Det rättsliga efterspelet kring köpet av hästen Corky är inte över. Nu har en stämningsansökan lämnats in mot Stig H Johansson och Erik Adielsson. Samtidigt ska en process mot veterinären Anders Ekfalk äga rum. Totalt handlar det om över 12 miljoner.

Efter det att Corky, då tränad av Jimmy Takter, vunnit Fyraåringseliten på Solvalla i maj 2014 köptes hästen av svenska ägarpseudonymen Stall Corkad för 625 000 dollar.

De nya ägarna hävdade dock senare att hästen varit behäftad med flera fel vid köptillfället, bland annat roterande testiklar. Efter en långvarig process enades parterna, Stall Corkad och Christina Takter, som sålde hästen, om en förlikning i tingsrätten i november förra året.

Corky-tvisten är dock inte över för det. Nu har en stämnings-ansökan lämnats in och ärendet ska upp i tingsrätten igen. Totalt söker Stall Corkad ersättning för uppåt 12 miljoner kronor. Det skriver Sulkysport och Travronden.

Enligt köparna har Stig H Johansson och Erik Adielsson förmedlat försäljningen och har från säljaren uppburit provision. Genom förmedlandet har man, enligt köparna, också påtagit sig ett rådgivande ansvar.

En stämningsansökan, avseende skadestånd för försumlig besiktning, innefattar även veterinären Anders Ekfalk. I hans undersökning av Corky framgår inga anmärkningar, trots att det senare har framkommit att en annan veterinär, Daniel Söderberg, tidigare besiktigat hästen och då avrått en annan spekulant att köpa hästen.

Stall Corkad yrkar på skadestånd om 620 000 dollar samt ytterligare 8 miljoner kronor för uteblivet avelsvärde. Ärendet ska upp i Attunda tingsrätt 29 maj – 1 juni i år. (Foton: ALN).

Läs även: Corky-fallet: Parterna enas i en förlikning

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Efter silversuccé har Jairo guld i sikte

Inför V75: Efter silversuccé har Jairo guld i sikte

Tyske Jairo har verkligen tagit klivet fram i vinter. Efter finalsegern i Silverdivisionen senast gör han nu debut i den högsta klassen. Han är en av två hästar från Joakim Lövgrens stall att hålla ögonen på den här lördagen.

Vårens (?) första V75-tävlingar ser Halmstadtravet som skådeplats den här lördagen. Turen från Skåne gör Joakim Lövgren med en duo hästar som blir flitig anlitade streck.

En riktigt intressant debut i Gulddivisionen (V75-3) står Jairo för. Den tyskfödde sjuåringen har tävlat mycket starkt i vinter och varit framgångsrik i Silverdivisionen. Faktum är att han hunnit med två finalsegrar i klassen, först på annandagen och senast för två veckor sedan på Solvalla.

– Han har varit fantastiskt bra på sistone och allt ser fortsatt positivt ut för honom, säger Fredrik Pedersen i stallet till travnet.se och fortsätter:

– Det finns inget negativt att framföra, vi kollade igenom hästen efter förra starten för att se om vi skulle ta en paus nu, men han såg så fin ut så vi fortsätter att starta. Är det någon gång man ska gå ut i Gulddivisionen, så är det väl nu.

Gulddivisionen, ja. Efter att ha tjänat en rejäl hacka på sina starter i näst högst klassen, är det alltså Guld som gäller för valacken framöver. Men han lär räcka en bit här också?

– Det tycker jag. Det är en jättefin häst, det är det. Han har inte gjort så många starter ändå, hästen hade lite problem i början av sin karriär. Men det är som med många andra Love You-avkommor; de fortsätter utvecklas sent och jag tror nog det finns en del kvar i honom.

Är det en segerkandidat direkt i gulddebuten?

– Han har chans, sedan kan man inte tro att det blir seger direkt i en gulddebut. Men det ser ut som en mer ojämn Gulddivisionen och jag blir inte alls förvånad om han är med där framme och slåss till slut.

Hur funkar det med innerspåret bakom bilen?

– Hästen är rätt så snabb ut, han spetsade i starten på annandagen men det var en konstig bana då så det kan ha berott på det. I vilket fall tror jag inte han kan hålla ut de startsnabba hästarna här. Fast det är få hästar i loppet och jag tycker spåret är rätt så bra ändå, det är passande så här i en gulddebut.

I ett försök till Diamantstoet (V75-4) plockar man ut Belle Godiva. Fyraåringen har gjort tre starter i Lövgrens regi. Då hon kom till stallet var hon segerlös – nu ståtar hon med två raka.

– Hon har gjort det bra, hon var i bra skick när hon kom till oss och vi har egentligen inte gjort så mycket med henne. Hon blev lite ivrig och galopperade i debuten för oss, men sedan har hon skött sig. Jag tycker att hon ska duga en bit på V75 också.

Hur blir upplägget här?

– Jag vet inte riktigt hur snabb ut hon är men hon har öppnat relativt bra bakom bilen i tidigare regi, men jag tror inte att vi ger oss in i någon spetskörning den här gången.

Det är slut på barfotaförbud nu, är det något som kommer påverka era hästar?

– Som det ser ut nu så lär väl vintervädret hålla i sig över helgen, men Jairo har gått jättebra med skor och skulle vi behöva tävla med skor på så är det nog ingen nackdel för hans del. Är det så att banan tillåter så kan det bli så att vi plockar av på framhovarna på Belle Godiva för att hjälpa henne lite, men det är ingen större fara; båda funkar fint med skor på.

Joakim Lövgren kör också Rocky Egedal åt danske tränaren Börge Mathiesen i Silverdivisionen (V75-7), har du någon info om den hästen?

– Jag vet inte så mycket mer än att jag har sett honom i de två senaste starterna och han har sett bra ut, så formen är på topp där. Han ska ha de här lite längre distanserna som nu, så han lär i alla fall få chansen i loppet, hur långt det räcker är svårt att säga.

Vilken är stallets bästa chans på lördag?

– Jag skulle säga att det känns som två bra platschanser i första hand. Båda två är bra, men det kanske är en liten fördel för Belle Godiva som har ett bra lopp för henne här, säger Fredrik Pedersen. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Ferreteria imponerade för Abrivard
Nästa nyhet
Vincennes: Ferreteria imponerade för Abrivard

Vincennes: Ferreteria imponerade för Abrivard

Tränaren Yves Boireau har en spännande sort i treåriga Ferreteria. Med Matthieu Abrivard i sadeln var hon förkrossande överlägsen i Prix Ali Hawas.

Vincennes torsdagstävlingar innehöll några godbitar, däribland fina Prix Ali Hawas (54 000 euro) för treåriga ston i monté. Loppet fick se en riktigt fin vinnare.

Matthieu Abrivard red Ferreteria (e. Goetmals Wood) till ledningen för att strax släppa. När man gick in i den sista kurvan, vreds stoet på – och vips så försvann hon. Med åtskilliga längder togs segern på 1.16,8 över 2700 meter. Det här var hästens fjärde seger i sjätte starten.

*Stenhårt i mål i hingstarnas motsvarighet Prix Félicien Gauvreau (54 000 euro) där Fascinoso de Lou drog tufft i täten men fick tomt i tanken i sista sväng. I stället stred First Daidou och Romain Derieux hela upp loppet ned mot Fiaschetto.

Den förstämda höll nosen först över mållinjen och tog segern på 1.18,2 över 2700 meter. Hästen tränas av samme Derieux. Favoriten Fûté de Mencourt gjorde bort sig med tidig galopp.

*Daniel Redén-tränade In Toto Sund var ute i Prix Emile Allix Courboy (36 900 euro), tog ledningen initialt men hamnade så småningom som trea invändigt. Svenske kom loss i sista sväng men kunde inte blanda sig i striden utan slutade som tia.

Segern gick till italienskan Sharon Gar som här följde upp vinsten i Prix Helen Johansson med en ny fullträff. För Jean-Philippe Monclin spurtade hon ursinnigt ute i spåren och hann fram till guldet på 1.15,0 över 2700 meter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Super-Siljes" rekordjakt: Finska banan lockar
Nästa nyhet
”Super-Siljes” rekordjakt: Finska banan lockar

”Super-Siljes” rekordjakt: Finska banan lockar

Det är huggsexa om att locka Lannem Silje till sig. Efter att kretsen kring hästen gått ut med att man vill satsa mot världsrekord – har nu också finska Härmä blandat sig i kampen.

”Super-Silje” är tillbaka och har tagit två raka segrar. Ägaren och tränaren Ola Skrugstad berättade i veckan att han både tror och siktar på att kunna slå Järvsöfaks klassiska världsrekord till sommaren.

Något som fått de nordiska banorna att hoppas extra på att få det norska fantomstoet till sig, bland annat vill Åbytravet erbjuda ett speciallopp under sin Åby Stora Pris-dag i augusti.

Nu ger sig den nya finländska banan Power Park i Härmä in i striden. Man ämnar göra om sitt storlopp Nordic Kings till ett race över engelska milen.

– Vi hoppas att ändringen gör det mer intressant för norska och svenska hästar. Jag har läst att Ola Skrugstad är ute efter världsrekordet. Vår bana är snabb, Lannem Silje är hjärtligt välkommen hit, här finns alla förutsättningar, säger banans starke man Pekka Lillbacka till tgn.no.

Nordic Kings avgörs den 23 juni med ett förstapris på 50 000 euro. Loppets två tidigare upplagor har körts med ett medeldistanslopp ena dagen och en final över kort distans dagen efter. Jokkivaren Kunkku vann 2016 medan Välähdys segrade i fjol. (Foto: ALN).

Läs även: Lannem Silje vill ut på jakt efter världsrekordet
Läs även: Efter segrarna: Romme nästa för Lannem Silje
Läs även: Vann igen: Lannem Silje hade en ny uppvisning

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Bollnäs
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Bollnäs

Fredag: V64-tips till Bollnäs

V64 Bollnäs 2 mars

Omgången: Jag spelar med två spikar, en favorit med toppchans och ett bra drag som var läcker senast!

Spikarna: 3 Mr Big Sox (V64-2) var fin senast och det intrycket tog jag till mig, kul spik! 12 Skummis (V64-3) ska bara kliva runt dessa i comebacken.

V6-förslaget är på 1620 kronor (V6).
1-7-3 (5-4)
3 Mr Big Sox (5-12)
12 Skummis (14-8)
11-9-12-6-8-1-14-10-5-7 (2-4)
12-1-2-14-10-3-13-7-6 (13-8)
9-10-2-3-5-1 (6-7)

3x1x1x10x9x6 = 1620 kr

DD-förslaget på 800 kronor:

12-9 x 500 kr
12-10 x 300 kr

Stort utbud av spel på trav hos Unibet! Klicka här.

V64-1
A: 1-7-3 B: 5-4 C: 8-6

Spetsstrid: Mellby Don Juan gör Ohlsson vad han kan för att hålla spets med, och det finns chans för han är snabb. Fick ledarryggen då han hade innerspår, men har spetsat med spår 2. Gigant Proud är snabb och kommer han förbi kanske Westline kan överta?

Loppanalys:

1 Mellby Don Juan är megafavorit, och håller han upp ledningen är det bra chans att han vinner loppet. Han höll bra senast i söndags på Extra V75 från ledningen, och har förutom den andraplatsen segrat alla sex spetslopp. Täta starter är ovisst, och Pihlströms hästar är inte direkt jämnheten själv. Jag garderar med en duo.

7 Westline kommer från formstall och han såg härligt laddad ut senast i loppet, innan han galopperade. Jag tror formen sitter där, han drogs sist senast och det kan vi glömma. Broberg har knallform på hästarna och det lär bli offensivt upplägg och kanske kan man forcera till tät?

3 Ebu B.Boko var bra vid segern och gick inte helt tom senast. Om de kör mot varandra framför kan han växla ner dem.

V64-2

A: 3 B: 5-12-9-2-8-11 C: 4-1-7-6-10

Spetsstrid: Adore Sutola borde komma till ledningen, Moonzoom J:R kan öppna och är nog den som kan vara med och testa.

Loppanalys: 12 Aramis Race har löpt bra i monté och var fullgod tvåa senast. Han har landets bästa ryttare på ryggen men jag tycker att han möter bättre hästar nu och är sårbar.

Leda länge kommer 5 Adore Sutola göra, var riktigt bra vid båda vinsterna men har varit sjuk och det kan fattas.

Jag tar chansen och spikar 3 Mr Big Sox som jag fastnade för senast då det var riktigt bra tryck i steget då han städade av dem i monté. Perfekt läge, dessutom lopp i kroppen efter uppehåll och han bör vara ännu bättre nu. Björk både kör och rider i flytet och i lopp som blir jämnspelat tar jag ställning och spikar!

V64-3
A: 12 B: 14-8-10-2-13-5-3-7 C: 1-4-11-15

Spetsstrid: Kos E.Trollet borde komma till ledningen.

Loppanalys: 12 Skummis är favorit och det ska han vara och jag spikar honom. Det känns som en eller många och då valde jag till sist det första. Nu har han inte startat på länge, men han tände till rejält i nya regin i höstas och tog tre raka segrar. Tränaren låter nöjd, Ohlsson upp i vagnen och då det är en liten nätt häst brukar de inte behöva lopp i kroppen. Jag tror han vinner och spikar.

Det är lite blunda och peka om man vill gardera.14 Rubus kan vara dags för på formen, även om han vinner sällan och det var 13 lopp utan vinst förra året. 8 Järvsö Jomar var bra vid seger senast och hittar han loss kan han vara före favoriten hela vägen. 10 Klack Vilja var bra vid seger på bra tid, men hur är formen efter vila? Smyger från innerspår och tillägg och mer aktuell nästa gång?

V64-4

A: 11-9-12 B: 6-8-1-14-10-5-7 C: 2-4-15-13

Spetsstrid: Like a Boeing lär hålla upp innerspåret – testas där eller släpper om någon bra från tillägg kommer?

Loppanalys: 6 Vinnie Frontline var positiv senast och avgjorde säkert från dödens, och har det lossnat för henne så kan det bli andra raka. Ändå vill jag se en till så bra insats innan jag går på henne som favorit.

11 Pazcal är formhästen, han ser väldigt stark ut för dagen och plockade ner ledaren på övertygande vis senast. Får tipset i stökigt lopp.

9 Arrow Avon var grymt bra vid andraplatsen från dödens, men travade inte alls senast. Lär vara åtgärdad och duger gott om man löper upp till andraplatsen.

12 Astrodome har kanske bästa farten i ett klent lopp, hängde med okej senast och var ute i lopp med 100.000 i förstapris före det och kanske tänder till lite då hon känner att hon rår på motståndet?

8 Mill York hade varit het med vårbana, men han har inte fått till det med brodd och nu är det ”svinkallt” igen med minus 12-13 grader. Det är en fin häst som ändå måste med.

V64-5

A: 12 B: 1-2-14-10-3-13-7-6 C: 13-8-4-5-15-9

Spetsstrid: Kanske är det ändå Twigs Ceasar som sitter från ledningen upp mot 500 meter? I’ll Fixit verkar man vilja se smyglopp för. Hur snabbt öppnar Alan Wadd med springspår på 20?

Loppanalys: 2 Twigs Caesar ligger man lågt med efter att han varit borta länge för gaffelbandsskada. Borde behöva loppet, det är en rejäl bit och han ska vara långt ifrån segerformen han visade hos BG.

Jag går på 12 Alan Wadd på DD-spelet. Senast blev han för pigg efter tuff inledning i comebacken och tog kvällen tidigt. Nu är det ihåligt gäng och jag tror att han sitter bra till direkt med springspår på tillägg och städar av alla likt då han vann för Niclas Benzon på Solvalla. DD-spik fick det bli, men loppet är lite ”äckligt” och jag garderar brett på V64.

1 I’ll Fixit är bättre än raden och med smyglopp och lucka till slut kan han växla alla. 14 Daddy’s First var bra vid segern och även bra spurt som tvåa, men bara klen på V75 i söndags då han tappade från ledarryggen. Bättre med täta starter? 10 Davy Jones Sisu vinner inte så ofta, men han är nyttig och gick bra senast mot bättre hästar.

V64-6:

 A: 9-10 B: 2-3-5-1 C: 6-7-11-8-4

Spetsstrid: Edelsa missar knappast ledningen och visst körs hon där?

Loppanalys: 9 Tina Gel är en hårding då hon bara möter ston och vann enkelt näst senast. Hoppade bort sig kort efter start i V75 Champions i lördags, och har svårt att fungera med voltstart. Nu är det bil och lär bli bike på och hon har bra chans att tugga runt dem!

Spelar DD med henne och med 10 Pretty Perfect som spurtade rappt över upploppet som tvåa senast, bakom finska Stoneisle Ocean (vann V75-lopp i lördags) och det kan vara dags för första segern hos Westerholm nu.

Leder loppet tror jag att 3 Edelsa gör, hon är bra spetshäst och trivs bäst där framme, men kanske vore 1640 meter att föredra? Kapabel är 5 Millie Millionaire som man ligger lågt med i comebacken, trycks inte ens av kanske? Annars är hon snabb ut.

Streck på V64 för kapabla 2 Cabaree F.C. som gör comeback och 1 Upbeat Music som är vass på speed och vill smyga med menar Peter.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vintermeetinget: Goop kör i Prix de Sélection

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson