Nordamerikas främsta äldre travare i fjol, Hannelore Hanover ska bli mamma – det kommer dock inte hindra henne från att tävla vidare i år.

Många drömmer nog om det amerikanska superstoet Hannelore Hanover i Elitloppet i år. Chans till det finns fortfarande; kretsen kring hästen har bestämt att tävla vidare med sexåringen även i år.

Samtidigt ska hon också bli mamma. För harnessracing.com berättar delägare Mark Weaver att stoet faktiskt ska göra båda sakerna i år – genom embryotransfer.

– Det här är något som vi tänkt en tid på och vi har pratat med folk som vi respekterar, alla har tyckt att vi ska göra det. Vi kan tävla med henne, vi kan låta henna gå till avel eller så kan vi vara lite giriga och göra både och, säger Mark Weaver.

Hingst till Hannelore Hanovers första avkomma är Southwind Frank vald att bli. I fjol segrade det av Ron Burke tränade stoet i 10 av 17 starter och har totalt på kontot strax under 20 miljoner kronor. Om Elitloppet ingår i årets planer, återstår att se.