Halmstad GS75

Omgången:  GS75-omgång på Halmstad där banan brukar vara i gott skick och vi har jackpot. Jag spelar med två spikar i omgången. Tyvärr är det som ofta tunt med anmälda hästar i regionen (här har vi topptränare men ändå få hästar tydligen) och det gör att jag får ihop systemet på en matematisk lapp. Sedan får vi se hur längt det räckar. Båda spikarna hoppas jag kunna nå ledningen i ett tidigt skede. En av spikarna får förtroendet i ett lopp där en annan häst är tufft anlitad som spik i gemene tips och det känns extra bra.

Spikarna: 5 Denco’s Lucky Kilab i GS75-3 samt 5 Shorthanded Jag i GS75-7.

GS75-förslag:

1,2,6 (5-4)
Alla startande (1-5)
5 Denco’s Lucky Kilab (7-1)
1,2,7,8 (10-11)
3,5,7,10 (1-9)
1,3,7,10 (6-4)
5 Shorthanded Jag (7-4)

3x9x1x4x4x4x1 = 1728 rader

DD-förslag: 3,10 – 5 x 400 kr  1 – 5 x 200  kr Totalt: 1000 kr

Stort utbud av spel på trav hos Unibet! Klicka här.

Loppanalyser:

Loppanalys GS75-1:

Ranking: A: 1 B: 2-6-5 C: 4-3

Spetsanalys: Hall of Fashion öppnar snabbt och snabbe Global Takeover ska försöka ta sig förbi sida vid sida. Fördel Hall of Fashion men Global Takeover är mycket snabb. Även Othello Fave kan lägga iväg snabbt. Paal vill inleda lugnt med Revelino Jet men friskusen Paal kan nog lätt ändra sig. Ett eller två till spets.

Loppanalys: 1 Hall of Fashion visade mycket bra form senast genom att vinna bakifrån. Widegrens häst brukar springa lite snett ute i spåren och han brukar fungera klart bäst i ledningen. Han har travat i ledningen åtta gånger och vunnit i hela sju av dessa. Tvåa vid enda spetsförlusten. Från ledningen är det bra chans här och det blir inte lätt fär någon att ta sig förbi första stegen.

Det finns dock ett spetshot i form av 2 Global Takeover. Denne kan öppna bra men sida vid sida är det svårt att ta en hel längd. Skulle Global Takeover lyckas så blir det ändå en behaglig resa för Widregrens häst men då blir det något krångligare.

Global Takeover streckas på spetsmöjligheten och så tar jag med Veijos 6 Othello Face. En bra häst i grunden som också kan öppna bra. Fått lopp i kroppen och kan säkert vara förbättrad även om Veijo ännu inte visar rätta stallformen.

- Har fått ett nyttigt lopp i kroppen och ska ha lite chans, säger Veijo.

Tänkbar är 5 Revelino Jet som gör svårbedömd Sverigedebut. Jag har pratat med Paal och han ligger lågt då hästen har haft en del hälsoproblem och han ska köra snällt efter uppehåll. Kan dock duga ändå men jag passar då den kostar för mycket. Infon blev avgörande.

Loppanalys GS75-2:

Ranking: A: 1-5-6-7 B: 3-9-4-2-8

Spetsanalys: Miss Ladyburn galopperar titt som tätt från start men med dessa förutsättningar så ser det bra ut. Trolig spetshäst men det finns brasa-risk.

Loppanalys: Ett stolopp och ingen häst det sprudlar om. Omgångens knepigaste lopp och jag plockar med alla nio. Tipset till 1 Miss Ladyburn som borde få en lugn resa i ledningen. Stolopp och spets är bra och formen är hygglig. Är dock inte alls att lita på i volten och det kan bli brasa.

5 Blue Racer Ås kommer med två segrar i följd och det är starka papper i det här fältet. Ändå ingen stjärna och hon har varit ifrån.

6 Razzle Ås sköt till bra efter snäll resa och kan avsluta bra med rätt resa. 7 Global Tenderness har många kompisar i stallet hos Peter som är bättre men här kan det räcka i ett skralt lopp.

3 Måni är en skräll som vi vill ha här. Sköt till hyggligt senast. Jag tar alla då jag inte hittar någon tänkbar vinnare. Det borde kunna skrälla här.

Loppanalys GS75-3:

Ranking: A: 5 B: 7-1-6-2-4-3 C: 9-8

Spetsanalys: Trombone kan galoppera bakom bilen men är annars hyggligt snabb. Kan bli spets. Denco’s Lucky Kilab annars och är nog spetsfavorit. Okashi Cheri gör debut med framspår bil och är svårbedömd.

Loppanalys: Ett ihåligt lopp minst sagt. Jag spikar  5 Denco’s Lucky Kilab som gick bra efter galopp näst senast och vann efter att ha fått en fin resa senast. Klev undan på bra sätt då och det var nog med mer kraft och marginal än vad vi kunde se. Kan mycket väl tänkas spetsa och då blir Kilab-hästen väldigt svårfångad. Från utvändigt ledaren blir det värre men det kan gå. Kusken är helt ok och motståndet rätt skralt. Jag hoppas på spets och det känns som en vettig lösning.

Untersteiners 7 Kaiser Håleryd ser ut som en bra häst men springer lite med handbromsen i. Här kan han känna sig morsk och ha segerchans men får visa mer. Var godkänd senast.

1 Okashi Cheri vann sitt lopp från ledningen. Gör nu debut framspår bil och är svårbedömd. Kan spetsa men bör åtminstone få en fin resa på innerspåret och har chans.

Tänkbar och tidig vid gardering är även 6 Trombone som gör första starten hos Veijo. En rätt fartfylld häst som har krånglat. Har visat en del osäkra tendenser bakom bilen men är hyggligt snabb då hon trampar iväg.

- Trombone är lite svårbedömd men känns hygglig i alla fall och helt borta ska hon inte behöva vara, säger Veijo.

Dessa skulle jag vilja betala för på en önske-lapp men spik känns bra.

Loppanalys GS75-4:

Ranking: A: 1-2 B: 8-7-10-11-4-3-14-6-5-12 C: 9-13

Spetsanalys: Två hästar på startvolten och det är nog även de två hästarna i loppet med bäst chans så någon släppvariant lär inte vara aktuell. Ingves är nog lite mer alert än Jönsson så det kan nog bli Floalts Cesna till tät.

Loppanalys: De två hästarna på start har bäst chans och etta är 1 Wild Love som varit bra. Duktig som trea bakom två bra hästar för tre starter sedan och därefter har det blivit två segrar på fint sätt. Från spets är det toppchans men 2 Floalts Cesna kan nog ta sig förbi. Wild Love kan ändå givetvis vinna efter en fin resa men Ingves häst är inte alls pjåkig. Vann från spets senast och kan göra samma sak här.

Jag betalar även för 8 Padron Kloster som med Peters hjälp kan hamna bra till från sitt springspår på tillägg. Hästen höll bra senast och bör vara med i striden. Streck också till 7 Select Teemer som är i bra form och kan överraska.

Loppanalys GS75-5:

Ranking: A: 5 B: 7-10-3-1-9-2 C: 4-6

Spetsanalys: Untouchable In återkommer efter operation och Uhrberg som ligger lite lågt offrar kanske inte alltför mycket. Paal vill köra snällt med The Caveman. Gör att Bird Parker och Johan kan spetsa. Pappa Peter verkar dock nöjd med snabbe  Federal Agent som kanske ta sig förbi om den är fräsch och det bör den vara nu. Rushlight Face är ett tänkbart spetsbud.

Loppanalys: 7 Rushlight Face har löpt bra men det har varit i lite halvbilliga lopp och läget är inte bra. Kan dock öppna rätt bra och det finns chans på spets. 10 Illuminati är bra men har haft en del fräschörsproblem. Tränar nu fint. 3 Bird Parker kan spetsa hem men det är ingen stjärna och han är lite bekväm sista biten. Dessa streckas. Plus en till.

1 Untouchable In är opererad och varit ifrån länge. 2 The Caveman behöver lopp tror Paal. Här har vi reserv-gänget.

Jag har dock en helt annan idé. Jag tänkte nämligen länge chansspika 5 Federal Agent som gör mycket spännande debut hos Peter Untersteiner. Hästen visade tidigt fina anlag hos Per Nordström men sedan tog det emot och det har gått riktigt dåligt. Nu är det alltså första hos Peter och då han låter klart nöjd med träningsrundornna så tror jag att hästen har hittat sig själv igen samt formen. Hästen verkar ha mått bra av Peters träningsupplägg och det beyder att hästen måste duga fint här. Peters hästar löper ofta bra direkt. Jag är inne på att det kan bli tidig spets men hästen fungerar även i ryggar bara han är som han ska. Peter tycker själv att själva vinstchansen är något svårbedömd. Svårbedömd behöver ju inte betyda dålig men ändå. Jag hade önskat att det skulle låta mer ännu mer påställt.  Dessutom hade jag hoppats på bike då Peter och Peters hästar är grymt vassa med biken men han hävdar att det blir vanlig vagn. Jag väljer till slut att strecka de tre först nämnda hästarna också. Fyra streck.

Loppanalys GS75-6:

Ranking: A: 3-10-1-7 B: 6-4-2-9 C: 5-8

Spetsanalys: Uhrberg är lite inne på att hans Youngblood Pellini är effektivast i ryggar men känslan är ändå att han kör i spets här. Annars Wide Game.

Loppanalys: Jag streckar fyra hästar här också och ger tipset till årsdebuterande 3 Youngblood Pellini som har kunnandet samt läget. Han gick ex. bra efter galopp i V75 näst senast och slog aldrig av på takten. Är dessutom spetsfavorit även om Uhrberg låter sugen på rygglopp. Formen då? Lite ovisst så klart men Thomas låter klart nöjd och tror att hästen ska prestera bra och duga direkt.

10 Ironman Pellini galopperade med sparat strax före mål i V75 senast och duger fint här. Peter verkar mycket nöjd och här kan hans häst mycket väl vara bäst.

1 Ecupos Charlie är ett formkort. Vann lätt näst senast och galopperade med sparat på upploppet senast. Åter med Kevin som vid segern och hästen ser bra ut för dagen. Intressant läge dessutom.

Streckar även 7 Wide Game har galopperat en del men är annars bra. Övertygade då han vann på Solvalla från uselt läge i hösas och vann från utvändigt ledaren för tre starter sedan. Har viss chans på spets och räknas oavsett. Står över denne på DD.

Loppanalys GS75-7:

Ranking: A: 5 B: 7-4-3-8-9-1 C: 10-6

Spetsanalys: Shorthanded Jag och Magic Happens är inte så startsnabba men troligt att någon ur duon körs till spets. Fördel Shorthanded Jag med spår invändigt. Invändigt om dessa har vi Rocky Hanover som inte är oäven ut.

Loppanalys: Här spikar jag 5 Shorthanded Jag som återkommer efter uppehåll. En häst med utveckling i sig (Jag de Bellouet-avkommorna kan vara lite sena) och Puro är nu mycket nöjd med sin häst. Han tycker att hästen är mycket fräschare än tidigare och tror på en bra insats direkt.  Puro lär inte ha slarvat med träningen (inte hans grej) och då det dessutom ser ut som tidig spets så ökar chanserna så klart. Hästen är bra för klassen (vunnit V75 bland annat och provade för Derbyt) men har haft en del hyss för sig. Vi får hoppas och tro att han mognat även där och då blir han svårstoppad. Speciellt från spets men det kan absolut gå vägen även från utvändigt ledaren. I sin senaste start i fjol fungerade han inte men då drabbades han av utrustningsstrul. Jag spikar.

7 Magic Happens är ett vettigt motbud men också hårt betrodd. Vann ett billigare lopp senast och står lite illa till här. Kan givetvis vinna men att dubbla känns inte som något bra alternativ. Jag tror att Puros häst är för bra och det låter som sagt bra från kräsne Puro.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson