Åmålstränaren Nils Norelius har en riktig artist i den sexårige Barkevious Mingo. Trots ett uppehåll på fyra månader svepte han förbi fältet till överlägsen seger på Åby.

På torsdagen var det Åbytravets tur att avverka V75 och omgångens kanske största behållning kom redan i den första avdelningen. Barkevious Mingo, tränad av Åmåls-amatören Nils Norelius, har gjort sig kända på rikstoton och återkom nu i första starten sedan mitten av augusti.

Det stoppade förstås inte From Above-valacken, som vanligt körd av Carl Johan Jepson. Då favoriten Nobel Amok försvann i galopp, visade Barkevious Mingo att han var redo för V75-seger direkt efter vila.

Belagd med fyrtio meters tillägg började man förklarligt i de bakre regionerna, men över den sista bortre långsidan formligen exploderade Barkevious Mingo. Fältet rundades på några få steg och försprånget ökade bara ju närmare målet man kom.

På segertiden 1.13,5 över 2180 meter fastställde man segermarginalen till, vad som brukar kallas: många längder.

*Christer S.A. Karlsson hade en reklamhäst i Big Alex i början av seklet, nu har han plockat fram en ny kanon. Fyraårige Erwin ledde varje meter för Stefan Söderkvist och var fullständigt ohotad på 1.14,1a full distans, i denna sin åttonde seger i tionde starten.

*Även Dan Widegren har ett löfte i form av Gomez. Den fyraårige Ready Cash-valacken kördes av Christoffer Eriksson fram till spets efter halva distansen och höll säkert undan för rappt avslutande Brosa Am. Det här var tredje raka segern och den sjätte totalt för året. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Vincennes: Silver för strålande Trinity Zet

Vincennes: Silver för strålande Trinity Zet

Daniel Redén-tränade Trinity Zet fick ingen lätt resa, men höll strålande till silverplatsen på Vincennes.

Trinity Zet luftades på Vincennes vid torsdagens tävlingar och skulle svara för en smått heroiskt insats, körd av Eric Raffin.

Det sexåriga stoet fick tidigt tåga fram i tredjespår för att så småningom landa i dödens. Svenskan övertog ledningen i sista sväng men fick då motstå rejäl press från loppets favorit Bauloise Haufor och Christian Bigeon.

Dessa båda kämpade sida vid sida över upploppet och det var högst ovilligt som Trinity Zet, precis före mål, fick erkänna sig knappt besegrad. Båda nådde linjen på 1.13,5 över 2700 meter. Andrapriset var värt 16 000 euro.

*Björn Goop fick segerdefilera i efterföljande femåringslopp. Goop satt upp bakom den av Sébastien Guarato tränade Cleangame som när det kom till kritan visade sig helt överlägsen i loppet. Förstapriset på 28 800 euro ordnades på 1.12,4 över 2700 meter. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Call Me Keeper möter Alfas da Vinci i Paris
Nästa nyhet
Call Me Keeper möter Alfas da Vinci i Paris

Call Me Keeper möter Alfas da Vinci i Paris

Call Me Keeper avstår Prix de Bourgogne men dyker ändå upp på kolstybben i helgen. Alfas da Vinci är en av motståndarna.

Daniel Redén-tränade Call Me Keeper gjorde senast i Prix du Bourbonnais comeback efter en längre frånvaro, var anmäld till söndagens Prix de Bourgogne, men väljer en annan väg mot en presumtiv start i Prix d’Amérique.

Den här lördagen avgörs Prix de Bar-le-Duc, med 47 250 euro till vinnaren, på Vincennes och Call Me Keeper ska köras av PdA-kusken Pierre Vercruysse.

Andra svenskhästar som provar lyckan i loppet är Alfas da Vinci, som får Björn Goop i sulkyn, Conrad Lugauers Calvin Borel och Speed Delicious. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2850 volt

1 Shark Attack – Mario van Dooyeweerd
2 Calvin Borel – Marc Elias
3 Speed Delicious – Jean-Philippe Monclin
4 Ungaro d’Evá – Eric Raffin
5 Arius du Douet – Franck Nivard
6 A Nice Boy – David Thomain
7 Aufore de Mire – Charles Bigeon
8 Arthuro Boy – Yves Dreux
2875 meter
9 Beauté de Bailly – Alexandre Abrivard
10 Totem d’Azur – Junior Guelpa
11 Anette du Mirel – Matthieu Abrivard
12 Tallien – Hervé Sionneau
13 Call Me Keeper – Pierre Vercruysse
14 Aliénor de Godrel – Franck Anne
15 Alfas da Vinci – Björn Goop

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla
Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Solvalla

Fredag: V65-tips till Solvalla

Omgången:
En småtrevlig V65-omgång mitt i all V75-yra och jag tycker det ser öppet ut på förhand. Kupongen rymmer ett par stolopp med lägre klass och min ursprungliga tanke att Mattias Djuse skull rama in omgången sköts rejält i sank under förmiddagen. Min spik blir istället 4 Velasquez Gar (V65-5) som jag tror kör sig till täten tidigt och sen borde segerchansen vara god!

Spiken:
4 Velasquez Gar (V65-5)

Skrällarna:
8 A Smart Choice (V65-2)
6 Genuine Boko (V65-3)

V65-förslag: Enbart för alla rätt
V65-1:
 3,5,6 (res 1-8)
V65-2:
1,2,4,8,11 (res 9-3)
V65-3:
 2,4,6,8,9,10 (res 1-3)
V65-4:
1,2,3,4,5,6,9,10,14 (res 1-11)
V65-5:
4 Velasquez Gar (res 8-5)
V65-6:
2,3,5 (res 6-7)

3x5x6x8x1x3 = 2160 rader/kronor

DD-förslag
4 – 2 x 1000

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

V65-1

Ranking: A: 6-3-5. B: 1-8-9. C: 4-10-2.

Spetsanalys: 1 Dalhem Photo Dream har bästa läget men är ingen raket. Det är inte 3 Zacke heller men jag håller honom högre än den förstnämnda. Frågan är kanske om inte 5  Mega Moon är bästa spetskandidaten från bricka fem.

Loppanalys: Kort distans, med fem hästar på varje volt är förutsättningarna i inledningen. 6 Forecast spurtade bra via stretchen på V75 senast och som kan avsluta om tillfälle ges. Har dessutom visat två tillfällen tidigare att han bjuder till bättre i slutstriderna över just den aktuella distansen och blir farlig med rätt lopp i ryggar. Som favorit efter strykning av Alan Wadd känns han ändå halvsval och jag plockar med en duo från framspår.

Jag betalar också för 3 Zacke som kanske kan stjäla lopp om det blir ledningen tillsammans med Kaj Widell. Visbyhästen trivs i den positionen, där två av karriärens fullträffar bärgats, men dagsformen är diffus eftersom han inte startat på ett tag.

5 Mega Moon kan bli farlig om Johan Wiman hittar till front och ekipaget får sista markeringen på kupongen.

V65-2

Ranking: A: 11-2. B: 4-8-1-9-3-6-5. C: 10-7-12.

Spetsanalys: 1 Diadora sitter på leken från innerspåret och det är bara frågan hur kusken  tänkt sig. Släpper han kan 4 Quila Tilly vara den som får överta men jag är inte helt säker att Kent P Gustavsson har lust att lämna över kommandot.

Loppanalys: Stolopp där det kan vara dags för 11 Barmaid att avlägga maiden. Treåringen har avslutat bra i flera starter på raken och skulle gynnas om det blir överpace på loppet. Serverar Smyg-Örjan henne bara rätt resa kan det vara dags att spräcka segernollan – chansetta!

2 The Perfect One skrällde senast vid halvenkel viktoria och det är inte helt omöjligt att detta blir en repris. Lars-Åke Söderholms travare kommer vara med påpassad på toton den här gången och har ett läge som borgar för en fin löpning i den främre träffen. Räknas tidigt!

4 Quila Tilly har inte startat på ett tag men duger normalt sett i sammanhanget. Stoet kan lägga iväg ordentligt bakom bilen och är inte borta om Rikard S Jansson skulle lyckas komma till spets.

8 A Smart Choice är inte direkt loppets statistikvinnare men ska inte nonchaleras ändå. Hennes insats från dödens för två starter sedan var riktigt bra och sist fick hon chansen alldeles för sent. Farlig vid minsta klaff!

Sista strecket går till 1 Diadora som sällan gör ett dåligt lopp och som kan få loppet från sitt smaskiga läge. Ledningen eller vinnarhålet?

V65-3

Ranking: A: 8-10-2. B: 6-4-9-1-3 C: 7-5.

Spetsanalys: 8 Kinnonna Goj har visat sig öppna bra från nästan alla spår bakom bilen och har visat lite extra vass från spår långt ute på vingen. Såklart inte helt avskrivet att hon löser även spår åtta men det finns invändiga motbud. Däribland både 3 Princess Time men kanske främst 6 Genuine Boko.

Loppanalys: Sprinterlopp för ston där loppets favorit blir stor trots att hon startar från spåret längst ute på vingen. 8 Kinnonna Goj kan öppna snabbt, och vann senast även om det resas en del frågetecken för stilen. Sten O Janssons travare har dessutom inte startat på ett tag nu och det kan kosta värdefulla krafter och komma till spets från bricka åtta. Jag säger ”syn” på denna favorit och letar skrällar bakom!

10 Carisma Sisu fick öppna 1.10 för täten näst senast och orkade inte står mot hela vägen hem. Sist på Solvalla stod femåringen för en rykande finish via 11,5/400 och med liknande fart under hovarna den här gången kan hon mycket väl fälla samtliga över upploppet.

2 Chenin Blanc har nu fått ett par lopp i kroppen och lottades dessutom till ett helt perfekt utgångsläge. Känns därmed intressant på strecken och rankas upp i A-gruppen!

6 Genuine Boko har också fått två lopp innanför västen efter uppehåll och har körts snällt i båda. Satt fast med krafter kvar senast och kan öppna snabbt bakom bilen!

4 Mellby Exotic ser jag som ett garderingstreck på Örjan, utgångsläget samt att en av hästens bästa insatser i år gjordes över just kort distans. Betalar också för stallkamraten 9 Star Treatment.

V65-4

Ranking: A: 6-9-2-3. B: 10-5-14-1. C: 11-13-12-8.

Spetsanalys: 6 Lady Flax testar framspår bakom bilen för första gången men har inte sett helt oäven ut i voltstart. 2 Dream Of Meadows håller jag ändå som spetsfavorit från ett smaskigt läge.

Loppanalys: Återigen ett stolopp men spårtrappa denna gång och medeldistans. 6 Lady Flax kördes till front tidigt från tillägg senast och hade inga stora problem att hålla undan. Detta var alltjämt bara sexåringens fjärde start i karriären men facit hittills är två segrar, en andraplats samt fjärdepriset i tävlingsdebuten där hon avslutade 13,5/800. Det ser ut att finnas utveckling i Daquet Rapide-dottern och hon ska räknas tidigt.

9 Global Top Notch hamnade i sjätte utvändigt i sin comeback senast och får godkänt får sin insats. Bör vara redo för en förbättrad insats nu, och kan avsluta vasst om hon får chansen vilket det mycket väl kan bli eftersom det luktar överpace i loppet.

2 Dream Of Meadows slog till med seger direkt efter tävlingsuppehåll senast och gjorde det från ledningen. I den positionen har sexåringen tidigare raden etta – tvåa och nu har Erik Berglöf läge för att köra sig till spets igen.

3 Katizi T.J. kommer med fyra raka galoppmisslyckanden i raden men är inte så tokig när hon sköter sig, Kan öppna rappt sin bästa stunder och testas nu med sansade Per Lennartsson.

Ovanstående kvartett utgör A-gruppen men det kan absolut gå utanför dessa och jag streckar även samtliga B-hästar. Åtta streck totalt!

V65-5

Ranking: A: 4. B: 8-5-11-9-10-2-1. C: 7-6-3-12.

Spetsanalys: Jag tror 5 All Star flyger till täten in i första kurvan men 4 Velasquez Går lär ställa frågan tidigt. Oscarsson får överta!

Loppanalys: 4 Velasquez Gar spikas t i detta långlopp över 2640 meter. Jim Oscarssons treåring möter återigen äldre hästar men kommer från en bra insats där han ledde ett liknande lopp länge innan han fick ge sig mot Sigel Garline. Detta är en både stark och kapabel herre som absolut blir svår att stå emot om han håller ordning på benen. Det kan vara så enkelt att man får överta taktpinnen tidigt och då bör detta lopp vara över!

8 Roofer har utgångsläget emot sig men å andra sidan lyser det form om Roger Walmanns travare. Treåringen har varit ute på rikstoton två gånger på raken och spurtade senast mycket bra i ett lopp som vanns av färska V75-finalvinnaren Olle Rols. Distansen ser jag också som ett plus och detta är ett tidigt streck på lappen bakom mitt singelstreck!

5 All Star känns som ett prisvärt drag om man garderar. Peter G Normans travare har fått lopp i kroppen, har vettigt läge och kan vara den som kommer först till plankan.

11 Chaktar De Vandel känns också som en given markering. Blandar och ger en hel del i sina prestationer men skulle Per Lennartsson få honom på rätt tankar är ekipaget inte helt chanslösa.

V65-6

Ranking: A: 2-5-3. B: 6-7-4-11-9-1. C: 10-7-12.

Spetsanalys: Många startsnabba bakom bilen men med Mattias Djuse borta ur loppet kör sig nog Tomi Haapio till front tillsammans 2 Dragondamour Sisu.

Loppanalys: Bilstart och medeldistans stängt vid 400 000 kronor där 5 Gravity Falls ser ut att få bära favoritskapet vilket känns sådär i min värld. Hästen är inte alls så tokig men har inte startat på ett tag och vinner dessutom aningen för sällan. Var förvisso inte långt ifrån segern senast och med min tilltänkta tipsetta Lass Revenue ute ur leken är ändå fyraåringen tidig.

Min etta blir istället spetsfavoriten 2 Dragondamour Sisu. Stoet svek från ledningen för två starter sedan men visade sedan uppåtform via en fin slutrepa i spåren. Har ett perfekt läge nu och visar hon sitt rätta jag kan hon absolut sätta grabbarna på plats.

3 Namit Southwind har ett bra utgångsläge men var inte bra senast och man bör ifrågasätta dagsformen. Diederik Meilink brukar dock ha ordning på grejerna och hästen ska ändå räknas tidigt på sin grundkapacitet.

Tipsredaktör: Zebastian Hagberg

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen vinterträning ännu - Tekno Odin till Forus
Nästa nyhet
Ingen vinterträning ännu – Tekno Odin till Forus

Ingen vinterträning ännu – Tekno Odin till Forus

Det blir ingen vinterträning, i alla fall inte riktigt ännu. Tekno Odin är på hugget igen och inleder det nya året på Forus.

Tekno Odin har hunnit med två starter, och senast seger på Bjerke, efter sin långa skadefrånvaro. På tisdag är Öystein Tjomslands supertravare tillbaka igen i ett lopp på Forus, trots att man först hade för avsikt att låta hästen få en vinterträningsperiod.

Planen är att Tekno Odin ska vara med i Lars Laumb Äreslopp, som körs på Bjerke i slutet av februari, varför man går ut i tisdagens Forus-race i jakt på nya startpoäng, skriver tgn.no. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2040 volt

1 Ramsjerven – Geir Mikkelsen
2 G. Jerken – Ole Gaute Gudmestad
3 Förlands Pil Fax – Thomas Sverre Karlsen
4 Solberg Jela – Tormod Gudmestad
5 Art Miklagard – Svein Ove Wassberg
2060 meter
6 Tomeld Ö.K. – Bernt Öksnevad
7 Solör Svarten – Geir Gudmestad
8 Bacchus Ö.K. – Rune Wiig
9 Åspe Viktor – Gunleif Tollefsen
2100 meter
10 Tekno Odin – Öystein Tjomsland

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Överlägset när Balfour vann igen i Frankrike

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson