V64 Åby

Omgången:  Åby är V64-värd denna torsdag och flera av loppen är rätt tunt frekventerade. Jag spelar ett något mindre system som jag lämnar in två gånger och givetvis enbart för alla rätt. Min spik i omgången trodde jag skulle bli rätt stor favorit men så är inte fallet och jag spikar. Jag har vidare två utgångshästar (en mycket trolig och en lite mer rolig) där minst en måste vinna om det ska kunna bli alla rätt.

Spiken: 9 Cougar Woodland i V64-2.

Utgångarna: 1 Västerbo Exact i V64-1 samt 7 Sunwapta Goj i V64-5.

V64-förslag: Minst en a-häst måste vinna för chans till alla rätt. Enbart för alla rätt. Systemet spelas två gånger.

A: 1 B: 2,3,4,5,6,7 (1-7)
9 Cougar Woodland
(7-5)
4,5,6,7 (1-3)
6,9,12 (1-3)
A: 7 B: 1,2,4,5,6,9,11 (3-10)
2,3,5,6,7,8 (4-10)

1x1x4x3x7x6 = 504 rader x två
7x1x4x3x1x6 = 504 rader x två

DD-förslag: 7 – 7 x 300 kr  7 – 3,6 x 200 kr 7 – 2,5,8 x 100 kr Totalt: 1000 kr

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet på Facebook! Klicka här.

Loppanalyser

Loppanalys V64-1:

Ranking: A: 1 B: 7-5-6-2-4-3

Spetsanalys:  Västerbo Exact är startsnabb och klar spetsfavorit från spår ett med Ubrberg.

Loppanalys: 1 Västerbo Exact är klar favorit på spets och trivs utmärkt i spets. De flesta segrarna är tagna från den positionen. Hästen är kapabel och möter inget som avskräcker och det ser ut som en bra vinstchans. Väl i spets bör det bli lugna gatan. Lång distans fungerar fint då han har bra facit över långt. Jag har full förståelse för de som spikar men det finns ett par faktorer som gnager. Dels galopperade han till synes omotiverat i spetskörningen senast och dels har han nio starter i följd barfota runt om. Han har vunnit en del lopp med skorna på men de är ändå en omställning för hästen nu. Dels är han också väldigt hårt betrodd. Jag tror ändå så pass mycket på hästen att jag spelar utgång. Uppgiften är bra men det är inte exact uträknat och klart.

7 Hank von Håleryd är kapacitetsmässigt en farlig konkurrent då hästen är stark och rejäl. De senaste insatserna har dock inte varit så bra och det finns frågetecken för formen. Utmanar om han är i ordning.

5 Astersix Hornline är också rätt bra i grunden och avslutade fint senast. 6 Lasken Palema visar ingen större form men blixtrar till ibland.

Jag spelar utgång på storfavoriten med de övriga sex bakom då det är rätt jämnt skägg.

Loppanalys V64-2:

Ranking: A: 9 B: 7-5-2-3-1-10-8 C: 4

Spetsanalys: Doubletrouble Sisu lär Veijo vara spetssugen med men hästen är inte helt stabil och det är spår fem (inga springspår dock och det underlättar). Senast blev det tidig galopp. Mr Etalon kan öppna bra. Adrian kan nog vara inne på spets med Magna Carta.

Loppanalys: Ganska jämnt streckat mellan ett par hästar och jag tar ställning och spikar. Jag är inne på att Lugauer avgör med sin 9 Cougar Woodland. Hästen har tidigare visat en del galopp men fungerat fint på under senare delen av året. Avslutade vasst efter sent fritt för tre starter sedan och duktig tvåa näst senast med gott om luft ner till trean. Senast vann Cougar Woodland åkandes efter tidig spets och hennes form och utvecklingskurvan pekar klart uppåt. Allt rapporteras fortsatt bra från stall Lugauer och invändig strykning passar bra. Skor runt om har fungerat fint. Jag tror Conrad smyger med här och avgör över upploppet. Spik. Tillägget spelar mindre roll i det lilla fältet. Jag trodde hästen skulle bli klart tuffare spelad.

7 Bonete avslutade bra senast och duger fint men läget är lite lurigt och för dagen tror jag Connis häst är vassare. 5 Doubletrouble Sisu är också aktuell. Senast blev det tidig galopp och spår fem är inte bra även om det är plus med inga springspårshästar. Felfri kan Veijo tänkas köra till sig ledningen och hans häst ska med vid gardering.

Loppanalys V64-3:

Ranking: A: 6-5-7-4 B: 1-3-2

Spetsanalys: Bara tre hästar på starvolten och på Åbys open stretch-bana är det troligt att någon av tilläggshästarna tidigt får överta. Kanske M.T.Multo Bene som vann från tidig spets senast. Initialt är spetsfrågan oviss. Kanske Wildest Dreams.

Loppanalys: Treåringslopp. Ett nytt litet fält och tilläggshästarna höjer sig en del. De kommer ju också lättare in i matchen med få hästar. Jag streckar dessa fyra. Tipset till 6 Elway Am som gör det bra. Vann på bra sätt näst senast och höll farten bra bakom Illuminati senast långt före trean. Van att tävla med skor dessutom. Fin sort det här.

5 M.T.Multo Bene vann efter tidig ledning senast och det kan säkert bli ett nytt offensivt upplägg. Var fin senast och duger bra. Hästen ser ut att vara i ny regi efter senast men faktum är att han stod i amatörregin även vid segern senast. Även denne är van att kuta med skor.

7 Fontaine Brodde har pustat något och kanske inte har toppformen. Är annars en fin typ och hästen var bra vid segern näst senast som togs på rejält sätt till stor del utvändigt ledaren. Kevin i vagnen gillas och jag streckar.

Jag plockar med även Peters 4 Önas My även om denne känns något enklare. Kan dock få en fin resa och avsluta bra. Fyra streck.

Loppanalys V64-4:

Ranking: A: 6-12-9 B: 1-3-11-2-8 C: 10-4-7

Spetsanalys: Öppet. Open stretch på Åby och Skip Beau kan få överta även om denne inte är så snabb ut.

Loppanalys: Amatörlopp. Fungerar 6 Skip Beau som han kan så bör det vara vettig chans men senast var han inte så bra. Var inte riktigt kurant då men ska vara fin igen och i det här gänget duger han bra. Var rejäl vid segern näst senast och då med samma kusk som nu. Kan till och med tänkas få överta spets även om han inte är så snabb ut. Brukar tävla med skor runt om. Jag vågar dock inte lita på honom efter senast.

12 Victoria Ek vann från utvändigt ledaren näst senast och galopperade med sparat senast. Är loppets formkort men läget försvårar och dessutom är hon van att springa barfota runt om. De nio senaste starterna är med den balansen. Är dock så pass bra i ordning att det mycket väl kan gå vägen i ett halvskralt lopp.

9 Harri K. smyger med och kan avsluta vasst. Höll bra bakom kapable Bad Boy senast. Får tredje och sista strecket.

1 Global Underground vann ett billigt lopp senast. Har läget. Bud vid gardering.

Loppanalys V64-5:

Ranking: A: 7 B: 6-1-4-5-2-11-9 C: 3-10

Spetsanalys: Flashing Victory är något av en bilföljare och har bra spetschans. Körs i spets eller släppa till kanske Sunwapta Goj. Borde väl ta emot i spets.

Loppanalys: 6 Flashing Victory hade jag som DD-drag senast och det var inte långt borta. Spetsade för att släppa då det kostade på och var sedan nära via open stretch. Körs nog i spets nu om det blir lugnare och det kan vara dags även om det sällan blir några vinster där. Tidig.

Tipset dock till 7 Sunwapta Goj som gör debut i ny regi. Tränar riktigt fint där och är van rätt hårda hästar. Skulle kunna få överta spets av Flashing Victory men är inte bereonde av det. Det verkar så pass bra med henne så jag provar med utgång och DD-spik i ett öppet lopp.

1 Pompano Euphoria spurtbesegrade Flashing Victory senast och kommer hon till från spår ett (dubbla open stretch) så kan det bli ny seger.

4 Threetimesalady besegrade 5 Raise Broline då de möttes i våras och båda ska med. Jag streckar alla utom två med en utgångshäst.

Loppanalys V64-6:

Ranking: A: 7-6-3 B: 2-8-5 C: 4-10-9

Spetsanalys: Global Signature lär laddas. Hickothepooh utrustas inte med norkst huvudlag nu och därmed tappar han nog lite i startsnabbhet. Är ändå hygglig ut. Det kan bli Bobbery till spets.

Loppanalys: Jag garderar på lite i sista avdelningen och drar till med en fräck etta i form av 7 Bobbery. Gynnas av invändig strykning och det finns en viss chans på spets. Har varit ute i hårda V75-lopp och satt fast i ett sådant senast. M.T.Joinville vann. Har dock varit ifrån nu och kan ha tappat lite i form men amatörtränaren brukar ha väl förberett.

6 Hickothepoof vann ett billigare lopp från spets senast. Trond berättar att det blir öppet huvudlag då hästen rusat en del med stängt. Körspö är ett plus och skorna brukar sitta på. Kan vinna men Trond tokhyllar inte. Har dock löpt bra med körspö i Sverige tidigare.

3 Global Signature är van V75-lopp och har vettigt läge. Alfas da Vinci vann senast. Är tränarkörd nu och de flesta segrarna är tagna med andra kuskar.

2 Twilight D. har ett spännande läge och 8 Te Quiero Grif brukar avsluta bra. Sista strecket till 5 Viggo Laday som var positiv senast och har Takter upp. Johnny på skräll passar bra.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson