Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 29 januari

Omgången:
Flera starka favoriter och det lutar åt lägre utdelning och jag håller ner insatserna. Bästa spiken ska bara vinna, och jag har hittat en kul chansspik!

Spikarna: 3 Genesis (V64-3) är läcker och har toppchans. 9 Flosse (V64-4) är chansspiken på form och med svårbedömd favorit, mata ner dem bara!

V6-förslaget är på 1.344 kronor (enbart V6).

5-7-6-1 (3-2)
7-5-10-9-2-6 (1-8)
3 Genesis (6-1)
9 Flosse (5-7)
2-6-9-4-5-3-12 (7-10)
6-10-2-1-5-3-4-9 (12-11)

4x6x1x1x7x8 = 1344 kr

DD-förslag
2 – 6,10  x 400

Totalt: 800 kronor

V64-1:

Ranking: A: 5-7-6-1 B: 3-2-4 C: –

Spetsanalys: Troligen är det Furious Francis som sitter i ledningen i första kurvan, de mindre betrodda släpper och han håller normalt ut Red Team Rex.

Loppanalys: 5 Furious Francis är storfavorit, och han sprang 10,1 i senaste starten så då ska han väl vinna ett tunt lopp hemma på Färjestad? Troligen, men han har inte startat sedan oktober och Goops har inte direkt visat knallform i vinter. Nu verkar man kunnat träna på lite mer och han har gått något 20-jobb tydligen och kanske spetsar han hem det.

Testar ändå att gardera med 7 Red Team Rex som gick bra även om det bara blev fjärdeplats näst senast, men den speed han gick var klart bra över långsidan. Får kusken till styrningen kan han vara vinnaren, nu bör det inte krävas vinterbrodd som senaste starten.

Jag betalar för 6 K.A.Online som har mycket fin form och senast gick han inte helt tom och det lilla fältet passar perfekt då han inte borde ha så långt fram vid upploppet, samt 1 Orne As som är bättre än de bakom, och sitter knappast fast i litet fält.

V64-2:

Ranking: A: 7-5-10 B: 9-2-6 C: 1-8-4-11

Spetsanalys: Efter strykning lär Lotusathena ta ledningen.

Loppanalys: Ganska klar favorit är 5 Francine som är snabb då det klaffar med löpningen och avgjorde säkert vid segern. Kanske körs hästen tidigt till ledningen med bara två på start? Dock tror jag helst man ska spara speeden i det längsta. Chans helt klart, men jag har roligare drag.

7 So Bear är inte helt enkel att vinna med, men formen är bra. Fick hållas med 21 första varvet vid segern och stack undan, och har inte varit långt undan att vinna efter det heller. Öppnar bra gör hästen och det kan bli seger mot lämpligt gäng och hon chanstippas, Petter nu känns lite bra.

10 Miss Piggy duger rätt bra mot dessa, hon mötte bättre hästar i höstas och vid båda andraplatserna från ledarryggen var hon lite positiv.

9 Caprinoska ser hyfsat formstark ut och klaffar det med ryggar till sista 300 kan Jepson sitta bakom vinnaren. Helt okej upplopp senast då luckan kom.

V64-3:

Ranking: A: 3 B: 6-1-10 C: 4-12-13-7-2-8-11-15-5-9-14

Spetsanalys: Genesis har varit snabb vid båda segrarna och är solklar spetsfavorit.

Loppanalys: 3 Genesis är megafavorit spelad till över 80% av insatserna, och inte mindre än 10/15 hästar är spelade till under 1%! Dock känns det ganska korrekt så bra som han har varit och med tanke på motstånd. Han har perfekt läge och inget talar emot att han tidigt sitter i ledningen. Kajjan blev överrumplad från spets då han körde, och försöker nog hålla hästen mer fokuserad nu – men då kom man tillbaka och avgjorde från dödens sista 900. Det lyser klass om denne och ställer inte banan till det, han är lite grov då han tar mycket mark, så ska han vinna enkelt.

Jag lägger 6 Canary som försrareserv. Den har ändå varit ute mot mycket bättre hästar i lopp med 100.000 två gånger om. Öppnar bra och kan sitta bra på det.

V64-4:

Ranking: A: 9 B: 5-7-1-4-10-2 C: 11-8-3-12

Spetsanalys: De flesta har inte hunnit visa så mycket startsnabbhet med voltstart. Hercules Boko och Dardanos har tagit ledningen med snäva spår och kanske kan göra upp om ledningen?

Loppanalys: 5 Dardanos är favorit, men det ärlige lurigt då hästen inte startat sedan i somras. Var inte bra senaste loppen, även om han sprang låg 15-tid mot bättre treåringar då hangar upp i spets. Det låter bra och han ska vara bra förberedd, och har chans att köra mot ledningen. Han har ettan överst i raden, vann från tät i Karlstad den gången. Chans på spets och vinst, men jag har annan vinnare.

9 Flosse tror jag kan spurta ner dem, om favoriten är lite rostig. Han har visat bra form och form slår ofta klass. Kanske borde ha kopplat grepp näst senast, men ledaren var seg och höll undan. Senast kom man lite på mellis då täthästen stack undan, men det var bra steg som tvåa då han slog övriga klart. Vettig startrygg och kul chansspik!

Två hårt betrodda tror jag mindre på, 1 All Reasons är hopplöst strulig och måste vara stor galopprisk och 10 Crown Pale vann två billiga lopp och var usel senast.

V64-5:

Ranking: A: 2 B: 6-9-4-5-3-12 C: 7-10-1-8-11

Spetsanalys: Bowling Karma är nog snabbast, men här vill man troligen släppa ifrån sig täten. 4,5,6 och 7 kan alla öppna och det borde gå undan första biten.

Loppanalys: 2 Wir Ideal är klar favorit, och det kan bli rätt kört för honom över passande lång distans. Det känns lite som en eller många, och på DD spikas favoriten. Han spurtade fullgott senast, mot bra ledare i Unique Findings som bara trummade på där framme. Det kan bli bra fart första varvet och då kan han mata ner dem. Han har segrat en av två på distansen och det var hög prissumma i det loppet, 100.000 och han kördes från ledningen efter en bit. Kan Kaj syna ledaren efter en bit och överta?

6 Hope of Joy gick helt okej senast och då det var första starten på några månader ska formen peka uppåt. I ljusa stunder är han duglig för detta gäng och rankas upp med Jorma i vagnen.

9 Kissmeonceagain var tunt jobbad efter att ha blivit åtgärdad senast och höll bra med tanke på att hon eldade upp sig utan rygg. Borde gynnas av distansen, även om det blev galopp enda försöket… Men hon är seg i loppen och på krävande bana över 2640 meter brukar det inte gå jättefort sista 500.

4 Thomson spurtade godkänt senast och var nära 4 Mias Komet i mål. Båda dessa har också chans.

V64-6:

Ranking: A: 6-10 B: 2-1-5-3-4-9 C: 12-11-8 

Spetsanalys: Mithril försöker då han var bra med senast, men jag hoppas att Valnes Doris är snabbare.

Loppanalys: Här är favoriten 1 Skyfall N.O. illa på det tror jag då han inte alls visat någon startsnabbhet och det luktar 3-4 invändigt. Han avgjorde säkert senast och är speedig nog för att vinna detta, men han måste ha stor tur.

Betrodd är även 2 Mithril som varit riktigt bra vid två raka segrar. Senast avgjorde han på styrka från dödens, och kanske kan vara med i spetskampen nu? Givet bud.

Men jag spelar DD med två roligare, och hoppas att 6 Valnes Doris kan få vinkel på de innanför (flera av dem är inte snabba) och sno åt sig ledningen. Höll starkt från ledningen näst senast då hon inte fick hållas men höll till andraplatsen. Höll starkt i spåren sista varvet senast och formen är på topp, och från ledningen är hon spännande!

10 Enjoy Avenue visade stigande form senast och spurtade in som trea från position långt ner i fältet. Två lopp i kroppen har han nu och gynnas av krävande bana och jag spelar DD med honom också.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fler svenska framgångar på Vincennes

Fler svenska framgångar på Vincennes

Mitt i kaoset efter Readly Express stor-triumf i Prix d’Amerique blev det ytterligare en svensk fullträff.

Prix Jean Rene Gougeon (105 000 €) bombade Johan Untersteiner till ledningen från spår två bakom bilen tillsammans med Day or Night In som sedan fick bekänna färg ordentligt.

Muscle Hill-sonen blev ansatt i omgångar och första 600 kostade 08,6 medan 1100 gick i trakterna av 1.11. Ändå kunde sexåringen hålla undan på 1.11,3a/2100 meter och detta var en imponerade insats.

Närmast där bakom kom Steen Juuls Takehem och körde gjorde Björn Goop medan tredjeplatsen gick till Bold Eagle-brodern Cash And Go. 47 250 euro var denna seger värd och efteråt sa Johan Untersteiner att Day Or Night In är på väg hem till Sverige igen

*Prix Helene Johansson (105 000 €) blev en helitaliensk historia. Sharon Gar vann för Jean-Philippe Monclin och tvåa slutade Shadow Gar tillsammans med Pietro Gubelini. Alessandro Gocciadoro rattade Trendy Ok till bronset och den blev det svenskt på fjärdeplatsen genom Daniel Redéns Trinity Zet.

Sharon Gar vann på 1.11,0a/2100 meter och tränas av Philippe Billard. Förstapriset i loppet var 47 250 euro.

*Björn Goop hade tre hästar till start i Prix De Montreal (70 000€) men i slutänden det var bara nära en fullträff. Det såg dock lovande ut in ingången till upploppet.

Super Nice - Foto: ALN

Super Nice, körd av Eric Raffin ledde loppet in på upploppet och hade Goop själv utvändigt med Dandy De Godrel i det läget.

Men bakom denne hade Matthieu Abrivard serverat Diego Sautonne en närmast perfekt resa och när ekipaget kastades loss hade ingen i Goops duo något svar.

Tränar vinnaren när Marielle Touillet och denna seger var värd 31 500 euro. Både andra- och tredjeplatsen till Goop genom Super Nice (1.11,9a/2100) och Dandy De Godrel (1.12,1a/2100) som kunde inkassera 17 500 respektive 9 800 euro.

*Både imponerade, och vann stort gjorde, Arlington Dream i montéloppet Prix Jacques Andrieu (120 000€). Phillippe Allaires åttaåring forcerades tidigt till täten från tillägg i det 2850 meter långa loppet och Yoann Lebourgeois öppnade upp flera längder tillsammans med Ready Cash-avkomman.

När mållinjens skars hade man halva upploppet ner till de närmsta konkurrenterna och tiden i mål skrevs till 1.12,0/2875 meter. Förstapriset låg på 54 000 euro och har nu sammanlagt tjänat 757 800.

Läs också ”Readly Express enastående i årets Prix d’Amérique”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix d'Amérique: Readly Express enastående
Nästa nyhet
Prix d’Amérique: Readly Express enastående

Prix d’Amérique: Readly Express enastående

Puh! – Readly Express vann Prix d’Amérique 2018 och på vilket sätt han gjorde det!

Årets upplaga av världens största travlopp framkallade till en början frustration. Det blev omstart på omstart med uppjagade hästar och irriterade kuskar där efterspelet blev tal om punkteringar, Gabriele Gelorminis bett i axeln och allmänt missnöje mot ”startern”.

Till slut kom man ändå iväg och det var Valko Jenilat som tog täten till en början men Readly Express var bra med på det redan direkt.

Det släpptes sedan i omgångar innan Propulsion tog täten efter 800 meter men Örjan Kihlström hade hängt i tredjespår nästan hela vägen och valde kort senare att släppa till Bird Parker.

I andraspår hade samtidigt en stark trojka radat upp sig med Readly Express i andra ytter och Bold Eagle närmast bakom. Ett halvspår i rygg på denne satt Belina Josselyn som fått en halvtuff inledning på loppet.

Med 700 meter kvar tog Björn Goop initiativet med Readly Express men där bakom smögs Bold Eagle fram perfekt av Franck Nivard och man väntade bara att den dubble Pd’A-mästaren skulle blixtra till på samma sätt som i fjol.

Bold Eagle - Foto: ALN

Vid upploppets hade Readly Express slagit klorna i Bird Parker och Bold Eagle klev fram jämnsides kort senare. Båda kuskarna höll nu igång sina hästar för blotta livet och Sebastien Guaratos guldklimp kopplade ett litet grepp men det blev inte långvarigt.

För Readly Express plockade fram skallen, kontrade och den franska stjärnan kom helt enkelt inte förbi. En makalös prestation där den tiofaldiga miljonären först drog fram hyperspeedige Bold Eagle och sen hade modet att stå emot en densamme som i nederlaget dessutom fick se vinnaren tangera hans eget löpningsrekord på 1.11,2/2700.

Björn Goop - Foto: ALN

– Bold Eagle tog sig förbi mig rätt fort men min häst ger sig aldrig. Jag kämpade för att hålla igång honom och han förstod att han behövde ge lite till, säger Björn Goop.

Timo Nurmos i total eufori. Björn Goop i glädjetårar och ett stort stycke travhistoria skrevs på Vincennes denna söndagseftermiddag där Readly Express tog hem ära, berömmelse och den tunga segerchecken på 450 000 euro.

Bold Eagle kom i mål på samma tid som Readly Express men fick alltså nöja sig med 250 000 euro som andraplatsen gav. Trea slutade Daniel Redéns Propulsion som kunde räkna hem 140 000 euro medan Belina Josselyn blev fyra. Femteplatsen till Briac Dark som spurtade fint mellan hästar.

Stort grattis Timo Nurmos, Björn Goop, skötare Inga Perk, uppfödare O. Carlsson Ekonomi & AB Lavec samt ägarna Bro Byggnads AB Stockholm!

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny regel i Elitloppet - 16 unika ekipage
Nästa nyhet
Ny regel i Elitloppet – 16 unika ekipage

Ny regel i Elitloppet – 16 unika ekipage

Nu är det slut på dubbla uppsittningar eller rockader för kuskarna från försök till final i Elitloppet. Under lördagen meddelade Solvalla om en ny regel i Sveriges största travlopp.

Elitloppet körs i två heat, med åtta hästar i vardera där samma kusk kunnat köra båda försöken för att sedan välja häst till finalen.

Nu blir det ändringen på det med start sista helgen i maj detta år när 16 olika kuskar kör 16 olika hästar – en ändring som skapar ett helt unikt ekipage i Elitloppet.

Anders Malmrot - Foto: ALN

– Elitloppet blir tydligare i alla aspekter. För det första så ska hästarna delas upp i två försök och vi vill göra dessa så jämna och spännande som möjligt, det underlättas nu när samma kusk inte låser upp två olika hästar.

För det andra kan man spela på segraren redan när startlistan släpps och då känns det rimligt att man ska veta vem som kör hästen i en eventuell final. Sist men inte minst blir det mycket roligare för alla Elitloppsfans att heja på ett unikt ekipage, säger Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Följande gäller för Elitloppet 2018
16 olika hästar och 16 olika kuskar
Samma kusk ska köra hästen i både försök och final
Ägare, tränare, skötare och uppfödare kan fortfarande ha fler deltagare.

 

Läs pressmeddelandet här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Håkan B Johansson vann på Vincennes
Nästa nyhet
Håkan B Johansson vann på Vincennes

Håkan B Johansson vann på Vincennes

Trots fina förutsättningar för lördagens svensklag uteblev framgångarna i de största loppen. Men i grevens tid fick den blå-gula klacken anledning att jubla när Håkan B Johansson slog till.

Halmstadsamatören var inbjuden att köra Coupe D’Europe Des Amateurs och fick sitta upp bakom Ahrima Turgot som tränas av Hervé Daougabel. Johansson visade som vanligt upp en väl avvägd styrning när han smög med i tredje-andra utvändigt och sedan satte in slutstöten i rätt tid.

Ledde loppet länge gjorde Johan Untersteiner-tränade Emmett Brown körd av Michel Poirier, men man hade inget svar när Johansson kom med full fart mitt i banan och segergesten kom i god tid innan linjen.

– Det här var en av de roligaste segrarna i hela min karriär. Det var en jättefin häst att köra. Jag fick veta innan att hon hade en kort speed och det löste sig perfekt. Jag är nöjd med varenda meter av loppet och banan var verkligen magisk, Jag har hela tiden sagt att K.G.Bertmarks Minne är det största jag vunnit, men jag måste säga att det här är lika stort. Det var ett jäkla ståhej på publikplats. Helt fantastiskt, säger Håkan B Johansson i en intervju med Travronden.

Segertiden skrevs till 1.15,0a/2100 meter och förstapriset var 7200 euro. Emmet Brown slutade tvåa på 1.15,1a/2100 meter och kunde inkassera 4000 euro.

Se loppet här!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
V75: Västerboonthenews vann efter dramatik

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson