Solvallakvällens häftigaste duell kom i montéloppet. B.B.S. Sugarlight drog hårt i spets – men fick ge sig för Even’s First Boy i slutstriden.

Montéracet på Solvalla under onsdagen var extra hett då den åttafaldiga miljonären B.B.S. Sugarlight, med Kristine Kvasnes i sadeln, dök upp i en debut i disciplinen.

Norrmannen stack till spets och satte iväg i rejält tempo; första 500 gick efter 09,3. Sofia Adolfsson lurade som tredje häst med Even’s First Boy, tränad av Mikael Å Linderoth, och gick till attack med 400 meter kvar.

B.B.S. Sugarlight stretade emot hela vägen, men kort före mål fick Even’s First Boy greppet och skar mållinjen på vassa 1.11,7a över 1640 meter. För B.B.S. Sugarlight väntar nu troligen ett montélopp på Vincennes under PdA-helgen som nästa uppgift.

*Timo Nurmos USA-import Extra Fudge hade inte startat på fyra månader men var segermogen direkt i årsdebuten. Och det på rejält sätt. För Jorma Kontio arbetade han från dödens ned favoriten Judas Isacariot till seger, den sjätte i tionde försöket.

*Tioårige Surprise Power, med Peter Zadel i sulkyn, bjöd på en svettig insats i stayerloppet. 1200 kvar lämnade han fjärde utvändigt för tredjespår – och blev kvar där. Det hindrade dock inte valacken från att greja segern på 1.17a blankt över 3140. Joachime Gustafsson är det som tränar.

*På Åby återupptog Robert Berghs fine Tudor Kronos segerraden medan Helena Burman noterades för en dubbel; Tobias O Eriksson körde in både Höwings Venus och Staro Litchi till glada odds. (Foton: ALN).