Diederik Meilink har varit lite utanför rampljuset en tid, men är nu på väg tillbaka igen. I femåringen Reverend Wine har han en potentiell ny reklamhäst.

Som tränare vid Mantorp hade Diederik Meilink riktigt fina framgångar, noterades för flera segrar på V75, vinst i Silverstoet med Walk A Mile och en Breeders Crown-finalist i Pinepower Rose.

De senaste åren har det dock varit mer tyst om proffstränaren. Fast efter en flytt först till Solvalla och en kortare sejour vid Jägersro är han nu tillbaka som Solvalla-tränare med basen i Taxinge utanför Mariefred.

– Det löste sig inte med allt när vi var på Jägersro och sedan fick jag diskbråck i nacken och blev sjukskriven. Så då lade vi ner allt ett tag, men min fru fick jobb här på Taxinge och sedan en tid har vi satt igång rörelsen igen, säger Diederik Meilink till travnet.se.

Det ser ljusare ut nu då?

– Ja, det är alltid svårt att få in hästar, vi fick börja om från början igen, men vi fick ett par hästar från samma ägare som har Reverend Wine. Nu har vi tjugo hästar i stallet och några unghästar som ska till andra tränare och det känns ganska lämpligt just nu, men man hoppas alltid att det ska kunna komma fler.

En häst som verkar vara en potentiell reklamhäst för Meilinks rörelse är den femårige Pastor Stephen-valacken Reverend Wine. Han knep tre raka segrar på Solvalla i höstas och har laddats för den här lördagens Klass 1-försök (V75-7) på Axevalla.

– Allt är bra med hästen, han har ju fått ett lopp i kroppen nu också. Han blir bättre och bättre hela tiden och det känns som att han ska kunna fortsätta att utvecklas framöver.

Du var nöjd med hästens insats i årsdebuten senast?

– Ja, det tycker jag. Han hade ju varit borta ett tag då, det gick fort i loppet också, han sänkte sitt rekord så det var en bra insats. Jag tror att han ska ha gått framåt en del med det loppet.

Förutsättningarna i lördagens lopp är kort distans, men ett spår i det andra ledet bakom bilen. Kanske ändå inte så tokigt?

– Det är klart att det är alltid bättre med framspår än bakspår, men han har visat att han går lika bra bakifrån; särskilt för två starter sedan, också på Axevalla.

Är det en bra vinstchans?

– Jag skulle säga att det är en bra chans att tjäna fina pengar. Det är kanske ingen spik direkt, men han är bra och jag tror nog att han ska kunna vara med och slugga där framme.

En seger på V75 igen skulle betyda mycket?

– Ja, det skulle smaka. Det skulle nästan kännas lite som i gamla dagar igen, avslutar Diederik Meilink. (Foton: ALN).