Fem svensktränade hästar, varav tre från Daniel Redéns stall, ställs mot Bold Eagle när det på söndag ska delas ut tre biljetter till Prix d’Amérique i Prix du Bourbonnais.

Dags för nya pusselbitar att läggas på plats inför Prix d’Amérique om sju veckor. Prix du Bourbonnais avgörs på Vincennes den här söndagen och den nu definitiva start-listan innehåller sjutton hästar.

Störst fokus hamnar förstås på Bold Eagle. Den dubble PdA-vinnaren och titelförsvararen i det här loppet fick ju strykas inför det första B-loppet Prix de Bretagne senast. Därmed gör ”Örnen” här sin första start på tre månader; senaste starten var silvret i Trotting Masters-finalen.

Sébastien Guarato mönstrar en synnerligen stark kvartett. Förutom Bold Eagle finns här även Carat Williams, den femårige dominanten som kommer till loppet med sex raka och Valko Jenilat som tog en säker seger i just Prix de Bretagne. Stallets fyra kompletteras med Booster Winner.

Även Daniel Redén har flera hästar i loppet, tre stycken närmare bestämt. Propulsion gör här vintermeetingets första framträdande efter att senast vunnit sin comeback i Gävle lätt. PdA-trean Lionel, som var tvåa i det här loppet i fjol, kommer från en fin seger på Bjerke. Redén själv sitter upp bakom Wild Honey som gör första starten sedan slutet av juli.

Två svensktränade hästar till fick plats. Conrad Lugauer tog sista platsen med Spartan Kronos och Jerry Riordan-tränade Ringostarr Treb gör här en intressant start efter att i sommar bland annat segrat i Sundsvall Open Trot. Gabriele Gelormini sköter tömmarna.

Bland övriga hemmahopp bör nämnas topptravaren Bird Parker, senast fyra i Prix de Bretagne och Jean-Michel Bazires läckra sto Bélina Josselyn, som slutade som runner up i Prix d’Amérique i fjol.

De tre främst placerade i loppet erhåller platser i Prix d’Amérique. Förstapriset är 54 000 euro. (Foton: ALN).

Här är startlistan:

2850 volt

1 Spartan Kronos – Conrad Lugauer
2 Uza Josselyn – Alexandre Abrivard
3 Briac Dark – Matthieu Abrivard
4 Charly du Noyer – Yoann Lebourgeois
5 Carat Williams – David Thomain
6 Ringostarr Treb – Gabriele Gelormini
7 Bilibili – Laurent-Claude Abrivard
8 Booster Winner – Mathieu Mottier
9 Valko Jenilat – Eric Raffin
10 Propulsion – Örjan Kihlström
11 Bélina Josselyn – Jean-Michel Bazire
12 Akim du Cap Vert – Franck Anne
13 Lionel – Björn Goop
14 Voltigeur de Myrt – Lorenzo Donati
15 Wild Honey – Daniel Redén
16 Bird Parker – Jean-Philippe Monclin
17 Bold Eagle – Franck Nivard

Senaste vinnarna:

2016: Bold Eagle – Franck Nivard  
2015: Un Mec d’Héripré – Franck Nivard
2014: Texas Charm – Julien Dubois
2013: Triode de Fellière – Anthony Barrier
2012: Ready Cash – Franck Nivard

Vem vinner PdA? Spela hos Unibet! Klicka här.