Hambletonian-vinnaren Perfect Spirit fick högst poäng när det på torsdagen hölls avelsvärdering på Solvalla.

Perfect Spirit (e. Andover Hall) tog hem segern i Hambletonian förra året för Åke Svanstedt. Numera finns fyraåringen i träning hos Daniel Redén och står inför en intressant tävlingssäsong på svensk mark.

Men redan vid torsdagens avelsvärdering på Solvalla, höll sig amerikanen väl framme. Av de nio hingstar som gick under lupp var han den som fick högst poäng. Perfect Spirit samlade ihop 79 poäng och bedömdes att ha ett högt skattat avelsvärde.

Samma bedömning, med 77 poäng, fick den svenske årgångstoppen Diamanten som därmed blev den svenskfödda häst som toppade. Du kan läsa mer om avelsvärderingen hos Svensk Travsport här. (Foto: ALN).

Högt skattat avelsvärde:

Perfect Spirit, 79 poäng
Diamanten, 77 poäng
Centurion ATM, 76 poäng
Snowstorm Hanover, 74 poäng
Executive Caviar, 73 poäng
Global Welcome, 73 poäng
Indigious, 73 poäng

Medelmåttigt skattat avelsvärde:

Lucifer Lane, 65 poäng
Han Herred, 59 poäng

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Broberg: ”Jag har fog för optimismen”

Inför V75: Broberg: ”Jag har fog för optimismen”

Micael Brobergs optimism inför loppen har gjort honom till en favorit hos många travfans och senast var den högst befogad – både West Wing och Dani Boko tog skrällsegrar på V75. Tränaren utesluter inte att det blir en favorit i repris på lördag.

V75 på Solvalla för två veckor sedan blev till en härlig efter-middag för Bollnästränaren Micael Broberg. Först skrällvann Dani Boko till glada 57 gånger pengar – i nästa lopp var det West Wing som hämtade hem guldet. Båda kördes av Ulf Ohlsson, vilket lade grunden till kuskens seger i V75 Champions.

När det den här lördagen är Sundbyholm i Eskilstuna som står för V75-cirkusen återvänder Broberg med samma succéduo – och är inte främmande för att det kan bli en repris från senast.

– Jag tycker att jag har fog för optimismen och det hade jag ju senast också. Förhoppningsvis kan vi i alla fall ta en seger på lördag, men vilken av dem som vinner är svårare att svara på. Omöjligt är det ju inte att det blir båda två, säger Micael Broberg till travnet.se.

Tioårige valacken West Wing (V75-3) kom till sin tränare i höstas och har verkligen tänt till. Senast tog han sin andra raka seger och avgjorde via en virvlande avslutning.

– Egentligen hade jag inte tänkt starta på Solvalla då, utan har siktat mer på den här starten över lång distans i Eskilstuna. Men han fick gå ut då lite som en mellanlandning och han vann ju ändå. Jag har ändrat flera saker på hästen och nu är han väldigt fräsch och fin, det enda vi gjort sedan senast är att han fått ett besök hos kiropraktorn.

Åttondespåret bakom bilen var lite tråkigt?

– Jo, men han är väldigt snabb ut och säg att det skulle bli en strykning innanför, så är det garantispets. Oavsett, så som jag ser det så är det nog bara Bear Dancer som kan svara och över den här distansen så kan väl West Wing vara en bra rygg. Kommer vi till spets, finns det inte en chans att vi släpper.

Kan West Wing slå storfavoriten Zenit Brick, så som den sett ut på sistone?

– Ja, men det tror jag. Jag ser West Wing som klar andrahäst i loppet och över lång distans så tror jag att han ska kunna matcha även honom.

Dani Boko (V75-6) var en överraskning för spelarna senast då han efter en invändig resa, kunde avgöra efter en kvick avslutning. Nu lär han bli betydligt mer påpassad.

– Dani Boko har precis som West Wing varit väldigt bra i jobben i veckan, han sprang mest och pullade i tisdags och kändes jättefin. Nu har vi fått ett bra läge för hans del, han har inga problem med spåret utan det har i så fall varit att han fått lite svårt in i första kurvan tidigare, säger Micael som fortsätter:

– Jag tror att han kommer till spets här och då kör vi där. Även om det inte spelar lika stor roll för hans del, han ska ha en bra chans även om det blir dödens.

Det är Bronsdivisionen nu, han kliver upp i klass?

– Jo, fast det gör Olle Rols också till exempel och han har inte gjort alls lika många starter. Jag tycker att Dani Boko är i en för låg klass jämfört med sin kapacitet och tror att han ganska snabbt kommer att komma upp i Silver och kanske till och med Guld innan året är slut. Jag bedömer hästen som i kapacitet lika bra som West Wing.

Ändrar du något i utrustningen till på lördag?

– Kan bli barfota, eller i alla fall tåskor på båda, beroende på vad banan tillåter. Men det är nog mer marginell betydelse; båda har fungerat bra på den balans som de haft i sina senaste starter.

Ska vi ändå försöka oss på att avgöra vilken som är bästa chansen?

– Dani Boko har en liten fördel av läget, men West Wing är å andra sidan i riktig, riktig toppform. Så jag tycker det är två likvärdiga chanser. Den som inte väljer att spika någon av favoriterna i loppen ska definitivt ta med båda, avslutar Micael Broberg. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle med favoritrollen i Critérium de Vitesse
Nästa nyhet
Bold Eagle med favoritrollen i Critérium de Vitesse

Bold Eagle med favoritrollen i Critérium de Vitesse

Bold Eagle lottades till innerspåret när sprinterfesten Grand Critérium de Vitesse körs i Frankrike den här söndagen. Björn Goop har chans att vinna loppet igen – han sitter bakom Anna Mix.

Vårens första storlopp väntas den här söndagen då fokus riktas mot Cagnes-sur-Mer på den franska Rivieran. 90 000 euro erhåller vinnaren i loppet som avverkas över en engelsk mil.

Tretton hästar finns kvar i den nu definitiva startlistan. Favorittrycket lär ligga hos Bold Eagle, som efter att ha radat upp idel andraplatser under vintermeetinget nog är rejält sugen på en seger i denna sin första start i Critérium de Vitesse.

Vid ett lyckat resultat ligger en inbjudan till Elitloppet inte långt borta för Bold Eagle och hans team. Solvallas sportchef Anders Malmrot kommer att finnas på plats.

– Jag tänker åka dit och hoppas få ett positivt svar om Bold Eagle efter loppet. Ägare och tränare verkar positivt inställda på förhand och vinner han loppet där nere kommer det att bli en bra dialog inför Elitloppet, säger han till Kanal 75.

En mycket intressant start gör Bird Parker. Hästen har haft en framgångsrik vinter och vann senast i Prix de Paris, men går nu alltså ut över den för honom ovanliga sprinterdistansen.

Björn Goop har vunnit det här loppet de tre senaste åren, alla gånger med numera pensionerade Timoko. Björn får chansen även i år, då han tar plats i sulkyn bakom Anna Mix.

En svensktränad häst finns med i Cagnes-sur-Mer, det är Jörgen Westholm själv som kör Apollon de Kacy. Representerar Sverige gör även Cash Gamble, som är en ur en trio hästar från Philippe Billard. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

1609 auto

1 Bold Eagle – Franck Nivard
2 Cash Gamble – David Békaert
3 Une Sérénade – Serge Peltier
4 Anna Mix – Björn Goop
5 Billie de Montfort – Nicolas Ensch
6 Timone Ek – Enrico Bellei
7 Apollon de Kacy – Jörgen Westholm
8 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
9 Dijon – Romain Derieux
10 Sharon Gar – Roberto Andreghetti
11 Titty Jepson – Alexandre Abrivard
12 Comète Darche – Junior Guelpa
13 Dreammoko – Gabriele Gelormini

Senaste vinnarna:

2017: Timoko – Björn Goop 1.09,5
2016: Timoko – Björn Goop 1.10,2
2015: Timoko – Björn Goop 1.11,3
2014: Universe de Pan – Philippe Daugeard 1.10,0
2013: Timoko – Jos Verbeeck 1.10,2

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express vinterns vinstrikaste på Vincennes
Nästa nyhet
Readly Express vinterns vinstrikaste på Vincennes

Readly Express vinterns vinstrikaste på Vincennes

Tre starter, segrar i Prix d’Amérique och Prix Ténor de Baune. Readly Express blev vinterns vinstrikaste häst på Vincennes.

Vintertävlandet på Vincennes avslutades förra helgen och statistiken för säsongen sammanställs. Den visar också att Readly Express blev vintermeetingets största vinnare.

Timo Nurmos superstar tog som bekant hem Prix d’Amérique och gick dessutom segrande ur striden från Prix Ténor de Baune. Totalt travade svensken in 520 800 euro under vintern i Paris, vilket gör honom till säsongens segerrikaste travare.

Andraplatsen i listan gick till Traders, som skördade stora framgångar under sadel med segern i Prix de Cornulier som topp. Bold Eagle, trots att han enbart noterades för andrapriser, blev tredje mest vinstrik med cirka fyra miljoner kronor intjänat.

Noterbart för nämnda topptrio är att alla är efter Ready Cash, en gemensam nämnare vilken man har också med den sjunde vinstrikaste under vintern, Bird Parker. (Foto: ALN).

Topp fem vinstrikaste (statistik från Le Trot):

1 Readly Express, 520 800 euro, 3 starter, 2 segrar
2 Traders, 478 350 euro, 7 starter, 3 segrar
3 Bold Eagle, 440 000 euro, 5 starter, 0 segrar
4 Bélina Josselyn, 364 800 euro, 7 starter, 1 seger
5 Erminig d’Oliverie, 354 900 euro, 7 starter, 4 segrar

Läs även: Rekordvinter i Paris för Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Australien-stjärna blir första klara VM-hästen
Nästa nyhet
Australien-stjärna blir första klara VM-hästen

Australien-stjärna blir första klara VM-hästen

Det är sju månader innan International Trot ska köras på Yonkers men redan nu har den första inbjudningen till loppet kommit – för australiensiske Sparkling Success.

De första hästarna för vårens och sommarens storlopp i Norden börjar bli klara. Då vill inte Yonkers Raceway vara sämre. Redan i mars har den första hästen bjudits in till International Trot, eller VM-loppet som det brukar kallas, som i år avgörs den 13 oktober.

Biljetten har delats ut till den australiensiske stjärnan Sparkling Success som tidigare i år tog hem segern i kontinentens största lopp Great Southern Star (se här).

Sparkling Success tränas av mjölkbonden John Meade, som intervjuas av The Standard här. Sjuåringen (e. Great Success) har hittills vunnit 15 av 32 lopp och tjänat motsvarande cirka 2,4 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En person till sjukhus efter brand på Romme

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson