat duktig trea på V75 bakom bland Evin Boko och Geisha Sund i början av året. Senast flög hon fram i vida spår och formen är det inga fel. Super Photo Kosmos-dottern känns mer härdad än de flesta konkurrenterna i loppet och får dessutom Hanna Olofsson vars inledning på säsongen inte går av för hackor. Värsta motståndaren på förhand, Comewithaflash, gör dessutom årsdebut och jag går all in på min idé!

9 Comewithaflash hade en fin fjolårssäsong och även hon testades i tuffare sammanhang söderut. Var bland annat med i uttagningarna till Stochampionatet men kammade noll där trots en bra insats. Femåringen har nu fått vintern på sig att träna ordentligt men kanske behöver hon loppet för att kunna göra sig gällande direkt.

6 Vira Vircon W.F. är snabb ut, har ”spetskusk” och leder normalt sett loppet länge. Jag tror dock ändå att hon får att hålla undan för både min spik men kanske även för Comewithaflash.

 Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V86: Med våren kommer Liljendahl - tog dubbel
Nästa nyhet
V86: Med våren kommer Liljendahl – tog dubbel

V86: Med våren kommer Liljendahl – tog dubbel

Med våren då kommer Reijo Liljendahls hästar. Efter två segerlösa månader i början av året kommer segrarna nu i en mer strid ström. På Solvalla ordnade Exclamation Mark och Zangone en dubbel.

Fram tills för två veckor sedan hade stall Reijo Liljendahl inte tagit någon seger under 2018, men när det ändå anas lite vår i luften – då har segrarna börjat trilla in. På Solvalla under onsdagen såg två fina fyraåringar till att ordna en dubbelseger.

USA-födde valacken Exclamation Mark kan bli just ett utropstecken i år. Cantab Hall-sonen tog på ett mersmakande sätt sin andra raka på samma antal starter i år.

Kim Eriksson satt i sulkyn, inledde i rygg ledaren, men bytte ut den positionen till spets efter det att de första 500 meterna travats. Resten var historia; Exclamation Mark stack mycket lätt undan till slut och fastställde segertiden till 1.15,2a över 2140.

Bakom Zangone, ett sto efter Yankee Glide, var det Torbjörn Jansson som satt vid ratten och ekipaget tog den närmaste vägen till viktoria. Zangone körde sig till ledningen per omgående, stack in mot den sista svängen och vann utan bekymmer på 1.15,4a full väg.

*Tyske Thorsten Tietz har ett par intressanta hästar. En som imponerar är sexårige Jamie Oliver. För Dennis Spangenberg avslutade han kvällen på rejält sätt. Efter att ha rundat fram mot dödens med 1200 kvar jobbade man ned ledande Eldorado B. i sista steget. Efter 12,8 sista 500 landade man på 1.16,1a över 2640. Hästens fjärde seger i sjätte starten i år.

*På Bergsåker höll sig Per Linderoth väl framme och noterades för en V86-dubbel. Jan-Olov Persson-tränade Björlifant och stallets egna Papiljotte var segerhästarna.

Ulf Ohlsson var också han rejält på hugget på sin gamla hemmabana – och tog hela fyra segrar. V86-segern kom i ett försök till Dubbelcupen där han satte dit norske S.T.C.C. Faksen. Hästen hann fram till andra raka efter en kvick avslutning från vinnarhålet. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter lång frånvaro: Positivt igen för Ivar Sånna
Nästa nyhet
Efter lång frånvaro: Positivt igen för Ivar Sånna

Efter lång frånvaro: Positivt igen för Ivar Sånna

Efter en lång frånvaro på grund av skada låter det nu positivt för Ivar Sånna igen. Den tidigare svenske mästaren kan vara tillbaka på banorna till sommaren.

Efter en framgångsrik karriär som unghäst i Sverige, bland annat med andrapriset i Derbyt, såldes Ivar Sånna till norska ägare. Hästen radade upp segrar under hösten 2016, vilket inkluderade ett guld i SM på Åby.

Fjolåret blev dock misslyckat för Ivar Sånna. Hästen gjorde blott en start och har inte setts till sedan den, som skedde för snart ett år sedan, i början av april. Men nu är han snart på gång igen.

– Ivar kom till oss i början av juni med en större skada på ett gaffelband på höger framben. Han har varit på regelbundna kontroller vid Bjerke Djursjukhus och vi har kunna anpassa arbetsmängden allt eftersom. Senaste kontrollen var mycket positivt och vi har fått klartecken att öka mängden joggning. Vi hoppas se honom på banan igen till sommaren, säger Hanne Dyngeland vid Sundy Gård Midtre som haft hand om hästen under rehabiliteringen, till tgn.no.

Ivar Sånna, i dag åtta år, har gjort 58 starter, vunnit 17 lopp och tjänat drygt 4 miljoner kronor. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Sorbet mot Not Afraid i Kentucky Fibbers lopp

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson