Omgången:
En riktigt svår och öppen V65:a står på programmet denna fredag. Flertalet av loppen håller lägre klass där många av favoriterna känns svårbedömda sett till eller förutsättningarna att flera gör comeback efter vila eller första starten i ny regi. Jag väljer att lösa omgången med två singelstreck och sen garderar jag friskt i de fyra återstående avdelningarna.

Spikarna:
6 M.J.’s Tyson (V65-2)
4 Wollafur (V65-6)

Skrällarna:
10 Whega (V65-4) 
4 Credit Joe (V65-5)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1: 1,2,4,6,7,8 (res 3-11)
V65-2: 6 M.J.’s Tyson (res 7-8)
V65-3: 3,6,9,10,11 (res 5-7)
V65-4: 1,3,4,9,10,11 (res 6-12)
V65-5: 1,2,4,5,6,9,10,11,12,13,15 (res 14-7)
V65-6: 4 Wollafur (res 6-3)

6x1x5x6x11x1 = 1980 rader/kronor

LD-förslag
1,2,15 – 4 x 300
4 – 4 x 100

Totalt 1000 kr
Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V65-1

Ranking: A: 7-1-6. B: 4-2-8-3-11-9. C: 12-10-5.

Spetsanalys: 1 Kiss My Ace har perfekt läge och kan var den som håller upp innerspåret. Utmanas dock rejält av springspårets 6 Carlyn som jag håller som loppets spetsfavorit.

Loppanalys: Stolopp med volstart där svaret kan vara så enkelt att Nicklas Westerholm vinner med favoriten 1 Kiss My Ace. Select Yankee-dottern hittade stilen i höstas när hon radade upp två raka segrar och dessutom ett par mersmakande andraplatser. Fyraåringen har dock inte startat på ett tag och hon känns därmed inte som någon bergvinnare.

6 Carlyn har inte heller startat på ett tag och som gör första starten för nya tränaren Thomas Lönn. Stoet kan vara den som tar ledningen från springspår tillsammans med Ulf Eriksson och i den positionen har två av femåringens tre segrar i karriären har tagits.

Det finns risk att ovanstående duo kivas inledningsvis och då kan 7 Rim Perfect bli farlig. Hans R Strömbergs travare kommer med färsk form efter ett par fina tredjeplats och vid segern på Romme för tre starter sedan stred hon tappert till slut. Är dock inte särskilt snabb ut och kan hamna långt bak.

4 Whelk stod för ett par riktigt fina insatser i slutet av fjolårssäsongen och ska räknas tidigt i sammanhanget.

3 Cash You, 2 Gentille samt 8 Laryzza L.R. är gynnade om det blir tempo på loppet och alla tre åker med på systemet.

V65-2

Ranking: A: 6. B: 7-8-4-3-10-11. C: 5-9-2-12-1.

Spetsanalys: Autostart är dessa kallblod inte helt vana vid och spetsstriden ser inte helt lättlöst ut. De flesta med premiumlägen är inte särskilt kvicka från början vilket jag tror öppnar upp vägen för Ulf Ohlsson och 6 M.J.’s Tyson. Ekipaget kommer nog inte blixtra till front men jag tror man kan glida fram och överta i första kurvan.

Loppanalys: Kallblodslopp med låg klass där jag tror mest på 6 M.J.’s Tyson som stod för en rätt svettig insats senast trots att det bara räckte till andraplatsen. Hästen tvingades till en dryg inledning för att nå till täten och väl där gick det undan hela vägen. Att han inte kunde hålla undan för Tin Gnist var ursäktat och valacken har snart tjänat ihop till en fullträff eftersom han var riktigt bra i starten innan det också. Ulf Ohlsson kör nu hästen för tredje gången i karriären och de två första har båda slutat ett besök till vinnarcirkeln. Nioåringen gör faktiskt första starten bakom bilen någonsin men jag förutspår att ekipaget kommer stoltsera med tre av tre och jag spikar!

7 Rigel Spik ser jag som värsta konkurrenten till mitt singelstreck. Valacken är bra de dagar han håller sig på benen och kom tillbaka bra efter felsteget senast. Kan dessutom öppna rätt bra men jag tror inte han kommer före M.J.’s Tyson till plankan.

V65-3

Ranking: A: 6. B: 10-11-3-9-5-7-4-2. C: 1-8-12.

Spetsanalys: Svårt, svårt, svårt att bena ut vem som frontar i detta lopp. Ingen av innersta trion är raketer och 4 Pole Dance G.M. togs lugnt senast. Tog dock täten in i första kurvan i Norge gången innan det och kanske kan bättre än det såg ut sist? % Bo Boy debuterar bakom bilen och är svårbedömd. 6 Jatzy Jazz öppnade bättre i karriärens andra framträdande, än i första och kanske kör Mahony ännu mer beslutsamt denna gång?

Loppanalys: 2140 meter, bilstart och låg klass på detta. Detta känns väldigt svårtippat överlag, och dessutom flera av de mest betrodda efter tävlingsuppehåll men tipsettan 6 Jatzy Jazz och Paw Mahony känns ändå sund. Fuxstoet avlade maiden direkt i tävlingsdebuten i mitten av september i fjol och gjorde det efter en halvtung resa. Det följdes upp med ytterligare ett lopp där hon fick slita för havren och nu återkommer Nu Pagadi-dottern efter ett par månaders tävlingsuppehåll. Detta är en fin sort, som kan vinna loppet ändå trots att förutsättningarna kanske inte är optimala.

10 Arewehavingfun klev upp på prispallen redan i tävlingsdebuten och har efter tre starter ännu inte lämnat den. En seger samt två tredjepris är facit hittills och stoet har dessutom dokumenterad form.

11 Karisma Nalan har mestadels galopper i raden men det finns också fin fart hos stoet. Hon har felat tidigt i de tre senaste och därför kan bakspår vara en fördel så att sexåringen får trava in sig. Farlig felfri!

3 Donovan Hall är inte så tokig när han håller sig på benen och fyraåringen lottas till ett intressant utgångsläge. Infinitif-sonen har inte startat sedan i slutet av augusti men är inte chanslös i ett öppet lopp.

Inte heller 9 Enter Elysium har tävlat sedan i augusti månad. Den före detta Ålandshästen återfinns numera hos Rauno Pöllänen som låter nöjd med sin travare men frågar är hur långt det sexåriga stoet räcker?

V65-4

Ranking: A: 4-1. B: 10-9-11-3-6-12. C: 7-13-8-2-14.

Spetsanalys: Två tappra själar på start där 1 No April Fool borde ta hand om ledningen utan problem.

Loppanalys: 2140 meter med voltstart där enbart två hästar står på grunddistansen och här hittar vi också loppets favorit i form av 1 No April Fool. Fyraåringen lyckades alltjämt inte spräcka segernollan Samuel Rehns regi, men återfinns nu hos Nicklas Westerholm och har inte startat sedan i mitten av oktober. Adrian Chip-avkomman leder detta loppet länge men frågan är om han lyckas hålla undan hela vägen?

4 Clerys Spring D.T. debuterade för nya tränaren Joakim Elving senast och det slutade med seger direkt. Stoet  kunde går undan på ett riktigt bra sätt efter att ha fått överta ledning efter 700 meter och hon utmanar säkerligen om segern även senan gång.

Det känns dock som att det smälla till bakom dessa och varningen är utfärdad för 10 Whega. Sexåringen var trea i ett rätt hyggligt lopp på Mantorp sist och gör sällan ett dåligt lopp. Duger långt på sin jämnhet och kommer någon i A-duon bort kan stoet överraska.

9 Photo är också intressant. Valacken visade 15/1000 i tredjespår senast men satt alldeles för långt bak för att kunna nå fram. Hamnar Natalie Blom bara vettigt till från springspår på tillägg den här gången kan det vara dags för seger.

V65-5

Ranking: A: 1-2-15. B: 9-4-5-6-13-11-12-10. C: 14-7-3-8.

Spetsanalys: 1 Ridgehead Karisma har bästa läget, duktig kusk och kan säkert hålla ut 2 Thebigred As om Ohlsson vill.

Loppanalys: Ett väldigt öppet lopp över 2140 meter där startfältet känns jämnt överlag och här behöver man måla på rejält. 2 Thebigred As hakade på bra från fjärde inner senast och övertygade vid segern på Gävle för tre starter sedan. Han är inte helt säker på benen men brukar inte ha problem i voltstart och kommer han bara iväg ordentligt lär inte Olle Alsén vila på hanen. Kan vinna från andra positioner än ledningen också men detta känns som en häst som trivs allra bäst när han får löpa på själv där framme.

Det är dock trångt bland spekulanterna bakom och under pistolhot väljer jag 1 Ridgehead Karisma. En rolig idé som sett till förutsättningarna som stavas ”spetsläge” och ”Ulf Ohlsson”. Från innerspår är ekipaget aktuella för ledningen och där har sexåringen gjort sina bästa insatser. Släpper Ohlsson till Alsén lär det ändå bli rygg ledaren och detta är en kul etta.

15 Tempura brukar kunna gå rejält om han serveras rätt lopp i ryggar men han är heller inte helt främmande för att göra jobbet själv. Det fick Jocose-sonen göra senast, men höll godkänt och på sin klass duger han långt i sällskapet.

9 On Track Kangaroo gör sitt första framträdande för Nicklas Westerholm och ska inte nonchaleras helt. Stoet har visat en hel del fart och är formen bara någorlunda kan hon dyka upp i striden.

Detta är som sagt en ytterst oviss tillställning och det vimlar av luringar i vassen. Jag plockar med resten av B-gruppen – sammanlagt elva hästar.

V65-6

Ranking: A: 4. B: 6-3-7-10-5-11. C: 2-1-9-8.

Spetsanalys: 3 Twigs Atkin är väldigt rask ur startgroparna och borde inte ha några större problem att ta hand om täten.

Loppanalys: Epilogen håller bäst klass i omgången och jag väljer att chansspika 4 Wollafur. Sjuåringen är förmodligen fältets bästa häst, har vettigt läge och dessutom fin form vilket han visade senast på Solvalla. Då spurtade han bra från sjunde utvändigt i ett lopp som vanns av Louie Brodde och detta är en häst som härdats på lördagarna. Visst är han allra bäst barfota runt om men har vunnit V75 med skor också och med minsta klaff tror jag att han städar av det här gänget. Spik nummer två!

6 Qatrine Gel är en tuff donna som är tidig om man garderar loppet. Sist mötte hon tuffa hästar på Bergsåker och i starten innan det stod hon för en rejäl insats från utvändigt ledaren. Är i skrivande stund loppets favorit vilket jag alltså inte köper.

3 Twigs Atkin har inte haft några vidare spår i de två senaste men nu är det läge för spets där han trivs allra bäst. Revenue-sonen leder detta lopp länge men jag tror alltså att han får svårt att stå emot min singelstreck över upploppet.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg