Anna Mix är på väg tillbaka till Sverige ännu en gång men den närmaste månaden är fransyskan avstängd från att tävla. Det efter en incident i Cagnes-sur-Mer på söndagen.

Anna Mix, körd av Björn Goop, slutade femma efter ett tufft lopp i söndagen Grand Critérium de Vitesse. Men det egensinniga stoet fick också en månads avstängning på köpet.

Hästen, som på Vincennes är permanent avstängd från volstartslopp, vägrade även att vända upp bakom bilen i söndagens storlopp. Något som förorsakade att starten blev några minuter fördröjd.

Därför valde domarna vid Côte d’Azur-banan att ge Anna Mix en månads startförbud, det skriver danska travservice.dk. Avstängningen gäller i alla UET-länder.

Anna Mix är dock på väg tillbaka till Sverige och Sofia Aronssons stall för att tävla i den nordiska konkurrensen i vår, det skriver travronden.se. När nästa start sker är ännu inte bestämt. (Foto: ALN).

Läs även: Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Malmrot:”Bold Eagle en av världshistoriens bästa”

Malmrot:”Bold Eagle en av världshistoriens bästa”

Bold Eagle gav ett drömbesked i Critérium de Vitesse. Solvallas delegation var inte sena med att ta fram årets tredje rosa biljett. Den franske örnen återvänder till Elitloppet.

Solvallas sportchef Anders Malmrot begav sig till Cagnes-sur-Mer i förhoppningen att få se en stark prestation av Bold Eagle. Något som besannades med råge. Fransmannen såg ut att trivas ypperligt då gasade ifrån i ledningen och landade på 1.08,9a över en engelsk mil.

Tiden var nytt löpningsrekord med hela sex tiondelar och också en tangering av det banrekord som Commander Crowe satte för snart sju år sedan.

– Bold Eagle är en av världshistoriens bästa travhästar och naturligtvis vill jag se honom i Elitloppet, säger Anders Malmrot på elitloppet.se. och fyller i:

– Jag är väldigt nöjd över att hela kretsen runt Bold Eagle vill komma tillbaka till Elitloppet i år igen. Han var det stora utropstecknet i fjol och har alla förutsättningar för att bli det igen. En Elitloppsseger är egentligen det enda som saknas i hästens enastående karriär.

Elitloppsinbjudningen delades ut och Bold Eagle sällade sig därmed till skaran om tre, i dagsläget, inviterade hästar. Tidigare har även Readly Express och Uza Josselyn bjudits in.

Bold Eagle-ägaren Pierre Pilarski konfirmerade senare för Equidia att det är Elitloppet som är det nästa stora målet. Innan det väntar dock ett titelförsvar i Prix de l’Atlantique som körs på Enghien den 21 april. Därmed samma upplägg som förra året. (Foton: ALN).

Läs även: Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Rocky möter BBS Sugarlight i Steinlagers Äreslopp
Nästa nyhet
Rocky möter BBS Sugarlight i Steinlagers Äreslopp

Rocky möter BBS Sugarlight i Steinlagers Äreslopp

Rocky Winner är en av svenskarna som åker till Norge för Steinlagers Äreslopp då den här lördagens V75 körs på Momarken.

Dags för gemensam norsk-svensk V75-omgång den kommande lördagen. Momarken står för fiolerna och det är Steinlagers Äreslopp, med cirka en halv miljon svenska kronor i förstapris, som är dagens högst doterade lopp.

Norrmännen sätter förhoppningarna till bland andra B.B.S. Sugarlight, som börjar från fina bricka två, Bruno di Quattro och Thai Brodaway som nu är tillbaka i norsk regi.

Från svenskt håll kommer de färska Gulddivisions-vinnarna Rocky Winner och Sir Ratzeputz samt Quick Fix och hedersmannen Harry Haythrow i ännu en V75-start. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

1640 auto

1 Bruno di Quattro – Frode Hamre
2 B.B.S. Sugarlight – Vidar Hop
3 Pingus Vang – Åsbjörn Tengsareid
4 Pebbe Simoni – Erlend Rennesvik
5 Thai Broadway – Gunnar Austevoll
6 Quick Fix – Lutfi Kolgjini
7 Rocky Winner – Peter Ingves
8 Harry Haythrow – Johan Untersteiner
9 Rafolo – Eirik Höitomt
10 Sir Ratzeputz – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle ruggig på Rivieran - vann på 1.08,9
Nästa nyhet
Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9

Bold Eagle ruggig på Rivieran – vann på 1.08,9

Efter idel andrapriser i vinter var Bold Eagle tillbaka där vi är vana att se honom – i vinnarcirkeln. I söndagens Grand Critérium de Vitesse visade sig den franske fantomen från sin allra bästa sida – och vann på 1.08,9.

Det var en lättad och lycklig Pierre Pilarski som fick se sin juvel Bold Eagle återvända till överst på prispallen vid söndagens storlopp Grand Critérium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer på den franska sydkusten. Nu kan man med tillförsikt se fram mot Elitloppet. Solvallas sportchef Anders Malmrot fanns på plats med en rosa biljett.

Efter att ha radat upp silverplatser under hela vintermeetinget, kunde Bold Eagle nu ta sin första seger sedan i början av augusti. Och ”Örnen” gjorde det i ruggigt fin stil. Jättefavoriten var helt i sin egen klass i loppet med 90 000 euro i förstapris.

Bold Eagle inledde från innern men Franck Nivard letade sig direkt ut i andraspår för att kliva fram och överta täten från snabbstartande Billie de Montfort, när man svängde in över den bortre långsidan.

Anna Mix, som hade Björn Goop i sulkyn, fick en tung inledning i tredjespår innan man kunde komma ned i dödens först efter halva distansen avverkad. Än längre ut, fortsatt i tredjespår travade Bird Parker.

Ingen ur motståndet skulle dock utgöra något hot mot Bold Eagle som såg riktigt maffig ut framme i ledningen. Franck Nivard behövde inte direkt se sig bakåt när storfavoriten stack undan över det långa upploppet.

Bold Eagle såg ut att ha gott om krafter kvar då mållinjen passerades, men det var knappast inte för att det gick långsamt. Segertiden var majestätisk – den engelska milen avverkades efter 1.08,9a.

Tiden innebar att Timokos löpningsrekord från i fjol putsades rejält, med sex tiondelar. Hippodromen i Cagnes-sur-Mer mäter 1300 meter.

Critérium de Vitesse slutade i en dubbelseger för tränaren Sébastian Guarato. Stoet Billie de Montfort, körd av Nicolas Ensch, höll enkelt andrapriset från rygg på stallkamraten och klockades till 1,09,2. Trea, från tredje invändigt, blev skrällen Dijon, femåringen kom i mål på 1.09,4.

Bird Parker (09,5) gjorde i skymundan av vinnaren en heroisk insats, med nästan hela loppet i tredjespår, tog han sig i mål som fyra. Anna Mix (09,8) mattades till slut, men höll bra och passerade mål som sexa, men fick femteplatsen då Une Sérénade diskades.

Loppets enda svensktränade häst Apollon de Kacy (09,9), körd av Jörgen Westholm inledde loppet på innerspår, tog sig ut i andraspår över sista bortre långsidan och grejade den sista biten av priskakan då han slutade sjua. Cash Gamble slutade i det slagna fältet som nia.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Mantorp

Måndag: V64-tips till Mantorp

V64 Mantorp 12 mars

Omgången: Jag spelar med en sund spik och ett fräckt lås, och det vore klart bra om det gick att tävla barfota för min DD-spik…

Spiken: 1 Conway Streamline (V64-3) är motiverad favorit och han har bästa läget och har visat bästa formen och bör vinna.

Låset: 6 Copimade och 7 Havbergs Knight (V64-5) är långt ifrån att vara favoriter, men jag tycker de är två bästa hästarna och då är kul att låsa igen på dessa.

V6-förslaget är på 1728 kronor (V6).

5-2-4-3-10-7-6-8 (5-2)
3-2-10-4-7-11-6-8-1 (5-9)
1 Conway Streamline (2-5)
9-8-4 (7-1)
6-7 (5-8)
3-1-2-8 (4-5)

8x9x1x3x2x4 = 1728 kr

DD-förslaget på 900 kronor:
6 – 3 x 600 kr
7- 3 x 300 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1
A: 5-2-4 B: 3-10-7-6-8 C: 9

Spetsstrid: Flera snabba hästar, Omay Southwind har öppnat snabbt och ska ta sig till plankan. Släpper man till Rebel Yell Face eller Bigarrå sedan? Jag har svårt att se Vikens Prince ta sig förbi alla invändiga även om den är rapp i benen.

Loppanalys: Lurigt lopp inleder, och spelarna sprider sina streck och vi gör detsamma. Jag ger tipset till 5 Bigarrå som vore spetsgynnad och Veijo testar säkert vad som går mot svängen och kanske kan forcera henne dit. Var överlägsen vid spetssegern och senast blev allt bara fel och hon gick inte tom så formen pekar uppåt.

2 Omay Southwind fick ett nyttigt lopp i kroppen senast då hon inte orkade haka på i spåren. Ohlsson nu och perfekt läge, hon är snabb i benen och jag tror hon tar sig till plankan. Sedan kan man välja taktik, hon har bara en seger från ledningen på fem försök.

4 Rebel Yell Face är ojämn, men även han rätt startsnabb och var tvåa på V75 i somras från ledningen. Tre av fem senaste har varit lopp med 100.000 i förstapris och han är härdad mot övriga. Blek senast och han har nu pausat, men gått bra efter vila tidigare och enligt Adde vore det jätteplus om man kan köra utan skor.

V64-2
A: 3-2-10 B: 4-7-11-6-8-1 C: 5-9-12-13

Spetsstrid: Felfri Ridgehead Mikko har bra spetschans, annars lär Micke köra till ledningen efter en bit med Dinjo.

Loppanalys: 2 Dinjo är favorit och den står på tur för seger. Höll bra näst senast utan att få slag i Chip Bourbon. Senast var det till ledningen och Micke drog undan sista 700, men man mötte en för bra häst helt enkelt. Var klart tvåa, men det är en vanlig häst detta och bara en av flera.

Jag tippar 3 Ridgehead Mikko som är en fin typ som inte fått ut det han ser ut att ha i sig. Han lägger mycket mark under sig, och efter att ha blivit behandlad ska han träna bra. Han galopperade direkt ur volten med samma spår senaste gången, men pep snabbt iväg till spets försöket före (galopp under press 200 kvar då och blev inte körbar). Kommer han rätt i volten tror jag på spets och det vore mycket intressant i detta gäng.

10 Walther På G. Inledde lovande och vann 3 av 6 inledande starterna. Det har tagit emot lite nu, men senast får han godkänt då han öppnade 11,5 första 500 på seg bana. Han är hetsigare hemma numera menar tränaren, känns lite svårbedömd även om kapaciteten räcker bra. Segrat 2/3 i Mantorp. 

V64-3
A: 1 B: 2-5-7-11-3-9 C: 4-10-6-8

Spetsstrid: Claes Svensson är vass startkusk och jag tror att han håller upp med Conway Streamline. Dandy du Metz har spetsat två senaste med volt, båda från innerspår och kommer kliva iväg bra.

Loppanalys: 1 Conway Streamline är megafavorit, och det är motiverat. Han har flyttat runt en del, och gör nu första starten för Claes Svensson. Hästen vann senaste starten hos Ralf Karlstedt och var rejäl från dödens. Gick mycket bra efter galopp före det så segern var ingen överraskning. Första Claes är alltid hett, även om han haft svårt att hitta formen på sina hästar men denne kom alltså i full form. Han bör vinna detta ganska klena lopp och jag spikar trots stora favoritskapet. Jag tror att han kan hålla upp innerspåret.

Om man vill gardera är det 2 Dandy du Retz som är aktuell, även om han har svårt att få till det och har tappat travet. Så var det senast, lite i skymundan men mot bättre hästar och han var inte tom även om han hade lite svårt med tempoväxling. Skulle han komma före favoriten kan det vara segerdags.

V64-4
A: 9-8-4 B: 7-1-2-12-3 C: 5-6-11-10

Spetsstrid: Det vimlar inte av startraketer, kan vara risk för favoriten Indian Font till spets efter en bit? Denne har dock varit mindre snabb, och det finns att de med sämre spår hinner före. Susan Journey i andravågen kanske?

Loppanalys: 4 Indian Font är nästa storfavorit, men här vill jag syna. Han var bra vid segern och har mött för bra hästar på V75 efter dewt. Nu har han fått träningsperiod, vunnit provlopp på 1.25, men jag tror det kan fattas lite och det finns bra hästar med här. Har inte visat så mycket startsnabbhet men kanske släpps till spets som favorit.

9 Keycard var riktigt frän vid segern då hon bara studsade förbi dem till slut och det såg ut som en racer i det intrycket! Drog på tufft senast men orkade inte och var inte lika bra – eller kanske är det så att hon vill gå på väntan. Så bör bli nu och då tror jag att hon har bra chans.

8 Susan Journey gillar jag, hon är bra. Senast var hon bara bäst och vann hur enkelt som helst i humörhöjande sällskap. Jag hade tänkt gå lite på henne, men Sövik som kusk är inget jag gillar som ersättning och dessutom har hon haft problem med karlederna och det brukar vara mindre bra. Hon är bäst, det tror jag, och halvstängt på är plus. Skulle hon kunna forceras till ledningen efter en bit vore det grymt intressant.

V64-5
A: 6-7 B: 5-8-3 C: 10-1-9-11-4-2

Spetsstrid: Snabba hästar och oviss spetskamp. Jag tor ändå inte att 1-3 körs från ledningen, det ska då vara 5-6-7 som gör upp, kan man hoppas på Copimade?

Loppanalys: Bra lopp med många fina hästar, men till viss del osäker form. Jag går på 6 Copimade på DD då jag vill ha ett drag här. Han är grymt kapabel, och med två lopp i kroppen tror jag formen sitter där. Han såg laddad ut i loppet senast, men fick en häst i knäet på sista långsidan och drogs sist och kom bra tillbaka i skymundan.

Konstigt stor favorit är 5 Great King Wine som agerar ojämnt, men varit bra vid segrarna. Dock för klen loppet däremellan och han verkar väldigt bankänslig. Han möter kapabla hästar och ska inte vara storfavorit tycker jag.

Bästa hästen kanske ändå 7 Havbergs Knight är som var väldigt bra förra året och vann V75-lopp vid två tillfällen. Nu ligger man lågt och har ruttet spår och kanske backas han ner och bara ska få loppet i kroppen? Ändå är han så bra så han måste räknas, och jag spelar DD med 6 och 7 som även blir fräckt lås På V6!

V64-6:
 A: 3-1-2-8 B: 4-5-13-12 C:  6-14-10-7-15-11

Spetsstrid: Man O’War var snabb första stegen i december 2016 med spår 4. Han känns mer spänd med spår långt in, fick ledarryggen då han hade innerspår men var inte så snabb. Kanske är snabbare hos Bergh, men han möter snabba. Right For Glory formligen följde bilen i höstas och den blåser förbi dessa – men släpper. Luksom försöker vara före Bergh-hästen och bör lyckas.

Loppanalys: Jag spikar spetsfavoriten 3 Luksom på DD – och då tror jag inte att han kan svara startraketen 5 Right For Glory men denne bör släppa välvilligt. Luksom öppnade rejält på Solvalla och kördes till spets och drog tufft på egen hand. Orkade inte, och man trodde att han skulle vara bättre. I onsdags plockade man av skorna och hästen spetsade men hoppade efter 200 meter. Borde ha bra vinstchans från tät, segern togs näst senast via dödens och han kontrade till dött lopp. Nu vill man rycka lite skor och det vore nyttigt om det gick.

Intressant debut för Robert Bergh gör 1 Man o’War som är bättre än trista raden speglar. Han gjorde fyra starter för Kristian Lindberg och var påpassad på spelet men floppade och är nu flyttad. Han var feberstruken 1/3, kanske inte formhöjande. Det finns viss chans att han kan smita ut och överta ledningen i andravågen, men oavsett är han tidig då jag tror han kommer vara klart förbättrad.

Jag betalar även för 2 Ufo Jet som fastnade med sparat senast och kan få loppet i draget, och 8 Lajos Fawör som sett formstark ut vid dubbla segrar.  Jag står däremot över 4 Wild Card som jag inte tror kommer förbi och till någon ledning. Det är en nyttig pålle som var bra vid segern då han fick allt annat än snäll resa även om det var lite billigt som det kändes.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: "Piraten" slog till igen - fick Zenit Brick på fall

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson