Östersund GS75

Omgången: Jämtlandstrav denna söndag och en intressant GS-omgång. Jag går ut hårt och spikar i de två första avdelningarna där jag räknar med att de två bästa hästarna ska lösa sin respektive uppgifter. Vidare använder jag mig av tre utgångshästar där minst en måste vinna om det ska finnas chans för alla rätt.

Spikarna: 3 Guiseppe Boko i GS75-1 och 14 Hunkydory Degato i GS75-2.

Utgångarna: 2 Backegubben i GS75-3 och 4 Il Diablo och 8 Vikens Beer Hunter i GS75-4.

GS75-förslag: Minst en a-häst måste vinna för chans till alla rätt

3 Guiseppe Boko (4-2)
14 Hunkydory Deagato
(3-6)
A: 2 B: 1,4,8,9,10,12 (3-5)
A: 4.8 B: 1,2,3,5,6,7,9,10,11,12 (8-4)
1,2,5,6,8,10,12 (4-11)
1,3,5 (12-6)
2,4,6 (1-5)

1x1x1x10x7x3x3 = 620 rader
1x1x7x2x7x3x3 = 882 rader

DD-förslag: 1,5 – 4,6 x  250 kr = 1000 kr

Stort utbud av spel på trav hos Unibet! Klicka här.

Loppanalyser:

Loppanalys GS75-1:

Ranking: A: 3 B: 4-2-5-10-11-1-9 C: 7-8-6

Spetsanalys: Castle Rose kan spetsa men det låter som att det ska bli ryggresa och det är troligt att Mellby Charmören körs mot spets.

Loppanalys: Jag gillar att spika direkt och här får jag chansen då 3 Guiseppe Boko har en sådan pass fin uppgift. Näst senast övertygade han så smått då han tuffade på rejält under slutvarvet och fångade in Bear by the Day sista biten. Guiseppe Boko är inte nådig sista biten. Senast i V75 blev han över från start från dåligt spår och sedan gjorde Örjan en Örjan. Deltog inte men hästen såg jättefin ut och gav ett gott intryck. Nu är det ”Bazire” Skoglund upp. Han vann med hästen näst senast och de är obesegrade tillsammans. Läget är bra och motståndet passar fint. Det blir ingen snabbstart men min spik tål grovjobb och är tuffaste hästen i fältet. Jag spikar.

4 Staro Kickback är gedigen men saknar kanske lite bett sista biten. 2 Mellby Charmören kan tänkas nå spets och vara med i främre träffen.

Loppanalys GS75-2:

Ranking: A: 14 B: 3-6-12-9-11-2-10-1-13-4-7-8 C: 5-15

Spetsanalys: Troligt att Holland Boko tidigt  är i spets. Övriga starthästar borde inte bråka då distansen är lång.

Loppanalys: Jag fortsätter att hamra spikar och här litar jag på en annan stark häst. Jag spikar nämligen 14 Hunkydory Degato med lopp i kroppen. Han visade fin kapacitet vid sina tre segrar i fjol och tog dessa i väldigt enkel och fin stil. Senast var det årsdebut och detta gjordes i ett V75-lopp. Ohlsson körde offensivt fram utvändigt ledaren och det blev lite för tufft men hästen höll ok. Nu lär han vara framsatt och motståndet är mycket enklare och då menar jag mycket. Springspår på tillägg med Ohlsson betyder nog en vettig position direkt och jag tror min spik sedan är tuffast och vinner över utslagsgivande lång distans. Ohlsson låter också uppåt och det är bra.

3 Holland Boko kan nå spets och är nog värst emot. 6 Rally Didrik är inte oäven men har varit struken inför detta.

Loppanalys GS75-3:

Ranking: A: 2 B: 1-8-12-10-4-9-3-5-6 C: 7-11

Spetsanalys: Svårlöst. Backegubben t.ex. har ju läget men det är svårt att veta hur han öppnar i sin bildebut. Blekkan försöker med Komnes Omer men alla kan nog få problem att ta emot snabbe Nordpåsokken.

Loppanalys: Kallblodslopp hör givetvis till då det handlar om Östersund. 2 Backegubben gillas skarpt av Björn Karlsson och hästens styrka är det inga större fel på. Backegubben gjorde årsdebut senast och normalt optimistiske Karlsson låg lite smålågt. Hans hästar har haft det lite motigt ett tag. Backegubben gjorde på mig ett mäktigt intryck i provstarten men i loppet stämde det inte och det blev dubbla galopper. Björn skyller på att han klantade till med utrustningen och visst kan det vara så. Jag tog till med synintrycket före loppet och tippar samt spelar utgång. Den här pållen kan nog få en ”hyggligt bra” säsong som inleds här.

Östersund och då brukar det bli besök från fina norska kallblod. En av dessa är 1 Komnes Omer som såg ut att ha en hel del sparat senast. Intressant läge och det bör bli en fin resa för alltid segersugne Blekkan.

8 Nordpåsokken kördes fram utvändigt ledaren vid sin senaste seger. Gjorde ett rejält intryck då och kan  nog öppna snabbt. Även här är det ovant med bilstart men det bör fungera fint. Nu är det årsdebut men det låter bra från tränarhåll och hästen är segerglad. Dessutom första gången med körspö och det kan vara en bra grej försa gången. Givet motbud.

12 Sörli Odin var inteså  långt borta från segern senast. Tuffade på bra vid segern näst senast. Noterbart då är att Komnes Odin var mycket mer betrodd då trots att han stod tjugo meter bakom Sörli Odin. Nu har Sörli Odin spår tolv och det blir kämpigt men han får ett streck på sin jämnhet och travsäkerhet.

10 Lauvås Emma fick en fin resa senast och tackade med att ta sig förbi och vinna. Lopp i kroppen och Ohlsson nu och det blir ett streck.

Streckar även 4 Eldmyran som höll bra senast och inte alls är så oäven. 9 Agaton Faks med Rikard är också lite intressant och det blir sista strecket.

Jag spelar utgång på Backegubben och gardar med ovan nämnda.

Loppanalys GS75-4:

Ranking: A: 8-4 B: 2-3-10-1-7-11-5-9-6-12

Spetsanalys: Oneofthosedays gillar ledningen och lär laddas. Står långt ut och det kan bli mothugg. Real Masterpiece är tänkbar men möjligt att han kommer att smygas. Det kan nog bli Il Diablo till tät. Troligt till och med.  Norberg är vass och hästen har flesta segrarna från spets.

Loppanalys: Här spelar jag utgång på 8 Vikens Beer Hunter som gjort två starter i ny regi Braekken. Och varit bra. Hakade på bra bakom kapable Valley Ivan efter att ha släppt spets till denne. Senast slapp han sådant motstånd och då var hästen klar för seger. Kördes fram utvändigt ledaren via spåren och kunde ändå avgöra. En bra insats och han borde inte vara sämre nu med ytterligare lopp i kroppen. Läget är givetvis inte bra men Noralfs häst kan göra mycket själv och är långt ifrån avsågad från utvändigt ledaren. Jag spelar utgång med alla bakom.

4 Il Diablo är rätt ny hos Bergh. Vann ett billigt lopp från tidig spets senast och såg spänstig och fin ut. Kan spetsa och då har jag stor respekt för hästen. Dubblar utgången med Il Diablo. Spets är bra alla dar i veckan.

2 Real Masterpiece har fint läge och är kapabel. Har haft sina problem och är nog inte så kaxig längre men med rätt resa så kan det gå. Är nog lugnast och bäst med smyglopp.

3 Dillon Power hade sparat i mål senast och känns småintressant. Carlos-hästarna 10 Carlos Texi och 1 Carlos Merci  kan båda avsluta bra och kommer därefter. Jag tar med alla på gardlappen bakom mina två utgångar.

Loppanalys GS75-5:

Ranking: A: 5-1-6 B: 10-12-2-8-4-11 C: 3-7-9

Spetsanalys: Cirkeline Day öppnar snabbt men står illa till. Priestess är mycket kvick iväg och har bättre spår. Är favorit på spets.

Loppanalys: Ett sprinterlopp och jag tippar 5 Nymphe d’Inverne som vann lätt näst senast och avslutade bra efter sent fritt i V75 senast. Formen sitter där och med rätt resa blir hon spännande här.

1 Tzarina hittar stilen alltmer i sin nya regi och senast blev det seger från tidig spets. Spåret kan bli en fälla men med fritt så bör Tzarina strida.

6 Priestess kan eller bör spetsa och hon är klart på gång efter knäproblem. Har nu ett lopp i kroppen och får Olsen dämpa i tät så räcker det långt.

10 Jade Zon kan en del och 12 Shehezarade Face hade sparat i mål senast. Båda Ulfarna ska med på lappen.

Streckar även två norska gäster. 2 Albarella Rags är lite småseg och körspö passar nog fint. Bra läge. Sämre läge har 8 Cirkeline Day men denna kan öppna bra. Trea från spets senast och godkänd då. Även hon kan gynnas av körspö för att bli lite mer alert.

Loppanalys GS75-6:

Ranking: A: 3-1-5 B: 12-6-11-2-8-10-4 C: 9-7

Spetsanalys: Blekkan gör ett tappert försök med Gaardens Viktor från start men hästen kan ställa och takta lite vid laddning och att hålla ut snabba Euforia blir inte så lätt. Det kan bli så att JOP övertar med B.W.Sture.

Loppanalys: Nytt kallblodslopp och Perssons årsdebuterar 3 B.W.Sture. Denne var en av de bättre bland fyraåringarna i fjol och en häst som JOP alltid gillat. Persson har haft en bra vinter med att trimma sina hästar och de brukar prestera fint direkt.  Det låter bra även på den här och då det dessutom är spetsläge så ökar chansen givetvis. Givet bud men jag tycker att 1 Gaarlands Viktor är bra och denne har varit igång med startandet och fått upp spring i benen. Det är ett plus. Senast var han duktig tvåa bakom en viss Lannem Silje och för tre starter sedan var han helt överlägsen från spets. Blekkan lär prova vad som går från start men hästen kan springa och takta lite vid laddning och det blir nog tufft att spetsa. Bör ändå få en fin resa och jag streckar.

5 Brenne Brakar är kapabel och gick mycket bra efter galopp senast. Är nu tränarkörd men kunnandet på hästen är så pass stort och insatsen senast efter galopp så pass vass att det blir ett streck.

12 Jardar är stark men måste vara mycket bra för att vinna från detta läge.

Loppanalys GS75-7:

Ranking: A: 2-4-6 B: 1-5-12-9-7-8 C: 3-10-11

Spetsanalys: Lacquer and Lace eller Sahara Hotlady är de främsta spetsspekulanterna och bästa spåret har Lacquer and Lace. Sahara Hotlady startgalopperade också senast så fördel Lacquer and Lace.

Loppanalys: Tre streck i avslutningen. 2 Lacquer and Lace såg fin ut som fastlåst i ett V75-lopp senast. Har körts försiktigt men nu är det dags att prova ett mer offensivt upplägg och spets är tanken. Har bra spetschans och det är ingen fara med formen. Sedan får vi se hur moralen är då hästen ska vinna lopp från spets. Tippas men jag garderar med två.

4 Sahara Hotlady var på väg att öppna bra senast men då blev det brasa. Har visat fin fart och det såg vi bland annat för tre starter sedan vid seger. Det finns chans på spets och då ökar givetvis chansen markant. Kaj fötstärker.

Streckar även 6 Lirac de Zeun som sällan får till det men blixtrar till ibland. Kan vara vass efter litet uppehåll som nu och Janne Norberg får fart på mycket. Känns spelintressant här och får ett srtreck.

1 Leia Skywalker har spännnade läge och är aktuell. Har pustat och varit lite seg i ett banjobb så förmodligen behövs lopp i kroppen.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson