Bold Eagle har ett preliminärt schema för hur han ska tävla under vår och sommar. Åby Stora Pris finns med i planerna, men det primära målet är Elitloppet.

Efter att ha återvänt till vinnarcirkeln i stor stil med segern i Grand Critérium de Vitesse i söndags är förstås Bold Eagle stekhet för kommande storlopp.

Kretsen kring hästen har tackat ja till en start i ”nya” Åby Stora Pris den 11 augusti, men flera andra lopp figurerar i hästens preliminära schema.

Ägaren Pierre Pilarski menar i en intervju med Equidia att det i schemat finns tre givna uppgifter; det kommande titelförsvaret i Prix de l’Atlantique (21 april), sedan Elitloppet (27 maj) och en start i Feurs i slutet av oktober.

– För övriga lopp måste vi ta en paus antingen i juni, eller så tävlar vi i Prix René Ballière och tar en paus i juli. Efter Feurs förbereder vi oss för Prix d’Amérique, men inget är spikat och schemat kan ändras beroende av Bold Eagle och hans form, säger Pierre Pilarski till Equidia.

Han menar att det är Bold Eagle som får bestämma hur den exakta matchningen blir, efter de två närmast kommande loppen. En start i The Showdown på Solvalla är dock inte aktuell.

– Det är hästen som kommer bestämma. Men jag har sagt nej till en duell mot Readly Express. I dag har Bold Eagle kommit tillbaka till den nivå som han höll före vintermeetinget, säger Pierre Pilarski till Equidia. (Foton: ALN).

Här är Bold Eagles preliminära schema:

21 april: Prix de l’Atlantique, Enghien
27 maj: Elitloppet, Solvalla
24 juni: Prix René Ballière, Vincennes
8 juli: Challenge du Trot, La Capelle
11 augusti: Åby Stora Pris, Åby
25 augusti: Challenge du Trot, Cagnes-sur-Mer
28 oktober: Le Grand Prix du Centre Est, Feurs