Örebro V64

Omgången: V64-tåget tuffare vidare och kvällens anhalt är Örebro med sitt korta upplopp. Jag spelar med två singelstreck i omgången. En som bör leda runt om och en som bara bör vara bäst. Vidare använder jag mig av tre intressanta utgångar där minst en måste vinna för chans till alla rätt. Med detta upplägg har vi råd med flera gardstreck och vi kan försöka jobba in någon skräll. Som vanligt spelar vi enbart för alla rätt. Jag gör ett också ett vad vi kan kalla ett tappert försök med en flerkupong. Spelar där med mina utgångshästar samt i övrigt samma hästar som på mitt större system. Detta lämnas in fem gånger och enbart för alla rätt. Reserver enligt ranking.

Spikarna: 5 Mr Creation i V64-1 samt 12 It’s Showtime Zaz i V64-4.

Utgångarna: 5 Domingo Frei i V64-2 samt 1 Outlaw Pete och 2 Going Grateful i V64-5.

DD-spiken: 2 Going Grateful i DD-1.

V64-förslag: Enbart för alla rätt. Minst en a-häst måste vinna för chans till alla rätt.

5 Mr Creation (12-3)
A: 5 B: 1,2,4,6,7,8,9,10,11,14 (12-13)
1,5,7,10,12 (6-8)
12 It’s Showtime Zaz (6-15)
A: 1,2 B: 3,4,5,6,7,10,11,12 (9-8)
1,2,3,6,8,10,11,12,13 (4-14)

1x1x5x1x8x9 = 360 rader
1x11x5x1x2x9 = 990 rader

Flerkupong: 1x1x5x1x2x9 90 rader som spelas fem gånger = 450 kr

DD-förslag: 2 – 8 x 200 kr 2 – 3,12,13 x 150 kr 2 – 2,6 x 100 kr 2 – 1,10,11 x 50 kr Totalt: 1000 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

Loppanalyser:

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 5 B: 12-3-7-6-4-1-11-9-2 C: 10-8

Spetsanalys: Mr Creation är snabb bakom bilen och har spetsat utan problem i sina senaste starter. Från lämpligt spår mitt bakom bilen bör det  bli spets igen.

Loppanalys: 5 Mr Creation har en skräddarsydd uppgift och jag inleder med spik. Spets och slut är tanken. Precis som senast då Mr Creation var helt ohotad från spets och gav ett mycket bra intryck. Näst senast var det också spets men då fick hästen en rejäl körare efter sexhundra meter och stumnade något men höll ändå bra som tvåa bakom Mighty Hanover (som är rätt bra). Det var en fullt bra insats även då. Här ser det ut som spets lång väg och sedan bör Per C kunna dirigera hem tillställningen. Motståndet avskräcker inte på långa vägar och formstarke Mr Creation biter ifrån sig ypperligt i spets över Örebros korta upplopp.

12 Valnes Doris är i fin form och kliver runt många men knappast alla från detta läge. 3 Such a Knight vann ett billigare lopp från tidig spets näst senast men visade inget extra alls senast. Dessa får bli reserver.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 5 B: 6-14-9-4-10-1-2-7-8-11  C: 12-13-15

Spetsanalys: Domingo Frei gynnas kraftigt av bilstart och har öppnat snabbt tidigare. Kajan är på hugget och det är vettig spetschans.

Loppanalys: Här ser det tuffare ut att hamna rätt i rankingen då loppet är tunt och öppet helt enkelt. Jag garderar på i frisk takt. Jag har dock bra skrällkänsla för 5 Domingo Frei som jag gillade intrycket på vid segern i september. Vann då mycket lätt från spets efter att ha  öppnat bra bakom bilen. Det var alltså ett bra tag sedan och därefter har det inte gått så bra men Elfstrand brukar ha vältränade hästar. Kaj upp ikväll för förta gången och från vettigt läge. Det kan bli spets. Olle ger också bra info.

- Det är en häst med bra skalle som jag gillar. Han brukar kunna studsa fram i jobben och nu är han fin. Han har haft något skit i kroppen men det ska vara bra nu och han ligger fint i puls och så. Han är omöjlig i voltstart men bakom bilen som nu så kan han öppna bra och läget är det inget fel på. Jag tror han kan vara tillbaka i form nu, säger Olle.

Jag provar med att spela utgång på den här intressanta hästen. I skrivande stund spelad på tre procent.

Friskt med streck bakom får det bli. 6 Edwin Henna har också skrällpotential. Brukar ha knepig aktion men går nu första starten i ny regi. Är inte så pjåkig om travet skulle flyta.

Favorit är 14 Caxie Royale som kämpade på bra vid segen senast. Då första gången emd Calle och det är samma Calle upp ikväll. Många att runda dock.

9 Chartbooker har lopp i kroppen efter långt uppehåll i sin nya regi. 4 J.L.’s Apache var hygglig vid spetsseger näst senast. Jag streckar på friskt med rolig utgång i Domingo Frei.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 5-12 B: 7-10-1-6-8-5-2 C: 3-9-11

Spetsanalys: Manzano är speciell på sitt sätt. Han har startat åtta gånger och travat i spets varje gång. Han har bra läge och Jorma är helvass bakom bilen. Manzano är också riktigt vass med bil och bör spetsa.

Loppanalys: 5 Manzano blir klar favorit och det kan man förstå. Han har nått ledningen i varje start och är vass bakom bilen. Han har fem segrar av åtta och ledningen här över kort distans är värdefull. Senast vann han lätt från spets. Det har dock gått ett tag sedan den starten och det finns motstånd i loppet så jag garderar.

12 Chip’N Joy har löpt bra och vann från spets senast. Har givetvis ett jobbigare läge än favoriten men Westerholms häst duger ändå klart bra.

Dessa två höjer sig något men jag streckar tre till.  7 Greenbank är rätt rejäl och tuffar på hela vägen in i mål. 10 Shadow visade fin form vid seger från spets senast och har Ohlsson upp. Streckar även skrällen 1 Bye Bye Boy som hade sparat i mål senast. Spännande läge och lopp i kroppen nu. Fem streck.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 12 B: 6-15-10-9-14-11-13-8-7-3 C: 1-4-5-2

Sptetsanalys: Bara tre hästar på startvolten. Kakan Gertorp kan nog spetsa men Kaj (Savethebestforlast) är vassare voltstartskusk än Jorma. Colonello kan tänkas överta spetsen tidigt.

Loppanalys: Här kommer nästa spik i omgången då kapable 12 It’s Showime Zaz gör årsdebut. Nu i ny regi Westerholm. Zaz-hästen är bra för sin låga klass och jag tror vi får höra talas om honom en hel del i lite större sammanhang framöver. Westerholm visar upp starka och välslipade nyförvärv och den här lär han få glädje av. Uppgiften ser mycket lämplig ut över den långa distansen och jag ser ingen som ska orka stå emot. I sin senaste start avslutade han 10,5/700 meter och han kan flytta på sig. Vi lär inte se någon större ringrost på hästen och jag spikar. Det har varit mycket barfota men han har vunnit lopp även med skorna på och varit bra. Tränaren låter som förväntat nöjd inför kvällen och med ojämnt fält bör vägen fram inte bli alltför krånglig.

Öppet bakom men 6 Colonello kan kanske köra till sig ledningen tidigt. 15 Polycrates Face kan mycket då han behagar trava och det är Calle upp.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 2-1 B: 5-6-12-4-11-7-10-3 C: 9-8

Spetsanalys: Många rejält startsnabba med framspår bakom bilen. Det borde bli bra fart första biten. Möjligt att Scot Launcher spetsar för att släppa till Flash di Quattro men det finns flera tänkbara scenarion.

Loppanalys: 1609 meter auto med startsnabba djur och det kan bli rivigt från början. Det öppnar upp loppet och det kan hända saker. Jag tycker dock att två hästar är mer intressanta än övriga och spelar utgång med en duo.

En av dessa är 2 Going Grateful från ett mycket bra läge. Jakobssons häst brukar inte avgöra så ofta i slutstriderna men fart och form finns där. Senast i Norge avslutade hästen klart bra ute i vida spår och Magnus är nöjd med hur hans häst känns för dagen. Kan öppna bra och bör sitta bra till för att sedan hålla farten bäst. Spelad enbart på sex procent.

Mycket bra form har även 1 Outlaw Pete. Vann på bra sätt näst senast och visade mycket fin form efter galopp senast. Lär inte försvara ledningen och är därmed lite sårbar men med minsta klaff så blir han farlig. Klaff är Calle bra på att ordna och med tufft inledningstempo kan fältet spricka upp i tid. Jag spelar utgång med dessa två och garderar rätt friskt  bakom.

5 Flash di Quattro duger bra och det kan bli tidig spets. Tietz har haft stora problem med sjuka hästar och hans Sverige-sejour denna vinter har inte alls varit lyckad. Skulle den här visa form så kan han absolut vinna.

6 Arnold Scoop är bra i grunden. Öppnar bra och har lopp i kroppen efter långt uppehåll. Får nästa streck. 12 Bravo Qira gör det bra varje gång men läget är kämpigt och det behövs bra tempo. Det kan det ju bli.

4 Scot Launcher är startsnabb och kommer från seger. 11 Diadora avslutade rätt bra näst senast och kan bli farlig med hårt tempo.

Jag streckar alla utom två med två utgångshästar. Going Grateful är intressant på DD och spikas där.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 8-13-3-12 B: 6-2-1-11-10 C: 4-14-7-9-5

Spetsanalys:  Calle Jepson är helvass från springen och kan spetsa med Chantilly. Hans häst är dock inte så vass första biten och det bli Iris Palema till spets. Pretty Perfect är också kvick men har snävt spår.

Loppanalys: Ett öppet lopp. 3 Iris Palema biter ifrån sig bra i spets i något smötrög stil. Vann från spets senast och kan spåra hem detta. Blir hårt betrodd och är klart sårbar om det inte blir spets. Känns långt ifrån som någon halvklar vinnare från spets heller och det finns roligare bud.

Intressanta skrällbud är 8 Global Revenue och 13 Occasione Font som båda var positiva senast. Inga roliga utgångslägen på dessa men de rankas ändå upp. De kan spurta bra och känns spännande i ett lopp av skrällkaraktär.

12 Firewire var klart bra vid segern senast och hon är bra. Trea bakom bra hästar före det. Ny kusk nu och det kan bli krångligt och inget jag vill haussa.

6 Chantilly får Calle upp igen och de hade lite sparat bakom Iris Palema senast. Calle är helvass från springen och spets vore fränt.

2 Pretty Perfect är rätt ny hos duktige och segerhungrige Westerholm och hästen kan en del. Var lite för pigg senast men kan bättre. Spåret är dock inte bra men felfri är hon snabb.

Jag avslutar med nio streck.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson