Propulsion stod åter för en stark insats men fick nöja sig med tredjepriset i Prix de France. Nu verkar det som om det är färdigtävlat i Frankrike för den här vintern.

Efter bronset i Prix d’Amérique var förhoppningarna mycket höga på Propulsion i söndagens Prix de France. Det svensktränade hoppet gjorde ett nytt topplopp men tog en ny bronspeng – efter att både Bélina Josselyn och Bold Eagle varit före i en tuff slutstrid.

– Hästen gick jättebra. Vi fick ett okej lopp, men de två som vi fick stryk av var också väldigt bra hästar. Det blev lite trångt sista biten, men det hade ingen betydelse för resultatet, sa kusken Örjan Kihlström till Equidia efter loppet.

Tränaren Daniel Redén var besviken efteråt. Själv körde han Call Me Keeper som aldrig fick chansen i loppet, från kön kunde han se Propulsion noteras för tredjeplatsen.

– Även om det har tickat in mycket pengar under vintern är det ju segrarna som man strävar efter. Alla min hästar har fått slita hårt på Vincennes, men nu packar vi ihop våra saker och åker hem, säger Daniel Redén till sulkysport.se.

Propulsion har tjänat cirka 2,5 miljoner kronor på sina fyra starter på Vincennes i vinter. Men till Prix de Paris om två veckor deklarerar man, liksom fjolårsvinnaren Bold Eagle, att man avstår. Fokus ställs i stället mot Elitloppet i slutet av maj. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gulddivisionen hamnade utanför V75-spelet

Gulddivisionen hamnade utanför V75-spelet

Gulddivisionen hamnade utanför V75-spelet när den här lördagens omgång körs på Axevalla. Banan kan dock glädja sig åt segermaskinen Southwind Feji.

Efter finalerna på Solvalla senast är det Axevalla som huserar den här lördagens omgång av ”travets elitserie”. Men Gulddivisionen saknas på V75-kupongen.

Blott sju hästar anmäldes till loppet, däribland Sir Ratzeputz som var stark som tvåa i lördags, och hedershästen Kadett C.D. Loppet körs nu i stället som dagens tredje lopp, inom V4-spelet.

Huvudattraktionen på V75 blir nu Southwind Feji. Landets segerrikaste häst i fjol som i år bara har fortsatt att vinna och som nu alltså dyker upp på hemmabanan i ett stolopp. Det Pär Hedberg-tränade stoet har 7 raka och totalt 15 segrar på 17 starter. (Foto: ALN).

Här är startlistan till Gulddivisionen:

1640 auto

1 Bear Dancer – Carl Johan Jepson
2 Sir Ratzeputz – Jorma Kontio
3 Greenleaf Slim – Anton Johansson
4 Thai Broadway – Kaj Widell
5 Kadett C.D. – Kim Eriksson
6 Nappa Scar – Per Lennartsson
7 Highspeed Call – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hon är tillbaka - Lannem Silje lekte i comebacken
Nästa nyhet
Hon är tillbaka – Lannem Silje lekte i comebacken

Hon är tillbaka – Lannem Silje lekte i comebacken

Välkommen tillbaka, Lannem Silje. Det var förväntans-fullt när det kallblodiga unikumet skulle göra comeback efter sin långa frånvaro i Bollnäs – och ”Super-Silje” gjorde som hon brukar.

Det var två år och fyra månader sedan som Lannem Silje senaste startade. Under sitt långa uppehåll på grund av en skada har hon dessutom blivit mamma. Men nu är hon tillbaka på tävlingsbanan igen. I sin comeback på Bollnästravet under söndagen – vann hon överlägset.

– Det kändes väldigt kul, man vet ju aldrig var hon skulle stå inför det här. Men jag har varit väldigt nöjd med henne i de jobben hon fått. Formen är väl i stigande och jag tror hon kommer att vara ännu bättre till nästa gång, sa kusken Tor Wollebäk i vinnarcirkeln och menade även att Elitkampen på Solvalla i slutet av maj finns i tankarna.

Lannem Silje hade en förmånlig proposition och stod tjugo meter före de flesta av sina konkurrenter. Något som segermaskinen skulle utnyttja väl; norskan höll ledningen från innerspåret och släppte aldrig sina konkurrenter nära.

”Super-Silje”, som spelats till storfavorit, anförde fältet på 27,5 första 500 och 24,5 på varvet. Då började hon gasa undan och när man svängde in mot den sista kurvan utökades försprånget. Efter ett sista varv i trakterna av 21,5 skar Lannem Silje mållinjen i helt oberörd stil på 1.23,2 över 1640 meter.

– Det var fint. Hästen var sig lik. Nu blir det ett lopp i Leangen i slutet av månaden så får vi se, sa tränaren Ola Skrugstad i ATG Live.

Det numera åttaåriga stoet noterades härmed för sin 45:e seger i 49:e starten. Den här segern var värd 50 000 kronor. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vincennes: Draft Life var överlägsen i Centaures
Nästa nyhet
Vincennes: Draft Life var överlägsen i Centaures

Vincennes: Draft Life var överlägsen i Centaures

Prix de Cornulier-tvåan Draft Life hade inget motstånd. Det femåriga stoet tog en överlägsen seger i Prix des Centaures på Vincennes.

Med hela 108 000 euro i förstapris utgjorde Prix des Centaures en godbit på programmet under Prix de France-dagen på Vincennes. Montéloppets rids för de fyra- till sexåriga montéhästarna och såg Draft Life som storfavorit.

Det av Louis Baudron tränade stoet, som senast slutade tvåa bakom Traders i Prix de Cornulier, visade sig också helt överlägsen med Eric Raffin i sadeln.

Efter sena strykningar och flera tidiga galopper blev fältet litet och Raffin kunde hitta rygg på ledaren från början. När man närmade sig sista kurvan kom Draft Life loss – och hade avgjort strax senare.

Ubriaco-dottern stack undan med många längder och det fanns god tid för Eric Raffin att göra segergest vid målgång. Segertiden blev 1.11,5 över 2100 meter. Bakom ordnade Cyprien des Bordes silvret, före Dragon du Fresne.

*I Prix Jean le Gondiec (54 000 euro) för femåriga ston gjorde Darling de Rieux en grym årsdebut och första start hos Laurent-Claude Abrivard. Med Alexandre Abrivard i vagnen stack hon undan direkt i åtskilliga längders ledning – och motståndet kunde aldrig komma ikapp.

Favoriten Délia du Pommereux kämpade för att ta upp jakten, men upphämtningen räckte bara till andrapriset. Darling de Rieux tog segern på 1.13,4 över 2700 meter.

*I ett femåringslopp körde Björn Goop in sin egentränade Dandy du Godrel till en tredjeplats värd 10 080 euro. Segern gick till dagens man Jean-Michel Bazire som spårade hem loppet med Desperado på 1.14,2 över 2850 meter. (Foton: ALN).

Läs även: Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid
Nästa nyhet
Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid

Prix de France: Bélina Josselyn i häftig slutstrid

Prix de France såg en stenhård slutstrid mellan en trio hästar – men snabbast till slut gick Bélina Josselyn. Jean-Michel Bazires supersto hann fram på linjen.

Bélina Josselyn, fjolårets tvåa, gick ett strålande lopp som fyra efter tung resa i årets Prix d’Amérique. Två veckor senare föll alla bitar på plats för Jean-Michel Bazires ståtliga fuxsto. Efter en rykande spurt fångade hon in Bold Eagle och Propulsion på mållinjen i Prix de France.

Vincennes underlag var i betydligt bättre skick än på lördagen och loppet kom också att avverkas i ett riktigt uppskruvat tempo. Full fart från start; Timone Ek var snabbast ut men Björn Goop laddade rejält på Wild Honey som övertog in i första sväng.

Bold Eagle hade inlett loppet i tredjespår men Franck Nivard forcerade de två senaste årens vinnare framåt och kunde i sin tur överta ledningen efter att de första 600 meterna klockats på rysliga 06,5.

Örjan Kihlström kom iväg bra med Propulsion som nu landat i andra par utvändigt. Tempot fortsatt högt, första 1100 i underkant 1.09, när det stora svenska hoppet sändes som första häst i tredjespår då en kilometer var kvar av loppet.

Bakom tassade Ringostarr Treb med i rygg, men bakom där skuggade Bélina Josselyn perfekt i draget. Jean-Michel Bazire avvaktade och litade på sin hästs patenterade vassa avslutning.

Genom sista sväng öste Franck Nivard vad som gick bakom Bold Eagle, som fortsatt hade grepp om händelserna när man nådde upploppet. Propulsion närmade sig steg för steg, men nu blev det även full fart för Bélina Josselyn.

Trion möttes upp nästan jämsides när man nådde mållinjen – men precis i de sista stegen hann Bélina fram och förbi den mycket tappre Bold Eagle. Propulsion gav aldrig slaget förlorat och närmade sig, mellan de övriga två, hela vägen.

Segertiden var häftig, 1.10,2a över 2100 meter var den näst snabbaste i Prix de France historia. Förstapriset på 180 000 euro gick alltså till Bélina Josselyn som här noterades för sin största seger, hittills, i karriären.

För sulkygiganten Jean-Michel Bazire var det här den tredje segern i Prix de France, han har tidigare vunnit med Exploit Caf (2008) och Moni Maker (1999) men det här var hans första tränarseger i loppet.

För Bold Eagle blev det alltså inte en historisk tredje raka i Prix de France, han fick, för sjätte gången i följd, nöja sig med andrapriset. Återigen levererade Propulsion en stark insats, men precis som i PdA med bronsmedaljen kring halsen. Båda noterades för sluttiden 1.10,3a.

Briac Dark gjorde ännu en gång ett strålande lopp i skymundan, följde i tredjespår i attackerna men vreds ned på innerspår över upploppet och nådde fjärdepriset. Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb gick också ett berömvärt lopp och kom i mål som femma, liksom Briac Dark på 1.10,4a.

Bakom nafsade Uza Josselyn (10,7) åt sig ett sjättepris i spurten före Wild Honey (10,8) som inte helt orkade följa täthästarna i slutstriden. Vinterns montégigant Traders (11,0) hamnade invändigt, letade sig ut i andraspår med tusen meter kvar men kunde inte ta något på täten när det drog ihop sig. Nia i mål, från sitt bakspår, slutade Call Me Keeper (11,1) med Daniel Redén i sulkyn. (Foton: ALN).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Segertåget bara fortsätter för Zenit Brick

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson