Nej då, det var ingen match för Southwind Feji den här gången heller. Segerföljetongen fick sin fortsättning hemma på Axevalla – stoet blåste förbi alla på några steg.

Tjugo meters tillägg på kort distans var, förstås, inget hinder det heller för Southwind Feji. Stoet som vägrar att förlora skrev ett nytt kapitel i sin framgångssaga då hon lekte hem segern i ett stolopp på Axevalla.

– Det är bara en underbar häst, så enkelt är det. De körde lite där framme och det blev ju perfekt för oss; hon mådde gott av att bara få blåsa på i dag. Jag behövde inte titta bakåt i alla fall…, sa kusken Mikael J Andersson i vinnarcirkeln.

Ile Saint Louis anförde fältet och satte upp ett jämnt, bra tempo. In på sista bortre kunde jättefavoriten följa Legoholm Zon i rygg, Southwind Feji tassade lätt med fram till 300 meter återstod. Då kom explosionen.

Muscle Hill-dottern kastade loss i fjärdespår och hade kopplat segergreppet på några få steg. 1.13,4 över 1640 meter skrevs segertiden till och förstapriset på 125 000 kronor förde Southwind Feji allt närmare miljonen i insprungna pengar. Och för protokollet: det här var 16:e seger i 18:e starten – den 8:e i rad för Pär Hedberg-stjärnan.

*****

*Timo Nurmos har ordentlig ordning på stallet. Trots en frånvaro på tre månader kunde Linus Boy inleda året med seger i Silverdivisionen. Johnny Takter körde sexåringen till täten ur den första svängen, därefter kunde man säkert hålla hela vägen före fint avslutande Globalsatisfaction. 2140 meter avverkades efter 1.14,5.

*Tredje raka noterades Chantilly för i stodivisionen. Carl Johan Jepson körde Stellan Lundqvist-träningen som från andra utvändigt attackerade halvvarvet kvar och fångade in ledande favoriten Mellby Euphoria i en jämn slutstrid. 1.15,5 på 2160 meter var segertiden.

*Peter Untersteiner i Klass 2. Efter ett varv rundade han fram till dödens med Arsenal som därifrån visade sin kapacitet. Ledande Earn N’Burn stretade emot det som gick, men över upploppet kopplade Arsenal ett säkert grepp till seger på 1.16,4a över 2640 meter.

*Ledningen från start till mål använde sig Mattias Hansson av i lärlingsloppet. Till sin hjälp hade han V75-meriterade Jordan Lee G.L., tränad av Håkan Wallberg, som här fick full utdelning. Flashing Victory närmade sig från rygg ledaren rejält sista biten, men ledaren höll undan på 1.16,1a på 2140.

*Skräll i brons då Kevin Oscarsson kunde ge Mr Perfect ett perfekt lopp i andra utvändigt, medan Rafiki Fri gav favoriten Sambuca Knight i ledningen rejäl press. Mr Perfect kunde attackera i den sista kurvan och avgöra enkelt över upploppet, till seger på 1.14a över 2640 meter.

*Norskt i avslutande Klass 1. Always on Time svarade också för en riktigt bra prestation. För Johnny Takter laddades han framåt men fick öppna 10,2 första 500 innan man kom till spets. Men Revenue-sonen höll hela starkt hela vägen hem och kunde glädja tränaren Kjetil Helgestad. Segertiden blev 1.13,5a över korta 1640 meter.

*Gulddivisionen gick utanför V75-kupongen och fick se en favoritseger. Erik Adielsson rattade Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz som i fin stil, enkelt plockade ned Bear Dancer från dödens. 1.12,8a över 1640 meter visade klockan här. (Foton: ALN).