Teamet kring Marion Marauder har tidigare utryckt att man siktar mot en turné i Europa i år. Nu är triple crown-vinnaren aktuell för Olympiatravet.

Som treåring dominerade Marion Marauder kullen i Nord-amerika. Hästen fortsatte med en stark säsong även i fjol. Tränarparet Paula Wellwood och Mike Keeling har tidigare menat att man siktar mot en turné i Norden, med en potentiell start i Elitloppet, i år.

En dylik turné kan börja med Olympiatravet. Åbytravet skriver på sin Facebook-sida att Marion Marauder är aktuell för en start till loppet. Finalen avgörs den 28 april med ett förstapris på 1,5 miljoner kronor.

– Marion Marauder är en ruggigt bra häst och jag tror Olympiatravet skulle passa honom perfekt, säger Åbys sportchef Jon Walter Pedersen på banans Facebook-sida. (Foto: ALN).

Läs även: Jänkaren Marion Marauder vill till Elitloppet

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Inför V75: Olle Rols fortsätter mot femte raka?

Inför V75: Olle Rols fortsätter mot femte raka?

Med Olle Rols har Mats Rånlund fått göra flera besök i vinnarcirkeln i vinter. När V75-finaler är på tapeten den här lördagen, är siktet inställt mot femte raka.

Jägersrotränaren Mats Rånlund styr kosan mot Solvalla den här helgen. Stallet har två hästar i årets första V75-finaler. Förhoppningarna är goda att kunna plocka, minst en, ny seger.

Favorit i Klass 1-finalen (V75-5) blir med all sannolikhet Olle Rols. Den femårige Ready Cash-valacken har verkligen gått från klarhet till klarhet de senaste månaderna. Inför den här starten står han med fyra raka fullträffar – de tre senaste på V75.

– Jag hoppas på honom igen såklart, allt känns jättefint i träningen med hästen, säger Mats Rånlund till travnet.se.

Är du överraskad över hästens utveckling?

– Nej, han var lite stökig till en början men när väl polletten ramlat ned så trodde jag att han skulle visa hur bra han är, och det har den ju gjort nu.

Olle Rols segrade näst senast i Klass 2-finalen, gick direkt ut och vann i Klass 1 och nu är det final på nytt i en högre klass. Men det tycks finnas mycket utveckling i femåringen.

– Jag tycker att speciellt vid segern på Åby, även om han förvisso var tvåa i mål och de diskade ettan, att han visade har fart som räcker en bit; han låg sist och gick runt nästan hela fältet. Så jag hoppas och tror att han ska kunna klättra en bit i klasserna.

Det är innerspår på lördag, inte nödvändigtvis perfekt för Olle Rols?

– Nej, jag bedömer att han får svårt att hålla ledningen här, han är inte tillräckligt snabb ut. Vi får fokusera på att komma ut i andraspår så fort som möjligt. Lyckas det så tror jag att han ska vara med och slåss om det igen.

Stallet har också med Yankee Sensation i Klass 2-finalen (V75-4) som vann ett V75-lopp i Halmstad i slutet av förra året. Femåringen hade en stark säsong.

– För honom är det ett bättre läge med andraspår. Han är ingen startkatapult direkt så han kan inte vara med och köra om det, så det här spåret är perfekt. Vi får hoppas på lite överpace för hans del då han ännu är rätt så entaktad. Men det brukar kunna bli lite tempo i finaler, även om jag tycker att Weekend Fun imponerat och kanske blir svårslagen.

Några ändringar på hästarna som vi bör veta om?

– Ja, Yankee Sensation ska gå med ryckhuva för första gången och Olle Rols med rycktussar. De är så starka till slut båda hästarna så någon jätteeffekt kanske det inte blir, men när det är så här mycket pengar att köra om så måste man försöka få ut maximalt av hästarna.

En bra vinstchans och en outsider, ska vi sammanfatta det så?

– Ja, det tycker jag, säger Mats Rånlund. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme
Nästa nyhet
Fredag: V64-tips till Romme

Fredag: V64-tips till Romme

V64 Romme 9 februari

Omgången: Vi får vänja oss vid att Nicklas Westerholm har bra chanser hemma på Romme och nu selar han ut en spännande Zaz-häst och jag tror att den bara vinner!

Spikarna: 3 Patricia Zaz (V64-5) är en racer som vi tror levererar direkt mot hästar hon bara ska slå. 3 Wollafur (V64-6) är roliga formdraget bland dåliga favoriter – fräck spik!

V6-förslaget är på 1.200 kronor (enbart V6).

10-6-2-4-7-9-11-1 (5-8)
3-1-12-8-9-11-10-4-6-2 (7-13)
8-3-9 (5-7)
3-4-10-1-9 (11-2)
3 Patricia Zaz (4-1)
3 Wollafur (2-8)

8x10x3x5x1x1 = 1200 kr

DD-förslag på 800 kronor:

3 – 3  x 800

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V64-1:

Ranking: A: 10 B: 6-2-4-7-9-11-1 C: 5-8 

Spetsanalys: Snabba hästar och här lär det gå undan mot första kurvan! Overthehill ses som knapp spetsfavorit, men detta är öppet.

Loppanalys: 6 Whelk är favorit och det är klart han blir då han visat form och det är Ulf Ohlsson upp, vilket är klara plus. Segern näst senast togs från ledningen, och han gick bra till slut senast också efter att ha hittat loss. Känns som en av flera bara som favorit.

10 Jamie Oliver svarade för riktigt bra debut i Sverige senast, han var helt enkelt bara överlägsen! Via tuff inledning övertog han ledningen efter 600 meter, och sedan hade Dennis fulla tömmar hela vägen och såg väldigt stark ut. Nu blir det att köra bakifrån, och lite annat men som han såg ut ska han ha bra chans.

Ganska betrodd är 4 Corona Brick var klart positiv senast då hästen kunde köras till ledningen efter 300 meter, och sedan bara stack hon undan. Dock ska sägas att loppet blev billigt.

Före lägger jag startsnabba 2 Overthehill som kanske kan vara spetshästen?

V64-2:

Ranking: A: 3-1 B: 12-8-9-11-10-4-6-2 C: 7-13-14-15

Spetsanalys: Landers Giant W.F. och Caesar’s Dream är båda sugna att nå ledningen.

Loppanalys: Jättefavoriten på förhand 5 Vincent Zaz blev struken vid lunchtid, något jag hade koll på att han skulle bli så det blev ingen panik med analysen!

Loppet är mer öppet nu, men jag tror att 1 Landers Giant W.F. kan duga bra och det är min vinnare. Han var kanske inte lika fin senast då han gick snabbt en bit på långsidan innan galoppen, men visade vid segern att han är bra och näst senast fastnade han med gott om sparade krafter. Han vann enda gången han gått från ledningen.

Utmanar gör 3 Caesar’s Dream som bara segrat en gång, men det känns lite missvisande. Han har gjort tappra lopp flera gånger som tvåa, även om han kanske inte sticker dit nosen heller. Senast utmanade han Flash Photo över upploppet, men denne bet ifrån sig mycket bra så grepp kunde aldrig kopplas men det var 30 meter ner till trean. Vill säkert till ledningen nu. Kusken har bara kört 12 lopp och aldrig vunnit… Den som kommer till ledningen av dessa bör ha bäst segerchans.

Bakom är det vidöppet och jag har råd att måla på rejält – det kan smälla till med orutinerade kuskar.

V64-3:

Ranking: A: 8-3-9 B: 5-7-6-1-2 C: 4-10 

Spetsanalys: Gold Twister kan vara ledare initialt, men Corky Ramirez bör få överta.

Loppanalys: 3 Corky Ramirez kommer från fyra raka starter på V75, och det brukar ge bra hårdhet. Nu har han inte varit speciellt bra i de båda senaste loppen, och senast var han riktigt stum sista 300. I V75-finalerna var banan väldigt dålig och den starten ska man inte lägga så stor vikt vid. Lite svårbedömd med tanke på sämre insatser och lite vila, som hårt spelad men klart han räknas.

8 Scarpia håller den fina nivå han har hittat hos Westerholm, och han hakade på bra i snabb avslutning senast på V75 bakom Tudor Kronos. Han måste gå på kortspeed och får han gå på rulle till 300 kvar står de nog inte emot honom.

9 Qatrine Gel är hårt lirad, och hon har bra vinterform. Hann ifatt ledaren i sista stegen senast och matar ner många igen då hon är tuff sista biten.

V64-4:

Ranking: A: 3-4 B: 10-1-9 C: 11-2-8-6-5-7 

Spetsanalys: Kolbergs Lillefot tror vi tar ledningen, men Hasse släpper nog. Art Nökkve eller Torwall är först framme.

Loppanalys: Kallblod och detta känns lite lurigt så jag streckar fem hästar, det känns starkt. 10 Björs Frej är favorit men han såg inte ut att vara som bäst senast. Han fick perfekt rygglopp på Tand Tuff men var utan chans att utmana denne och tappade aktionen, på den till synes moddiga banan. Fungerar han kan han städa av dem, och bakspår är okej då han ändå inte är startsnabb.

3 Art Nökkve är min vinnare, det är bra uppgift för honom och han står bra inne i loppet. Visserligen verkar han inte vara vässad och har endast gått tung träning inför detta, meddelar Skoglund. Vi tror han har bäst chans i loppet och han tippas.

4 Torwall gick bra från svårt läge senast och höll tempot bra ända in i mål ute i spåren.

1 Kolbergs Lillefot höll tempot uppe från ledningen senast, blev utmanad från 700 kvar och fick ge sig till Katla Kiro. Passande läge och han ska ha bra spetschans, men släpper? Jag betalar för speediga 9 Algot Ålj med bra startrygg och bra snabbhet.

V64-5:

Ranking: A: 3 B: 4-1-10-9 C: 7-11-2-12-6-5

Spetsanalys: Under the Counter håller upp innerspår? Chans finns, Chicago Tindra öppnar bra medan jag tror att Patricia Zaz tas försiktigt – annars är hon snabb.

Loppanalys: 3 Patricia Zaz gör debut för Westerholm och detta blir intressant för hon är en flygmaskin! Hon var för hetsig hos Nurmos, och jag vet att man har jobbat mycket med hennes psyke och det har låtit bra i vinter på hästen! Hon har gått bra banjobb och ska agera lugnare, detta har varit i rygg. Hennes problem är hetsigheten, och jag tror nog att Nicklas bara tar iväg henne och kör felfritt i ryggar. Hon är så snabb så hon bara ska växla ner dem på en rökare sista 500 och jag spikar.

1 Under the Counter tror jag kan öppna bättre nu och man bör vara med vad som går för att hålla upp innerspåret. Starka 4 Tina Gel är värst emot ihop med den.

V64-6:

Ranking: A: 3 B: 2-8-4-1-7 C: 10-9-5-6

Spetsanalys: Önas Igor är väldigt snabb och brukar ta ledningen, men det är låga rapporter och kan bli släpp. Fuzz först framme? Eller kan Elton Attack haka på första biten?

Loppanalys: Tveksamma favoriter då 1 O.P.’s Flirt dras med överträningsproblem och måste köras på chans, samt 4 Önas Igor har varit borta sedan maj och det har strulat i omgångar. Tränaren menar att den startas mot formen och han vill se att man släpper ledningen.

Bort med dessa och då tar jag chansen och levererar ett drag och spikar 3 Wollafur! Han härjade på V75 för några år sedan, och håller inte samma nivå nu men formen sitter där. Han fastnade för länge i snöstormen senast, men sköt till riktigt rappt då han kom loss och gick snabbt över mål. Jorma Kontio upp och perfekt läge gör hästen jätteintressant till runt 10% och jag spikar då han ska kunna springa förbi dessa!

2 Fuzz kanske får överta ledningen, och där vinner han ofta och han har segrat fyra av nio senaste spetsloppen. Bra form har 8 Dreambreaker som höll bra från dödens som tvåa senast, men han är otroligt svår att vinna lopp med då han verkligen vill ha någon före…

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inför Prix de France: Är det dags nu, Propulsion?
Nästa nyhet
Inför Prix de France: Är det dags nu, Propulsion?

Inför Prix de France: Är det dags nu, Propulsion?

Returmöte på Vincennes. När det den här söndagen ska göras upp i Prix de France är Bold Eagle på jakt efter sin tredje raka i loppet – men lär utmanas av Propulsion.

Stortrav i Paris igen. Det är på söndag som Prix de France avgörs. Förstapriset är hela 180 000 euro. Prix d’Amérique-vinnaren Readly Express är förvisso inte med i ”revanschmötet”, men fältet har ändå samlat ett riktigt namnkunnigt gäng.

Femton hästar kvarstår i den nu definitiva startlistan, efter att bland andra Bird Parker plockats bort ur loppet.

Favorit kan vi förvänta oss att de två senaste årens vinnare Bold Eagle blir. Han kan, om han vinner igen, bli den förste sedan Ourasi att ta en trippel i loppet. ”Örnen” hade dock inte någon tur med spårlotten utan drog, precis som för två år sedan, spåret näst längst ut bakom bilen.

Fyra svensktränade möter upp i Prix de France. Det största blågula hoppet är Propulsion, som åter få Örjan Kihlström i sulkyn. Propulsion vann spårkriget, i alla fall mot Bold Eagle, då han börjar från en trevlig bricka fyra.

Daniel Redén har ytterligare två hästar med – och sitter själv upp bakom Call Me Keeper. Trots att Readly Express inte är med är Björn Goop det – han kuskar Wild Honey. Den svensktränade fyran kompletteras med Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb.

Spännande att se i loppet blir Traders, som här återvänder framför sulkyn. Sexåringen har ju den senaste tiden gjort stor succé under sadel och bland annat vunnit Prix de Cornulier.

Jean-Michel Bazire har en het kandidat i fina Bélina Josselyn som svarade för en formidabel insats som fyra efter tuff resa i PdA senast och visade att formen är funnen. Med i bataljen också Anna Mix som är tillbaka i Frankrike, nu när det vankas autostart. Spår två blev perfekt.

Vid Vincennes tävlingar på söndagen avgörs också Prix de Centaures (108 000 euro) för några av de bästa montéhästarna som är sex år eller yngre, samt Prix Jean le Gondiec (54 000 euro) för de femåriga stona. (Foton: ALN).

Här är startlistan till Prix de France:

1 Traders – Yoann Lebourgeois
2 Anna Mix – Pierre Vercruysse
3 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
4 Propulsion – Örjan Kihlström
5 Timone Ek – Enrico Bellei
6 Wild Honey – Björn Goop
7 Billie de Montfort – David Thomain
8 Bold Eagle – Franck Nivard
9 Booster Winner – Jean-Philippe Monclin
10 Val Royal – Charles-Julien Bigeon
11 Call Me Keeper – Daniel Redén
12 Briac Dark – Matthieu Abrivard
13 Uza Josselyn – Alexandre Abrivard
14 Vivid Wise As – Eric Raffin
15 Ringostarr Treb – Gabriele Gelormini

Senaste vinnarna:

2017: Bold Eagle – Franck Nivard
2016: Bold Eagle – Franck Nivard
2015: Timoko – Björn Goop
2014: Noras Bean – Björn Goop
2013: Ready Cash – Franck Nivard
2012: Royal Dream – Jean-Philippe Dubois
2011: Ready Cash – Franck Nivard  
2010: Meaulnes du Corta – Pierre Levesque
2009: Meaulnes du Corta – Pierre Levesque
2008: Exploit Caf – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Un Mec d'Héripré på väg mot en comeback?
Nästa nyhet
Un Mec d’Héripré på väg mot en comeback?

Un Mec d’Héripré på väg mot en comeback?

Den franske topptravaren Un Mec d’Héripré har inte setts sedan i våras, men kan vara på väg mot en comeback. Hästen är i alla fall anmäld till Critérium de Vitesse.

Med cirka 18 miljoner kronor intjänat är Un Mec d’Héripré en av Frankrikes mest framgångsrika de senaste åren. Den senaste starten gjordes dock 1 maj förra året – då han slutade tvåa efter Timone Ek i Gran Premio della Lotteria.

Men nu aviserar den numera tioårige travaren en tänkbar comeback. Hästen återfinns i den tidiga anmälningslistan till Grand Critérium de Vitesse som körs den 11 mars, ett lopp som han slutade tvåa i förra året. Han finns också anmäld till ett lopp i Caen den 16 mars. Det skriver Paris-Turf.

Un Mec d’Héripré deltog i Elitloppet 2016 där han slutade trea, men diskades i efterhand på grund av dopning i den uppmärksammade kobolt-härvan. Hästen flyttades från Fabrice Souloys regi till den nuvarande tränaren Philippe Billard. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Titan Brodde visade hårdheten direkt i årsdebuten

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson