Bold Eagle, Propulsion och Readly Express. Trion ser ut att mötas redan nu på söndagen – då det handlar om genrepet Prix de Belgique.

På söndag är det bara två veckor kvar till Prix d’Amérique ska avgöras. De båda svenskarna Readly Express och Propulsion räknas av de flesta som två av de största utmanarna till titelförsvararen Bold Eagle.

Fast redan den här söndagen ser trion ut att mötas. Det när det handlar om det stora genrepet Prix de Belgique, det sista B-loppet inför den stora bataljen på Vincennes.

När anmälningarna till loppet löpte ut på måndag morgon, kvarstod 30 hästar i loppet (som maximalt ser 18 deltagare). 9 av dem är svensktränade.

Daniel Redén har anmält en kvartett, som förutom av den redan PdA-klare Propulsion, består av Lionel, Wild Honey och Call Me Keeper.

Prix Tenor de Baune-vinnaren Readly Express ser alltså ut att också välja Prix de Belgique som genrep. Anmälda är även Treasure Kronos, Spartan Kronos och Montdore. De senare är för närvarande inte inne i loppet.

Bold Eagle, som noterats för andrapriser i de båda tidigare B-loppen hästen deltagit i, har sedan tidigare siktat mot Prix de Belgique-start. Han ser ut att bland andra få sällskap av stallkamraten Carat Williams, PdA-tvåan Bélina Josselyn och redan PdA-klare Bird Parker.

De tre främst placerade får en biljett till Prix d’Amérique. Prix de Belgique körs över 2850 meter med bilstart och den definitiva startlistan blir klar på torsdag. (Foton: ALN).

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.