V64 Kalmar 12/1

Om omgången
Drygt en mille extra i sexrättspotten som vi givetvis siktar på. Ser favoritbetonat ut på förhand så spelar även ett flerkupongsystem för halva insatsen. Sunda spiken är det tredje gången gillt för och spelvärda spiken står också på tur för seger som det känns.

Sunda spiken
5 Tapiro Jet V64-5

Spelvärda spiken
1 Staro Jahre V64-3

Skrällbuden
5 Daydream Rapida V64-1
3 Chilli Winall V64-2
2 Earthquake Neo V64-4

V6-system (totalt 2160 kr)
1-2-3-4-5-7 (5, 4)
2-3-7-10-11-12 (1, 14)
1 Staro Jahre (8, 6)
1-2-3-4-5-6-9-10-11-12 (5, 3)
5 Tapiro Jet (7, 8 )
2-3-7 (11, 8 )

6x6x1x10x1x3 = 1080 rader

Flerkupong
5 Daydream Rapida (7, 2)
2-3-7-10-11-12 (1, 14)
1 Staro Jahre (8, 6)
2-3-5 (1, 4)
5 Tapiro Jet (7, 8 )
2-3-7 (11, 8 )

1x6x1x3x1x3 = 54 rader x 20 system = 1080 kr. Båda system endast för 6 rätt.

Dubbelspelet
5 – 7 x 1000
1000 kr.

Spela på trav till fasta odds hos Unibet! Klicka här.

Analyser och ranking:

V64-1

A: 5. B: 4-1-7-2-3. C: -.

Spetsanalys:
4 Iago Zon har inte startat med voltstart på länge men har varit snabb tidigare. Trivs bättre med rygglopp och tror 5 Daydream Rapida kan få överta.

Loppanalys:
Blott sex hästar i det här loppet över medeldistans. Knapp favorit är 1 Elliot Coger men det köper jag inte då han inte alls såg bra ut senast och har nu två raka galopper. Innerspåret bör han inte förvalta till ledning och jag rankar ner honom ett par hack, han trivs allra bäst över längre distanser dessutom.

4 Iago Zon var ute i tufft V75-lopp senast från dåligt läge men även han galopperade bort sig då. Han har gjort bra insatser i Kalmar förut och söker nog rygglopp då han är väl ambitiös.

Jag hoppas räknat ut loppet rätt med att få 5 Daydream Rapida till spets då han ser riktigt formstark ut och ledning vore verkligen intressant. Omgångens allra mest prisvärda pålle och jag provar med chansspik på flerisen men målar på med samtliga startande på det större spelförslaget.

V64-2

A: 10-11. B: 7-12-3-2. C: 1-14-8-9-4-5-15.

Spetsanalys:
Bara fem på start och 3 Chili Winall känns hetast.

Loppanalys:
Lågklassigt stolopp där två hästar höjer sig något sett till kapacitet. 10 Jessica Ås var fin vid segern för tre starter sedan och bra även gången efter som tvåa. Men galopp i senaste starten och lite paus efter det plus snävt startspår gör henne osäker ändå.

11 Ransus Girl har också en spetsseger i programraden men var inget extra senast och med klart tveksam stallform hos Veijo känns det osäkert på henne med även om startspåret borde passa.

Rankar fyra i B-grupp och streckar dessa på båda systemförslagen. 7 G.K. A Magic Millie gick klart hyggligt som femma senast och mötte då bra hästar och gången före galopperade hon med krafter kvar. 12 Crispi’s Memory gick bra som trea bakom V75-aktuella Virtual Leg näst senast. Även starthästarna 2 Viktoria Neo och 3 Chilli Winall åker med, kanske den sistnämnda kan leda runt om till låg procent? Sex streck totalt alltså.

V64-3

A: 1. B: 8-6-5-10-4. C: 9-7-2-11.

Spetsanalys:
1 Staro Jahre är snabb och jag tror Lövgren kan ta emot 4 Afrodite Miguan och 8 Kiss Forever H.C.

Loppanalys:
Här är jag sugen på Lövgrens 1 Staro Jahre som känns på tur efter en start i ny regi för Joakim Lövgren. Senast gick han snabbt en bit på baksidan och med det loppet i kroppen räknar jag med en ännu bättre insats. Spår ett bör passa då han öppnat bra och spetsat från spår två tidigare och håller Lövgren upp innern måste de ha toppchans i det här gänget. De kan även vinna från fler positioner och det känns rätt att ta ställning här då det på förhand ser ut att stå mellan de fem mest spelade i loppet som samtliga är spelade till över 10%.

V64-4

A: 5-3-2. B: 1-4-12-11-9-6-10. C: -.

Spetsanalys:
1 Elof Palema bör hålla ut 3 Caddie Jo och 5 Cash Valley. Känns som favorit på att 3 Caddie Jo får överta.

Loppanalys:
Här är 5 Cash Valley storfavorit och det är väl inte så mycket att säga om då hästen gått bra i sina tre starter i Sverige i december med varierande löpningsförlopp. Han har nog fin chans igen bara han slipper dödens på 3 Caddie Jo men det kan bli så och den hästen är bra i ljusa stunder. Inte säkert det blir någon av dessa två då och jag spelar för skräll då jag tar alla på stora förslaget. På lilla tar jag de två bästa som var jämnspelade senast de möttes på Axevalla men vill gärna få med skrällen 2 Earthquake Neo som svarade för ett väldigt fint upplopp i skymundan senast bakom hästar som startar i V75 på Jägersro imorgon. Bra läge och kanske kan få loppet?

V64-5

A: 5. B: 7-1-8-9-10-12. C: 4-3-2-11-6.

Spetsanalys:
5 Tapiro Jet är snabb och jag kan inte tänka mig att någon kan/vill bråka med den.

Loppanalys:
Det här loppet är inte så mycket att orda om. 5 Tapiro Jet har gjort två fina lopp på sistone som tvåa och båda gångerna fått stryk av överlägsna hästar som presterat fina prestationer. Först var det Falk on Hill på Jägersro och senast Highspirit på Åby. Helt annat motstånd nu och jag tror på toppchans till spets och slut. Tyvärr blev det inget odds att hämta på denna passas nästa gångare då han är spelad till saftiga till 72% men jag har svårt att se denna bränna det här loppet och rättar in mig i ledet. Tredje gången gillt!

V64-6

A: 7-3-2. B: 11-8-10-4-1-5. C: 12-9.

Spetsanalys:
3 Invincible H.C. är snabb ut och min spetsfavorit.

Loppanalys:
Tre hästar höjer sig klart i det här loppet och bildar en stark trio. Jag tror allra mest på 7 Livi Joy trots att denne har sämsta startspåret. Han har tvåa raka segrar som varit rätt billiga men det har funnits sparade krafter och jag är inne på att han kan vara bäst här. Spik på DD där jag behöver ta ställning mot storfavoriten i avdelning ett och nerstruken ett hack är positivt.

2 Esprit Sisu låter stallet nöjda med efter en banjobb i måndags. Spåret går inte att klaga på och det finns bra fart i den här fyraåringen så felfri är han given i striden.

Spets bör 3 Invincible H.C. ta. Han fick då sträcka vapen senast mot Garcon Above sista biten, men höll bra ändå. Känslan är dock att han behöver vara ännu lite bättre den här gången för att få revansch, men samtidigt ska alltid spetshästen slås.

Tipsredaktör: Stefan Jönsson.