Vintern i Paris började på allvar i söndags för Daniel Redén och i Prix du Bourbonnais stod hans trio hästar för riktigt bra insatser. Nu slipas formen inför Prix de Bourgogne.

Propulsion avslutade vindsnabbt efter en invändig resa, Lionel höll strålande efter ett tungt lopp och Wild Honey levererade en mer än godkänd comeback efter lång frånvaro. Prix du Bourbonnais fick ett för framtiden mycket positivt resultat för Daniel Redén.

– Jag är mer än nöjd med de första loppen mina hästar har gjort det här meetinget, berättar Redén i en intervju med travronden.se.

För duon Propulsion och Lionel tas nu sikte mot nästa B-lopp, Prix du Bourgogne som körs på nyårsafton. Detta det tredje för Prix d’Amérique kvalificerande lopp, avgörs över ”korta” 2100 meter med bilstart.

– Till den starten kommer Propulsion att starta med norskt huvudlag igen och känslan är att han bör ha vettig chans att vara bland de tre och kvala in till Prix d’Amérique, men sedan kan såklart mycket hända i loppen. Lionel kommer också att gå ut i samma lopp, säger han till travronden.se.

För Wild Honeys del kan också Prix de Bourgogne bli aktuell, men mer sannolikt är Prix Tenor de Baune, som körs för femåringarna på julafton. Dit siktas ju även Readly Express.

Även Call Me Keeper, som inte startat sedan Prix de France i vintras, finns på plats i Frankrike och har testats för monté, men kommer troligen att i stället tävla framför sulky med comeback inom kort. (Foton: ALN).

Läs även: Bird Parker fångade in Bold Eagle i Bourbonnais
Läs även: Segerkusken: ”Bold Eagle är fortfarande favoriten”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bro Park ställer in – extra tävlingsdag i Boden

Bro Park ställer in – extra tävlingsdag i Boden

Bro Park tvingas ställa in sina tävlingar de närmaste veckorna. Det innebär bland annat att Boden får inleda det nya året med en extra tävlingsdag.

Vintervädret har inneburit stora problem för galoppbanan Bro Park. Efter två inställda tävlingsdagar i rad, väljer man nu att ställa in samtliga återstående tävlingar under året, för att få till en tidigare banomläggning.

Det innebär justeringar i tävlingskalendern och att Bodentravet får börja 2018 med en extra tävlingsdag, den 1 januari. Då blir det lunchtrav med fem lopp på banan.

– Att skapa starttillfällen för våra aktiva är av högsta prioritet och därför ställer vi självklart upp och kommer att vara väl förberedda till nyårsdagen. Vi är jätteglada över en tävlingsdag extra. Vi är samtidigt medvetna om att det är en utmanande tävlingsdag både för publik eller aktiva, säger David Zimmer, banchef vid Bodentravet i ett press-meddelande på Svensk Travsport.

Så löser man de inställda tävlingsdagarna:

13 december: Ersätts ej
17 december: Lunden flyttar från eftermiddag till lunch
20 december: Drammen flyttar fram en dag
1 januari: Boden ersätter

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avel eller Frankrike? Nu avgörs Nuncios framtid
Nästa nyhet
Avel eller Frankrike? Nu avgörs Nuncios framtid

Avel eller Frankrike? Nu avgörs Nuncios framtid

På onsdag kväll står mycket på spel för Nuncio. En start i Prix d’Amérique eller jobba som avelshingst i USA? Nu avgörs Nuncios öde.

Efter Gösta Nordins lopp på Solvalla under onsdagskvällen, kan beskedet komma. Om hur karriären ska se ut i framtiden för superstjärnan och det ständiga samtalsämnet Nuncio.

Valen är i stort sett två. Antingen blir det slutligen en satsning mot Frankrike och Prix d’Amérique eller så återvänder Nuncio tillbaka till USA för jobba som avelshingst på anrika Hanover Shoe Farms. I en intervju med Kanal 75 förklarar tränaren och ägaren Stefan Melander:

– Det är chanslöst att köra både och. I USA har den andra regler och hästen måste åka dit innan Prix d’Amérique körs ifall han ska vara avelshingst där borta. Avelssäsongen börjar tidigare där och han måste stå i karantän innan, säger han men avslöjar också att han fått en liten tidsfrist:

– Men nu har jag precis fått veta att jag kan vänta med beslutet till några dagar eller en vecka efter nyår. Tidigare var det första januari som gällde men nu har jag fått lite dispens.

Och det är på nyårsafton som nästa B-lopp, Prix du Bourgogne (autostart och 2100 meter) ska köras på Vincennes. Nuncio har alltså chansen att starta där innan några beslut måste tas.

– Jo, den möjligheten finns att starta i det B-loppet. Det skulle vara så kul att få köra med hästen på Vincennes för jag tror att banan skulle passa jättebra, eftersom han är så stark.

Loppet på Solvalla under onsdagskvällen lär alltså spela en viktig roll för Nuncios närmaste framtid. Det blir hästens första start på drygt fem veckor.

– Jag tänker inte så mycket förrän jag vet. Det är onödigt att bara tänka och spekulera. Vi får se hur han går och känns på onsdag först. Det blir mycket enklare att säga något efter loppet då, säger Stefan Melander till Kanal 75 som också håller dörren öppen för att stanna i Sverige:

– Jag har haft ett himla bra år med Scarlet Knight och hans avkommor. Jag tror också att Uncle Lasse blir en ruggig avelshingst och jag satsar hårt på aveln. Därför skulle det även vara roligt att ha Nuncio kvar som avelshingst i Sverige. (Foton: ALN).

Läs även: Frankrike eller inte? Nuncio startar på Solvalla

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Segerkusken: "Bold Eagle är fortfarande favoriten"
Nästa nyhet
Segerkusken: ”Bold Eagle är fortfarande favoriten”

Segerkusken: ”Bold Eagle är fortfarande favoriten”

Publiken på Vincennes är inte vana att se Bold Eagle förlora, men i Prix du Bourbonnais fick han ge sig mot Bird Parker som genom segern stärkte sina aktier inför Prix d’Amérique.

Trots tre månaders frånvaro och att han fick strykas på grund av en hovböld inför Prix de Bretagne, blev Bold Eagle stor favorit i söndagens Prix du Bourbonnais.

Den franska national-klenoden gjort ett starkt lopp, men var utan chans att värja sig för den jämnårige Bird Parker som avgjorde enkelt över upploppet till mångas förvåning.

– De har gjort ett bra jobb för att sätta honom i toppform för det här loppet. Vi knockade Bold Eagle, men det ändrar egentligen inget, han är fortfarande favoriten inför Prix d’Amérique. Men vi har rätten att drömma, säger segerkusken Jean-Philippe Monclin till Paris-Turf.

Bird Parker har haft en stark säsong, men på Vincennes var det här faktiskt första segern på två och ett halvt år. Senast det begav sig var i Critérium des 4 Ans 2015.

Bold Eagle noterades här för första gången i karriären för två raka förluster – superstjärnan fick ju se sig besegrad även näst senast av Aubrion du Gers i Trotting Masters. Kretsen kring Bold Eagle menade att han, förklarligt, var i avsaknad av lopp i kroppen, men hyllade också vinnaren.

– Det går alltid att hitta ursäkter, men nu blev vi besegrade av en riktigt bra häst, som för en gångs skull också fick ett bra lopp. Men missförstå mig inte; Bird Parker är inte vilken häst som helst, jag har alltid hållit honom som den näst bäste i kullen, säger ägaren Pierre Pilarski till Paris-Turf.

För Bold Eagle, som både genom andrapriset och genom sina prispengar för den delen, är klar för Prix d’Amérique tas nu sikte mot nästa B-lopp, Prix du Bourgogne som avgörs på nyårsafton. Ett lopp som, enligt de ursprungliga planerna, ska vara det sista inför Prix d’Amérique för mästarens del. (Foton: ALN).

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.

Läs även: Bird Parker fångade in Bold Eagle i Bourbonnais

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter What the Hill-protest - Hambot inte avgjort?
Nästa nyhet
Efter What the Hill-protest – Hambot inte avgjort?

Efter What the Hill-protest – Hambot inte avgjort?

Perfect Spirit korades till segrare i Hambletonian efter att målettan What the Hill diskats. Eller? Helt avgjort är loppet faktiskt inte ännu…

Årets Hambletonian avgjordes i tumult. What the Hill skar mållinjen som etta, men domarna valde efteråt att diska hästen på grund av en trängning, varför segern i stället gick till Perfect Spirit, tränad och körd av Åke Svanstedt.

Men loppet behöver ännu inte vara avgjort. Ägarna till What the Hill, som tränas av Ron Burke, lämnade in en protest, vilken ännu behandlas av New Jersey Office of Administrative Law. Ärendet ska tas upp den 23 januari, skriver harnessracing.com.

Förstapriset i Hambletonian är en halv miljon dollar. What the Hill fortsatte säsongen starkt och har tjänat närmare en miljon dollar totalt genom segrar i bland annat Canadian Trotting Classic, Breeders Crown och TVG-finalen.

– Om man adderar Hambletonian så hade det gjort honom till en mycket speciell häst, det finns ingen annan som hade vunnit alla de här loppen och han framstår inte som den riktigt bra häst som han verkligen är, säger Ron Burke till harnessracing.com.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Digital Ink möter Spitcam Jubb i Gävle Stora Pris

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson