Mindyourvalue W.F. har riktigt blommat ut i Frankrike. På lördagen kunde Robert Bergh-hästen ta sin tredje raka vinst på Vincennes.

Den nu femårige Mindyourvalue W.F. kom till Frankrike i november och verkar trivas riktigt fint på Vincennes kolstybb. I lördagens Prix de Mauquenchy, ett montélopp för de jämnåriga, tog hästen sin tredje raka seger.

Och segern var heller aldrig hotad för Mindyourvalue W.F. som spelats till stor favorit. Liksom vid de tidigare segrarna var det Yoann Lebourgeois som tog plats i sadeln och kunde avancera svensken till täten tidigt.

Mindyourvalue W.F. hade sedan full kontroll över händelserna och vann på 1.12,7 över 2175 meter. Den här seger var värd 40 500 euro – vilket betyder att Robert Bergh-träningen på sina tre segrar tjänat drygt en miljon kronor.

Du kan se loppet här.

*****

*Fredrik Wallin-tränade Inga in Heaven var riktigt positiv i Prix de Croix (54 000 euro) för femåringarna. Björn Goop körde, ekipaget fick fritt över upploppet från vinnarhålet och sköt till fint till andrapriset (värt 30 000 euro) men kunde inte hinna upp vinnaren Davidson du Pont, körd av sin tränare Jean-Michel Bazire till seger på 1.14,4 över 2850 meter.

*I Prix Maurice de Gheest (54 000 euro) för treåringarna knep Philippe Allaire-tränade Feeling Cash segern från dödens för Jean-Philippe Monclin på 1.16,2 över 2700. Snackisen Follow You kom loss sent, spurtade kvickt, men hann bara fram till tredjepriset.

*Tillbaka som vinnare var fine Viking Blue som för Alexandre Abrivard var riktigt läcker i Prix de Forez (47 250 euro). Nioåringen ångade på i stor ledning, men motståndet kom aldrig i farlig närhet och den av Yannick-Alain Briand tränade valacken vann på 1.12,7 över 2700 meter. (Foton: ALN).