Det är i början av januari men Elitloppet tycks alltid aktuellt. Den amerikanske triple crown-vinnaren Marion Marauder verkar intresserad av en tripp till Sverige.

De bästa jänkarna är inte alltid lätt att locka över Atlanten, men kretsen kring femårige stjärnan Marion Marauder har redan Elitloppet i sikte.

– Vi skulle verkligen vilja åka. Vi tycker att hästen förtjänar det och vi tror att det europeiska sättet att tävla skulle passa honom. Det handlar mest om att nu försöka förstå det europeiska systemet och att skapa rätta kontakterna, säger Mike Keeling som tränar hästen tillsammans med makan Paula Wellwood, till ustrotting.com.

Marion Marauder blev historisk som treåring då han som den nionde hästen genom tiderna vann triple crown – med Hambletonian som grädden på moset. I fjol, som fyraåring, fortsatte han att tävla med framgång och travade in cirka sju miljoner kronor. Totalt har hästen drygt tjugo miljoner intjänat.

– Vi försöker få ihop det bästa schemat för honom och ge oss en chans att prova nya saker. Vi måste hitta ett upplägg som ger hästen de bästa möjligheterna, och för att kunna visa upp honom i världen, säger Mike Keeling. (Foto: ALN).