Det var i december som Adrian Kolgjini lämnade ett positivt drogtest i samband med tävlingar på Jägersro. Nu har Svensk Travsports dom kommit. Kusken stängs av i sex månader.

Vid tävlingarna på Jägersro den 5 december förra året genomfördes ett drogtest. Proffstränaren och kusken Adrian Kolgjini testades då positivt för kokain.

Den 13 december stängdes kusken av tills vidare i väntan på utredning. Under onsdagen kunde Svensk Travsports disciplinnämnd meddela sin dom. Adrian Kolgjini blir avstängd i sex månader. Avstängningen gäller från 13 december till och med den 12 juni.

I ett pressmeddelande skriver Svensk Travsport att man tidigare inte haft något ärende rörande kokain, men att man vid ett tidigare tillfälle i tre månader stängt av en person som testats för cannabis.

– Minimistraffet för ett positivt drogtest är tre månader. Nämnden har tittat på hur straffskalan ser ut i övriga samhället och där ses kokain som ett av de allvarligaste drogbrotten jämfört med till exempel cannabis och valde att gå på en liknande linje. Inom den internationella galoppsporten är sex månaders avstängning praxis vid drogtest positiva för kokain, skriver ST i pressmeddelandet.

Reglementet tillåter inga dispenser för en förseelse som denna. Disciplinnämnden var enig. Adrian Kolgjini kan överklaga beslutet till Svensk Travsports överdomstol. (Foto: ALN).

Läs även: Kolgjini: ”Villig lämna test varje tävlingsdag”