Nej då, det var ingen match för Southwind Feji den här gången heller. Segerföljetongen fick sin fortsättning hemma på Axevalla – stoet blåste förbi alla på några steg.

Tjugo meters tillägg på kort distans var, förstås, inget hinder det heller för Southwind Feji. Stoet som vägrar att förlora skrev ett nytt kapitel i sin framgångssaga då hon lekte hem segern i ett stolopp på Axevalla.

– Det är bara en underbar häst, så enkelt är det. De körde lite där framme och det blev ju perfekt för oss; hon mådde gott av att bara få blåsa på i dag. Jag behövde inte titta bakåt i alla fall…, sa kusken Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.

Ile Saint Louis anförde fältet och satte upp ett jämnt, bra tempo. In på sista bortre kunde jättefavoriten följa Legoholm Zon i rygg, Southwind Feji tassade lätt med fram till 300 meter återstod. Då kom explosionen.

Muscle Hill-dottern kastade loss i fjärdespår och hade kopplat segergreppet på några få steg. 1.13,4 över 1640 meter skrevs segertiden till och förstapriset på 125 000 kronor förde Southwind Feji allt närmare miljonen i insprungna pengar. Och för protokollet: det här var 16:e seger i 18:e starten – den 8:e i rad för Pär Hedberg-stjärnan.

*****

*Timo Nurmos har ordentlig ordning på stallet. Trots en frånvaro på tre månader kunde Linus Boy inleda året med seger i Silverdivisionen. Johnny Takter körde sexåringen till täten ur den första svängen, därefter kunde man säkert hålla hela vägen före fint avslutande Globalsatisfaction. 2140 meter avverkades efter 1.14,5.

*Tredje raka noterades Chantilly för i stodivisionen. Carl Johan Jepson körde Stellan Lundqvist-träningen som från andra utvändigt attackerade halvvarvet kvar och fångade in ledande favoriten Mellby Euphoria i en jämn slutstrid. 1.15,5 på 2160 meter var segertiden.

*Peter Untersteiner i Klass 2. Efter ett varv rundade han fram till dödens med Arsenal som därifrån visade sin kapacitet. Ledande Earn N’Burn stretade emot det som gick, men över upploppet kopplade Arsenal ett säkert grepp till seger på 1.16,4a över 2640 meter.

*Ledningen från start till mål använde sig Mattias Hansson av i lärlingsloppet. Till sin hjälp hade han V75-meriterade Jordan Lee G.L., tränad av Håkan Wallberg, som här fick full utdelning. Flashing Victory närmade sig från rygg ledaren rejält sista biten, men ledaren höll undan på 1.16,1a på 2140.

*Skräll i brons då Kevin Oscarsson kunde ge Mr Perfect ett perfekt lopp i andra utvändigt, medan Rafiki Fri gav favoriten Sambuca Knight i ledningen rejäl press. Mr Perfect kunde attackera i den sista kurvan och avgöra enkelt över upploppet, till seger på 1.14a över 2640 meter.

*Norskt i avslutande Klass 1. Always on Time svarade också för en riktigt bra prestation. För Johnny Takter laddades han framåt men fick öppna 10,2 första 500 innan man kom till spets. Men Revenue-sonen höll hela starkt hela vägen hem och kunde glädja tränaren Kjetil Helgestad. Segertiden blev 1.13,5a över korta 1640 meter.

*Gulddivisionen gick utanför V75-kupongen och fick se en favoritseger. Erik Adielsson rattade Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz som i fin stil, enkelt plockade ned Bear Dancer från dödens. 1.12,8a över 1640 meter visade klockan här. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Klart för första kallblodsslaget på Vincennes

Klart för första kallblodsslaget på Vincennes

Dags för nordisk batalj på Vincennes. Den här söndagen körs det första av de två årliga kallblodsloppen på den parisiska kolstybben.

Sedan 2002 har traditionen påbjudit två kallblodslopp under vintermeetinget på Vincennes. Den här söndagen avgörs det första, Prix des Trotteurs ”Sang-Froid”. Startlistan är nu klar.

Hallsta Vinnex, Tand Tuff, Eldvin och Gustav E. utgör det svenska laget som ska tampas mot de finska och norska hästarna.

Förstapriset är 9000 euro och loppet avgörs över 2100 meter med bilstart på Vincennes lilla bana. Returmötet sker på torsdag, den 22 februari.

Här är startlistan:

2100 auto

1 Spik Mollyn – Eric Raffin
2 Ask Eld – Björn Goop
3 Söndre Jerkeld – Pål Buer
4 Josveis – Antti Ojanperä
5 Hallsta Vinnex – Magnus O Jonsson
6 Will Prinsen – Åsbjörn Tengareid
7 Pireus – Mathieu Mottier
8 Tand Tuff – Jean-Philippe Monclin
9 Eldvin – Jörgen Westholm
10 Gustav E. – Henrik Svensson
11 Virin Eko – Kimmo Taipale
12 Mökin Tähti – Teemu Okkolin

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför V75: Meilink är tillbaka i vinnarcirklarna
Nästa nyhet
Inför V75: Meilink är tillbaka i vinnarcirklarna

Inför V75: Meilink är tillbaka i vinnarcirklarna

Diederik Meilink har varit lite utanför rampljuset en tid, men är nu på väg tillbaka igen. I femåringen Reverend Wine har han en potentiell ny reklamhäst.

Som tränare vid Mantorp hade Diederik Meilink riktigt fina framgångar, noterades för flera segrar på V75, vinst i Silverstoet med Walk A Mile och en Breeders Crown-finalist i Pinepower Rose.

De senaste åren har det dock varit mer tyst om proffstränaren. Fast efter en flytt först till Solvalla och en kortare sejour vid Jägersro är han nu tillbaka som Solvalla-tränare med basen i Taxinge utanför Mariefred.

– Det löste sig inte med allt när vi var på Jägersro och sedan fick jag diskbråck i nacken och blev sjukskriven. Så då lade vi ner allt ett tag, men min fru fick jobb här på Taxinge och sedan en tid har vi satt igång rörelsen igen, säger Diederik Meilink till travnet.se.

Det ser ljusare ut nu då?

– Ja, det är alltid svårt att få in hästar, vi fick börja om från början igen, men vi fick ett par hästar från samma ägare som har Reverend Wine. Nu har vi tjugo hästar i stallet och några unghästar som ska till andra tränare och det känns ganska lämpligt just nu, men man hoppas alltid att det ska kunna komma fler.

En häst som verkar vara en potentiell reklamhäst för Meilinks rörelse är den femårige Pastor Stephen-valacken Reverend Wine. Han knep tre raka segrar på Solvalla i höstas och har laddats för den här lördagens Klass 1-försök (V75-7) på Axevalla.

– Allt är bra med hästen, han har ju fått ett lopp i kroppen nu också. Han blir bättre och bättre hela tiden och det känns som att han ska kunna fortsätta att utvecklas framöver.

Du var nöjd med hästens insats i årsdebuten senast?

– Ja, det tycker jag. Han hade ju varit borta ett tag då, det gick fort i loppet också, han sänkte sitt rekord så det var en bra insats. Jag tror att han ska ha gått framåt en del med det loppet.

Förutsättningarna i lördagens lopp är kort distans, men ett spår i det andra ledet bakom bilen. Kanske ändå inte så tokigt?

– Det är klart att det är alltid bättre med framspår än bakspår, men han har visat att han går lika bra bakifrån; särskilt för två starter sedan, också på Axevalla.

Är det en bra vinstchans?

– Jag skulle säga att det är en bra chans att tjäna fina pengar. Det är kanske ingen spik direkt, men han är bra och jag tror nog att han ska kunna vara med och slugga där framme.

En seger på V75 igen skulle betyda mycket?

– Ja, det skulle smaka. Det skulle nästan kännas lite som i gamla dagar igen, avslutar Diederik Meilink. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Alaviuhkola föreslås bli ST:s nya ordförande
Nästa nyhet
Alaviuhkola föreslås bli ST:s nya ordförande

Alaviuhkola föreslås bli ST:s nya ordförande

Efter det att valberedningen är klara med sina förslag till ledamöter, föreslås Marjaana Alaviuhkola till att bli ny ordförande i Svensk Travsport.

I höstas meddelade Hans Ljungkvist att han avböjde omval efter att ha varit ordförande i Svensk Travsport i åtta år.

I ett pressmeddelande från Svensk Travsport skriver man att valberedningen föreslår omval på den nuvarande vice ordföranden Marjaana Alaviuhkola och också föreslår henne som ny ordförande. Hon blir i så fall den första kvinnan på posten som ST:s ordförande.

Man föreslår även omval på Lina Bertilsson, samt nyval på Anders Källström och Marcus Persson. Eventuella motförslag ska vara valberedningen tillhanda senast 15 dagar före fullmäktigemötet som hålls på Solvalla den 25 april. (Foto: ALN).

Läs även: Hans Ljungkvist slutar som ST:s ordförande

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Roxane Griff + Love You - nytt superföl föddes
Nästa nyhet
Roxane Griff + Love You – nytt superföl föddes

Roxane Griff + Love You – nytt superföl föddes

En ny guldklimp till föl har sett dagens ljus i Frankrike. Det är Roxane Griff som blivit mor för andra gången.

Samtidigt som den franska travdrottningen Bélina Josselyn segrade i Prix de France i söndags, nedkom en tidigare regent med ett föl.

För andra gången blev Frankrikes vinstrikaste sto genom tiderna, Roxane Griff mamma då ett stoföl med Love You som pappa föddes. Det rapporterar Paris-Turf.

Roxane Griffs födde sitt första föl förra året, efter Ready Cash. Det nyfödda fölet, namngivet Ixana Griff ser ut att få ett helsyskon nästa år då stoet åter väntas betäckas med Love You till våren igen. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop får chansen i franska årgångsklassikern

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson