Nordamerikas främsta äldre travare i fjol, Hannelore Hanover ska bli mamma – det kommer dock inte hindra henne från att tävla vidare i år.

Många drömmer nog om det amerikanska superstoet Hannelore Hanover i Elitloppet i år. Chans till det finns fortfarande; kretsen kring hästen har bestämt att tävla vidare med sexåringen även i år.

Samtidigt ska hon också bli mamma. För harnessracing.com berättar delägare Mark Weaver att stoet faktiskt ska göra båda sakerna i år – genom embryotransfer.

– Det här är något som vi tänkt en tid på och vi har pratat med folk som vi respekterar, alla har tyckt att vi ska göra det. Vi kan tävla med henne, vi kan låta henna gå till avel eller så kan vi vara lite giriga och göra både och, säger Mark Weaver.

Hingst till Hannelore Hanovers första avkomma är Southwind Frank vald att bli. I fjol segrade det av Ron Burke tränade stoet i 10 av 17 starter och har totalt på kontot strax under 20 miljoner kronor. Om Elitloppet ingår i årets planer, återstår att se.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Östersund

Fredag: V65-tips till Östersund

V65 Östersund 16 februari 

Omgången: Många hästar i loppen i Östersund och det gör större chans till bra utdelning och det kan smälla till lite är känslan. Jag spikar en trolig favorit och hoppas träffa någon kantboll. 

Spiken:
4 King of North (V65-2) borde ha toppchans att spetsa hem ett lite enklare lopp i nya regin, inte minst då värsta motståndaren blev struken.

V65-förslaget är på 2352 kronor.

7-1-13-4-12-2-3 (11-10)
4 King of North (7-3)
15-1-7-6-8-3-11 (10-14)
5-10-7-2-8-3 (11-4)
8-1-4-13 (7-5)
7-8 (5-4)

7x1x7x6x4x2 = 2352 rader

LD-förslag på 1000 kronor:

1,8 – 7,8 x 250

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V65-1:

Ranking: A: 7-1-13 B: 4-12-2-3 C: 11-10-8-6-5-9

Spetsanalys: Joel Klipp kan få svårt svara Sindor X. men han körs kanske till ledningen sedan, eller väntar man in någon på tillägg? Sort Gull efter ett varv?

Loppanalys: 7 Sort Gull är en häst som enbart lever på styrkan, han är helt ospeedig och den långa distansen är stort plus. Han har faktiskt segrat fyra av fem starter i Östersund, och det är stark statistik. Formen är nog helt okej, utan att vara på topp. Han hann nog helt enkelt inte med senast över 2140 meter från spår 14 bakom bilen, det var Järvsöodin som vann det. Efter det var han struken för transporthinder. Han duger bra här och det är bra kusk i Rikard tycker jag för han är vass på nordisar och kör i flytet.

13 Jardar är bra för detta lopp, och han står bäst inne av alla med klart högsta prissumman av alla. Han var utan chans senast i Norge där han försökte sista 650 metrarna i spåren, men de vann det på 27,1 så det var snabba hästar. Han brukar gå bra i Sverige och har segrat två av fem senaste – och var tvåa senaste gången. Då höll han mycket tappert då han landade i dödens varvet kvar och bara hade Hallsta Vinnex före i mål. Båda vinsterna togs på ”Ovalla” i somras ska sägas.

Intressant är ändå 1 Joel Klipp som är en av tre på start och han är bra. Det skiljer bara runt 30.000 mot vad Sort Gull har på sig som står 20 meter bakom. Han räckte inte senast från ledarryggen, och före blev för tufft då Husnäs Elving drog stenhårt och Joel fick ta dödens på avstånd dryga varvet kvar.

V65-2:

Ranking: A: 4 B: 7-3-9-1-12-2 C: 10-13-14-15-11-6-5 

Spetsanalys: King of North tror jag sitter från ledningen direkt.

Loppanalys: 4 King of North kommer från Timo Nurmos, och han gör debut i ny regi. Han vann debuten från ledningen och svarade bra den gången, och även andra segern var från spets. Dock utan att övertyga som 13 för tio-spelad. Tydligen var han sjuk senast på Solvalla och har blivit behandlad sedan han bytte träning. Nu ska han träna bra, och det ser ut som att det ska vara spets och slut med formstarka Ove A i sulkyn. Jag spikar.

Jag måste ranka upp 7 Västerbo Champagne som gör debut för Kytölä och dennes hästar är klart på gång efter att de var sjuka.

3 Johan Oblyg var positiv efter uppehåll senast och var nära att hålla undan från ledningen. Bra läge och tänkbar skräll.

V65-3:

Ranking: A: 15-1 B: 7-6-8-3-11-10-14-12 C: 2-9-13-4-5

Spetsanalys: Solfaks N.O. är osäker, men öppnade bra vid enda bilstarten och kanske kan hålla upp. Det är osäkra hästar bakom bilen som inte visat snabbhet, bäst har Fantom öppnat.

Loppanalys: 15 Kashmir är trolig vinnare. Han är van vid svåra utgångslägen och har startat från tillägg varje gång, så bakspår i spårtrappa är okej. Vid segern just i Östersund avslutade han starkt från dödens sista 500, och höll på att utmana ledande Björlifanner då denne hoppade kort före mål. Senast reparerade han galopp bra i Leangen och var på linje med två andra en bit bakom Gjölmes Spika. Detta borde han vinna, men jag testar att gardera på lite.

Motbudet är 1 Solfaks N.O. som visade bra fart vid segrarna i oktober. Först tappade han runt 50 meter på galopp men avgjorde enkelt efter att ha synat dödens, och vid andra segern var han överlägsen efter att ha körts till spets tidigt. Han hade varit borta innan senast och struken i januari,  och formen lär peka uppåt och han gjorde det bra senast efter galopp och fullföljde fint via fjärdespår sista 400.

7 Nordby Hugin är snabb, men skum och han har travat för dåligt i de flesta starter hos JOP. Det klaffade perfekt vid segern, men han var överlägsen och levde upp till de vassa träningsrundorna. Tyvärr låste det sig för honom senast då han hoppade i spåren och sedan inte fick till travet. Han duger vid bra dag.

V65-4:

Ranking: A: 5-10-7 B: 2-8-3 C: 11-4-6-1-9

Spetsanalys: 2640 meter och kanske vill några spara sina hästar och inte vara så offensiva. Can Vera till att börja med till tät?

Loppanalys: 10 Rappnor har varit mycket bra vid två raka segrar. Fick verkligen ingen hjälp av kusken vid den första av dessa, då hon parkerade i tredjespår och lät hästen tugga ner dem och styrkan är övertygande. Det var samma senast, blev hängande i spåren från 900 kvar men vann likväl säkert. Det är tuffare uppgift nu, han står 40 meter bakom de som har knappa 70.000 på sig och själv har han 94.000 på sitt konto.

5 Gikling O.L. är bra och tippas. Stod samma start som Rappnor senast, gick i dödens och höll bra och var inte stort slagen på samma tid. Segern togs via dödens och här är mycket bra uppgift för Karl Ove Nordtömmes häst.

Det är mycket spel på 7 Smedsrud Lynet, och den är bra även han och kommer med tre raka segrar. Vann trots felsteg mitt i loppet senast och han slog Rappnor tidigare och är givet bud även han. Det är bra häst och han ska kunna sänka rekordet då han inte sprungit under 34 vid vinsterna.

V65-5:

Ranking: A: 8-1-4-13 B: 7-5-2-12-3-10-11-14 C: 9-6-15

Spetsanalys: Bear By the Day är väldigt snabb och kördes från ledningen senast och gör kanske det igen.

Loppanalys: 4 Guiseppe Boko låter det bra på inför dennes lill-comeback, och tränare Daniel Wikberg har bra snurr på stallet. Det är inte enbart Weekend Fun som levererar, även om det är stjärnan. Guiseppe Boko lever på styrkan, och denna årstid bör vara hans – frånsett att han har lite platsbrist och vill tävla barfota fram. Vid segern avslutade han starkt och plockade ner Doctor Doxie Zenz i säker stil.

8 Oleander Face känns intressant, även om han har svårt att sätta nosen först då skallen är sådär. Formen har dock sällan varit bättre och avslutningen senast var av riktigt bra märke då han plockade mycket mark över upploppet på…

13 Wasa Warrior. Denne svepte runt från andra ytter där han satt via smakstart från tillägg. Han höll undan säkert, men det tog emot till slut var känslan. Han fungerade inte alls senast då han tappade travet fullständigt och galopperade kort före mål utan chans.

Linderoth på 1 Bear By the Day ska vara plus och den höll ändå bra från spets senast då man oväntat (och till stor del osmart…) inte släppte till Antonio America som kopplade grepp men hoppade som klar. Jag tror på spets igen och mot dessa kan det gå vägen.

V65-6:

Ranking: A: 7-8 B: 5-4 C: 11-10-1-9-3-6

Spetsanalys: De bästa har sämsta spåren, men bör ändå köras mot ledningen. Håller Real Masterpiece ut Noir Noir och övertar i första svängen?

Loppanalys: 8 Noir Noir är en segervan norrman som vunnit 10 av 14 starter så långt. Vid galoppen näst senast var han ute på bottenlös bana och snubblade sig i galopp och gjorde sig illa. Vilade två månader från tävling innan han senast kom ut och kördes till ledningen från tillägg och hade full kontroll. Det var väl inget jätteintryck till slut då han var lite seg i benen, men han hade bara fått ett banjobb före. Ska vara rappare nu, och det måste han vara från spår 8 bakom bilen på 1640 meter. Han har gjort två lopp i Sverige, vann första på bra vis, men var inget bra på 75 i Färjestad. Då hade han rest dåligt, och nu har han sällskap. Han öppnade snabbt mitt i banan och laddas säkert.

7 Real Masterpiece är mycket grundbra och har fått två lopp i kroppen efter sitt långa uppehåll. Åkte runt dem på långsidan senast och vann säkert via 13,5 sista 700 och såg klart på gång ut. Den som körs till spets av dessa borde ha bra chans. Nu verkar Lönn vilja se rygglopp då han kan vara för het, men det där är svårt att gissa på och Eriksson gillar spets.

Jag tänkte ta med 5 Dream U.N.G. som höll farten väl i seg stil bakom löftet Milliondollarrhyme senast på V75. Han har tänt till senaste loppen och nu slipper han den ”skjutaren” och har bra spår. Dock tveksamt startande menar Wikberg och dessutom vanlig vagn nu – det låter inte speldrivande då bike varit mycket bra på honom så jag tar bort på den informationen och låser på två streck.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vinnaren av Finlandia-Ajo - direkt till Elitloppet
Nästa nyhet
Vinnaren av Finlandia-Ajo – direkt till Elitloppet

Vinnaren av Finlandia-Ajo – direkt till Elitloppet

Finlandia-Ajo blir även i år ett högintressant möte inför Elitloppet tre veckor senare. Liksom tidigare är vinnaren direktkvalificerad.

Tre veckor före Elitloppet körs Finlands största lopp Finlandia-Ajo, i år den 6 maj. Förutom en check på 110 000 euro till vinnaren adderas i potten också en rosa biljett.

I ett pressmeddelande kan Solvalla berätta att liksom de senaste åren, kommer vinnaren i Finlandia-Ajo att få en plats i Elitloppet.

– Finlandia-Ajo passar perfekt på vägen till Elitloppet. Det håller hög klass, avgörs över Elitlopps-distansen och ligger bra i tiden, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Propulsion för två år sedan och D.D.’s Hitman i fjol tog vägen till Elitloppet via seger i storloppet på Vermo-banan.

Precis som de senaste åren kommer under maj månad att köras ytterligare två lopp vars vinnare erbjuds en Elitlopps-biljett. Det handlar om Algot Scotts minne på Åby den 12 maj och Prins Daniels lopp på Gävletravet den 19 maj som ingår i ”Vägen till Elitloppet”. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Håkan K Persson skadad - sparkades av häst
Nästa nyhet
Håkan K Persson skadad – sparkades av häst

Håkan K Persson skadad – sparkades av häst

Halmstadstränaren Håkan K Persson råkade ut för en komplicerad fraktur efter att ha blivit sparkad av en unghäst. Nu väntar några veckors sjukskrivning.

Proffstränaren Håkan K Persson var i färd med att ta in en unghäst från hagen under tisdagen då han blev sparkad. Något som resulterade i ett svårare brott på ett underben.

– Plötsligt låg jag under hästen och det kunde gått mycket värre än ett par benbrott. Jag får vara glad att det inte gick värre, säger han till Kanal 75.

Prognosen är god efter frakturerna och tränaren kommer bli återställd. Men först väntar sex till åtta veckors sjukskrivning.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter skadan: Up And Quick är på gång igen
Nästa nyhet
Efter skadan: Up And Quick är på gång igen

Efter skadan: Up And Quick är på gång igen

Prix d’Amérique-vinnaren och förra årets Elitlopps-häst Up And Quick är på väg tillbaka ännu en gång efter en skada.

2015 segrade Up And Quick i Prix d’Amérique, men skadade sig påföljande år och hade en lång paus innan han återvände till tävlingsbanan förra vintern.

Up And Quick, då i träning hos Franck Leblanc, skördade framgångar i Frankrike och deltog även i Elitloppet där han dock misslyckades med att gå till final. Efter en seger i La Capelle i början av juli ådrog han sig en ny skada och har varit borta sedan dess.

Men nu är den tioårige travaren med nästan 20 miljoner kronor på kontot på gång igen. I regi Jean-Yves Lhérété tränas han nu mot comeback, skriver Paris-Turf. Up And Quick är anmäld till lopp på banan i Caen i början av mars. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter avhoppen: Bélina Josselyn till Prix de Paris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson