Flera av de största stjärnorna har deklarerat att man inte kommer till start i Prix de Paris. Det kommer ändå bli ett spännande lopp, där både Bélina Josselyn och Bird Parker anmält sitt intresse.

Vincennes vintermeeting börjar nå sitt slut för den här gången, men först ska Prix de Paris köras nu på söndag. Det sista av de tre loppen ingående i ”triple couronne” avgörs över mastiga 4150 meter och förstapriset är 180 000 euro.

När anmälningarna gick ut på måndagen kvarstod 26 hästar i loppet. Listan är dock något ”inaktuell” då den innehåller flera hästar, vilka tydligt deklarerat att man inte ämnar starta.

Fjolårsvinnaren Bold Eagle avstår, liksom PdA-ettan Readly Express. Det samma gäller för Propulsion och Lionel (som vann för två år sedan).

Svenskhästar som har en plats om man så önskar är Call Me Keeper, Apollon de Kacy och den i Frankrike tränade Cash Gamble.

Prix de France-vinnaren Bélina Josselyn aviserar däremot start. Jean-Michel Bazires drottning ser ut att dela favoritskapet med den i vinter högst framgångsrike Bird Parker, som nu är tillbaka efter att ha stått över Prix de France.

Andra namn i anmälningslistan som tål att nämnas är Briac Dark, som slutat femma i Prix d’Amérique och senast bra som fyra i Prix de France. Sébastien Guarato har, förutom Bold Eagle, tagit bort Valko Jenilat ur loppet, men kvarstår med Carat Williams.

Den definitiva startlistan till Prix de Paris blir klar på torsdag. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Folelli bjöd på skräll i Critérium des Jeunes

Folelli bjöd på skräll i Critérium des Jeunes

När favoriten Fly With Us återigen galopperade bort sig, klev ett annat sto fram som segrare. Folelli skrällde för Alexandre Arivard i Critérium des Jeunes.

90 000 euro var förstapriset då det tidiga kriteriet för de treåriga travarna, Critérium des Jeunes, skulle köras på Vincennes under söndagen.

Ett stort favoritskap bar Philippe Allaire-tränade Fly With Us som vunnit sex av sina sju lopp dittills i karriären, men precis som senast snurrade hon bort sig tidigt i en galopp. Roligare blev det inte för Allaire då stallets övriga två hästar Feeling Cash, körd av Björn Goop, och Fastissime också försvann i galopper.

Vinnaren stavades nu i stället Folelli, en Timoko-dotter tränad av Frédéric Prat. Alexandre Abrivard avancerade stoet fram i tredjespår men kunde krypa ned i rygg ledande Follow You när man tågade in i stigningen på sista bortre.

In på upploppet hade fuxan Folelli sedan länge haft fritt spelrum och kunde lätt få greppet om Follow You och gå undan till en enkel seger före fint avslutande Fend la Bise. Trea slutade Fabrize du Gîte. Segertiden stannade, för tredje året i följd för övrigt, vid 1.14,5 över 2700 meter.

Du kan se loppet här.

*Jörgen Westholm fick fira kort senare. Med sin träning Diaghilev klippte han till i ett lopp för femåringarna. Diaghilev kördes fram till ledningen och kunde befästa den positionen hela vägen till mål till seger på 1.13,2a över 2100 meter. 16 200 euro var förstapriset. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Finländsk fullträff i Vincennes kallblodsfajt
Nästa nyhet
Finländsk fullträff i Vincennes kallblodsfajt

Finländsk fullträff i Vincennes kallblodsfajt

Efter en granskning av målfotot – Finland tog segern i första kallblodsloppet på Vincennes. Josveis fångade in svenske Tand Tuff på linjen.

Prix des Trotteurs ”Sang-Froid”, det första av vinterns två lopp för kallbloden på Vincennes, avgjordes på söndagen – och det blev en riktig rysare till slut.

I motsats till OS-hockeyn gick Finland segrande ur striden mot svenskarna. Josveis, perfekt körd av Antti Ojanperä hann fram precis på linjen efter en resa i rygg på ledaren och fritt i sista sväng.

Den som fick se sig närmast slagen var svenske Tand Tuff; Jean-Philippe Monclin styrde den av Jan-Olov Persson tränade hästen. Tand Tuff avancerade starkt framåt genom sista kurvan och skaffade sig greppet in över upploppet. Båda klockades till 1.25,3a på 2100 meter över lilla banan.

Finländskt på bronsplats genom Mökin Tähti, fyra slutade svenske Gustav E. och Söndre Jerkeld bäste norrman som femma.

Eldvin, körd av Jörgen Westholm, fick en prima resa som tvåa i andraspår och såg segerfarlig ut när man travade genom sista sväng – då kom galoppen. Samma gångart ägnade sig även Hallsta Vinnex åt, samt favoritspelade norrmannen Ask Eld körd av Björn Goop. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dags för V75 Champions - men utan fulla startfält
Nästa nyhet
Dags för V75 Champions – men utan fulla startfält

Dags för V75 Champions – men utan fulla startfält

V75 Champions har ett nytt upplägg. Den här lördagen ska de femton segerrikaste kuskarna i V75 göra upp på Solvalla – men alla loppen fick inte fullt startfält.

Klassiska V75-mästaren, eller V75 Champions som kuskmatchen numera heter, ska köras på Solvalla den här lördagen. Till i år har tävlingen också ett nytt upplägg.

Liksom tidigare är det de femton segerrikaste kuskarna på V75 under förra året som gör upp, men det i hela sex lopp till skillnad från ett avgörande lopp som tidigare. Kusken som samlar flest poäng koras till champion.

Alla sex loppen ingår på V75-kupongen, men när anmälningarna gjordes under söndagen – visade det sig att två av loppen inte fick fulla startfält. Det till trots att förstaprisen i samtliga race är 200 000 kronor.

Den första avdelningen körs med elva hästar, vilket gör att Peter Ingves, Lutfi Kolgjini, Per Lennartsson och Johan Untersteiner inte fick någon styrning. I den tredje, som också är Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris anmäldes tretton. Även här är det Per Lennartsson som får stå vid sidan, tillsammans med Kaj Widell.

Under dagen, också ingående i V75-spelet, körs även V75 Champions för de femton segerrikaste lärlingarna – här blev startfältet fullt. (Foton: ALN).

De inkvalade kuskarna i V75 Champions är:

Örjan Kihlström
Peter Untersteiner
Björn Goop
Ulf Ohlsson
Erik Adielsson
Johnny Takter
Johan Untersteiner
Robert Bergh
Jorma Kontio
Christoffer Eriksson
Carl Johan Jepson
Per Lennartsson
Peter Ingves
Kaj Widell
Lutfi Kolgjini

Startlistorna kan ses på atg.se här.

De senaste vinnarna V75 Champions:

2017: Erica – Torbjörn Jansson
2016: Neon Face – Torbjörn Jansson
2015: Bolt Boko – Peter Ingves
2014: Absolut Newport – Björn Goop
2013: Beckman – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Southwind Feji fortsätter flyga - åttonde raka
Nästa nyhet
V75: Southwind Feji fortsätter flyga – åttonde raka

V75: Southwind Feji fortsätter flyga – åttonde raka

Nej då, det var ingen match för Southwind Feji den här gången heller. Segerföljetongen fick sin fortsättning hemma på Axevalla – stoet blåste förbi alla på några steg.

Tjugo meters tillägg på kort distans var, förstås, inget hinder det heller för Southwind Feji. Stoet som vägrar att förlora skrev ett nytt kapitel i sin framgångssaga då hon lekte hem segern i ett stolopp på Axevalla.

– Det är bara en underbar häst, så enkelt är det. De körde lite där framme och det blev ju perfekt för oss; hon mådde gott av att bara få blåsa på i dag. Jag behövde inte titta bakåt i alla fall…, sa kusken Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.

Ile Saint Louis anförde fältet och satte upp ett jämnt, bra tempo. In på sista bortre kunde jättefavoriten följa Legoholm Zon i rygg, Southwind Feji tassade lätt med fram till 300 meter återstod. Då kom explosionen.

Muscle Hill-dottern kastade loss i fjärdespår och hade kopplat segergreppet på några få steg. 1.13,4 över 1640 meter skrevs segertiden till och förstapriset på 125 000 kronor förde Southwind Feji allt närmare miljonen i insprungna pengar. Och för protokollet: det här var 16:e seger i 18:e starten – den 8:e i rad för Pär Hedberg-stjärnan.

*****

*Timo Nurmos har ordentlig ordning på stallet. Trots en frånvaro på tre månader kunde Linus Boy inleda året med seger i Silverdivisionen. Johnny Takter körde sexåringen till täten ur den första svängen, därefter kunde man säkert hålla hela vägen före fint avslutande Globalsatisfaction. 2140 meter avverkades efter 1.14,5.

*Tredje raka noterades Chantilly för i stodivisionen. Carl Johan Jepson körde Stellan Lundqvist-träningen som från andra utvändigt attackerade halvvarvet kvar och fångade in ledande favoriten Mellby Euphoria i en jämn slutstrid. 1.15,5 på 2160 meter var segertiden.

*Peter Untersteiner i Klass 2. Efter ett varv rundade han fram till dödens med Arsenal som därifrån visade sin kapacitet. Ledande Earn N’Burn stretade emot det som gick, men över upploppet kopplade Arsenal ett säkert grepp till seger på 1.16,4a över 2640 meter.

*Ledningen från start till mål använde sig Mattias Hansson av i lärlingsloppet. Till sin hjälp hade han V75-meriterade Jordan Lee G.L., tränad av Håkan Wallberg, som här fick full utdelning. Flashing Victory närmade sig från rygg ledaren rejält sista biten, men ledaren höll undan på 1.16,1a på 2140.

*Skräll i brons då Kevin Oscarsson kunde ge Mr Perfect ett perfekt lopp i andra utvändigt, medan Rafiki Fri gav favoriten Sambuca Knight i ledningen rejäl press. Mr Perfect kunde attackera i den sista kurvan och avgöra enkelt över upploppet, till seger på 1.14a över 2640 meter.

*Norskt i avslutande Klass 1. Always on Time svarade också för en riktigt bra prestation. För Johnny Takter laddades han framåt men fick öppna 10,2 första 500 innan man kom till spets. Men Revenue-sonen höll hela starkt hela vägen hem och kunde glädja tränaren Kjetil Helgestad. Segertiden blev 1.13,5a över korta 1640 meter.

*Gulddivisionen gick utanför V75-kupongen och fick se en favoritseger. Erik Adielsson rattade Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz som i fin stil, enkelt plockade ned Bear Dancer från dödens. 1.12,8a över 1640 meter visade klockan här. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för första kallblodsslaget på Vincennes

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson