Lannem Silje var jättefavorit, såg ut att ha segern klar, men blev utkontrad av Eldvin som ställde till med en häftig skräll med skötaren Linda Forsberg i sulkyn.

Efter att ha gjort comeback på tävlingsbanan hade Lannem Silje tagit två högst övertygande segrar och att hon skulle få sträcka vapen på Romme under fredagskvällen var det nog ingen som riktigt hade övervägt. Men så blev det.

Jörgen Westholm-tränade Eldvin, som var tillbaka på hemmaplan efter starter i Paris, kördes av sin skötare Linda Forsberg. Tillsammans skulle de få jättefavoriten på fall.

Eldvin inledde i dödens men övertog täten då man gick in på slutvarvet. Samtidigt startade Lannem Silje, med Tor Wollebäk i sulkyn, sitt avancemang i spåren. ”Super-Silje” forsade fram över den sista bortre långsidan och när man nådde upploppet var greppet kopplat.

Eldvin hade dock aldrig gett slaget förlorat och kontrade sig tillbaka – när mållinjen nåddes var segern faktiskt säker. Tioåringen fällde den 10 för 10-spelade favoriten, som alltså fick nöja sig med ett av sina sällsynta andrapris.

Eldvin inkasserade förstapriset på 50 000 kronor genom seger på 1.23,1a över 2140 meter, två tiondelar före Lannem Silje. (Foton: ALN).