Bold Eagle gav ett drömbesked i Critérium de Vitesse. Solvallas delegation var inte sena med att ta fram årets tredje rosa biljett. Den franske örnen återvänder till Elitloppet.

Solvallas sportchef Anders Malmrot begav sig till Cagnes-sur-Mer i förhoppningen att få se en stark prestation av Bold Eagle. Något som besannades med råge. Fransmannen såg ut att trivas ypperligt då gasade ifrån i ledningen och landade på 1.08,9a över en engelsk mil.

Tiden var nytt löpningsrekord med hela sex tiondelar och också en tangering av det banrekord som Commander Crowe satte för snart sju år sedan.

– Bold Eagle är en av världshistoriens bästa travhästar och naturligtvis vill jag se honom i Elitloppet, säger Anders Malmrot på elitloppet.se. och fyller i:

– Jag är väldigt nöjd över att hela kretsen runt Bold Eagle vill komma tillbaka till Elitloppet i år igen. Han var det stora utropstecknet i fjol och har alla förutsättningar för att bli det igen. En Elitloppsseger är egentligen det enda som saknas i hästens enastående karriär.

Elitloppsinbjudningen delades ut och Bold Eagle sällade sig därmed till skaran om tre, i dagsläget, inviterade hästar. Tidigare har även Readly Express och Uza Josselyn bjudits in.

Bold Eagle-ägaren Pierre Pilarski konfirmerade senare för Equidia att det är Elitloppet som är det nästa stora målet. Innan det väntar dock ett titelförsvar i Prix de l’Atlantique som körs på Enghien den 21 april. Därmed samma upplägg som förra året. (Foton: ALN).

Läs även: Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9