Efter en härlig avslutning i spåren fångade Ingbest in favoriten Kleppe Slauren, då Lars Laumbs Äreslopp kördes på Bjerke under lördagen.

150 000 norska kronor var förstapriset då klassikern Lars Laumbs Äreslopp avgjordes. Loppet såg ett starkt startfält med bland andra Tekno Odin och Kleppe Slauren – segern gick dock till Ingbest, understödd av Tom Erik Solberg.

Frode Hamre-tränade Ingbest travade som fyra i andraspår men vreds på för fullt i fjärdespår över upploppet. Favoriten Kleppe Slauren hade då fått ett lite grepp, men kunde inte värja sig mot vinnarens vassa spurt. I en tät slutstrid, där Vesle Sjur nöp silvret före Kleppe Slauren, klockades vinnaren till 1.24,7 över 2680 meter.

Tekno Odin gjorde förnyad comeback i loppet, hamnade i andra utvändigt, men fick efter en kort galopp i sista sväng nöja sig med ett femtepris. (Foto: ALN)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Hästgalan: Readly Express tog titeln Årets Häst

Hästgalan: Readly Express tog titeln Årets Häst

Omröstningen var riktigt jämn – men Readly Express blev Årets Häst 2017. Tränaren Timo Nurmos blev galans kung efter att ha tagit emot tre priser.

Platsen var Stockholm Water Front – Hästgalan, där förra årets främsta prestationer i svensk travsport skulle prisas, avhölls under fredagen. Kvällens ädlaste pris gick till Readly Express som förärades titeln Årets Häst.

Omröstningen visade sig bli jämn. Journalisterna och det svenska folket stod för hälften av rösterna vardera och med 36,4 procent var det Readly Express som bärgade titeln. Tränaren Timo Nurmos mottog priset och hälsade att huvudpersonen själv, befinner sig i Frankrike för full satsning mot ”slutet av maj”.

Timo Nurmos-hästar blev för övrigt rikligt prisade under aftonen. Readly Express tog förstås också hem titeln Årets äldre – och stallkamraten Villiam röstades fram till Årets treåring.

Svensk travsports yngre generation höll sig väl framme. Den prestigefyllda titeln Årets tränare gick till 33-årige Johan Untersteiner – och det bara ett år senare efter att pappa Peter förärats priset.

Årets kusk kan Christoffer Eriksson titulera sig. 31-åringen hade en sagolik säsong förra året och tog nu hem priset som grädden på moset.

En av kvällens största applåder kom då priset för Travets heders-amabassadör skulle tillkännages. Plats på scen tog Torbjörn Jansson – som är ensam om att ha vunnit lopp på landets samtliga travbanor.

Här är alla pristagare vid Hästgalan:

Årets häst: Readly Express
Årets tvååring: Global Welcome
Årets treåring: Villiam
Årets fyraåring: Cyber Lane
Årets äldre: Readly Express
Årets sto: Cash Crowe
Årets kallblod: Månprinsen A.M.
Årets tränare: Johan Untersteiner
Årets kusk: Christoffer Eriksson
Årets komet: Nicklas Westerholm

Jim Fricks pris: Mattias Djuse
Helen Anns pris: Matilda Persson
Svensk Travsports montépris: Sofia Adolfsson
Årets uppfödarbragd: Lars Åberg, Prestera
Travets hedersamabassadör: Torbjörn Jansson
Stig H:s skötarstipendium: Hanna Edvinsson och Malin Bohman Friberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Solvallas superduell - två miljoner till vinnaren
Nästa nyhet
Solvallas superduell – två miljoner till vinnaren

Solvallas superduell – två miljoner till vinnaren

Ett lopp, två hästar. Förstapriset: två miljoner kronor. På fredagen kunde Solvalla presentera sitt nya superlopp som ska köras i augusti under namnet The Showdown.

Inför fredagskvällens Hästgalan i Stockholm hölls på efter-middagen ett pressmöte. Där kunde Solvalla och Svensk Travsport avslöja årets stora sportsliga nyhet.

Med titeln The Showdown kommer under samma kväll som Jubileumspokalen, den 14 augusti, ett ”match-race” att köras mellan två inbjudna hästar. En ren duell – med ett förstapris på två miljoner kronor. Tvåan erhåller ett tröstpris värt en halv miljon kronor.

– De som såg duellen mellan Ego Boy och Flower Child i Elitloppet 1973 har fortfarande rysningar och 2015 års match mellan Månprinsen A.M. och Lannem Silje var bland det häftigaste jag sett på en travbana. Nu vill vi bjuda publiken på något liknande och i min dröm är det världens två bästa hästar som står på startlinjen, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Svensk Travsport, menar i pressmeddelandet, att man med The Showdown vill höja intresset för trav som sport och hoppas att det nya superloppet ska locka till intresse även från allmänt sportintresserade.

De två inbjudningarna kommer att ske relativt tidigt, ett par månader före loppet men efter det att Elitloppet och sommarens första storlopp har avverkats. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Jepsons bojkott: Nu har domaren sagt upp sig
Nästa nyhet
Jepsons bojkott: Nu har domaren sagt upp sig

Jepsons bojkott: Nu har domaren sagt upp sig

Tidigare i veckan meddelade Carl Johan Jepson att han bojkottar Färjestad efter att ha riktat kritik mot en av banans domare. Nu har funktionären sagt upp sig.

Kusken Carl Johan Jepson berättade tidigare i veckan att han hade för avsikt att tills vidare inte tävla mer på hemmabanan Färjestad. Anledningen var att han ansåg sig felaktigt behandlad av en av banans domare.

Färjestad har kallat till ett möte för att höra alla parter på måndag, men nu kan Nya Wermlands-Tidningen berätta att den aktuelle domaren inte kommer medverka – han har i stället sagt upp sig och med omedelbar verkan lämnat sitt uppdrag.

– Väldigt olyckligt, jag hoppades vi skulle lösa det här. Just nu kan vi på banan inte göra något mer, personen är bestämd i sin åsikt och har tagit illa vid sig av det här. Nu blir det ett möte med mig, måldomaren Klas Persson och Carl Johan Jepson på måndag i stället, säger Johan Almsköld, sportchef vid Färjestad, till Nya Wermlands-Tidningen.

Carl Johan Jepson har valt att inte uttala sig om domarens beslut, men poängterar för tidningen att hans kritik inte är riktad mot övriga funktionärer på Färjestadstravet. (Foto: ALN).

Läs även: Bojkott: Jepson vill inte tävla hemma på Färjestad

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Boden

Fredag: V64-tips till Boden

V64 Boden

Omgången: Jag spelar med två spikar, en favorit med toppchans och ett riktigt drag!

Spikarna: 3 Also Starring (V64-4) har toppchans till spets och slut. 13 Odin Töll (V64-5) är omgångens drag till låg procent!

V6-förslaget
3-7-4-11-2-9-12 (8-1)
1-10 (3-2)
1-15-12-11-2-4-5-3-8-14-7-13 (10-9)
3 Also Starring (15-7)
13 Odin Töll (6-8)
4-5-3-6-9-8-10-7 (2-1)

7x2x12x1x1x8 = 1344 kr

DD-förslaget på 900 kronor:

13-3,4,5 x 300 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1

A: 3-7-4 B: 11-2-9-12 C: 8-1-5-10

Spetsstrid: Blady Bols Blue är snabb och jag tror att det blir spets. Dillon Power och främst Satellt L.H. utmanar då båda är mycket snabba.

Loppanalys: Starten bör avgöra detta, och jag tror att 3 Blady Bols Blue har bra spetschans. Kommer med två raka segrar och var klart bra senast, tappade all position på galopp kort efter start men forcerade till ledningen varvet kvar och vann säkert. Var klart bättre då och kan spetsa hem loppet.

7 Satellit L.H. var mycket bra vid segern då man mer eller mindre följde bilen. Inte startat sedan december och formen kanske inte på topp, men Hannas hästar går grymt bra och skulle man nå spets är det chans.

4 Dillon Power var bra vid segern i höstas, och även han jagar spets. Stallformen bör vara på g efter infektionsstrul.

V64-2

A: 1-10 B: 3-2-4 C: 6-7-9-5-8

Spetsstrid: Katla Kiro ensam på start och körs från ledningen.

Loppanalys: 10 Myr Faksen är storfavorit och normalt sett vinner han detta, men nu låter det sådär då han hade sträckt sig och behandlats. Han ska vara mindre jobbad än normalt och det kan fattas lite. Han vann tio lopp förra året och är riktigt bra då han brukar möta eliten.

Det kan bli långt fram till 1 Katla Kiro som står ensam på start med fördel ston, och det är väldigt bra uppgift för henne. Hon visade fin form senast då hon hann fram via rejäla sista 700 och jag tror att hon leder detta runt om. Tränaren vill att hon körs från ledningen i jämnt tempo och inte bjuder in favoriten. Hon har inte gått från ledningen på länge och det blir kul att se. Två streck är starkt.

V64-3
A: 1 B: 15-12-11-2-4-5-3-8-14-7-13 C: 10-9

Spetsstrid: Grimaldi är snabb och har spetsat flera gånger och borde köras från ledningen.

Loppanalys: Bra chans att 1 Grimaldi leder loppet runt om, men han har inte startat sedan juni och formen är svårbedömd för Gunnels häst. Han mötte mycket bättre hästar på sistone då bland annat Global Science vann ett av loppen och Grimaldi har kutat 13 sista 700. Bra chans, men jag testar att gadera brett.

15 Adrianne H. är favorit och vann sista loppet förra året och inledde med seger i år. On har varit bra efter utan att vinna de senaste loppen, och fick lite konstigt tjuvsvar en gång. Jaara låter lite uppgiven med läget nu men hästen duger.

Betrodd är 12 The One and Only som är osäker men duger felfri. Kom bort senast vilket Pakkanen skyller på den dåliga banan. Jag tycker det finns tveksamheter på alla dessa och garderar brett.

V64-4

A:3 B: 15-7-1-10-6 C: 12-13-9-4-5-11-8

Spetsstrid: Also Starring var mycket rapp vid segern i Boden då hon spetsade direkt, klar spetsfavorit!

Loppanalys: Jag spikar 3 Also Starring som har perfekt uppgift. Hon var bra vid de båda segrarna som togs först från ledningen på enkelt vis och sedan körde kusken till i loppet och satt i spets och vann enkelt. Senast lite sämre, såg ut att växla ner dem i tredjespår men tvekade i något av bromstävling. Nu är det spets som gäller och då strider hon bättre och borde vinna.

7 Likeonway är minst lika bra, men hon har varit feberstruken och missgynnas av brodd och känns för hårt spelad.

Mer kul är då 15 Sunbird Chelsea som startar tätt och det borde vara positivt då hon kan vakna till. Var sådär i måndags, men det blev lite av taktiklopp där hon hamnade långt ner. Kan mycket bättre och är den roliga.

V64-5

A: 13 B: 6-8-10-1-2-15-9-5-11 C: 7-3-4-12

Spetsstrid: K.B.Millanson tror jag tar ledningen från springspår.

Loppanalys: 8 Bear a Title är storfavorit, men det finns minus. Han kan bli fast med innerspår på tillägg och dessutom har han inte startat sedan december. Trivs i Boden och på isbana men det finns roligare drag.

Jag går rakt ut på 13 Odin Töll! Visst, det är chansning men jag har bra feeling för honom då han gör riktig debut för Roger Nilsson. Det är bra rapporter på hästen som är grundbra, och det borde finnas mycket att hämta mot lite enklare hästar uppe i Norrland för Odin Töll. Jag gillar att vara först på dem och tar chansen på denna lågprocentare och spikar!

6 K.B.Millanson räknas, var fin senast och har chans på spets. 10 Oleander Face har full form och spurtade vasst näst senast men kom bort senast. Aktuell även han vid gardering.

V64-6:

 A: 4-5-3 B: 6-9-8-10-7 C: 2-1

Spetsstrid: Jag tror att Elit Håleryd övertar tidigt, från Flip a Coin.

Loppanalys: Tre hästar spelar jag med på DD, det borde egentligen räcka bra men jag tar med alla med lillchans på V64. 3 Remote Control var mycket bra vid segrarna och slog i princip detta gäng senaste av dessa. Nu har han inte startat sedan december, men han duger ändå och det låter bra.

Jag lägger två andra före, och tippar 4 Elit Håleryd som jag tror kan överta ledningen och han älskar normalt isbana. Fick inte chansen senast då kusken satt kvar men nu borde det vara mer påställt!

5 Raz Mackenzie är en kanon i grunden, men han är ojämn numera och blandar för mycket. Galopp i striden senast då han inte var fräsch och efter behandling bör han fungera bättre och en bra Raz duger gott.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Olycka på Åby: Dyhrberg sparkades i ansiktet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson