Tävlingskarriären avslutas för den nästan femfaldiga miljonären och tidigare unghäststjärnan Tumble Dust som nu i stället ska fungera som avelshingst.

Danskfödde Tumble Dust hade stora framgångar som unghäst, segrade i Svampen och var tvåa i E3 som treåring och vann det danska Derbyt som fyraåring. Karriärens högst doterade seger kom då han för Björn Goop vann Critérium Continental, vilket också ledde till en start i Prix d’Amérique.

De senaste åren har dock varit kantade av skador för den av Tomas Malmqvist tränade Crazed-sonen. Hästen återkom i ett kvallopp i augusti men efter nya besvär, har man nu valt att låta åttaåringen få avsluta tävlingskarriären.

Tumble Dust vann 10 av 38 starter och tjänade knappt 4,8 miljoner kronor. Nu väntar i stället en satsning på Tumble Dust i aveln, han kommer att stå uppstallad hos Björkbackens Stuteri (läs mer här). (Foto: ALN).