Det går aldrig att räkna bort On Track Piraten, tydligen. V75-Omgångens största favorit Zenit Brick fick se sig passerad sista biten av den outröttlige dalahästen.

Zenit Brick har getts epitetet vinterns häst efter att ha staplat segrar i Gulddivisionen på varandra de senaste månaderna. De flesta trodde nog att han skulle hemföra Mälarpriset på Sundbhyolm också – men då slog han till igen, ”Piraten”.

Narold Vox var hästen som körde sig till spets efter ett halv-varv. Dödens ville ingen ha, varför Örjan Kihlström sakta smög fram Zenit Brick utvändigt om ledaren. Den Timo Nurmos-tränade storfavoriten fick vandra där återstoden av loppet.

Genom sista sväng hade Zenit Brick fått grepp om ledaren, problemet var dock att bakom skuggade Hans R Strömberg med On Track Piraten som nu fick gå för fullt. Favoriten stretade emot, men ”Piraten” var den starkaste till slut. Segern blev säker på 1.13,8a över 2640 meter.

– Vi hade lite flyt den här gången, men hästen travade inte helt hundra i dag heller så jag var lite orolig. Men han tog sig samman över upploppet, sa segerkusken och tränaren Hans R Strömberg i Kanal 75.

*****

*Timo Nurmos-tränade GlobalSatisfaction hade varit borta ett år före han gjorde en stark comeback senast – nu var det dags för seger. Sexåringen var ett flitigt anlitat streck och med Ulf Ohlsson i jollen gjorde han inte favoritspelarna besvikna. GlobalSatisfaction letade sig fram mot dödens tidigt och kunde säkert manövrera ut ledande Ajlexes Cubano sista biten i ”Hockey” Erikssons lopp. 1.14,5a på 2140 meter visade klockan.

*Riktigt läcker vinnare i Diamantstoet. Claes Sjöström rattade Dealwithakiss, tränad av Axevallas David Persson, som slog motståndet knockout. Orlando Vici-dottern gick till attack med 800 meter kvar, svepte fram till täten in mot sista kurvan – och bara tackade för sällskapet. 18-oddsaren, som här var tänkt att göra sista start i karriären(!) vann överlägset på 1.13,9 över 2140 meter.

*En välförtjänt seger ordnade Peter Untersteiner-tränade Staro Ivy League i lärlingsloppet. Understödd av duktiga Henriette Larsen gick han en fin avslutning och fångade kort före mål in oddsaren Ellieann som gjort ett bra lopp. 1.15,5 på 2680 meter slutade segertiden vid.

*Fint stammade Lightningsky har mycket kapacitet, något fyraåringen visade vid en enkel seger i Klass 2. Förvisso fick man släppa spets för en het Enjoy the Life, men det löste sig ändå när det kunde vikas ut i andraspår halvvarvet kvar. Lightningsky lämnade fältet med flera längder och vann för Ulf Ohlsson på skarpa 1.12,3a 1640 meter i blott sjätte starten. Reijo Liljendahl tränar talangen.

*Och Olle Rols vägrar att förlora – i Bronsdivisionen kom nu sjätte raka för Mats Rånlunds segermaskin. Olle unnade sig en kort galopp från start, men ställde sig och fann tredje utvändigt. 500 meter kvar var det dags för attack och den härlige Ready Cash-valacken avgjorde sedan säkert till slut på 1.14,4 över medeldistans.

*Qahar Q.C. har vi sett ett antal gånger på V75, nu får vi nog vänja oss också med lillebrorsan Sir Q.C. Ulf Ohlsson, som här tog dagens tredje V75-viktoria, lotsade den av Catarina Lundström tränade femåringen till en vattentät seger i Klass 1. Sir Q.C. kördes till ledningen efter 700 meter och hade sedan inga problem att spåra hela vägen. 1.13,9a på 2140 meter var segertiden. (Foton: ALN).